Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

Kasia

aaa to xle zinterpretwoałam emotka ;)

szelma

Emotek krejzolski, bo uważam to za mocne przegięcie, że jak ktoś dzwoni, że badanie, to ja go psem szczuję... No chyba że ciągle ktoś tam dzwoni, ale to nadal mocno ekstremalna reakcja jednak.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: szelma w 30 Wrz 2013, 11:49:23
Emotek krejzolski, bo uważam to za mocne przegięcie, że jak ktoś dzwoni, że badanie, to ja go psem szczuję... No chyba że ciągle ktoś tam dzwoni, ale to nadal mocno ekstremalna reakcja jednak.
a Ty tak prasie wierzysz? jeden powiedzial, ze psem poszczuje, bo wlasnie sie z zona klocil, a 95% w ogole w domu nie bylo, bo robili te zakupy w miescie, bo w zieleniaku na wsi za drogo i od razu "wyzsze sfery, ktore nie chca rozmawiac" mieszkaja w takich bunkrach-szeregowkach lol juz to widze - takie zamkniete szeregowki to najtansze zwykle rozwiazanie z 2 arami dzialki ;) wyzsze sfery postawione to raczej sobie wolnostojacy na 30 arach pierdykna z ochrona
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

Nie wierzę i to o sferach też mnie z lekka zabiło ;) Ale oprócz tego pani w miarę rozsądna, więc skoro od 16 są korki, bo ludzie wracają, to chyba nie chodziła po domach w południe ;)

salsa

Szelma swietny artykuł :) i dokładnie pokazuje dlaczego zdecydowalismy sie na remont a nie na budowę domu ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

Cytat: szelma w 30 Wrz 2013, 10:58:23
http://wyborcza.pl/magazyn/1,126715,14602750,Polak_nieszczesliwy_w_swoim_domku.html#Cuk

Ciekawe, zwłaszcza ostatnia wypowiedź :crazy:

ale pieprzenie. kto to pisał w ogóle?
w naszym lokalnym sklepie handel kwitnie, bo ludzie wolą wydać 300zł zamiast 220zł, ale być 45 minut do przodu ;)
nie ma żadnych betoniarek, wszystko już wybudowane
działki u nas są min. 1000m, więc takich znowu małych ogródków nie mamy ;)

i wreszcie: tak, chcemy się stąd wyprowadzić. szukamy działki większej, ładniejszej, może być trochę dalej :D na większy dom
nigdy do miasta

Dodany tekst: 01 Paź 2013, 21:19:15

Cytat: salsa w 01 Paź 2013, 20:56:46i dokładnie pokazuje dlaczego zdecydowalismy sie na remont a nie na budowę domu

przecież macie działkę i chcecie budować dom. co ty ściemniasz? :D

szelma

No na pewno wszystko zależy od miejsca. Ale ciekawa jestem, jak będzie, jak będziesz miała trójkę do wożenia do szkoły i na różne zajęcia - bo pewnie będziesz wozić, nie?

golinda

Cytat: szelma w 01 Paź 2013, 21:27:12
No na pewno wszystko zależy od miejsca. Ale ciekawa jestem, jak będzie, jak będziesz miała trójkę do wożenia do szkoły i na różne zajęcia - bo pewnie będziesz wozić, nie?

teraz w szkołach jest full opcja. dziecko idzie na lekcje zaczynające się o 8, a po lekcjach ma wybrane zajęcia, osoba prowadząca zajęcia zabiera dzieci i odprowadza z powrotem. rodzice zabierają dzieci ze szkoły o 16-18

szelma

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 01 Paź 2013, 22:31:14a po lekcjach ma wybrane zajęcia, osoba prowadząca zajęcia zabiera dzieci
no gorzej, jak dziecko chce uczyc sie tanca towarzyskiego, a tego wlasnie nie maja ;) albo tenisa, a nie maja kortow ;) albo chce sie uczyc rysunku majac nadzieje na dostanie sie na ASP czy architekture - wtedy sama wolalabym wybrac mu kogos, kto przygotowuje w danym kierunku, a nie zajecia plastyczne przy szkole i watpie, zeby taka osoba przyjezdzala pod szkole po dziecko, a potem odwozila ;)

www.annawilk.pl

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 01 Paź 2013, 21:33:51
no gorzej, jak dziecko chce uczyc sie tanca towarzyskiego, a tego wlasnie nie maja ;) albo tenisa, a nie maja kortow ;) albo chce sie uczyc rysunku majac nadzieje na dostanie sie na ASP czy architekture - wtedy sama wolalabym wybrac mu kogos, kto przygotowuje w danym kierunku, a nie zajecia plastyczne przy szkole i watpie, zeby taka osoba przyjezdzala pod szkole po dziecko, a potem odwozila ;)

