Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Angie

ziuta a o jedno wyżej nie będzie sięgał?
Bo Lena jak miała za nisko, to też nie potrafiła prawidłowo jeździć,
jak jej o jeden podwyższyliśmy od razu wiedziała jak to robić ;D

fasolka1980

Rubin, Kasia - zadowolone jestescie z tego decathlonowego rowerka?

zastanawiam się czy można tam zamontowac pałąk dla rodzica do pchania...

ishka82

przeglądam na Allegro te rowerki, powiem szczerze, że nie chciałabym na to wydać więcej niż 100-150zł (o ile w ogóle zdecydujemy się kupić) i widzę sporo wyglądających na fajne w tej cenie, również tuptupopodobne ;)
np. ten Arti:

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

albo Kinder Kraft Runner (tylko on nie ma regulacji siodełka):

spodobał mi się też taki:

Spotkałyście się z nimi, co sądzicie? Dominika nie jest niska, ma ponad 90cm ;)

zuzia

ishka82
ja bym odpuściła takie bez regulowanego siodełka.

ishka82

Cytat: zuzia w 02 Maj 2012, 09:55:20
ishka82
ja bym odpuściła takie bez regulowanego siodełka.
też tak myślę :) ten pierwszy ma regulowane, a ten ostatni ma regulację i siodełka i kierownicy :)

zuzia

Cytat: ishka82 w 02 Maj 2012, 09:57:33
też tak myślę :) ten pierwszy ma regulowane, a ten ostatni ma regulację i siodełka i kierownicy :)
no właśnie.
bo taki bez regulacji to albo wam podpasuje (w sensie Dominice) albo nie. no i na przyszły rok to już raczej bez szans gdyby Domi chciała nim jeździć.

ishka82

Cytat: zuzia w 02 Maj 2012, 09:59:23
no właśnie.
bo taki bez regulacji to albo wam podpasuje (w sensie Dominice) albo nie. no i na przyszły rok to już raczej bez szans gdyby Domi chciała nim jeździć.
dokładnie :) tylko utwierdziłaś mnie w tym przekonaniu ;) :D
no, ale tak serio czym różni się ten arti od tuptupa, poza marką oczywiście? co myślicie o tym ostatnim niedrewnianym?

zuzia

marcheewka

Hmm, wczoraj M pokazał mi filmik jak Ola jeżdziła na rowerku biegowym w sklepie, bylam w szoku ;)
Rowerek niestety miał za wysoko siedzenie i troche było jej ciezko, ale wiedziala co robić i byla bardzo zadowolona.

Może kupimy jej jednokołowy??

Te z decatlona sa fajne, ale ostatnio jak bylismy to też byla za duże, siedzenie bylo za wysoko na najniższym położeniu.
Dziwne, bo Ola nie jest mała, ma tak gdzieś 86 cm

znalazalam taki, warto? Cena dosć niska, jest regulowany

http://allegro.pl/hit-jezdzik-rowerek-biegowy-hamulec-nozka-monz-i2304572549.html

ishka82

marcheewka, mnie się podoba, podobny do tego, który ja wkleiłam tylko dodatkowo ma hamulec :)

Dodany tekst: 02 Maj 2012, 11:31:54

Cytat: marcheewka w 02 Maj 2012, 11:49:00Może kupimy jej jednokołowy??
???

zuzia

Cytat: marcheewka w 02 Maj 2012, 11:49:00Może kupimy jej jednokołowy??
może jednak dwukołowy? lol

feeling.good

marcheewka on ma bardzo wysoko siodełko - od 38 cm. Tup tup ma 32, kettler 33

marcheewka

Cytat: zuzia w 02 Maj 2012, 11:35:51
może jednak dwukołowy? lol

no tak, dwukołowy ;)

Dodany tekst: 02 Maj 2012, 13:03:48

Cytat: feeling.good w 02 Maj 2012, 11:53:12
marcheewka on ma bardzo wysoko siodełko - od 38 cm. Tup tup ma 32, kettler 33

czyli za wysoko, tak?
Hmm, moze zmierzę  długość nogi Oli od kroku i bedę wiedziała. Ola jest dosć wysoka.

