Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

fasolka1980

nie chciałam tego wklejać, bo nawet nie była wstanie czytać więcej niz 1 stronę.....

ishka82

goga

nie mogłam czytac tego .....
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

Kasia

Ja nie przeczytałam, akapit mi wystarczył.

wrobelek0403

Cytat: golinda w 10 Kwi 2014, 17:20:28
ja pierdolę... siostry...służebnice Boga, to jest straszne, co dzieje się w KK...

szczerze uwazam, ze osoba która idzie sie dobrowolnie zamknąc do klasztoru nie moze byc normalna... a cała ta struktura jest przeżarta patologią.

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

2 lata za coś takiego??! Jak to możliwe???
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

ja się nie byłam w stanie wgłębić w ten tekst, przeleciałam tylko wzrokiem i mi wystarczyło, żeby nie móc przestać myśleć

przecież taki Trynkiewicz to przy nich pikuś...
dlaczego te suki nie poszły na 25 lat?!? ich prawo nie obowiązuje?
jezu, co muszą czuć takie biedne, bezbronne dzieci, które nie mają się do kogo zwrócić o pomoc? :(

Dodany tekst: 11 Kwi 2014, 09:51:53

Cytat: wrobelek0403 w 10 Kwi 2014, 21:52:38
szczerze uwazam, ze osoba która idzie sie dobrowolnie zamknąc do klasztoru nie moze byc normalna... a cała ta struktura jest przeżarta patologią.

zgadzam się. to chore!

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jo_miekka

wrobelek0403

jo, traktuje teksty na fochu z przymrużeniem oka :)

ale niektóre bywają zabawne ;)

jo_miekka

Nawet z przymrużeniem. No niebardzo... Nie dlatego, że mam inne zdanie, ale tak po prostu literacko slaaaabo i niewairygodnie.
No ale się nie czepiam, nie o to idzie.

szelma

Otóż, trochę dystansu. Na takim portalu jak foch lepiej czytają się przerysowane teksty, zwłaszcza że ten ma być taki humorystyczny bardziej.

Ale fakt faktem - mam wrażenie, że jeśli rodzice nie mają jakiegoś poważnego problemu, na którym muszą się skupić, typu problemy finansowe czy zdrowotne, to skupiają się na dzieciach za bardzo. Ot, taka moja opinia, możecie mnie za to zlinczować ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

jo_miekka

Cytat: szelma w 11 Kwi 2014, 11:16:36Na takim portalu jak foch lepiej czytają się przerysowane teksty, zwłaszcza że ten ma być taki humorystyczny bardziej.

Ja to rozumiem, ale moim zdaniem autorce słabo to wyszło mimo usilnych prób (a może właśnie dlatego?).

Cytat: szelma w 11 Kwi 2014, 11:16:36mam wrażenie, że jeśli rodzice nie mają jakiegoś poważnego problemu, na którym muszą się skupić, typu problemy finansowe czy zdrowotne, to skupiają się na dzieciach za bardzo

Każdy skupia się na tym, co dla niego najważniejsze w danym momemncie.

Norka

Cytat: szelma w 11 Kwi 2014, 11:16:36to skupiają się na dzieciach za bardzo
Takie opinie kończą się zwykle wymianą uprzejmości ;D Sądząc po moich znajomych, ci bezdzietni, o ile nie mają jakiegoś poważnego problemu, skupiają się za bardzo na swoich psach/ karierach/ współmałżonkach.

wrobelek0403

nie bede się odnosic do skupiania, bo nie chce zadnych kwasów ;)

wrzuciłam artykuł, bo mnie rozbawił. Niestety wyglada na to, ze bawi tylko bezdzietnych. Coz, zycie ;D

szelma, to pod swiadome macierzystwo :beer: :D

jo_miekka

Cytat: wrobelek0403 w 11 Kwi 2014, 11:24:48Niestety wyglada na to, ze bawi tylko bezdzietnych.
E, nie o to chodzi. Ja uważam, że jest słaby dziennikarsko i już. Nie wiem, czy nie mając dziecka oceniłabym go tak samo, ale staram się być obiektywna. Bo gust od tego nie zależy.

szelma

Cytat: jo_miekka w 11 Kwi 2014, 11:20:27Każdy skupia się na tym, co dla niego najważniejsze w danym momemncie.

Owszem. I niech się skupia, nie zabraniam, tylko obserwuję.

wrobelek0403

jo, nie czuje sie kompetentna by oceniac warsztat dziennikarski tej pani, bo sama go nie posiadam. i nie po to go tu wrzucałam.

dla warsztatu czytam Hugo-Badera, foch czytam dla rozrywki.

jo_miekka

Cytat: szelma w 11 Kwi 2014, 10:27:01
Owszem. I niech się skupia, nie zabraniam, tylko obserwuję.
No ale co w takim razie znaczy "za bardzo"? Jeżeli coś jest dla kogoś najważniejsze, to nie ma kategorii "za bardzo".
Ja nie chcę zaczynać dyskusji o dzieciatych i niedzieciatych, bo mam nadzieję, że znamy się wystarczająco dobrze i wiemy, jakie mamy zdanie.
O pryncypia chodzi ;)

Dodany tekst: pią, 11 kwi 2014, 09:34:13

Cytat: wrobelek0403 w 11 Kwi 2014, 11:30:35dla warsztatu czytam Hugo-Badera, foch czytam dla rozrywki.
Ej no, zaraz wyjdzie, że mam się za eksperta.
Rozrywka też lepiej, żeby była na poziomie, który uznaję za ok, żeby mi się naprawdę podobało.
Ale to kwestia gustu, tak sobie palnęłam, luźna uwaga po prostu.

szelma

Cytat: jo_miekka w 11 Kwi 2014, 11:31:59No ale co w taki razie znaczy "za bardzo"?

