Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

talula

Dzieki, to ja jeszcze, a model z którego roku? bo ponoć te z 2012 jakieś inne są, tylko kolory mi się nie podobają... a M. się uparł, że jak już chcę tak baaardzo, to ok, ale tylko z 2012 r. brrr. Mnie się podoba najbardziej ten erratowy i taki z pamarańczowym jeszcze...

http://www.emaluszek.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2032&category_id=11&manufacturer_id=28&option=com_virtuemart&Itemid=6

abkasia

jakeis takie te nowe kolory nie bardzo sa....

errata

faktycznie te nowe kolory, jakieś takie dziwne.

talula

No brzydkie...więc chyba nie kupię....

chyba, że któraś znajdzie u siebie ten xlr w kolorze charocal/majesty (szaro-fioletowym), to bardzo proszę o kontakt :pray: , ja już kilka sklepów obdzwoniłam i w sumie nie mam pomysłu, gdzie jeszcze pytać

zuzia

talula
gdzie pytałaś?

talula

Cytat: zuzia w 15 Cze 2012, 15:12:46talulagdzie pytałaś?

głownie w internetowych...

z tej listy, choć nie wszystkie

http://www.ceneo.pl/1736247

W tosi np powiedzieli mi, że to stara kolekcja i nie będzie już go w sprzedaży, w jakimś innym, że u dystrybutora w tej chwili jest tylko biały, ale będą też te niebieskie i ten czarny (który mimo że nie chciałam czarnego najbardziej z nich mi się podoba). W mothercare mają czerwony w arkadii i mówią, że to też z 2012...już się pogubiłam ;)

Teraz jeszcze czekam na tel z jednego sklepu

zuzia

a używanego nie chcesz?

Dodany tekst: 15 Cze 2012, 13:29:44

http://allegro.pl/maclaren-xlr-spacerowka-parasolka-majesty-sliczny-i2412229806.html

Dodany tekst: 15 Cze 2012, 14:30:34

zadzwoń jeszcze do Świata Dziecka

talula

Właśnie ten na allegro oglądałam ;) no i się waham, bo M. chce model z 2012...dla mnie używany ok, ale raczej z pewnej ręki, ewentualnie po osobistym obejrzeniu.

do św dzowniłam powiedzieli to samo...

no coż musze przemyśleć, czy chcę ten czarny:
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/149/maclaren,techno,xlr.html#

jak Wam się on podoba?

czy żaden ;)

konwalia

dla mnie parasolki to porażka, ale ja lubię pełną raczkę
ja jestem na etapie czy nie sprzedać transportera, scoonera i kupić baby joggera city elite, nie daje mi on spokoju(czarny)

errata

Cytat: talula w 15 Cze 2012, 14:43:39
Właśnie ten na allegro oglądałam ;) no i się waham, bo M. chce model z 2012...dla mnie używany ok, ale raczej z pewnej ręki, ewentualnie po osobistym obejrzeniu.

do św dzowniłam powiedzieli to samo...

no coż musze przemyśleć, czy chcę ten czarny:
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/149/maclaren,techno,xlr.html#

jak Wam się on podoba?

czy żaden ;)

dla mnie ten czarny ok :)

konwalia szalona :D ale faktycznie ładny wózek :)

kotabma

Cytat: konwalia w 15 Cze 2012, 17:49:25dla mnie parasolki to porażka, ale ja lubię pełną raczkę
mam tak samo - ale dzielnie walcze z parasolka codziennie w drodze do zlobka ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

talula

Cytat: errata w 15 Cze 2012, 22:57:31dla mnie ten czarny ok

errata, dzieki ;) ale chyba poczekam na nową kolekcję....

marcheewka

Cytat: talula w 27 Cze 2012, 15:06:38
errata, dzieki ;) ale chyba poczekam na nową kolekcję....

hmm, a koniecznie chcesz maclarena??
Moze jakiś inny wózek?
Ja kiedyś też bardzo chcialam, ale wyleczyłam sie w sklepie po wypróbowaniu.
Teraz parasolka słuzy nam tylko do wożenia toreb i zabawek na plac zabaw. czasem wole wziać plecak niż parasolkę.

olgaaa1

Jak podoba Ci się ten szaro-fioletowy, to kup szary i dokup fioletową wkładkę.

