Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rubin04

A mze ktos chce sprzedac mały biegowy? Bo bym coś dla Mileny kupiła.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

tak czytam i dochodzę do wniosku, że na mniejszym rowerze pewniej będzie jeździć i możliwe, że bez kółeczek? tak?

http://www.decathlon.pl/rower-maluch-14-aqua--id_8167093.html

tylko na tym rowerze jest wzrost 90-105  a Ola ma jakieś 106-107 ...

na tej 16 jest od 105 cm...
http://www.decathlon.pl/rower-dla-dzieci-16-wendy-pony-id_8219900.html

czyli górna granica jej wzrostu, obawiam się, że może się zniechęcić

chyba pojedziemy poglądać te rowery

yoy

o, my też planujemy rowerek, kupimy chyba  b'twina 14".
Ale zastanawia mnie jedno, po takim biegowym rowerku to ja mu mam dać boczne kółka? Bo mi to nie gra jakoś :hmm: Lepszy pałąk?

marcheewka

Cytat: niewiemjaka w 03 Kwi 2014, 11:28:30
no rozumiem, ale one sa dobrej jakosci, lekkie, lekko jezdza, porownaj sobie kiedys krecenie pedalka btwinem a zwyklym rowerem, ja porownywalam, niebo a ziemia
to jak z wózkiem, maclaren vs pipi o!, the same, kazdemu wg potrzeb nie ;D

no właśnie.... naprawdę tak dobrze jeżdzą?
Ola w decathlonie jeździła już dawno na takim z pedałami, a kiedyś w carefurze wsiadła na mniejszy i nie mogła kręcić tak cieżko było

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 11:37:05

Cytat: yoy w 03 Kwi 2014, 11:36:08
o, my też planujemy rowerek, kupimy chyba  b'twina 14".
Ale zastanawia mnie jedno, po takim biegowym rowerku to ja mu mam dać boczne kółka? Bo mi to nie gra jakoś :hmm: Lepszy pałąk?

ooo, no właśnie

dawać boczne kółka?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: niewiemjaka w 03 Kwi 2014, 11:28:30
no rozumiem, ale one sa dobrej jakosci, lekkie, lekko jezdza, porownaj sobie kiedys krecenie pedalka btwinem a zwyklym rowerem, ja porownywalam, niebo a ziemia
to jak z wózkiem, maclaren vs pipi o!, the same, kazdemu wg potrzeb nie ;D

alez oczywiscie, ze kazdemu wg potrzeb, ale nie musze rozumiec wszystkich potrzeb ;D i przedstawiam swoj punkt widzenia potrzebowy ;D dzieciory maja teraz tyle ulatwien, ze wszystko maja ulatwione ;D rowerki biegowe, zeby nie pedalowac od razu, hulajnogi z trzema kolkami, zeby sie nie wywalac, trojkatne kredki, zeby nauczyc sie trzymac kredke, kolorowanki z wypuklymi liniami brzegowymi, zeby latwiej bylo nie wyjezdzac za linie, itd itp ;) niech macha pedalami porzadnie, to bedzie jechac i na specjalnie zmontowanym i na tym gorzej :D miesnie se wyrobi przynajmniej lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

nionczka

Cytat: marcheewka w 03 Kwi 2014, 12:35:15http://www.decathlon.pl/rower-maluch-14-aqua--id_8167093.html
ten chciałam, ale mamy większy i właśnie dlatego się zniechęciła, bo z tego by nie spadła. Raczej. Niestety takie przyszłościowe myślenie, że większy rower będzie na dłużej może skutkować czymś takim jak u nas.

Angie

Moja po biegowym jeździła na dwóch kółkach, ale na 12 lub 14.
Na wyrost kupiliśmy jej 16 i był na nią za duży do jazdy na dwóch kółkach.
Zaczęła jeździć na nim na dwóch mając lata (jakoś czerwiec/lipiec zeszłego roku).

niewiemjaka

zwierzatko no zgadzam sie w calej rozciaglosci :D w dupach sie poprzewracało to fakt, ja tak mysle o innych niektorych rzeczach ;)

aaa jaki Ty mialas wózek ? wygodny ? :P :P

zuzia

Cytat: Angie w 03 Kwi 2014, 12:07:56Możesz też rozważyć 16, jeśli będzie jeździć na czterech.
ja odradzam. M. dostał w ub. roku bo K. się zobowiązał i kupił (mówiłam 14' ale on wie lepiej!) i efekt był taki, że M. praktycznie nie chciał na rowerze jeździć bo był za duży, nie za dobrze dosięgał do ziemi i cięzki był dla niego.

Angie

niewiemjaka lol lol lol

Lena ma taki, jest świetny

http://www.zabawkiph.pl/rower-dla-dzieci-16-mbike-2012-fiber-flaga-limited-aluminium-lady.html

Dałabym za rowerek więcej kasy niż mniej. Te marketowe są kiepskie.

