Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

dziewczyny zaczynam rozglądać się za jakąś spacerówką, ale nie parasolka, ale nie chce wydawać na to za dużo kasy, chciałbym tak w granicach 400zł coś kupić
byłam ostatnio u nas w sklepie (jedynym w mieście z tego rodzaju rzeczami) i pani mi polecała wózek walker firmy baby design - ma on też taką wkładkę dla małych dzieci, koła przednie skrętne, powiedziała, że nie są takie małe jak w innych wózkach więc zimą też powinnien dać radę i ogólnie polecała ten, z tych które tam mieli w sklepie - zna go któraś? możecie coś o nim powiedzieć?
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/170/baby,design,walker.html#

albo co innego polecacie?
tylko nie każcie mi czytać całego wątku :P

konwalia

bozena mi sie wizualnie nie widzi
z kwestii praktycznych, ciezki jak na druga spacerówke-9,5kg, co masz teraz?

ishka82

bozena.dp, ja oglądałam ten wózek, jest dość fajny, ale niestety ciężki i duży po złożeniu :( dla mnie był za ciężki i za duży...poza tym nie złoży się z tym plastikowym "stolikiem", a ja chciałam, żeby to było do złożenia szybko bezproblemowo i tak jak stoi i żeby zajmował mało miejsca w bagażniku ;) Ja z czystym sercem mogę polecić ten, która sama kupiłam, czyli Lira4, jest też wersja 3 kołowa...nie licząc rączki,to wierna kopia espiro magic, chociaż magici z takimi uchwytami też widziałam ;) ten mój ma niby mniejsze koła, ale pojedyncze, więc nic między nie nie łapie i prowadzi się dużo lepiej niż baby design (taki podobny do tego co pokazałaś) mojej kumpeli ;D oblookaj go, bo myślę, że warto, cena ok. 450zł :)

rilla

Teraz widzialam nowe espiro magic fajniejsze niz moj model, a z baby design sa mniejsze fajniejsze modele

ishka82

Cytat: rilla w 06 Sie 2011, 11:40:02
Teraz widzialam nowe espiro magic fajniejsze niz moj model, a z baby design sa mniejsze fajniejsze modele
nawet nie wiedziałam, że są nowe ;D widać zmieniali model i dlatego ich nie było wtedy jak ja kupowałam ;D

marcheewka

A ta Lira jest jakoś amortyzowana, nie trzepie na chodnikach? Ja potrzebuję mały wózek na spacery, taki do sklepu już mam. A jak jeżdżą maclareny? Tak jak inne parasolki? Ciężko sprawdzić w sklepię, na równym mój też jest dobry.

ishka82

marcheewka, ona ma amortyzatory, ale nie ma się co oszukiwać, taki lekki wózek na piankowych małych kołach nigdy nie będzie amortyzował tak jak Jumper na wielkich dmuchanych kołach ;D mi na początku dziwnie się go prowadziło, ale jak się przyzwyczaiłam to jest ok...Domi nawet w nim czasem śpi, więc chyba jest ok :)

bozena.dp

dzieki za rady, ja zielona jeżeli o wózki chodzi ;D
dlatego pytam was ;)

Cytat: konwalia w 06 Sie 2011, 12:30:37co masz teraz?

to co mam teraz jest do dupy, za przeproszeniem - gondola jest ok, ale spacerówka do tego już taka nie bardzo... może jak P. będzie większy to będzie lepiej tam "pasował" ;)

konwalia

bożena ale spacerówka nie odpowiada ci funkcjonalnie? czy jest za duża dla P. po prostu? jak za duża to ja bym zamówiła wkładkę, na wózkowym forum gazety ktoś szyje wkładki pod konkretny wózek

bozena.dp

konwalia jest masywna, cięzka... może z wkładką byłaby rzeczywiście lepsza na teraz dla P., ale to wózek no name, więc nie wiem jak jakaś laska szyjąca wkładki miałaby coś takiego uszyć do tego wózka ;D no nic poczekam, że P. będzie większy, żeby z niego korzystać, bo korzystać z niego owszem będę, ale tutaj w domu, na podwórku, bo nie mam potrzeby składania go... ale tak czy siak będę kupować drugą spacerówkę, bo to cholerstwo jest cięzkie, zajmuje mnóstwo miejsca, na wyjazdy - maskara!

