biale roze z zielonym 'cieniem'

Zaczęty przez elizapj, 27 Wrz 2007, 21:13:20

elizapj

znow pytanko z wiedzy fachowej o kwiatach. w zw ze zmiana stroju, zmieniam i koncepcje kwiatow...(oczywiscie jak beda piwonie w sprzedazy to nie ma mowy o innych....ale potrzebuje miec plan B).
i wymyslilam sobie biale (lub kremowe) roze kt maja taki jakby poblask zielonkawy...robia wrazenie jakby byly zielone tylko od srodka....i to widac bardziej z daleka....i teraz pytanie, czy ja sobie takie roze wymyslilam czy jednka takie istnieja?? szuakalam w necie, w kwiaciarni sie pytalam...i nigdzie po nich sladu.
mowia mi albo o zielonych, a to nie o takie chodzi.
albo o takich rozowo kremowo zielonych, tez nie te...

wiec jesli ktos wie o czym majacze, to niech mi podpowie prosze jak sie one nazywaja, one lub ich kolor...
dzieki!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nionczka

elizapj

nie..hmh....te kt widze oczami wyobrazni (narazie tylko tak) maja ksztalt, rozmiar i wyglad normalnej rozy, platki tez jak w klasycznej rozy...
jedyne co inne..to to ze jak one sa malo rozwiniete to biale platki blisko siebie daja mocno takie jakby nasilenie zieleni....
nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc?:(

tak jak powiedzmy szyby samochodowe jak sie na nie patrzy to sie wydaja zupelnie bez koloru..a jak z gory to widac taki zielony cien... podobny efekt maja te roze...kt wydaje mi sie gdzies widzialam....

[ Dodano: 27-09-2007, 21:28 ]
np te na zdjeciu kremowe...maja w srodeczku takie nasilenie jakby bardziej brzoskwiniowe...to te kt pamietam, mialy taki efekt tylko zielonkawy...

gdziezby

:-) Może te?

Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona.

elizapj

te pierwsze (chinaflower) to sa chyba wlasnie te zielone
a te drugie to sa chyba takie jak te co dalam wyzej...z raczej brzoskwinkowym srodkiem..
ja juz sama zaczelam watpic czy takie z zielonym odcieneim istnieja... :-/

gdziezby

Na pewno są takie eustomy białe z zielonkawym odcieniem. Róże pewnie też się znajdą, zrób dochodzenie w dobrej kwiaciarni ;-).
Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona.

tachogti

Cytat: "gdziezby"Na pewno są takie eustomy białe z zielonkawym odcieniem
potwierdzam ze sa :D i jzu sie nawet dowiedzialam ze zeby ladnie wygladaly musza byc na druciku albo pomieszane ze sztywniejszym czyms  :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

elizapj

szukajac dalszych inspiracji do swojego bukietu na slub kosc, wpadlam na cos, co jest odwrotnosscia tego czego szukalam do cywolnego:) haha

tez dobre

Majeczka

piekne :) zielone z rozowym srodkiem  i  jaka fajna torebka
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

maroonbug

Eliza znalazlam takie cos:

Wśród przebojowych zielonkawych róż w ofercie Tantaua znalazła się odmiana 'Jade' (fot. 5), także o bardzo dobrej trwałości (kwiaty mają stać w wazonie ponad 3 tygodnie). W 1999 roku, gdy 'Jade' po raz pierwszy pojawiła się na rynku, osiągała na giełdach holenderskich cenę nawet 2 NLG**/kwiat. Trzeba jednak podkreślić, że nowość ta wymaga szczególnie dużej ilości światła i "ciepłej" uprawy.

maroonbug

To jest artykul o gieldzie kwaitowej w aalsmer czy aalstermer...nie jestem pewna :)

elizapj

ja juz zaczynam myslec, ze to co wtedy widzialam to musialy byc sztuczne, tyle, ze nie rozpoznalam przez szybe;)
bo jendak rok przegladania bukietow, i w zadnym sie nie trafily rozowe/biale/kremowe z zielonym srodkiem, takie jak wtedy haha