Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ddu

Cytat: Kasia w 08 Lut 2011, 09:25:38
którego? pokaż :)

http://allegro.pl/maclaren-quest-lekka-spacerowka-stan-idealny-i1447494122.html

Dodany tekst: 09 Lut 2011, 17:49:39

ja nie polowałam na xlr, bo mi pan wytłumaczył, że on od tego questa czy coś tam różni się przede wszystkim tym, że można nim zimą jeździć. ja zimą nim nie pojeżdżę, bo na nasze kocie łby trzeba dużych kółek, więc będę używała my4. zależy mi na wózku na lato. 300 zł to dobra cena....mam nadzieję ;)

Angie

ddu między ixl a questem jest chyba duża różnica  :blush:
niższy model od xlr to xt. Quest ma bardzo małe kółka, nie wiem
czy latem po bruku nim przejedziesz.

ddu

Angie ja widziałam te wózki. wiem, że ten quest prawie najgorszy, ale nie stać mnie na te super. na dłuższe spacery będę brała my4. jest super, ma duże koła, dobrze się składa...no ale jednak jest spory. zależało mi na lekkiej zgrabnej spacerówce z możliwością rozkładania do snu, żeby szybko dało się wrzucić do samochodu itp.
a jak spadną nam pieniądze z nieba albo przy nast. dziecku będziemy mieć więcej, to sobie kupię taki wypasiony ;)
ja nie mam cierpliwości do oglądania tych wózków, porównywania, próbowania....no nie mam. my4 kupiłam bez większego zastanowienia, jestem zadowolona pomimo kilku minusów. zobaczymy, jak teraz....
jak się okaże "średni", to go zostawię u mojej mamy, żebym nie musiała tam ciągle wozić. o.

Angie

ddu spoko, ja nie chciałam się czepiać  :beer:. Tylko myślałam, że w ogóle nie znasz
tych wózków (ostatnio pytałaś czym się maclareny różnią) i facet wciska Ci kit ;D
I mimo wszystko to maclaren to pewnie będziesz zadowolona :)

Kasia

ddu fajny, tylko IMO najwieksza wada to to oparcie rozkładajace się niewiele, ja bym się obawiała czy ona do snu się rozkłada :knuje: ale nie widziałam go na zywo, wnosze tylko po tej widocznej metalowej poprzeczce z tyły, która mozliwość rozkładania oparcia ogranicza
ale tak to fajny :) powinnas byc zadowolona :)

ziuta

A ja się ciągle nie mogę zdecydować... Doradźcie coś.
Na codzień używamy spacerówki mutsy 4rider i jestem z niej zadowolona, na pewno jeszcze długo nią pojeździmy, bo sprawdza się w każdym terenie. Ale chcę kupić dodatkowo parasolkę do auta, żeby nie musieć ciągle tego mutsy ładować do bagażnika i z powrotem.
Bedziemy tej parasolki używać tylko w centrum handlowym, a w sierpniu chcę ją zabrać do samolotu, jak polecimy na Fuerteventurę. Do codziennych spacerów i na dalsze wycieczki będziemy dalej korzystać z mutsy.
Parasolka ma być:
- tania  :P
- składana do jak namniejszych rozmiarów (ważne)
- rozkładana do spania (ważne)
- lekka (mniej ważne)
- fajnie jakby miała regulowany podnóżek.
Żadne akcesoria typu śpiworki itd. mnie nie interesują, bo w centrum handlowym grzeją  ;)

Zastanawiam się czy na takie potrzeby wystarczy mi jakiś tani model peg perego (mamas&papas), np. pipi albo beat (ktoś tu ostatnio zachwalał) czy zainwestować 400-500zł w espiro magic, czy może dorzucić jeszcze ze dwie stówki i kupić cybex callisto, który mi się podoba, bo jest bajerancki, ale nie jest ani tani ani się specjalnie nie składa do małych rozmiarów... Właściwie to nie wiem co mi się w nim podoba :crazy: Chyba tylko kolory i składanie jedną ręką.
Ech, ratunku!

