Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcheewka

Cytat: Kasia w 03 Kwi 2014, 12:05:00
Polecam ten rowerek 14 z decathlonu. Mój Michał dalej nim jeździ, rowerek jest jakby malawy ale Michał tylko na nim lubi jeździć.

http://www.decathlon.pl/rower-maluch-14-aqua--id_8167093.html#v1315355

dzwoniłam, bo niby w koronie za 299 mieli, ale niestety juz nie mają

a cena byłaby fajna

http://tablica.pl/oferta/rowerek-dla-dziewczynki-14-stan-idealny-rozowy-decathlon-ticha-btwin-CID767-ID5tt7J.html#56ef347455

Ola byłaby zachwycona ( bo różowy i ma koszyczek), w sklepie 429 , warto 100zł taniej?

niewiemjaka

marchewka koszyczek mozesz dokupić też

Kasia

Michał ma ten aqua

niewiemjaka

marchewka ładny ten z żyrafą :)

ishka82

Cytat: rubin04 w 03 Kwi 2014, 11:31:58
A mze ktos chce sprzedac mały biegowy? Bo bym coś dla Mileny kupiła.
ja bym chętnie sprzedała, bo Domi z niego wyrosła :) my mamy Milly Mally, o taki, nawet też fioletowy ;) oczywiście jakbyś była zainteresowana, to zrobiłabym Ci real foto ;)

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 14:47:32

Cytat: yoy w 03 Kwi 2014, 11:36:08
o, my też planujemy rowerek, kupimy chyba  b'twina 14".
Ale zastanawia mnie jedno, po takim biegowym rowerku to ja mu mam dać boczne kółka? Bo mi to nie gra jakoś :hmm: Lepszy pałąk?
ja chciałam nie dawać bocznych kołek, ale nie udało się i teraz jeździ z bocznymi ;D

Kasia

Yoy, po biegowym, jeżeli kupisz mały rowerek taka właśnie 14 to można próbować bez dodatkowych kolek :) ja widzę taka zależność ze dzieci po biegowych ładnie jeżdżą na dwóch kółkach na tych mniejszych rowerach. Jsk rower jest za duży to dziecko nie daje rady. A jak zacznie jeździć na czterech kółkach to potem nauka na dwóch od nowa.

Martullkowy Wojtus po biegowym wskoczył na dwa kolka w tym decathlonowskim aqua.
Fajne sa jeszcze te rowerki mbike ale chyba troszkę ciężej chodzą niz te decathlonowskie. Michała kolega ma mbika i Michał juz mniej dobie na nim radzi.

Angie

Ja potwierdzam słowa Kasi. Na 12 raczej będzie jeźdźić na dwóch, na 14 też może się udać. Na 16 na pewno nie :D

rubin04

Ishka, a cyknij jeakies foto, czy mocno poobijany i ile bys za niego chciała.

Musz ejeszcze o nim poczytac bo marki zupełnie nie znam,
bo większośc jednak tuptupy ma.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

Cytat: rubin04 w 03 Kwi 2014, 16:21:42Ishka, a cyknij jeakies foto, czy mocno poobijany i ile bys za niego chciała.

Musz ejeszcze o nim poczytac bo marki zupełnie nie znam,
bo większośc jednak tuptupy ma.
ok, jutro postaram się cyknąć foto i pomyśleć nad ceną :) mnie drewniane nie przekonywały i dodatkowo były droższe, więc kupiłam taki ;) my byliśmy z niego bardzo zadowoleni :)

golinda

Cytat: Kasia w 03 Kwi 2014, 15:58:21Martullkowy Wojtus po biegowym wskoczył na dwa kolka w tym decathlonowskim aqua.

ale to raczej nie jest standard ;)
Nina od dawna pomyka na biegowych i radzi sobie super, a na btwinie JUŻ od zeszłego sezonu jeździ na 4 kółkach ;) i ciężko jkoś chodzą te pedały, trudno jej. nadal woli biegowe

Kasia

GOLINDA ale daliscie jej btwina bez tych dodatkowych kolej aby próbowała jeździć? Czy od razu cztery kolka?

golinda

Cytat: Kasia w 03 Kwi 2014, 18:50:44
GOLINDA ale daliscie jej btwina bez tych dodatkowych kolej aby próbowała jeździć? Czy od razu cztery kolka?

4 kółka
na początku w ogóle nie kumała bazy
potem nie miała siły, żeby pedałować
teraz już na nim jeździ, ale nie przepada

ishka82

Cytat: Kasia w 03 Kwi 2014, 18:50:44
ja dałam rower bez dodatkowych kół, nie dawała rady...w zeszłym roku, to i na 4 miała problem, teraz już na 4 mknie, ale na 2 nie wychodzi zupełnie, myślę, ze przyjdzie na to jeszcze czas :)

kotabma

Zosia na biegowym jezdzi, tez nie mialam zamiaru dawac jej bocznych kolek ale ona nie kumala pedalowania i bez bocznych sie nie dalo.
teraz juz umie pedalowac ale i tak woli biegowy ;)

mobka

Kuba ma drugi biegowy kupiony jesienia, bo z pierwszego wyrosl. Odkupilismy tez od martullka btwina, ale Kuba na 2 nie daje rad, bo on sie boi. Nie zmuszam. Dalam 4 kola, do poludnia nie umial pedalowac, po poludniu jechal juz sam. Ale Kuba na rowerach przemieszcza sie w tempie zolwia. Niestety. Wiec nei wiem, kiedy na 2 kolkach nauczy sie jezdzic, bo rower z pedalami jest ponad 2x ciezszy od biegowego i w tempie slimaka ciezko na nim rownowage utrzymac.

