Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

kotabma

przyslali mi rowerek ale sie rabneli i wyslali wiekszy
po rozmowie ze sprzedajacym czekamy na wymiane
jesli szybko przysla to bede polecac sprzedajacego bo facet byl bardzo mily i powiedzial ze jutro przyjedzie kurier zabrac rowerek i ze wysylaja drugi
sadze ze do piatku powinien dojsc :D :D :D
nie mniej Zosia jak zobaczyla ze chowamy do kartonu byla bardzo smutna :(
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Cytat: kotabma w 08 Maj 2012, 22:07:48
przyslali mi rowerek ale sie rabneli i wyslali wiekszy
po rozmowie ze sprzedajacym czekamy na wymiane
jesli szybko przysla to bede polecac sprzedajacego bo facet byl bardzo mily i powiedzial ze jutro przyjedzie kurier zabrac rowerek i ze wysylaja drugi
sadze ze do piatku powinien dojsc :D :D :D
nie mniej Zosia jak zobaczyla ze chowamy do kartonu byla bardzo smutna :(

oj, szkoda. Ale napewno wymienią.

Nasz przyszedł wczoraj, M skręcił go jak Ola spała, więc zobaczyla go dzisiaj rano. Bardzo jej sie podobał, od razu wiedziała co i jak ;) Tylko niestety jest ciut za wysoki, ale M inaczej skręcił siodełko, że jest trochę niżej i Ola mogła usiąść. Dzisiaj przewierci jej dodatkową dziurkę i bedzie ok.
Rowerek jest idealny, był w jednym miejscu przybrudzony klejem, ale nie widać i ma za mocno przekręcone śruby z przodu (lekkie wyszczerbienie deski), ale koszyk wszystko zakrywa. Za taką cenę idealny rowerek.

magdalinska  duże piwko za linka!!!

golinda

ja też mam nowy rowerek :D

Dodany tekst: 09 Maj 2012, 10:47:10

a poważnie:

ktoś kupował to siedzisko na rower dla dziecka? polecacie coś?
a kask? jaki kupić?

marcheewka

Cytat: golinda w 09 Maj 2012, 10:46:09
ja też mam nowy rowerek :D

Dodany tekst: Wed May  9 09:47:10 2012

a poważnie:

ktoś kupował to siedzisko na rower dla dziecka? polecacie coś?
a kask? jaki kupić?

mowisz o foteliku rowerowym? ja kupilam dzisiaj ten
http://allegro.pl/hamax-siesta-xl-komplet-cena-szok-260zl-i2332000360.html

ale kask kupiliśmy w decatlonie z regulowanym obwodem glowy, bo te gratisowe to takie styropianowe skorupy.

Kask na pewno kup regulowany, lepiej dopasujesz i na dłużej będzie, dobrze jak ma wiekszy daszek, bo slońce nie świeci i w razie upadku na twarz trochę buzię osłoni. Dobrze, aby był wentylowany, czyli kilka otworów, bo chlodniej będzie.

jusia

golinda my kask mielismy najzwyklejszy, zielony byl ladny to kupilam ;) fotelik tez mamy, ale jakiej marki to nie wiem, zapytam M., na pewno jest do 20 kg, wiec Franka jeszcze czasem wozimy w nim, np. do zoo :)
kask jest regulowany, z daszkiem i ma takie otworki z siatka celem wentyalcji- spelnia wszytskie warunki o ktorych pisze marchrewka :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

marcheewka

Cytat: jusia w 09 Maj 2012, 10:56:02
golinda my kask mielismy najzwyklejszy, zielony byl ladny to kupilam ;) fotelik tez mamy, ale jakiej marki to nie wiem, zapytam M., na pewno jest do 20 kg, wiec Franka jeszcze czasem wozimy w nim, np. do zoo :)
kask jest regulowany, z daszkiem i ma takie otworki z siatka celem wentyalcji- spelnia wszytskie warunki o ktorych pisze marchrewka :)

nasz kask też jest najwyklejszy, kosztował chyba 49 zł ( albo 39), w podobnej cenie można dużo fajnych kasków kupić. Fajne widziałam ostatnio w Gosporcie po 29 zł. Gdybusmy wcześniej nie kupili, to wzielabym ten z gosportu.

golinda

dzięki za rady! doczytałam coś tam i już wiem :)

gdzie te stare, dobre, wiklinowe koszyki? takie urokliwe były... :dreaming:

kotabma

dzis dotarl nowy rowerek a zly pojechal sobie do Krakowa
nowy jest za duzy na Zosie musimy wiercic dziure i obnizac siodelko

ale najwazniejsze w tym calym rowerku jest to ze Po albo mis czy lala moga jezdzic z nia :D

poza tym szukalam sladow uszkodzen. M cos tam znalazl ale jak poprosilam zeby pokazal gdzie jest cos nie tak, to nie potrafil :D
jutro poszukam jak wroce z pracy ;)

Angie

Ja gorąco polecam rowerki biegowe.
Bałam się, że Lena nie będzie zainteresowana, 
a jeździ codziennie i to uwielbia ;D

ishka82

nasz rowerek tez przyszedł i już przetestowany :) fajny jest i Domi zachwycona :) i jest ok na najniższym ustawieniu siodełka, a bałam się, ze może jednak być za duży ;)

abkasia

Hugo juz jezdzi na 2 kolkach :D
maz za nim lata ale sobie radzi.. jeszcze z 2 tyg i moze bedzie calkiem sam jezdzil :)