w szkole podstawowej? nie przesadzaj!
starsze samo sobie pojedzie

salsa

Cytat: golinda w 01 Paź 2013, 22:18:36przecież macie działkę i chcecie budować dom. co ty ściemniasz? Cheesy
mamy działke, nawet duzą bo 22 a
ale nie budujemy sie
nie wiem moze kiedys... na razie zrezygnowalismy zupełnie, nie chcmey sie wyprowadzac z miasta, szczegolnie ze mieszkamy w centrum na zielonym osiedlu i tu jest wszedzie blisko i wygodnie
nie wiem, moze podzielimy tą działkę na dwie i kiedys sprzedamy? moze dzieciom damy? a moze sami sie kiedys wybudujemy, ale poki co takich planów nie ma
ona jest blisko-od rynku 13 km po ulicy
wiec jakby co to nie stracimy ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 01 Paź 2013, 22:37:07w szkole podstawowej? nie przesadzaj!
starsze samo sobie pojedzie
no pomijajac lekcje rysunku (chociaz jak dziecko by wykazywalo talent to i w podstawowej, czemu nie) to jest multum zajec, na ktore w podstawowej mozna chciec chodzic bedac dzieckiem - tance, sporty, taki glupi basen zwykle tez jest problemem, bo basen nie stoi przy kazdej szkole ;) ja na balet poszlam w 1 klasie podstawowki, na tance w 3 klasie, chodzilam do konca podstawowki, mialam podstawowke profilowana, bo muzyczna, zajec w szkole muzycznej bylo sporo, raz w tygodniu ksztalcenie sluchu grupowe, raz historia, raz umuzykalnienie + 2 x instrument glowny, potem 3x glowny + 1x dodatkowy od 4 klasy - wszystkie te zajecia odbywaly sie w innym budynku w innej czesci miasta ;) na basen chodzilam tez w podstawowce, na angielski, bo w szkole mielismy francuski, na zajecia plastyczne do WDKu, na tenis - wszystko to jedynie podstawowka

www.annawilk.pl

szelma

No ja chodziłam za młodu na angielski, plastykę i tenis - więc w sumie wszystko można obskoczyć w szkole, jeśli mają w ofercie. U nas nie mieli ;)

golinda

ale co ty mówisz, co było w latach '80?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 01 Paź 2013, 21:49:17
ale co ty mówisz, co było w latach '80?

co bylo? :>

Dodany tekst: 01 Paź 2013, 21:50:05

aa w szkole? do szelmy mowisz?

www.annawilk.pl

golinda

to o czym piszesz. nie było w sp opcji, że masz wszystko zorganizowane przez szkołę.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 01 Paź 2013, 21:50:38
to o czym piszesz. nie było w sp opcji, że masz wszystko zorganizowane przez szkołę.
no nie bylo, ale tez nie mozna wykluczyc opcji takiej, ze czegos bedzie brakowalo, co dziecko bardzo bedzie chcialo uprawiac/uczyc sie, albo, ze bedzie to w grafiku, ale sposob prowadzenia np Tobie nie bedzie odpowiadal ;) albo dziecie Twe szybko wyprzedzi reszte grupy i "zaawansowanej" grupy nie bedzie ;)

www.annawilk.pl

szelma

No mówię przecie, że to są opcje, które w szkole mogą być - za moich czasów (żadne lata 80, bez jaj :P ) nie było, więc trzeba było mnie wozić i odbierać (potem sama chodziłam i jeździłam). A teraz - jeśli jest taka opcja, jak pisze golinda - to faktycznie wożenie odpada - przynajmniej do pewnego stopnia.

golinda

Cytat: szelma w 01 Paź 2013, 22:52:09A teraz - jeśli jest taka opcja, jak pisze golinda - to faktycznie wożenie odpada - przynajmniej do pewnego stopnia.

dzieci sąsiadów już chodzą do sp - to różne szkoły, a w każdej są takie opcje do wyboru. płacisz - masz co dusza zapragnie
jest niż, szkoły się boją o dzieciaki

salsa

o, to ja ie wiedziałam ze są takie szkoły, ze odprowadzają na zajecia-ciekwe czy to u nas w miescie tez działa. Moja kolezanka z nastoletnią córką wozi ją wszedzie, ale oni mieszkaja za miastem no i to jedynaczka tak wypieszczona

golinda

Cytat: salsa w 01 Paź 2013, 22:55:24są takie szkoły, ze odprowadzają na zajecia

już za czasów mojego brata to było ;)

szelma

Hmmm, w sumie to mój wujek swoje dzieci (córka teraz w gimnazjum, młody w sp) woził i wozi. Więc nie sądzę, żeby u nas w mieście była taka opcja :hmm:

salsa

a jaki to jest koszt ? bardzo fajna opcja

golinda

Cytat: salsa w 01 Paź 2013, 21:58:07
a jaki to jest koszt ? bardzo fajna opcja

moja koleżanka w szkole sióstr jakichś tam (niehabitowych) płaci 900zł miesięcznie
sąsiedzi nie wiem ile, mogę zapytać