Jeśłi chodzi o cybexa to my mamy cybex callisto z całą roczką i ten wózek polecam, dla mnie ważny jest też wygląd wózka, a cybex są śliczne. Cociaż cała rączka nie jest dobra przy podbijaniu wózka niestety

jestynka

Cytat: konwalia w 15 Cze 2012, 17:49:25dla mnie parasolki to porażka

ja jestem fanką parasolek,
terenówy to porażka dla mnie ;)

mobka

Cytat: jestynka w 28 Cze 2012, 12:58:17
ja jestem fanką parasolek,
terenówy to porażka dla mnie ;)

Mi tez blisko do tego stwierdzenia. Maclaren sprawuje mi sie swietnie. Moglby byc tylko krotszy ;)

jestynka

ja planuję drugie od razu do spacerówy wrzucić

fasolka1980

Cytat: jestynka w 28 Cze 2012, 13:02:46
ja planuję drugie od razu do spacerówy wrzucić

no maclaren w sumie rozkłada się na płasko  :hmm:   ale chyba tylko on

ale i tak w zimie to chyba srednio, co? ;)

olgaaa1

No sorki, ale ja nie mogępatrzeć jak takie noworodki leżą w tych pasach w tych spacerówkach. Ja miałam emmaljunga. Gabrysia dużo spała na spacerach, więcw gondoli jeździła do 6 miesiąca życia i miała raj bo gondola ogromna

vobi

Cytat: olgaaa1 w 28 Cze 2012, 16:26:51No sorki, ale ja nie mogępatrzeć jak takie noworodki leżą w tych pasach w tych spacerówkach

ja tez...

aja

jestynka ja wsadziłam M. 8 miesięcznego i mam wrażenie,że jednak mu tam średnio wygodnie
siedzi bo siedzi ale wygląda jakby miał za chwile wypaśc dołem

jestynka

Cytat: fasolka1980 w 28 Cze 2012, 16:08:17no maclaren w sumie rozkłada się na płasko  hmm   ale chyba tylko on

Filip mial spacerówkę mniej znanej firmy, rozkłada się na płasko ma wkładkę dla noworodka,ale musielibysmy podreperować ten wózek więc tez bierzemy pod uwagę kupno maclarena.
Właśnie zimą jak najbardziej spacerówka, mam cieply spiworek i kocyk więc chroni, a w razie zasp łatwiej pod pachę wziać i przejśc niż taranować zaspy śnieżne, łatwiej na balkon wystawić i spacer balkonowy zrobić.
Filip jak miał 3 miesiące to już w gondoli nie jeździł,tylko w tej  spacerówce,przesadziłam go do spacerówki i nastał czas spacerów w ciszy.
Łatwiej też ze spacerówką autobusami się jeździ

Dodany tekst: 29 Cze 2012, 08:32:06

Cytat: olgaaa1 w 28 Cze 2012, 16:26:51No sorki, ale ja nie mogępatrzeć jak takie noworodki leżą w tych pasach w tych spacerówkach.

nie rozumiem,
w czym te pasy mają przeszkadzać? przecież w fotelikach samochodowych też mają pasy.
też starałam się,aby czas spaceru nie był czasem spania, oczywiście jak zasnąl to spał. Ale wolałam,żeby spał w domu, bo moglam sobie na spokojnie inne rzeczy porobić :)
U mnie jeszcze przeważa za spacerówką pomysł architekta bloku, winda zjeżdża na parter,a potem masz do wyjścia 9 schodów i mała winda

Kasia

jestynka przypomnij sobie jak kiedys chciałaś stokka poprowadzić, jak mówiłaś jaka to róznica w prowadzeniu, ze nic nie drzy i ze sie super prowadzi
a stokke do najlepiej amortyzowanych wózków nie należy ;)
wiec  jak ta parasolka się trzesła skoro stokke to było niebo ;)
pamiętam że sie na chwile zamieniłysmy i ja po tej chwili od prowadzenia spacerówki rak nie czułam :D

a pasy w parasolkach sa po prostu za duze, to sa inne pasy niż w foteliku
my Michała chcielismy wczesniej do spacerówki stokke przesadzić ale ze wzgledu na za duze pasy mysieliśmy sie wstrzymać mimo iż młody w gondoli strasznie się buntował ;)

może rozważ wózek z gondolą typu prawie parasolka?
np. chicco lub peg perego
juz lepsza amortyzacja, masz gondolę a kółka jak w spacerówce i rączka jak w spacerówce (z opcją łacznika), wózek sie sklada do małych rozmiarów itd

jestynka

Cytat: Kasia w 29 Cze 2012, 10:09:15jestynka przypomnij sobie jak kiedys chciałaś stokka poprowadzić, jak mówiłaś jaka to róznica w prowadzeniu, ze nic nie drzy i ze sie super prowadzi
a stokke do najlepiej amortyzowanych wózków nie należ

pamietam,ale wiem że stokka nie będę miała, ale dlatego biore pod uwagę maclarena, ktory prowadzi sie gładko. chociaz ja ta spacerówkę (mimo tego,że nie prowadziła się tak gładko jak stokke) b. lubiłam :)
Filip też, do tej pory lubi sobie w niej posiedzieć,jak gdzieś stoi wystawiona ;)
Akurat w tej spacerówce co miałam to pasy są i dla noworodka, Fiilp  jak miał 3 miesiące to musiałam już mu przedłużyc.
Z peg perego koleżanka była niezadowolona,właśnie ze wzgledu na prowadzenie, szybko kupiła jakąś spacerówkę