Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ddu

powoli zaczynam się rozglądać. wprawdzie mój my choice oczywiście posiada wersję spacerową, ale taszczenie go z  piętra... więc zależy mi na czymś lekkim, przede wszystkim.  na jakieś duże wyprawy będzie my choice.

Kasia, co to znaczy, że przy parasolkach "czułaś ręce"? trudniej się pcha, czy co?

Justynna

Cytat: ishka82 w 25 Sty 2011, 17:48:0082  bez sensu. Też go r
Cytat: ishka82 w 25 Sty 2011, 17:48:00
Na Allegro espiro magic 4 mało i dość drogie, a w sklepie powiedzieli, że na razie te wózki są nieosiągalne...nie wiadomo, czy się z nich nie wycofują...kurde, a ja nie chcę innego :( Chyba muszę coś na Allegro upolować...
o to niedobrze, bo już postanowiliśmy go kupić :(
Tyle się tu dobrych opinii o nim naczytałam, że stwierdziłam, że innego nie będę szukać.
Myślałam o zakupie za 2-3 miesiące.

rilla

ja wole espiro, moja spacerowka jest duza i ciezka, jak P. był młdoszy była niezawodna, ale teraz z espiro jest mi dużo wygodniej

Justynna

Cytat: rilla w 26 Sty 2011, 10:53:09espiro, moja spacerowka jest duza i ciezka, jak P. był młdoszy była niezawodna, ale teraz z espiro jest mi dużo wygodniej
no właśnie, na zimę dobre są te duże spacerówki, ale na wiosnę, lato chciałabym małego przesadzić do lekkiej spacerówki

konwalia

u mnie w tesco w sklepie dziecięcym by ły tydzień temu całkiiem fajne parasolki na przecenie z 399 na 199
moge sprawdzic co to za model
ddu-ja bym mogła ci kupic, a brat by odebrał

Kasia

Cytat: ddu w 26 Sty 2011, 09:49:13Kasia, co to znaczy, że przy parasolkach "czułaś ręce"? trudniej się pcha, czy co?
po dłuższych spacerach czułam "zmeczenie" w rekach, lekkie, no nie wiem jak to opisac ....
w normalnym wózku on jakby sam jedzie, spacerówkę trzeba pchać, prowadzić i ja to czuje potem że jakiś (minimalny) wysiłek włozyłam w prowadzenie spacerówki

mówie tutaj o dłuzszych spacerach, typu godzina , dwie trzy albo dłuzej ;)

konwalia

zadzwoniłam w promocji jest takie cuś abc design takeoff bialy i pomarańczowy

chyba tak to wygląda:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-abc-design-take-off-i1427645384.html

Kasia

te take offy kiedyś mi sie pdoobały ale zraziły mnie opinie ze one maja krótkie plecy i dziecko nie ma jak głowy oprzeć

ddu

konwalia, dzięki za  dobre chęci :) poczekam jeszcze, muszę te wózki zobaczyć, przymierzyć do nich helenę... nie wiem, czy z tą jej asymetrią nie powinna mieć np. sztywnego tyłu...muszę podgadać z reh.

kasia, dzięki za wyjaśnienie.

polewam

Kasia

wczoraj, kurier dostarczył wózek
po obejrzeniu stwierdzam że był to dobry zakup, wózek wyglada bardzo bobrze, sprawie wrazenie solidnie wykonanego, oparcie rozkłada się prawie na płasko, wózek składa i rozkłada się bardzo lekko, no fajny jest

i bardzooooo tani :) w porównaniu z chicco london , który jest dużo droższy wypada zdecydowanie lepiej :)

jakby ktoś szukał taniej i fajnej spacerówki to polecam z czystym sumieniem :)
sa różne wersje kolorystyczne :)
ja mam pippi
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ale inne tez mi sie podobają :)

rilla

mnie sią bardzo ten wózek podoba, koleżanka ma i sobie chwali. Ja jednak kupowałam wózek jak P. mial 8 miesiecy i jednak neizbedna była barierka, dla mnei tez wózek to dla takiego 2 latka, który juz na spacerze biega. Moze za rok sobie sprawie:)

Kasia

rilla ja nawet w stokke barierke odjełam :)
nie lubie barierek ;) maluchy są przypinane pasami

i dla mnie barierka jest właśnie dla starszych dzieci ;) których pasami sie nie przypina :D

takze jak widać preferencje też sa różne :)

rilla

wiem, dlatego napisałam, ze wózek mi sie bardzo podoba, ale dla mnie ważna była barierka. P. ma na barierce w spacerowce kierownice, dzieki ktorej nei piszczy np. w sklepie