Angie

abkasia ale super  :bravo: :bravo:

ja jestem ciekawa czy Lena by potrafiła, bo na biegowym świetnie trzyma równowagę  :hmm: :hmm:

abkasia

On jedzie na razie prosto. nie opanowal jeszcze skomplikowanych ruchow . ale jedzie ;)

kotabma

Cytat: abkasia w 10 Maj 2012, 23:35:56Hugo juz jezdzi na 2 kolkach Cheesy
maz za nim lata ale sobie radzi.. jeszcze z 2 tyg i moze bedzie calkiem sam jezdzil Smiley
jestem dumna z Waszych dzieciakow. ostatnio widzialm chyba 7-8 latke na 4 kolkach i az mi sie jej zal zrobilo. od razu pomyslalam o strefowych maluchach zasuwajacych na 2 kolkach :D :D :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: kotabma w 11 Maj 2012, 08:17:01
jestem dumna z Waszych dzieciakow. ostatnio widzialm chyba 7-8 latke na 4 kolkach i az mi sie jej zal zrobilo. od razu pomyslalam o strefowych maluchach zasuwajacych na 2 kolkach :D :D :D
tez kiedys tutaj to pisalam ;) taka biedna lamaga jechala z bocznymi kolkami lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

oj przestańcie... jaka łamaga?
nauczy się przecież. może niektóre dzieci mają problemy zdrowotne i nie mogą za wcześnie zażywać ruchu

zwierzatko_mojej_mamy

no lamaga w porownaniu do strefowych wymiataczy ;) moze niektore maja, ale ile moze byc tych dzieci po operacjach serca itp? fran wykazuje wszelkie objawy alegrii i codziennie psykane ma 2 razy do geby cortare'm jak astmatyk i tylko dzieki temu nie pokasluje oskrzelowo i tym bardziej ma zazywac ruchu ;)

www.annawilk.pl

Kasia

no mój Michał to na razie zapowiada się na kalarepę sportową ;)
wiec pewnie i łamaga będzie
jedyna nadzieją że jeszcze się wyrobi :D

marcheewka

Cytat: kotabma w 10 Maj 2012, 22:22:03
dzis dotarl nowy rowerek a zly pojechal sobie do Krakowa
nowy jest za duzy na Zosie musimy wiercic dziure i obnizac siodelko

ale najwazniejsze w tym calym rowerku jest to ze Po albo mis czy lala moga jezdzic z nia :D

poza tym szukalam sladow uszkodzen. M cos tam znalazl ale jak poprosilam zeby pokazal gdzie jest cos nie tak, to nie potrafil :D
jutro poszukam jak wroce z pracy ;)

M wczoraj dowiercil dodatkową dziurkę, ale siodełko trochę sie rusza i jak za mocno przysiądzie, to trochę ociera o koło. No ale można jeździć, narazie po domu, chyba w przyszłym tygodniu potestujemy na dzialace.

iksa_nl

Cytat: golinda w 09 Maj 2012, 11:46:09ktoś kupował to siedzisko na rower dla dziecka? polecacie coś?
a kask? jaki kupić?
dobre foteliki to podobno hamax i polisport jakies 300-400 pln.
o kaskach juz bylo. Takie lepsze to jakies 100 pln np tu:
http://www.bike-on.pl/products_category.php?list=true&id_categories=67&namek=dziecece

magdalinska

nie tylko po operacjach. Moze niektore dzieci nie lubiły rowerków? moze rodzice nie słyszeli o biegowych (ja na pewno na taki rower nie wpadłabym gdyby nie strefa), moze dziecko nie lubiło ruchu, to rodzice mieli je wsadzic na siłe na ten rower?
moj kuba nie lubi placu zabaw, inne dzieci szaleja na zjezdzalniach, na hustawkach, a on stoi z boku i patrzy i boi sie zjechac, to go nie wrzuce na góre i nie popchne, zeby zjezdzał, nie chce to nie, moze przyjdzie taki czas ze sam stwierdzi ze to jest fajne. tez sie zapowiada na łamage, ale kiedys mam nadz ze sie tego pozbedzie ;)

golinda

nooo, to tak jakbym ja mówiła o dwulatkach nie mówiących tak jak moje dziecko, że to jakieś ułomy... :crazy:

żeby nie było - nie biorę tego do siebie. N. szaleje na placach zabaw i uwielbia rowerki. jak nie patrzymy to umie sama pedałować. jak patrzymy, każe się hrabina pchać ;)

zwierzatko_mojej_mamy

no niestety, ale dzieci fizycznie nierozwijane przed rodzicow uwazam wlasnie za lamagi - gadanie u dwulatka to co innego niz dziecko siedmioletnie, ktore nie potrafi zrobic obrotu - ja mam hysia na tym punkcie, co ostatnio zauwazylam

poza tym golinda no na boga - po ostatnich przebojach w tym co mozna i jak porownywac? mam tlumaczyc jaki wydzwiek ma dla mnie zdanie koty i moje i jak uzywam slowa bachor, czy tak samo jak lamaga, czy nie??

www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 11 Maj 2012, 12:23:04no niestety, ale dzieci fizycznie nierozwijane przed rodzicow uwazam wlasnie za lamagi
zwierzu ale o czym ty piszesz?
Michał jest codziennie na dworze, z reguły dwa razy dziennie
piłka rower ganianie plac zabaw itd
wydaje mi się że dbam o jego rozwój

a on dalej kalafior ;) taki typ  już :D
i zadna tu jego czy moja wina :D

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 11 Maj 2012, 12:23:04gadanie u dwulatka to co innego niz dziecko siedmioletnie, ktore nie potrafi zrobic obrotu

nie! jak nie rozmawiasz z dzieckiem, nie czytasz mu, nie mówisz do niego stale, to w wieku 2 lat będzie niemową