Tylko, ze te ketlery i tuptupy sa strasznie drogie, nie chce wydawać tyle na rowerek, na którym być moze długo nie pojeździ

feeling.good

Cytat: marcheewka w 02 Maj 2012, 13:01:37
czyli za wysoko, tak?
Hmm, moze zmierzę  długość nogi Oli od kroku i bedę wiedziała. Ola jest dosć wysoka.

Tylko, ze te ketlery i tuptupy sa strasznie drogie, nie chce wydawać tyle na rowerek, na którym być moze długo nie pojeździ

Staś ma 89 cm wzrostu i na niego kettler jest akurat albo nawet 1cm za duży. Szukaj czegoś mniejszego.

ishka82

Cytat: marcheewka w 02 Maj 2012, 13:01:37
mam dokładnie ten sam problem ;)

Dodany tekst: 02 Maj 2012, 13:00:28

w tym siodełko od 36 do 41cm ;) http://allegro.pl/rower-rowerek-biegowy-10-cali-milly-mally-dragon-i2288313095.html
a w tym od 30 do 40cm :) http://allegro.pl/arti-rower-rowerek-biegowy-speed-drewniany-hit-i2291929245.html

Dodany tekst: 02 Maj 2012, 14:00:52

muszę zmierzyć Niuśki nogę lol

magdalinska

Cytat: ishka82 w 02 Maj 2012, 14:50:20mam dokładnie ten sam problem
ja tez, dlatego kupiłam tup tup w outlecie ;) oby byl ok  :pray:

magdalinska

magdalinska

wiesz, Kuba jest troche lewy, jesli chodzi o zabawy ruchowe, ale mam nadz ze w koncu załapie

Kasia

Cytat: fasolka1980 w 02 Maj 2012, 09:07:34
Rubin, Kasia - zadowolone jestescie z tego decathlonowego rowerka?

zastanawiam się czy można tam zamontowac pałąk dla rodzica do pchania...
my jesteśmy bardzo zadowoleni, rower jest w miarę solidny, Michał już nauczył sie pedalowac.
Palak można dokupić w decathlonie, w akcesoriach rowerowych dla juniora masz, na stronie www, drogi ale jest ;) może na Allegro są tańsze. Montuje sie do koła, tam gdzie dodatkowe kółka są zamontowane.

Moj D. Strwierdzil ze tradycyjny kij tez da sie zamontować, tylko trzeba jakaś obejme w kształcie ósemki kupić.

mika

Cytat: marcheewka w 02 Maj 2012, 17:01:35Zastanawiam się.... czy Olka da radę? Ona ma 19 miesięcy... wasze dzieci troche starsze są.
Kalina dorwała wczoraj biegowy decatlonowski, na najniższym położeniu siodełka był ok, dawała radę, trochę jeszcze sie przewracała i po ktorymś razie wolała zejść z siodełka i chodzić z rowerem między nogami ale myślę że to kwestia dwóch-trzech spacerów
my jeszczee poczekamy z zakupem, chyba do 2 urodzin, myślę że wtedy automatycznie przesiądzie się z pukylino na dwukołowy biegowy
marcheewka pukylino niestety zarezerwowany ;D

fasolka1980

marcheewka

Cytat: mika w 02 Maj 2012, 17:19:03
Kalina dorwała wczoraj biegowy decatlonowski, na najniższym położeniu siodełka był ok, dawała radę, trochę jeszcze sie przewracała i po ktorymś razie wolała zejść z siodełka i chodzić z rowerem między nogami ale myślę że to kwestia dwóch-trzech spacerów
my jeszczee poczekamy z zakupem, chyba do 2 urodzin, myślę że wtedy automatycznie przesiądzie się z pukylino na dwukołowy biegowy
marcheewka pukylino niestety zarezerwowany ;D

teraz zastanawiam sie nad dwukołowym tuptupem...., tyle, ze ona 2 latka będzie miała w październiku... po co jej na zimę rower?

mobka

MArchewka, ale jak piszesz, ze sobie w sklepie radzila, to kup. Bedziesz miec ew. na wiosne. Ja tam sie boje tego, ze Kuba nie bedzie nas sluchal. A na pewno nie bedzie nas sluchal ;D