Justynna

Cytat: Kasia w 27 Sty 2011, 10:37:55ze jak widać preferencje
Cytat: Kasia w 27 Sty 2011, 10:37:55
rilla ja nawet w stokke barierke odjełam :)
nie lubie barierek ;) maluchy są przypinane pasami

i dla mnie barierka jest właśnie dla starszych dzieci ;) których pasami sie nie przypina :D

takze jak widać preferencje też sa różne :)
ja jeszcze ani razu nie założyłam barierki, przypinam Michała pasami :) Barierka mi przeszkadzała.

sonatina

Cytat: doda w 12 Paź 2010, 18:21:14jutro przesadzam Matiego do spacerówki, bo już NIE MIEŚCI SIĘ W GONDOLI  Chciałam, aby jeszcze jeździł w gondoli, bo nie siedzi, ale nie ma wyjścia
łooo to i tak długo wytrzymał w gondoli!!!
Ja przesadziałam Igora do spacerówki z racji wyjazdu i nie chciałam targac ciężkiego wózka, miał wtedy 5 i pół miesiąca. No nowa jakość życia dla mnie i dla niego chyba też. W koncu skończyły sie płacze na spacerach, nawet jak nie śpi to leży spokojnie lub siedzi i rozgląda się. Jest zadowolony.
mielismy parasolkę po Ignasiu ale była tak do kitu że zdecydowalismy sie na nowy zakup i to był strzał w dziesiątkę. Kupiliśmy maclarena. Naprawde polecam.

Dodany tekst: 27 Sty 2011, 11:23:04

ishka82

No to kupiłam używkę espiro magic 4 na Allegro ;D Zieloną, a jakże ;) Mam nadzieję, że jak wózek przyjdzie, to będę zadowolona :crazy:

magdalinska

Justynna

Cytat: ishka82 w 28 Sty 2011, 11:40:26
No to kupiłam używkę espiro magic 4 na Allegro ;D Zieloną, a jakże ;) Mam nadzieję, że jak wózek przyjdzie, to będę zadowolona :crazy:
daj znać jak dojdzie, czy jest fajna :)
ja dzwoniłam do sklepu gdzie kupowaliśmy nasze Tako i ponoć mają ten model, jak będzie to w lutym tam pojedziemy i bierzemy :)

OlaFasola

Kasiaaaaaa, zachorowałam na ten czarny, który wkleiłaś i nie mogę go nigdzie znaleźć do kupienia bez licytacji.
Bardzo mi się podoba!

Kasia

a szukasz nowego?

bo uzywańca znalazłam
http://allegro.pl/wozek-mamas-and-papas-black-beat-i1419501831.html tylko to chyba drogo :knuje:

tu jest licytacja, moze warto zalicytować, ja licytowałam tego kupionego http://allegro.pl/mamaspapas-beat-buggy-czarny-per-perego-i1419974407.html

Dodany tekst: 28 Sty 2011, 12:28:24

no i poluj, dzisiaj nie ma, moze jutro coś się pojawi :)

OlaFasola

Cytat: Kasia w 28 Sty 2011, 12:26:41bo uzywańca znalazłam http://allegro.pl/mamaspapas-beat-buggy-czarny-per-perego-i1419974407.html
Dzięki, tego to nawet licytuję :) ale ja nie mam do tego talentu i jak już 4 dni przed końcem jest tylu chętnych to pewnie będzie ciężko go kupić.

Kasia

Kasia

Cytat: OlaFasola w 28 Sty 2011, 12:33:33
A ten to jakiś inny, ale też fany. Dzięki wielkie :beer: :beer: :beer:

a rzeczywiscei, czarne sa w obu wersjach i tej tańszej i tej droższej :)

Dodany tekst: 28 Sty 2011, 12:48:58

Cytat: OlaFasola w 28 Sty 2011, 12:29:12
Dzięki, tego to nawet licytuję :) ale ja nie mam do tego talentu i jak już 4 dni przed końcem jest tylu chętnych to pewnie będzie ciężko go kupić.

róznie bywa, ja tego niebieskiego kupiłam licytując, było kilku chetnych

a wczoraj podobnego niewiele osób licytowało i sie nie sprzedał (cana minimalna była wyzsza)