Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcheewka

Podoba mi sie też ten
http://allegro.pl/hauck-malibu-6-kolorow-gratis-i1754202314.html

Dodany tekst: czw, 11 sie 2011, 08:18:30

Cytat: Angie w 11 Sie 2011, 09:09:26
marcheewka ten hauk na zdjęciach wygląda dobrze. Ola naprawdę się w nim nie mieści?
Jak nie jesteś przekonana do parasolek, to kupienie nowej chyba niewiele zmieni.
Ja mam beata różowego i Lena w nim nawet śpi, a jest wysoka. Jak podciągnie nogi, to cała
mieści się w wózku.  Ja beatem jestem zachwycona.

Ola sie mieści bez problemu, tylko to moje wrażenie, że jej ciasno ;) Ona po prostu w nim siedzi tak rozwalona z nogami na boki, że wygląda jakby byl ciasny.
Ola chyba haucka lubi, bo jeździ w nim chetnie ( glownie w sklepach), bardzo często w nim śpi. Nie mam mu nic do zarzucenia, kolor mi odpowiada, wygląda soidnie. Jedyny minus, to te suwaki  do oparcia, ale widze, ze prawie wszystkie wozki z mojej półki cenowej tak maja. Wózek trzęsie jak jadę po mieście - po bruku, po chodnikach, ale to chyba uroda parasolek.

Ola ma prawie rok, zimą będzie jeździć w dużym wózku, a na przyszle lato to bedzie chodzić i nie wiem, czy bedzie potrzebny wózek - chyba tylko jak ją nóżki zabolą :-)

Już sama nie wiem....

Chyba mi sie już wózek znudził i potrzebuje nowego :-)

Kasia

Marchewka ja bym drugiej parasolki nie kupowała :knuje:
skoro piszesz ze na zime powrócisz do tradycyjnego wózka to tym bardziej nie warto ;)

marcheewka

Cytat: Kasia w 11 Sie 2011, 09:20:49
Marchewka ja bym drugiej parasolki nie kupowała :knuje:
skoro piszesz ze na zime powrócisz do tradycyjnego wózka to tym bardziej nie warto ;)

No, chyba masz racje.
A taki?
http://allegro.pl/hauck-malibu-6-kolorow-gratis-i1754202314.html
Po zimie chcemy sprzedać dużą spacerówkę, moze na spacery kupić taki wózek a ta parasolka zostanie do sklepu i na wakacje??
Półtoraroczne dziecko chyba jeszcze jeździ w wózku??

Kasia

fajny, jak potrzebujesz tylu wózków to kupuj :D

ja ze zwykłej parasolki z rzadka korzystam

a nie możesz wstrzymac się z zakupem do po zimie?
wtedy bedziesz wiedziała czy Ola wózkowa czy woli na nogach ganiać :knuje:

marcheewka

Cytat: Kasia w 11 Sie 2011, 09:47:46
fajny, jak potrzebujesz tylu wózków to kupuj :D

ja ze zwykłej parasolki z rzadka korzystam

a nie możesz wstrzymac się z zakupem do po zimie?
wtedy bedziesz wiedziała czy Ola wózkowa czy woli na nogach ganiać :knuje:

No wstrzymam się ;), będzie cieżko, ale raczej poczekam do wiosny. Teraz sie rozglądam, może zimą/wiosną będą jakieś promocje, przeceny na ubiegloroczną kolekcje czyli 2011.

zuzia

Cytat: marcheewka w 11 Sie 2011, 10:05:29
No wstrzymam się ;), będzie cieżko, ale raczej poczekam do wiosny. Teraz sie rozglądam, może zimą/wiosną będą jakieś promocje, przeceny na ubiegloroczną kolekcje czyli 2011.
parasolkę najlepiej kupować właśnie zimą

kotabma

Cytat: konwalia w 11 Sie 2011, 10:11:16marchewka chyba nie warto, parasolki to specyficzne wózki, nie kazdeu podchodza
dla mnie prarasolka do zupelne dno - uzywam sporadycznie jak juz musze. Zosia jest w niej bardzo skulona i nie ma takiej mozliwosci ruchu jak w innym wozku. jest jej niewygodnie po prostu i manifestuje te niewygode bardzo wyraznie.
wiec jesli marchewka nie jestes przekonana do parasolki to nie kupuj na sile.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Cytat: kotabma w 11 Sie 2011, 10:35:52
dla mnie prarasolka do zupelne dno - uzywam sporadycznie jak juz musze. Zosia jest w niej bardzo skulona i nie ma takiej mozliwosci ruchu jak w innym wozku. jest jej niewygodnie po prostu i manifestuje te niewygode bardzo wyraznie.
wiec jesli marchewka nie jestes przekonana do parasolki to nie kupuj na sile.

ja mam parasolkę ;) Ola ją chyba lubi, nie protestuje, rozwala sie w niej strasznie, tak jakby leży, nogi rozrzucone na boki ;). Jest skulona i to mi sie nie podoba.
Chcę zmienić duży wózek na lżejszy i lepiej składany, bo duża spacerowka zajmuje nam caly bagażnik i jest bardzo ciężka.
teraz skłaniam się ku opcji lekkiej spacerówki - nie parasolki.

