Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

niewiemjaka

no fakt na nas 16" za duża
ale ta 14" z kolei pod koniec roku miałam wrażenie, że już jest za mała.. no ale jeszcze jeździ na nim, dopóki nie kupimy 16"
teraz myslę czy kupić ta z decathlonu, czy szukac czegos innego, ta z decathlonu spoko jest, ale też starsi koledzy W. już taki mają :D

Kasia

my albo kupimy z decathlonu albo mbike

z tej 14 z decathlonu jestesmy bardzo zadowoleni a Michał uwielbia swój rower :D

niewiemjaka

no ja my tez z tego jesteśmy zadowoleni i ten wiekszy mi sie podoba

jedyny minus dla nas to błotnik, jest za krótki, nie chroni za bardzo, więc jak było mokro to R. zakładał jakiś inny tak prowizorycznie

konwalia

A jakby ten 12' był za mały, to ktoras z was sprzedaje 14'?
Daga ma teraz 98cm, ale nogi nie za długie

Kasia

ja nie sprzedaję, zostawiam.

niewiemjaka

konwalia ja nie sprzedaje, zostanie dla kolejnego rowerzysty :)
Ty sprawdz jak sie Dagusi siedzi na 14" serio w jakimkolwiek sklepie zobaczysz sama, mi sie wydaje że spokojnie jej 14" możesz kupić już

mobka

Niewiemjaka, Kasia ja wasze 14 z decathlonu wezmę, już te raz od reki ;) sprzeda któraś?

Kasia

mobka, ja na razie nie sprzedaję.

mobka

Zuzia, może ty jeszcze masz? Bo generalnie z chęcią kupie używany.

Kasia

martullek go jeszcze miała :D

konwalia

Mobka ile Kuba teraz ma wzrostu, ze chcesz 14'?

mobka

To muszę później pw powysylac .

malybob

A polecicie jakis kask dla dwulatki? Kompletnie sie nie znam..

zuzia

Cytat: mobka w 24 Lut 2014, 14:43:12
Zuzia, może ty jeszcze masz? Bo generalnie z chęcią kupie używany.
K. dostał w ub. roku 16' bo tatuś chciał rower na dłużej :zly:

marcheewka

zapytam tutaj
Zastanawiam sie nad kupnem roweru. Obecny tup tup to ten mały, teraz ustawiony na max (41 cm chyba), Ola na nim śmiga, ale to siodelko jest dla niej za szerokie chyba, bo ma zawsze otarcie miedzy nóżkami :knuje:

Zastanawiam sie czy kupić kolejny, większy biegowy ( już nie drewniany) czy od razu z pedałami.

Wasze 4 latki jeżdżą jeszcze na biegowych?

A jeśli z pedałami to jaki rozmiar? Ola ma teraz ok 107 cm wzrostu, długość nogi od kroku to jakieś 41-42 cm

14? czy jeszcze 12?

zwierzatko_mojej_mamy

na pewno nie 12, fran ma 12, a on kurdupel i uwazam, ze zaraz bedzie za maly
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Angie

marcheewka zdecydowanie zwykły rower.

12 na pewno. raczej 14.

Te z decathlonu są fajne. Nawet rozważałam, ale ostatecznie wzięłam mbike.

zosia2007

marcheewka dla Oli to juz pewnie 14

zwierzatko_mojej_mamy

i kupowalabym z pedalami
i w ogole bym sie nie przejmowala rowerkami za 400zl, tylko kupila uzywke - ale rozumiem, ze to ma byc prezent, czyli nowka - ja bym wybrala dowolny, ktory wyglada porzadnie, na allegro masz juz za 150 zl porzadne rowerki

swiat upada na glowe chyba, czlowiek jezdzil na pelikanie zardzewialym, a teraz 400 zl za rowerek dla dziecka na 2 lata, bo zaraz wyrosnie.. nie kumam czaczy :D

www.annawilk.pl

Angie

14 jeśli będzie próbować jeździć od razu na dwóch

Możesz też rozważyć 16, jeśli będzie jeździć na czterech.

marcheewka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Kwi 2014, 11:06:08
i kupowalabym z pedalami
i w ogole bym sie nie przejmowala rowerkami za 400zl, tylko kupila uzywke - ale rozumiem, ze to ma byc prezent, czyli nowka - ja bym wybrala dowolny, ktory wyglada porzadnie, na allegro masz juz za 150 zl porzadne rowerki

swiat upada na glowe chyba, czlowiek jezdzil na pelikanie zardzewialym, a teraz 400 zl za rowerek dla dziecka na 2 lata, bo zaraz wyrosnie.. nie kumam czaczy :D

to prezent składkowy, jak każdy da po 100 to będzie 400 ;)

ja mogłabym kupić używany, ale dziadkowie bardzo sie krzywią na używki. Rowerek ma być nowy i piękny ( czytaj RÓŻOWY) :point_lol:

Dodany tekst: 03 Kwi 2014, 11:12:31

taki pewnie by ja zachwycił ( a i my przełkniemy)

http://allegro.pl/rower-mbike-lillies-12-14-16-18-20-2kolory-gratisy-i4118863584.html

niewiemjaka

zwierzy Ty taka allegrowa -  decathlonowy z powodzeniem mozna pozniej sprzedac ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: niewiemjaka w 03 Kwi 2014, 11:18:32
zwierzy Ty taka allegrowa -  decathlonowy z powodzeniem mozna pozniej sprzedac ;)
wiesz, niby tak, ten za 150 zl tez sprzedasz ;) za 400 zl to ja mam tablet maly albo 1/4 ekspresu cisnieniowego porzadnego albo 2 miesiace nauki tenisa dla dziecka z instruktorem albo milion innych rzeczy - a rowerek jednak to rzecz, ktora dziecko poniewiera masakrycznie, obija sie, te dodatkowe kolka sa zryte po miesiacu uzytkowania, bo oczywiscie plastikowe, to taka dosc psujna rzecz, jesli wlascicielem jest taki kurdupel, po prostu bym nie dala tyle na rzecz do nauki i obijania, wolalabym wydac na rzecz, ktora tyle kosztuje, bo ma inna wartosc dodana funkcjonalnie ;)

www.annawilk.pl

ishka82

marcheewka, Dominika już wyrosła z biegowego i teraz jeździ na takim normalnym na 4 kółkach, który kiedyś, o wiele za wcześnie sprezentowali jej dziadkowie ;) powiem szczerze, ze nawet nie wiem jakie ma kółka, ale obstawiam 14 ;) w ogóle nie biorę pod uwagę kolejnego biegowego, nawet mam nadzieję, ze w tym sezonie opanuje jazdę na 2 kołkach na tym normalnym :)

niewiemjaka

no rozumiem, ale one sa dobrej jakosci, lekkie, lekko jezdza, porownaj sobie kiedys krecenie pedalka btwinem a zwyklym rowerem, ja porownywalam, niebo a ziemia
to jak z wózkiem, maclaren vs pipi o!, the same, kazdemu wg potrzeb nie ;D