Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sonatina

Cytat: zosia2007 w 01 Lut 2011, 09:37:58laski uzywajace maclarena powiedzcie czy bardzo trudno prowadzi sie ten wozek jedna reka?
ja często prowadzę maclarena własnie jedna reką a w drugiej trzymam reke Ignasia. daję radę, choc czasem pomagam sobie biodrami, przeważnie przy skrętach. Poza tym Ignaś lubi sie też trzymać za uchwyt, który służy do trzymania wózka po złożeniu :)

ishka82

Dzisiaj przyszedł nasz nowy wózek i jestem wściekła :zly: Jego stan wcale nie jest idealny...hamulec prawie nie działa, prawe przednie koło jest niesprawne...widać, że wózek jeździł po plaży, jest mnóstwo piachu i drobniutkich kamyczków w kołach i całym podwoziu. Nie wiem jak mozna pisać o stanie idealnym i wysłać nie wyczyszczony, nie zakonserwowany i nie sprawny wózek :headbang: :headbang: :headbang:

justynaaaa2

ishka82 a to oszustwo  :stupid: co teraz zrobisz?

Kasia

ishka82 o rany  :zly: a pisałas do tego sprzedawcy? to osoba prywatna czy jakis komis?

feeling.good

zosia ja maclarena uwielbiam i super się nam sprawdza. Spokojnie prowadzę go jedną ręką, ciut niewygodnie jest przy skrętach.

rilla

ishka82 eh współczuje, mnie by było po prostu wstyd

abkasia

Cytat: zosia2007 w 01 Lut 2011, 09:37:58laski uzywajace maclarena powiedzcie czy bardzo trudno prowadzi sie ten wozek jedna reka?
ten wozek to jedna z najlepiej prowadzacych sie parasolek jakie mialam okazje prowadzic...
po gladkiej powierzchni  jedzie sam ;D
po wertepach gorzej, ale nie jest zle..
ale ja mam tego z najwiekszymi kolkami jesli chodzi o parasolke..
i podobno maja amortyzacje.. :D
tzn maja, bo nawet mi sie popsula i byla naprawiana... ;D

ishka82

napisałam przed chwilą do sprzedawcy...to osoba prywatna

Kasia

ishka82 mam nadzieje ze poczuje sie do winy :thumbup:

magdalinska

ishka  :thumbup: oby okazał sie uczciwszy niz ta  od mojej karuzeli

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 01 Lut 2011, 21:02:05
ishka82 mam nadzieje ze poczuje sie do winy :thumbup:

z drugiej strony ciężko spodziewać się od osoby która robi takie oszustwo, żeby nagle poczuła się winna że sprzedała bubla  :zly: uczciwy od razu by napisał o wadach  :hmm:
ishka masz zdjęcia tego wózka z aukcji?

konwalia

ishka82

to ta aukcja http://allegro.pl/magic-espiro-4-stan-idealny-i1422659914.html
sprzedawca ma ok komentarze, a wózek wizualnie jest ok, tylko nie sprawny hamulec i koło i piach w każdej części...tego na zdjęciach nie widać...na żywo tez nie, jeśli się nim nie pojedzie

Kasia

Cytat: ishka82 w 01 Lut 2011, 21:13:17
to ta aukcja http://allegro.pl/magic-espiro-4-stan-idealny-i1422659914.html
sprzedawca ma ok komentarze, a wózek wizualnie jest ok, tylko nie sprawny hamulec i koło i piach w każdej części...tego na zdjęciach nie widać...na żywo tez nie, jeśli się nim nie pojedzie

kurdę, rzeczywiscie wyglada OK tez bym nie podejrzewała problemów :knuje:

ishka piach moze byc w wiekszosci uzywanych wózków, to z placów zabaw, tego nie da sie uniknąć
tylko szkoda ze sprzedawca go nie wymiotl :zly:

a mąż ogladal wózek, w razie odmowy sprzedajacego, da rade wyczyscić i naprawic wozek tak własnym sumptem?

ishka82

Kasia, mąż mówi, że można próbować oczyścić, psiknąć WD, ale nie wie czy doprowadzi go do stanu zadowalającego :( A piach ok, wiem, to używka, ale kurde tam jest tego multum...było go pełno również na siedzisku, w koszu na zakupy, a w częściach kół zalega strasznie i widać, że nikt tego nie czyścił, nie konserwował...napisałam maila, chcę oddać wózek, jak się nie uda, to wtedy mąż powalczy...po opisie i zdjęciach liczyłam jednak na coś o wiele lepszego...

Dodany tekst: 01 Lut 2011, 21:22:47

a, no i ona pisała, że sprawdził się w samolocie i stąd myślę, ze to piach i kamyczki z plaży...

Kasia

Cytat: ishka82 w 01 Lut 2011, 21:21:27po opisie i zdjęciach liczyłam jednak na coś o wiele lepszego...
tez bym się spodziewała :zly:

justynaaaa2

ishka82 no faktycznie wygląda super, teraz to nawet ja się wkurzyłam  :zly: mam nadzieję że da się go doprowadzić do normalnego stanu, o ile nie uda się zwrócić  :thumbup: i też myślę że ten piach i kamyczki to po wakacyjnych wojażach

konwalia

ale to nie usprawiedliwia, że byli na wakacjach, mogli napsiać, że nie wykonano konserwacji i czyszcenia
ja wystawiam czasem rzeczy, a że mam w domu koty, to zawsze przed pakowaniem na wszelki wypadek jadę rolką i wysyłam czyste, nie wyobrazam sobie inaczej

justynaaaa2

konwalia ja ich nie usprawiedliwiam, napisałam o tych wakacjach, bo wczesniej Kasia napisała że to może też być z piaskownicy ;)
mi by było wstyd wysłać coś tak niezgodnego z opisem, przecież jasne jest że chyba klient to zauważy  :hmm:

konwalia

Kasia

ja sie z drugiej strony dziwie ze ktos tego piachu i żwiru tak dla siebie nie wyczyscił
u nas po plazy czy piachu generalne czyszczenie wózka sie odbywa, bo ra ze samochód sie zapiaszczy a dwa ze do mieszkania sie nawiezie a trzy aby wózek byl sprawny

ishka82

Odpisała mi zaskoczona, że jego stan jest taki kiepski ;) Napisała, że on od listopada stał nie używany - jak można przed odłożeniem na zimę nie oczyścić i nie zakonserwować, to nie wiem ;D Przyznała, ze hamulec od początku kiepsko chodził i pomagała sobie ręką, ale uznała, że tak ma być  :crazy: Napisała, że mogę odesłać wózek...to teraz tylko potwierdzenie adresu, dogadanie się kto płaci za przesyłki i mam nadzieję załatwić sprawę do końca tygodnia...3majcie za to kciuki :pray:
A jak tylko kasa wpłynie na konto, to idę do sklepu i chyba kupię ten podobny, ale z dzieloną rączką (to nawet ten sam producent jest), albo inny, zobaczę...byle by był nowy i sprawny ;) Chyba wyleczyłam się z kupowania używek, których stanu nie mogę zweryfikować na żywo przed zakupem ;D

Kasia

ishka82 no to fajnie ze odpisała i jest szansa na załatwienie sprawy :)

rilla

ishka u mnie hamulec dziala bez zarzutu

ishka a jaki inny wózek?

Justynna

ishka82, to trzymam kciuki za pomyślne załatwienie sprawy :)
A o jakim inny wózku myślisz?