magdalinska

Cytat: marcheewka w 11 Sie 2011, 10:45:58Półtoraroczne dziecko chyba jeszcze jeździ w wózku??
moj jezdzi, wisi na pałąku i oglada swiat

OlaFasola

Cytat: marcheewka w 11 Sie 2011, 10:45:58Półtoraroczne dziecko chyba jeszcze jeździ w wózku??
Różnie to bywa, ale mój jeździ i nawet nie protestuje.

konwalia

Dagi w klubie m&p :D

super jest ten wózek

feeling.good

Cytat: konwalia w 29 Sie 2011, 14:29:09
Dagi w klubie m&p :D

super jest ten wózek

:D powinnyśmy zrobić zbiorowe zdjęcie dzieciaków i wystąpić do m&p po jakieś sensowne gadżety :D

errata

konwalia wy już macie parasolkę? Na tym zdjęciu Dagi wygląda, że ma gabarytowo podobna do mojej Ani :)

konwalia

errata no kupiłam już :D

Dagi jest duża(wg kotabmy jakby miała przynajmniej 4mce), powoli mi wyrośnie z gondoli i na krótkie wypady typu lekarz nie będę targać transportera ani siłować się z fotelikiem(teraz Dagi + fotelik to ponad 11kg+torba z gratami+torebka i jestem wielbłądem)
do tego to wózek z myślą o zimowych wakacjach, jesli pojedziemy(lot)

bardzo mi się podobał, był nowy i tani, jest czarny, więc akcesoria typu śpiwór czy torba mi od transportera będą pasować

errata

konwalia no w sumie to faktycznie może będzie Ci łatwiej.

Ja na razie nie planuje parasolki, może tak za 2 lata. Do lekarza to albo z fotelikiem ją niosę albo przypinam fotelik do stelaża, więc spokojnie daję radę. Do domu mam tylko dwa schody, więc też bez problemu.

Dla zainteresowanych czymś podobnym do parasolki to ostatnio widziałam taki wózek
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/1722/inglesina,avio.html

ddu

a wiecie, mi się w m&p ściera koło
a moja siostra ma krócej niż ja, a starte jest baaardzo mocno, wózek skręca i chyba będą musieli kupić nowy wózek

a jesienią/zimą nie da się parasolkami jeździć, co?
na myśl, że muszę wrócić do wielkiego mother cara, robi mi się gorąco

Angie

ddu ja jeżdżę beatem od lutego, używany jest codziennie, bo Lena wózkowa
i mi się koła nie ścierają  :hmm:

ddu

my mamy pipi
u nas tylko jedno kółko (lewe tylne)
i myślę, że nie będzie potrzeby kupowac nowego, bo zimą wracam do starego wózka, a od wiosny pewnie będziemy używać rzadko . helena juz teraz woli chodzić sama, nogi się jej plączą ze zmęczenia , ale idzie

konwalia

ddu a zadzwonic do dystrybutora? może będą mieli kółka? albo od Pegperego? bo to to samo

Kasia

ddu, ja sie kółkom za bardzo nie przygladam ale nic szczególnego nie rzuciło mi sie w oczy
a ja kupilam wózek juz powystawowy/uzywany

na wakacjach miałam akazje porównać ollie i pipi
i sie okazało że jednak ollie nie rozkłada sie tak płasko jak pipi, róznica nawet spora jest

wiec jakby komus zalezało na płaskim rozkładaniu to polecam rozwazeniu tej kwesti

zwierzatko_mojej_mamy

czy ktos widzial cos takiego?

http://allegro.pl/wozek-spacerowy-lekki-4-8-kg-wozek-spacerowka-hit-i1795197627.html

bo mnie cholera trzaska jak chce na szybko skoczyc z mlodym do galerii i musze to wszystko rozlozyc i zdjac kola i zlozyc pomimo boskosci wozka posiadanego

jak sadzicie? wozek ma sluzyc do lezenia w aucie i korzystania tylko jak sie chce wlasnie gdzies tak hop siup pojechac bez zamiaru piknikowego albo innego ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

zwierzatko_mojej_mamy bleeeee
polecam espiro
albo mogę ci pożyczyć/podarować quinny zappa, gdzieś jeszcze pewnie go mam ;)

zwierzatko_mojej_mamy

znaczy wiesz - mi chodzi glownie o to, ze ma 4,8 kg ciezaru ;) wygladac moze jak kupa ;D ide patrzec na quinny zappa ;)

Dodany tekst: 13 Wrz 2011, 20:43:57

chce pozyczyc/kupic a na pewno sprawdzic tego quinny ;) juz widzialam ;) kiedy moge podjechac? :D

www.annawilk.pl

konwalia

krótki podnózek, słaba regulacja lezenia

bierz m&p tempo, mi super odpowiada

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: konwalia w 13 Wrz 2011, 21:44:46słaba regulacja lezenia
to nie ma znaczenia ;) fran w galeriach nie sypia ;)

www.annawilk.pl