Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

mobka a maclaren ma większe kółka?

my też mamy maly bagażnik, dlatego zależy mi na wózku, który jest mały po złożeniu... wózki typu parasolka (o składnie chodzi) odpadają ;D

mary

bozena.dp dzięki wielkie za linki, zaraz będę oglądać - dla Ciebie  :beer:

mobka

Bozena, wieksze. I podwojne. Wiec ciapa, bloto, piasek nie sa wielka przeszkoda. maclaren jest generalnei sporym wozkiem. I w bagazniku sporo miejsca zajmuje. Ale jako jedyny wozek sprawdza sie swietnie. Odkad go mamy nei wyjelam spacerowki od teutonii. Nie mam potrzeby ;D

elve

mobka mój espiro dał radę i po kamieniach i po piasku, nie doceniasz malucha :P

nie wiem czy regulowany, ale napewno szerszy podnóżek

bozena.dp

elvelve też masz espiro? i jak, zadowolona jesteś? prócz kosza, do którego jest trudny dostęp - to wiem ;)

elve

bardzo, a kosza prawie nie używam, wiec dla mnie nie problem
z czasem hamulec trochę szwankuje, ale nie na tyle by przeszkadzać w użytkowaniu

bozena.dp

magdalińska, czyli, jak widzisz, oprócz ulepszonej konstrukcji jest jeszcze szerszy podnóżek ;) czy coś jeszcze nie wiem, bo nie mam porównania ;)

Dodany tekst: pon, 9 sty 2012, 14:09:45

kurde ja mam problem z wyborem koloru (bo wózek już jest, czeka, tylko odebrać trzeba) - turkus, zielony czy zwykły szary...

mi się turkus podoba, ew. ten zielony, ale mąż mówi, że to za jasne i w ogóle i żeby szary brać...

Dodany tekst: pon, 9 sty 2012, 14:10:30

Cytat: elvelve w 09 Sty 2012, 14:07:14
bardzo, a kosza prawie nie używam, wiec dla mnie nie problem
z czasem hamulec trochę szwankuje, ale nie na tyle by przeszkadzać w użytkowaniu

i mówisz, że w 'trudnych' warunkach, o jakich pisala mobka, też daje radę?

zosia2007

bozena.dp  powiem tylko tyle ze ciemne wozki sie strasznie brudza, duzo bardziej niz jasne, wczesniej mialam zlotego transportera i nawet w ziemie nie byl tak brudny jak obecny czarny beat.
BTW ja bym wziela turkus ;)

elve

Cytat: bozena.dp w 09 Sty 2012, 14:07:47i mówisz, że w 'trudnych' warunkach, o jakich pisala mobka, też daje radę?
wiadomo, ze nie można spodziewać się komfortu jaki daje wózek na dużych, amortyzowanych kołach, ale nie rozpada się :P

Kasia

brudzebnie chyba tez zalezy od wieku dziecka ;)
stokke miałam wzglednie czysty, pipi non stop był brudny ;)

zosia2007

Cytat: Kasia w 09 Sty 2012, 14:29:56brudzebnie chyba tez zalezy od wieku dziecka
pewnie tak ale beat nawet w lecie byl bardziej brudny niz zimowa spacerowka transportera, i tu nie chodzi mi o to czy pawel to brudzil, po prostu beat sie mocno kurzy i kazda plamke blota na nim widac, transporter jakos mi sie tak nie brudzil a zima byla ze sniegiem ;)

feeling.good

bożenka bierz kolorowy :)

ishka82

ja tez obstawiam kolorowy, ale to już wiesz ;)

magdalinska

Cytat: bozena.dp w 09 Sty 2012, 14:07:47
oprócz ulepszonej konstrukcji jest jeszcze szerszy podnóżek ;)
zanim Kuba dostanie nogami do podnózka, to pewnie przestanie w wozku jezdzic :D

ja mam czerwony, a podoba mi sie tez szary :)

mary

Cytat: bozena.dp w 09 Sty 2012, 14:07:47kurde ja mam problem z wyborem koloru (bo wózek już jest, czeka, tylko odebrać trzeba) - turkus, zielony czy zwykły szary...

mi się turkus podoba, ew. ten zielony, ale mąż mówi, że to za jasne i w ogóle i żeby szary brać...
ja też bym wybierała z tych trzech kolorów - ten turkus chyba najbardziej radosny jest. Szary na pewno nie będzie się tak brudził, jak czarny wózek. Z reguły kurz jest szary, więc nie będzie go widać ;) Z drugiej strony szare wózki i czarne to teraz chleb powszedni (sama mam dwa odcienie szarości) więc taki turkus pięknie by się wyróżniał. Co do zielonego - zastanawia mnie czy do tego koloru nie zlatuje się jakieś robactwo typu muszki?

bozena.dp

no to byliśmy odebrać wózek i... jest kolorowy, ale nie jest to turkus, tylko róż ;)
nie, no żartuje z tym różowym lol
mamy wózek w kolorze czerwonym ;D
dobrze, że mąż ze mną pojechał (choć ciężko go było wyciągnąć, ciężko), bo jak zobaczył ten turkus to powiedział, że chyba na głowe upadłam, że taki kolor chce (jemu sie w ogole nie podobał), zielony odpadł, bo za żarówiasty mi się wydawał (może to to światło w sklepie, bo wiadomo w świetle dziennym te kolory trochę inaczej się prezentują) i bałam się muszek latem, no a szary - w dwóch odcieniach - taki smutny bardzo był i stanęło na czerwonym ;D

magdalinska

natka

bozena.dp i jakie wrażenie sprawia ten wózek?? te kółeczka wydaja mi się takie małe :) sama się musze rozejrzeć za jakąś niedrogą spacerówką do samochodu i nei wiem co wybrać

bozena.dp

natka no małe te kółka są, ale ogólnie wrażenie sprawia dobre, zobaczymy jak bedzie w praktyce ;)

ten wózek miał być dopiero na wiosnę, ale kupiliśmy teraz, bo taniej, bo ceny zaraz pójdą do góry ;D

mary

bozena.dp, gratulacje wyboru! a gdzie kupowaliście?

bozena.dp

mary_popins u nas w TG w sklepie z art. dziecięcymi

mary

a za ile, jeśli możesz powiedzieć?
kurcze, teraz bym nie miała gdzie trzymać kolejnego wózka :( Czy słyszałaś o ile ma zdrożeć?

olgaaa1

bożena bierz kolorowy, ja wybrałąm fioletowy z turkusem :)
Marry wózek kupujemy w swiecie dziecka, mają teraz super ceny.
"Przymierzaliśmy" maclarena - jakieś takie płytkie siedzisko,
Teutonia spacerową taka dosłownie parasolka.
Cybex ca;;isto, Gabrysiek na tronie jak królowa, myślałam, że będzie się bała nowego wózka, a ta się hihrała cały czas więc postanowione :)
Samochód mamy duży, nosić go nie musze, składa się fajnie, więcy cybex i już :)

yoy

o, podpinam się pod temat, czy znacie ten wózek?
http://allegro.pl/slapi-nowosc-2012-wysylka-24h-i2025264822.html
bo potrzebujemy maly wozek do samochodu/do CH/na szybkie wypady, po naszych okolicach raczej bedziemy jezdzic nadal x-landerem.