Kasia

Cytat: ziuta w 10 Lut 2011, 12:38:13Zastanawiam się czy na takie potrzeby wystarczy mi jakiś tani model peg perego (mamas&papas), np. pipi albo beat (ktoś tu ostatnio zachwalał)
wszystko czego wymagasz  pipi lub beat ma

na dość płasko rozkładane siedzisko
ma regulowany podnóżek
łatwo się składa
waży ok 6kg
jest BARDZO tania
po złozeniu jest standardowa parasolką

to moja trzecia parasolka, dwei wczesniejsze kupiłam tylko na urlo, po urlopie się ich pozbyłam
miałam taką zwykła badziewna parasolkę z nieroskładanym w ogóle siedziskiem, na urlop wystarczyła ale o konforcie jakimkolwiek nie było mowy - cana chyba 70zł
miałam chicco london, sprawował się dobrze, miał wszystkie ww. funkcje cana ok 300-400zł
teraz kupiłam tego mamas & papas, ma wszystko co ww. chicco + jeszcze kieszonkę z tyłu budki, folię przeciwdeszczową i raczke do noszenia złozonego wózka i był MEGA tani!!!!! (nowy można kupic za 140zł)

wózka praktycznie juz nie uzywamy, dlatego sprzedałam stokke, młody wszedzie chce chodzić na nogach
ta spacerówka ma nam służyc na urlopach, czy wyjazdach lub ewentualnie jak inna zajdzie potrzeba

magic całkowicie inaczej się składa, dla mnie to całkowicie inny wózek, myślę że trochę lepszy od tradycyjnych parasolek (bez wzgledu na firmę)

z wad parasolek zauważam:
sa dość spore po złożeniu
i maja dwie osobne rączki

jak to ci nie przeszkadza to polecam tego pipi czy beata, to chyba jedna  z tańszych opcji , przy bogatym wyposazeniu (nie maja maclarenowych regulowanych raczek i tego superowego maclarenowego gigantycznego daszku)

jak koncepcja parasolki ci przeszkadza to brałabym magica :D

ddu

Angie, ja tego w ogóle nie uznałam za czepianie :) pojechałam do gdańska zobaczyć je na żywo.

ale niestety mój wózek już przyszedł i nie jest w "idealnym" stanie. wysłałam zdjęcia uszkodzeń sprzedającej. zobaczymy, co mi odpowie.
nawet  jeśli go zostawimy, to u mojej mamy.

więc chyba będę musiała jednak zapoznać się z innymi wózkami :(
może ktoś wie, jakie są takie małe i sprytne jak maclareny? na urodzie i ogo mi nie zależy. ma być lekki, zwinny i bezpieczny

Dodany tekst: 10 Lut 2011, 13:21:23

o. sprawdzę te , o kt. pisze ziuta.
ziuta, a wiesz, n mnie "ziuta" mówiła cała moja rodzina kiedyś. teraz jeszcze też czasem

zuzia

ddu
popatrz na tego co kasia kupiła.
a ten uszkodzony ja bym odesłała jednak bo nie wiesz co jeszcze wam wyjdzie.

Kasia

Cytat: ddu w 10 Lut 2011, 13:19:23jakie są takie małe i sprytne jak maclareny

ja juz ziucie pisałam o tych pipi i beatach
nie umniejszajac wspaniałości maclarenowi XLR, bo jest lepszy zdecydowanie :) te M&P niewiele mniej funkcji mają a taniość wprost poraża :D
kupujac go nie spodziewałam się ze aż taki funkcjonalny bedzie, no i zaskoczył mnie pozytywnie

i piszę to ja która do parasolek ogólnie raczej przekonana nie jest :D

charakterystyka pipi:

* dla dzieci od urodzenia do 15 kg (z tym od urodzenia to JA bym polemizowała, dac sie da ale czy to wskazane?)
   * pięcio-stopniowa regulacja oparcia
   * przodem do kierunku jazdy
   * pięcio-punktowe pasy bezpieczeństwa
   * koła obrotowe blokowane
   * regulowany podnóżek
   * zawieszenie na przednie koła
   * kosz na zakupy
   * osłona przeciwdeszczowa
   * zdejmowane zadaszenie
   * wysokość rączki 104cm
   * uchwyt do przenoszenia wózka
   * Wymiary po złożeniu 104cmx33cmx29cm
   * waga 6,65 kg
   * konstrukcja aluminiowa

Dodany tekst: czw, 10 lut 2011, 13:28:36

i radze się spieszyć z zakupami parasolek, bo ceny rosna z dnia na dzień :padam:

zuzia

Cytat: Kasia w 10 Lut 2011, 13:26:40
i radze się spieszyć z zakupami parasolek, bo ceny rosna z dnia na dzień :padam:
fakt
parasolki najlepiej kupować zimą!

