Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

Cytat: salsa w 15 Kwi 2014, 15:51:59generalnie kolejne dziecko tez tylko tam urodzę

i ja tak po pierwszym porodzie mówiłam o szpitalu bielańskim
dzisiaj mam zupełnie inne zdanie

salsa

Golinda, ale za drugim razem juz się nie popisali czy rodziłaś w innym miejscu i było tam lepiej? bo ja nie pamietam juz jak to u Ciebie było.....
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

Cytat: salsa w 15 Kwi 2014, 20:16:21
Golinda, ale za drugim razem juz się nie popisali czy rodziłaś w innym miejscu i było tam lepiej? bo ja nie pamietam juz jak to u Ciebie było.....

rodziłam w tym samym szpitalu
za pierwszym razem bajka
za drugim od samego początku do końca koszmar

salsa

no to super.... :knuje:

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

jo_miekka

sputnik to straszne, co opowiadasz... Tak być oczywiście nie powinno!

A tutaj coś dla kontrastu: http://www.krytykapolityczna.pl/artykuly/zdrowie/20140413/petersen-przyjmowac-porod-po-ludzku

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

fajne, prawde mowiac dziwie sie, ze wraca do polski lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

rubin04

callja

rubin, polewam obficie - przeciekawe, bardzo prawdziwe, i szczere do bólu...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

elve

Rubin mnie uprzedziła, doskonały artykuł, polecam

wrobelek0403

co Wam to przypomina? ;)

http://foch.pl/foch/1,132906,15841912,Uciazliwy_jak_gwozdz_wbity_w_stope___mobbing.html

zwłaszcza:

"To, że sam niewiele był w stanie zrobić i załatwić, to nic. Najgorsze, że przez wiele błędów, niedopatrzeń, celowego wprowadzania w błąd, przegapionych terminów i niewyspanych maili (Tak, tak, pamiętam, wysłałem) kulała praca całego wydziału. Powiecie - dlaczego nie było reakcji z góry? Też bym chciała wiedzieć. Ale nie było."...

szelma

Przeczytałam, że to jeden z Kardashianów ten gips zrobił lol
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

Norka

Szelma, lol Pewnie nie ty jedna - może dzięki temu zwiększy się zainteresowanie produktem ;)

niewiemjaka

oj chyba mogliby się zamienić obuwiem lol

niewiemjaka

bo kurde straaasznie ma suche te stopy, a jakby ubrała jego lakierki pełne, to nie byłoby widać :D

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

rubin04

Szukam artykułu, chyba był w wyborczej, na gazeta.pl
o takiej kobiecie co wyszła za pakistańczyka, potemz tego Pakistanu uciekłą do PL
ale on i tak ją zabił, dostał za to 15 lat. Wróbelke, kojarzysz na pewno?

Ja po dzisiejszych zajęciach z Doktryn politycznych na temat Islamu i prawa szariatu jestem w ciężkim szoku.
Bo niby coś tam wiedziałam jak to niby wygląda, ale teraz dopiero widzę ile było poza moją świadomością co do tego jak wyglada status kobiety w tym prawie.
A ile polek wychodząc za irańczyków, paksitańczyków, egipcjan czy innych muzułmanów nie wie tego wszytskiego.. np. że dzieci jakie im się urodzą od razu są muzułmanami, i że jak wyjadą do kraju męża jako nie muzułmanki będą w naprawdę tragicznym połozeniu. Bo tam im nikt nie pomoze.

Pokazywali nam na zajeciach typowy kontrakt ślubny z Egiptu gdzie kwota jaką wpisują (czyli dar męza dla żony, płatne od razu lub pózniej, najdalej przy rozwodzie) to często w przeliczeniu na PLN jakies 10 zł... A Polki to podpisują bo nie mają świadomości że w islamie małżeństo to kontrakt.

Facet z jakim mielsimy zajęcia zajmuje się m.in. walką o "dobry rozwód" dla polek w takim polożeniu. To co opowiadał to czasami tak straszne historie.. Bo wydaje się że np. obrzezanie kobiet to coś dalekiego, a tymczasem miał kobietę, polkę, co wyszła za egipcjanina a ten potem ich 2,5 letnia córkę wywiózł do Egiptu i tam ją obrzezał.

Jasne, ze może się zdarzyć wielka miłość, i muzułmanin który bedzie dobrym męzem, respektujacym prawa kobiety tak jak by ona tego chciała. Ale jednak statystyki są podobno okrutne w tym względzie - bo o ile muzułmanka wychodzi za muzułmanina to stoi za nią jej rodzina i kontrakt jaki jej wynegocjowała. A za taką np. polką nikt już nie stoi i pewnie nawet nie wie że podpisała jakis kontrakt.

szelma

- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

rubin, czytałam, to ten artykuł co szelma wrzuciła.

Sam reportaz przerazający, a to co piszesz, jeszcze bardziej ...