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 11:43:37

zuzia dlatego raczej polecam 14.  16 będzie dobra tylko do jazdy na czterech kołach, skoro Ola jest taka wysoka.

zwierzatko_mojej_mamy

niewiemjaka nie mam pojecia, zdjec w wozku chyba w ogole nie posiadam, w sensie spacerowki - podejrzewam, ze nie mialam takiego w ogole - mam foty jak juz chodze, ale to foty zimowe na sankach
az przejrze w domu z ciekawosci :D

wiem, ze rowery posiadalam pelikana pozyczonego, potem kupny juz wigry 3, na ktorym bez problemu czlowiek pomykal do sandomierza i nie narzekal na fakt, ze ma kolka 16 cali lol lol czy jakos tak ;)

normalny gorski dostalam w liceum w 2 klasie i byl to wypasiony geant za 1500 zl, na ktorym jezdze do dzisiaj :D

www.annawilk.pl

niewiemjaka

zwierzatko_mojej_mamy aaa mialam taki sam skladak zielony pierwszy :D
ukradli mi chujki pod sklepem

a o wózek pytałam w kontekście Frana, jaki mialas wozek dla Frana ??? :P :P :P

marcheewka

dzięki, polewam!

Właśnie wolałabym aby jeździła na dwóch, skoro na biegowym jej dobrze idzie
A jak to opanuje, to zmienimy na większy i tez bez kółeczek będzie.

W sumie mój rower i rower M kupę kasy kosztował... jakoś dla siebie nie oszczędzałam, ale moze dlatego, że nie wyrastam z niego ;)

Rower M to juz kosztuje tyle, co moja corsa ( 13 letnia)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: niewiemjaka w 03 Kwi 2014, 12:48:13a o wózek pytałam w kontekście Frana, jaki mialas wozek dla Frana
to byl dla mnie :D co oznacza, ze jednak potrafie wydac dziwna kwote, jesli uwazam, ze to niezbedne :D pewne rzeczy sa niezbedne ;) przed ekpresem kapsulkowym z biedronki nie pojmowalam, po co sie wydaje 2000 na ekspres do kawy ;) po roku uzytkowania kapsulkowego dziada za 149 zl, ktory dziala, kiedy chce, calkowicie rozumiem potrzebe i chec posiadania tego za 2000 ;D

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 11:54:04

Cytat: marcheewka w 03 Kwi 2014, 12:49:35W sumie mój rower i rower M kupę kasy kosztował... jakoś dla siebie nie oszczędzałam, ale moze dlatego, że nie wyrastam z niego
no raczej, chociaz to akurat tez niekoniecznie az taki argument - bo jesli mlody by porzadnie i namietnie jezdzil po wertepach w wieku lat 6 na przyklad czy 8, gdzie nadal dziecko rosnie to juz wtedy nie mialabym oporow przed kupieniem dziecku porzadnego i drozszego roweru, ktory bedzie adekwatnie eksploatowany ;) poki co, nie widze sensu

www.annawilk.pl

niewiemjaka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Kwi 2014, 12:51:51jesli uwazam, ze to niezbedne
"mięśni nie chciałaś sobie wyrabiać przynajmniej" ? :P :P

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy aaa, tez miałam wigry :D :D i to jeszcze staruszka takiego, ojciec mi swój odnowił, pomalował rame, wymienił wszystkie czesci, ten rower do tej pory stoi w piwnicy :D :D

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 11:57:48

Cytat: marcheewka w 03 Kwi 2014, 12:49:35Rower M to juz kosztuje tyle, co moja corsa ( 13 letnia)

:padam: tez mam 12letnią corse :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

marcheewka

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 11:57:48

:padam: tez mam 12letnią corse :D :D
[/quote]

i co? fajna nie?
bardzo ja lubię, ale ona jest u nas już od wielu, wielu lat, starzejemy się razem

wrobelek0403

Cytat: marcheewka w 03 Kwi 2014, 12:59:35i co? fajna nie?
bardzo ja lubię, ale ona jest u nas już od wielu, wielu lat, starzejemy się razem

cudowna, prawie sie (tfu, tfu) nie psuje, brakuje mi tylko klimy, :D

mam ją 8 lat :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Kasia

Polecam ten rowerek 14 z decathlonu. Mój Michał dalej nim jeździ, rowerek jest jakby malawy ale Michał tylko na nim lubi jeździć.

fasolka1980

my tez mamy z decathlonu, 14. Nie mam zarzutów.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: niewiemjaka w 03 Kwi 2014, 11:54:48
"mięśni nie chciałaś sobie wyrabiać przynajmniej" ? :P :P

nie, na starosc czlowiek sie robi leniwy :D 98% miesni, ktore sobie wyrobilam, wyrabialam do studiow :D potem czlowiek niewdrozony sportowo siada i sie przestaje ruszac, dlatego takie mam przemyslenia odnosnie wdraznia dzieci w sporty i nauke :D do 20 roku zycia chlona jak gabka, a potem zaczyna sie lenistwo lol lol

www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Kwi 2014, 13:06:05potem zaczyna sie lenistwo

eee, potem koło 30tki przychodzi opamietanie i zaczyna sie bieganie, pływanie, rowery i co tylko :D ale baza z dziecinstwa musi byc, to jasne :)

marcheewka

Cytat: wrobelek0403 w 03 Kwi 2014, 12:04:23
cudowna, prawie sie (tfu, tfu) nie psuje, brakuje mi tylko klimy, :D

mam ją 8 lat :D

pacz pani, ja też 8 ;)

niewiemjaka

Cytat: wrobelek0403 w 03 Kwi 2014, 12:08:53
i zaczyna sie bieganie, pływanie, rowery i co tylko :D
i tenis co poniektórzy :D
no ale rowerek z decathlonu naprawdę nie jeździ sam za dziecko, serio ;D tez trzeba kręcić pedałkami :P

wrobelek0403