O nic. Fakt, że bez sensu zaczynać dyskusje. A o warsztacie dziennikarskim też nie pogadam, bo nie czuję się kompetentna.

Dodany tekst: 11 Kwi 2014, 10:54:10

http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-26982680 Buuu :(

zwierzatko_mojej_mamy

ee, daje rade ten macierzynski tekst, tylko istotnie przerysowane i niewiarygodne szepty i wyjezdzaniu wczesniej, bo trzeba zalatwic jasia zaczepiajacego u wychowawczyni, pfff, to akurat wina tego, ze przebywa z idiotkami, a nie, ze przebywa z matkami ;D a podsumowanie zupelnie nieinnowacyjne ;) tak se napisala cos, co juz dawno wszyscy wiedza raczej ;) taka odezwa skalkowana po raz kolejny ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

Cytat: szelma w 11 Kwi 2014, 11:16:36Ale fakt faktem - mam wrażenie, że jeśli rodzice nie mają jakiegoś poważnego problemu, na którym muszą się skupić, typu problemy finansowe czy zdrowotne, to skupiają się na dzieciach za bardzo.

iiiiiii, to na pewno nie ja
no ale ja mam poważne problemy - jaki kolor na paznokciach, mokasyny czy szpilki, żeby zmarszczek było mniej, żeby schudnąć 1.5kg... to jednak ważne sprawy, jakby nie było :D

Dodany tekst: 11 Kwi 2014, 16:24:25

a ten tekst z focha w zasadzie mogłaby napisać golinda jakieś 9-10 lat temu
tylko może trochę bardziej by się postarała językowo i literacko ;)
Cytat: jo_miekka w 11 Kwi 2014, 11:26:30że jest słaby dziennikarsko

jest nijaki dziennikararsko, w związku z czym tylko go "przeleciałam", bo czytam te teksty, którymi można się porozkoszować :)

Dodany tekst: 11 Kwi 2014, 17:36:38

p.s. naprawdę rozumiem tę babkę i zgadzam się z nią w 100%

salsa

ja nie rozumiem jednej rzeczy - jak ktoś nie chce mieć dzieci to niech ich nie ma, nie chce gadać o dzieciach - to niech nie gada - w czym problem tej laski? Mam wrażenie, ze taka trochę frustracja przebija z tego tekstu (i zgadzam się z tym, jak podsumowała go jo) Mam wrażenie, ze tej osobie właśnie temat dzieci mocno zaprząta głowę i może by i chciała - ale tak jak napisała o sobie w stopce-ani pani adwokat, ani żona, ani narzeczona - w sumie tu jej nie wyszło, tam jej nie wyszło-chyba lubi to podkreślać... Czemu nie napisze o sobie czegoś pozytywnego?  W sumie osoby bez dzieci tez maja swoje tematy, na punkcie których potrafią się zafiksować : koty, psy, bieganie, dieta, ćwiczenia, jakieś inne ideologie, praca... i wiele innych - ale teraz taka "moda", zeby czepiać się tych dzieciatych. Ale przeciez mozna na te wszystkie tematy rozmawiać do woli. Jak dla mnie niech każdy sobie fiksuje na punkcie tego, czego chce, gada o czym chce - zawsze mozna nie brać udziału w rozmowie ;)

dla mnie ten tekst nie jest śmieszny tylko taki żałosny... w sumie to jak ona tak pisze o tym braku zainteresowania rodziców to nawet mi jej żal, moze dlatego teraz sama nie wie o co jej w zyciu chodzi.

Ja lubie żartobliwe teksty o posiadaniu dzieci i takie są dla mnie te np na bachorze czy na nieperfekcyjnej matce itp - ale ten to raczej takie wołanie na puszczy :P

no to sie wypowiedziałam i zaraz dostanę po głowie lol

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

Cytat: salsa w 11 Kwi 2014, 20:26:05dla mnie ten tekst nie jest śmieszny tylko taki żałosny...

on raczej nie ma być śmieszny
ja ją rozumiem, rozumiem, o co jej chodzi i co ma na myśli i wg mnie nie ma w tym nic żałosnego

szelma ma lekką ;) alergię na tematy dzieciowe i nie dlatego, że jest sfrustrowana, bo sama chciałaby mieć a nie ma ;)

mnie samą kosmicznie irytują kobiety, które zostały matkami i potrafią pieprzyć tylko o jednym, mimo że kiedyś byly świetnymi dziewczynami, z którymi można było pogadać o wszystkim!

salsa

golinda, mnie denerwują ludzie, ktorzy pieprza tylko o jednym niezależnie od tematu ;) jak ktos mieli i mieli w kółko ten sam temat, to co by to nie było - mam dość ;)

nie pisze  o szelmie tylko o autorce artykułu ( to chyba nie szelma ;) ) i dla mnie przebija tam frustracja-zawodowa, związkowa itp

i rodzinna w sumie, bo czasy mojego i jej dzieciństwa to jak się domyślam te same czasy  - a jednak uwazam, ze wtedy rodzice interesowali się dziećmi bardziej niż teraz. Mogłabym napisać cos dokładnie odwrotnego o moim dzieciństwie niż ona ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)