Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

niewiemjaka widziałam te rozmowe, ta baba jest nienormalna :crazy: ciązy nie należy nazywac ciążą, bo to sugeruje ze cos kobiecie ciązy :padam:

czytałam dzis swietny komentarz profesora Gardockiego w kwestii propozycji komisji kodyfikacyjnej. Bardzo trafne...

żeby było lege artis; artykuł ukazał się w dodatku do Gazety Prawnej - Prawnik. Niestety nie potrafie go inaczej skopiować, mam tylko zbyt duzy skan w pdf.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

niewiemjaka

Cytat: wrobelek0403 w 18 Gru 2013, 15:28:06ta baba jest nienormalna
no 'dokładnie' tylko cisnie mi sie na usta .. :crazy:

wrobelek0403

rubin04 dopoki FI nie zabierze sie za polski episkopat, nie wierze w zadne przemiany koscioła ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

callja

Cytat: wrobelek0403 w 18 Gru 2013, 21:50:45dopoki FI nie zabierze sie za polski episkopat, nie wierze w zadne przemiany koscioła
Na razie ksiądz Lemański otrzymał odmowną odpowiedź Watykanu na swoje odwołanie od decyzji Hozera...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

Cytat: callja w 18 Gru 2013, 22:36:49
Na razie ksiądz Lemański otrzymał odmowną odpowiedź Watykanu na swoje odwołanie od decyzji Hozera...

callja, wierzysz w to, w FI w ogole widział to odwołanie?? ;)

Dodany tekst: 19 Gru 2013, 09:19:01

polecam,

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,15087257,Najpierw_skrzywdzone__potem_karane.html

rubin04

wrobelek0403

rubin, no to inna sprawa, ale tez przystepnie pokazuje jak postępowac w takim przypadku, zeby dodatkowo nie skrzywdzic dziecka. strasznie to trudne.

a prof. Beisert jest biegłą i jestem pod wrazeniem jej profesjonalizmu. :thumbup:

szelma

- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

rubin04

No dokładnie - to ważny tekst, bo nikt nie wie jak z dziećmi rozmawiac jak coś takiego "około tematu" powiedzą.

Na 1 listopada był tez taki mądry tekst o tym jak rozmawiać z dzieckiem o śmierci - bardzo przydatny, zwłaszcza ze P. ostatnio się mnie zapytał "czy jak on juz będzie taki dorosły jak my, to czy my wtedy pójdziemy "na chmurkę"... I kiedy ciocia Agnieszka wróci z chmurki... itd"
Przynajmniej wiedziałam co mówić, jak podejśc do tematu by go nie okłamywać ale i nie straszyć..

niewiemjaka

Cytat: szelma w 19 Gru 2013, 11:03:14Nie mam słów...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15161523,Dzieci_eksperymentuja_na_karpiach___Zacheta_do_znecania.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt
bosz ...doprawdy kto uczy te nasze dzieci ... ja pier
oprocz tego jak traktowane są karpie, to serio dla takiego dziecka to też może być przezycie, pewnie dla niektorych zabawa czy "eksperyment", ale dla wrażliwszych dzieci ..? :(

zwierzatko_mojej_mamy

wiecie, nie wkurwia mnie najbardziej to, ze taki artykul sie ukazal, bo ponoc chodzilo o martwe karpie - se doczytalam i eksperymenty na martwych - ale o tlumaczenie sie redakcji, ze "przeciez to byly martwe karpie" i powtarzaja jak mantre, uznajac, ze chodzi tylko o meczenie ewentualne zwierzat, a nie o caly kretynski pomysl - a jak madrzy ludzie juz sie pogodzili z tym, ze martwe i siegneli po inna bron, ze skoro eksperymenty z martwimy i w gre wchodzi BPH, higiena, upewnienie sie, ze dzieci nie zlapia jakichs dziwnych chorob to redakcja ma to w dupie i w ogole sie nie odnosi, bo oni nie maja sobie nic do zarzucenia, jak widze takie zakute tepe lby to mam ochote zawiesic na linkach i jak w tytusie romku i atomku wlewac do lba przez ucho olej litrami
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

No jest na dole, że martwe karpie. Ale, kurde, bez jaj! Ile tych karpi trzeba dodatkowo zabić, żeby dzieci sobie poeksperymentowały i zobaczyły coś, co jest oczywiste? Bo pani "ałtorka" tłuamczy, że: "Warto zwrócić uwagę dzieci na ogromnie ważny problem dotyczący transportu świeżych, żywych ryb, nierzadki przedświąteczny obrazek: kilkukilogramowy karp miotający się w reklamówce! Przygotowanego do eksperymentu karpia odkrywcy wyjmują z wody. Obserwują, co się dzieje z pokrywami skrzelowymi. Stwierdzają, że się skleiły! Nauczyciel prosi dzieci o zakrycie rękami ust i nosa. Pyta, co czują. Dusimy się! - pada odpowiedź. Pewnie rybki w plastikowych torbach też tak się czują. Do jakich wniosków dojdą uczniowie? Nie wolno męczyć zwierząt, bo one tak jak ludzie czują ból i okropnie cierpią, gdy się duszą. "

No przecież to jest jakaś totalna paranoja... Nie mam słów, serio... I co - żeby dzieci się nauczyły, że psów i kotów nie wolno bić, utłucze się najpierw parę sztuk, żeby potem dzieci mogły popatrzeć na obrażenia i dać sobie po kopniaku, stwierdzieć, że to boli, więc nie można kopać zwierząt?

:headbang:

Dodany tekst: 20 Gru 2013, 11:05:59

http://wyborcza.pl/1,75478,15168009,W_tym_roku_ofiara_uboju_rytualnego_padnie_ok__6_mln.html

goga

na sklejanie sie skrzel jest doswiadcznie z kilkoma kartkami papieru które wkłada sie do wody - w wodzie faluja - jak się wyciąga - sa sklejone  - mozna bez karpia? mozna - a pani jest głupia
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

zwierzatko_mojej_mamy

swietne - najlepsze sa z polskich gor, wygladaja jak z chujwiskad, a tu kasprowy ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

szelma

Świetnie, po prostu świetnie... I na to idzie kasa z Unii...
"Jego celem jest "formowanie u dziewcząt wszystkich cnót ludzkich". "W szczególny sposób Klub stawia nacisk na rozwój cech i umiejętności właściwych kobiecie: dbałość o szczegóły umilające życie innym, utrzymywanie porządku wokół siebie, dostrzeganie potrzeb innych osób, bycie dobrą przyjaciółką"."

http://wyborcza.pl/1,75478,15216671,Aktywizacja_kobiet_wedlug_Opus_Dei__Szkola_gospodynie.html

Aktywizacja zawodowa, taaa...

wrobelek0403

dragonfly

Biedna kobieta.... Ja bym się nie odważyła z tak małym dzieckiem podróżować w takich rejonach swiata sama (chyba sama była ?)
http://m.onet.pl/wiadomosci/swiat,7091g

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

Cytat: mayagaramond w 08 Sty 2014, 13:39:45
Artykul z dziecmi nie ma nic wspolnego ;)

http://www.michaljakubowski.pl/dzieci/oczekiwania

zarąbiste :thumbup:

u mnie w domu było czesto "domysl sie" ;)

a  ,,To zależy" to typowy prawiczny tekst :D