Marchewka, obawiam sie, ze 14 calowy btwin moze byc na Ole za maly. Kuba juz na nim smiesznie wyglada. Ale mi zalezalo, zeby byl lekki i Kuba mogl sie swobodnie nogami podpierac. Btwin obstawiam, ze tylko na ten sezon bedzie, dlatego nie bralam nowego.

Kasia

Ja bym tak nie przesądzała :) Michał naprawdę uwielbia jeździć na tej 14 :) jego koledzy rownież normalnie na nim jeżdżą :)
Ja w zeszłym roku Michała do 16 przymierzalam i rower był prawie dobry aleto prawie powodowało ze Michał niechętnie chciał na 16 jeździć.
W tym roku planujemy kupic 16 z decathlonu ale jakoś czasu brak na zakupy, jak nie kupimy to spokojnie ta 14 jeszcze wystarczy :)
A ta 14 juz w zeszłym roku taka malawy sie wydawała.

Angie

Mi też się wydaje, że 14 najlepsza. Lena jest dość wysoka, a 16 dopiero latem była dobra do jazdy na dwóch kołach.
Miała więc ponad 4 lata.

Problem z 14 jest tylko taki, że jest na 1-2 sezony.

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 22:14:16

I rower rowerowi nieróżny. Ten nasz mbike jest masywniejszy niż 16 z decathlonu.
Trzeba mierzyć i dopasować.

rubin04

My jeszcze przymierzymy Milę do tego Aqua co ma P.
i jakby dawała radę (ona ma 86 cm wzrostu :cm:) to kupimy dla P. większy a jej ten zostanie.

marcheewka

Cytat: Angie w 03 Kwi 2014, 22:13:25
Mi też się wydaje, że 14 najlepsza. Lena jest dość wysoka, a 16 dopiero latem była dobra do jazdy na dwóch kołach.
Miała więc ponad 4 lata.

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 21:14:16

I rower rowerowi nieróżny. Ten nasz mbike jest masywniejszy niż 16 z decathlonu.

pojedziemy i zobaczymy, na którym będzie lepiej.
Tylko ja chcę aby ona bez bocznych kóleczek jeździła, a jak rower będzie za duży to sie zrazi.

Bez sensu misie wydaje wsadzanie jej teraz w 4 kółka, jak na biegowym na dwóch pomyka...

wczoraj widziałam z balkonu małą dziewczynkę jadącą na rowerku z pedałami na dwóch kółkach, super jej szło.

Widziałam też 6 latkę na rowerze na dwóch kółkach, ledwo stopami do ziemi dostawała, ale jechała. Prawdopodobnie to nie jej pierwszy rower

Dodany tekst: 04 Kwi 2014, 11:24:17

Cytat: Angie w 03 Kwi 2014, 22:13:25
Miała więc ponad 4 lata.

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 22:14:16

a ile Lena miała wzrostu jak sie na 16 przesiadła? Tak bez bocznych kółek?

Angie

hm.. mogła mieć 106-107

niewiemjaka

marchewka jak Ola ma już 106-107 cm to ta 14" na krotko starczy, pewnie tylko na tą wiosnę, wakacje ... :knuje:
musisz z nią pojechać i "przymierzyć" do 16", może będzie dostawała nóżkami do podłoża już

marcheewka

Cytat: niewiemjaka w 04 Kwi 2014, 11:41:19
marchewka jak Ola ma już 106-107 cm to ta 14" na krotko starczy, pewnie tylko na tą wiosnę, wakacje ... :knuje:
musisz z nią pojechać i "przymierzyć" do 16", może będzie dostawała nóżkami do podłoża już

no muszę, muszę

Ona na miarce ma 107, na bosaka.
Nogi ma długie.
No właśnie nie wiem, bo na wakacje pewnie będzie znów ciut wyższa i obawiam się, że rowerek tylko na jeden sezon.
Ale teraz nie możemy, bo Ola upadła i ma siniaka w kroku, no i teraz każdy rowerek będzie dla niej niedobry

fasolka1980

a który z rowerków biegowych jest najmniejszy i najlzejszy?

olgaaa1

Moja Gabrysia nie wiem ile ma wzrostu ale ubrania nosi na  104 :) i jeździ na 14, super sobie radzi. Co do 2 czy 4 kółek. Przecież nie musicie tych dodatkowych kółek regulować prosto do podłoża tylko odrobinę wygiąć do góry i dziecko uczy się łapać równowagę, a w razie co asekurują go dodatkowe kółka.
Ps. nie mam porównania, ale ten btwin strasznie ciężki.

Ten rowerek kocha, biegowego nie lubiła