marcheewka

Cytat: bozena.dp w 06 Sie 2011, 13:40:35
konwalia jest masywna, cięzka... może z wkładką byłaby rzeczywiście lepsza na teraz dla P., ale to wózek no name, więc nie wiem jak jakaś laska szyjąca wkładki miałaby coś takiego uszyć do tego wózka ;D no nic poczekam, że P. będzie większy, żeby z niego korzystać, bo korzystać z niego owszem będę, ale tutaj w domu, na podwórku, bo nie mam potrzeby składania go... ale tak czy siak będę kupować drugą spacerówkę, bo to cholerstwo jest cięzkie, zajmuje mnóstwo miejsca, na wyjazdy - maskara!

Jeżeli jest to spacerówka z pasami pięciopunktowymi to nie problem. Ja kupilam do tako wkładkę od maclarena ;), jest idealna, akurat ma otwory tam, gdzie potrzeba. Tylko, że ta moja wkladka to nie jest redukcyjna, tylko po to, aby dziecko sie nie pociło.

nionczka

Cytat: bozena.dp w 06 Sie 2011, 11:10:36
dziewczyny zaczynam rozglądać się za jakąś spacerówką, ale nie parasolka, ale nie chce wydawać na to za dużo kasy, chciałbym tak w granicach 400zł coś kupić
byłam ostatnio u nas w sklepie (jedynym w mieście z tego rodzaju rzeczami) i pani mi polecała wózek walker firmy baby design - ma on też taką wkładkę dla małych dzieci, koła przednie skrętne, powiedziała, że nie są takie małe jak w innych wózkach więc zimą też powinnien dać radę i ogólnie polecała ten, z tych które tam mieli w sklepie - zna go któraś? możecie coś o nim powiedzieć?
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/170/baby,design,walker.html#

albo co innego polecacie?
tylko nie każcie mi czytać całego wątku :P

Dla mnie tez jest srednio atrakcyjny wizualnie, ale to w sumie malo wazne. Wazniejsze jest to, ze sporo wazy i wcale nie wyglada jak parasolka. Do zimy jeszcze troche jest a im dziecko starsze, tym bardziej decenia sie lekki wozek, ktory po zlozeniu nie zajmuje wiele miejsca.
Fajny jest te wozek co pol strefy go kupuje i zdaje sie, ze tani tez.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

Dzisiaj na gieldzie widzialam fajne wozki w super cenach,
maclaren za 30 funtow-to dopiero okazja:)

Jakbym miala jechac do PL autem to pewnie kupilabym na sprzedaz:D

noelka84

Cytat: aniak1211 w 07 Sie 2011, 17:34:57Dzisiaj na gieldzie widzialam fajne wozki w super cenach,
maclaren za 30 funtow-to dopiero okazja:)

Aniak gdzie jezdzis na rynek jesli mozna spytac?
Ja bylam dzis na chiswick ale nic ciekawego nie wypatrzylam.

aniak1211

noelka84
My czasem jedziemy do Basildon-Dunton car boot sale
http://www.carboot.com/local-car-boots/essex/295/index.html

Jest potezne,
jakies 4 godziny chodzimy sobie po niej:D

W okolicy mijamy jeszcze jakies boot sale ale raczej tam jezdzimy:)

Jezeli szukasz wozek to tam sa sprzedawcy sprzedajacy wozki,
widzialam kilka naprawde super.
Rzeczy dla malych dzieci jest mnóstwo,gorzej z wiekszymi ;)

zuzia

bozena.dp
wysyłam pw w kwestii wózka :)

bozena.dp

Cytat: nionczka w 07 Sie 2011, 00:58:18wcale nie wyglada jak parasolka

bo ja nie chce parasolki

a ten wózek który pół strefy kupuje to parasolka właśnie ;)