Kasia

jak ja kupowałam swojego to po 100zł-140zł chodziły nówki sztuki niesmigane

ja swojego uzywanego/powystawowego kupiłam za 70zł

a teraz uzywace z pourywanymi paskami podnózkowymi chodza po 100-140 :ohboy:

Justynna

z peg perego podoba mi się Aria, ale nie widziałam jej na żywo

Kasia

Cytat: Justynna w 10 Lut 2011, 14:09:34
z peg perego podoba mi się Aria, ale nie widziałam jej na żywo
arie chyba ma fasolka :)

OlaFasola

d
Cytat: Kasia w 10 Lut 2011, 12:54:44tego superowego maclarenowego gigantycznego daszku)
A nie, bo beat ma gigantyczny daszek. Można nim malucha przykryć niemal całego. Nie odpina się suwakiem jak mc, tylko przechyla, ale działa podobnie.

Ja jestem tym wózkiem zachwycona.

Świetnie prowadzi się jedną ręką, podbija na przeszkodach. Składa jednym ruchem, bardzo podobnie jak w mc.
Też ma rączkę do przenoszenia. No i jest naprawdę tani :)

Jedyne co by się mu jeszcze przydało, to okienko na daszku do podglądania malucha.

Kasia

Cytat: OlaFasola w 10 Lut 2011, 14:32:16A nie, bo beat ma gigantyczny daszek. Można nim malucha przykryć niemal całego. Nie odpina się suwakiem jak mc, tylko przechyla, ale działa podobnie.
a to nie wiem czy pipi tak ma, musiałabym zobaczyć :)

Justynna

Czy wersję beat peg perego można zobaczyć gdzieś w sklepie, czy to tylko modele sprowadzane i są wyłącznie na Allegro?

OlaFasola

Cytat: Justynna w 10 Lut 2011, 16:21:21Czy wersję beat peg perego można zobaczyć gdzieś w sklepie, czy to tylko modele sprowadzane i są wyłącznie na Allegro?
Ja nie widziałam w sklepie. Mój jest bankowo sprowadzony, bo jest pod nazwą mamas&papas a nie peg perego.

ddu

dzięki, sprawdzę.
sprzedawca okazał się ok, sam zaproponował zwrot kasy i odesłanie albo zwrot części kasy,
bierzemy tę drugą opcję, wypróbuję wózek na spacerze, najwyżej kupię nowe kółko i wózek pojedzie do mamy
na razie hela i tak nie siada, więc spacerówka tak szybko nie wyjedzie z domu

ishka82

ddu, ehh, dobrze, że sprzedawca uczciwy...ale kurde po co oni piszą stan idealny, a później takie jaja...ehh, dobrze, że mnie magic tylko trochę nerwów kosztował :crazy:

ddu

no dokładnie...

nie miała baba kopotu.... ;)

a zobaczcie:
http://krakow.szerlok.pl/oferta/spacerowka-mamas-and-papas-beat-buggy-black-ID4sa0.html
ale z tego co piszecie, to drogo?

Kasia

bardzo drogo! porównaj na allegro :)

OlaFasola

Cytat: Kasia w 10 Lut 2011, 20:52:39bardzo drogo! porównaj na allegro Smiley
Dokładnie, poszukaj na allegro. Sporo jest tych wózków.

Ja się nim nieustannie zachwycam.

Kasia, raz jeszcze za namiar :)  :beer:

ziuta

Ufff, kupiłam pipi.
Mam nadzieję, że nie będę żałować, że nie wzięłam beata (póki co żałuję tylko tego fantastycznego daszka, który tak chwali OlaFasola), ale urzekła mnie kolorystyka tego pipi. Żeby się tylko za bardzo nie brudziła ta błękitna tapicerka... ale jakby co to jest zdejmowana - najwyżej będę prać ;)

Kasia

tapicerka zdejmuje się baz problemu :) kupiłaś tego w kropki czy w paski?

Dodany tekst: 10 Lut 2011, 21:45:43

ja muszę ten daszek oblukać, bo chyba wiem o co oli chodzi i mozliwe że w pipi tez da sie go śwciagnąć do dołu
musze sprawdzić