Dodany tekst: 09 Sie 2011, 13:20:09

i już wiem dlaczego moje dziecko nie chce siedzieć w tej mojej spacerówce, którą mam do zestawu z gondolą - bo nic nie widzi! spacerówka ta jest tak zabudowana, a on w niej taki mały, że ma ograniczone pole widzenia, a przecież o to tu chodzi, żeby dobrze widzieć... w gondoli siedzi, bo chce i lubi - wszystko widzi - tylko, że tam nie mam go jak przypiąć, a on jeszcze nie siedzi całkiem stabilnie, czasem się przewraca na bok lub do tyłu i boję się, że może mi z niej wypaść ;D

Dodany tekst: 09 Sie 2011, 14:21:48

Cytat: marcheewka w 06 Sie 2011, 23:09:46Tylko, że ta moja wkladka to nie jest redukcyjna, tylko po to, aby dziecko sie nie pociło.

a to są takie wkładki? nie wiedziałam
mi by się taka wkładka przydała do fotelika samochodowego (mam ten firmy taco) - strasznie mi się mały w nim poci ;/

bozena.dp

konwalia, dzięki, ale jak już pisałam to i tak niewiele pomoże, bo ta spacerówka jest za bardzo zabudowana i on w niej nic nie widzi, albo niewiele ;D
musze poczekać aż większy będzie, aż będzie w niej coś widział, aby go do niej przesadzić ;)

marcheewka

W poniedziałek oglądalam Maclareny - questa i xl - totalna porażka, nasz hauck wygląda tak samo. Tak samo beznadziejnie opuszcza sie oparcie i jest tak samo szeroki ( a raczej wąski). Poza tym quest ma bardzo nisko rączki, wyleczylam sie z maclarena ;)
zastanawiam sie nad mamas&papas beat - jak w tym wózku rozklada sie oparcie? Za pomoca paska, suwaka czy takich dwoch suwakow po bokach????

OlaFasola

Cytat: marcheewka w 10 Sie 2011, 16:26:03Za pomoca paska, suwaka czy takich dwoch suwakow po bokach?Huh?
Z dwóch stron są takie przyciski.

Kasia

no quest to marny wózek ;) to juz m&p pipi, mimo iż mniej solidny, jest bardziej funkcjonalny, bo się bardziej na plasko rozklada i ma podnózek

marcheewka

Cytat: OlaFasola w 10 Sie 2011, 15:37:04
Z dwóch stron są takie przyciski.

No to tak jak moj hauck. Wkurza mnie to strasznie, bo trzeba miec dwie ręce wolne.
Zastanawiam sie nad beatem różowym. Warto kupić? Dobrze sie prowadzi? No i czy jest w miarę szeroki, tzn siedzisko jest szerokie? W moim mam wrażenie, że Ola za chwile sie nie zmieści.
W sumie moj wozek rozklada sie na plasko, ma regulowany podnożek, ma wysoko rączki ( to duży plus dla mnie i M), ma duży koszyk i te nieszczesne dwa suwaki. Waży 7 kg.
Niby ma wszystko to, co beat. No, moze daszek ma trochę mniejszy. Warto zmieniać, czy to bedzie to samo?
to jest mój hauck, ten bordowy
http://allegro.pl/nowy-hauck-wozek-spacerowy-turbo-11-rozklanany-i1744262692.html

Angie

marcheewka ten hauk na zdjęciach wygląda dobrze. Ola naprawdę się w nim nie mieści?
Jak nie jesteś przekonana do parasolek, to kupienie nowej chyba niewiele zmieni.
Ja mam beata różowego i Lena w nim nawet śpi, a jest wysoka. Jak podciągnie nogi, to cała
mieści się w wózku.  Ja beatem jestem zachwycona.

konwalia

marchewka chyba nie warto, parasolki to specyficzne wózki, nie kazdeu podchodza