Małe auto dla początkującego kierowcy ;)

Zaczęty przez inkageo, 05 Mar 2010, 10:23:46

inkageo

Imagine there is no hate

Lwica

No własnie wiem kumpel mówi, że może być na prawde rześkie autko i wersja fajna. No i 4 drzwiowy  :blush:

Dodany tekst: 11 Maj 2010, 13:36:23

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13083909
ta micra fajna gdyby nie ta instalacja LPG
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

mayagaramond

Cytat: Dorotka1981 w 11 Maj 2010, 12:09:46tak przegląd masz na rok. Ale jak masz znajomości..to jak to się mówi  nawet autem nie wjeżdzasz do stacji kontrolnej....dajesz dowód i w środku tyle ile trzeba i masz pieczątke. I dlatego jeździ co jeżdzi po naszych drogach. Ale też nie demonizuje bo takie znajomości nie każdy ma i nie każdego stać na smarowanie komu trzeba.

reki sobie za to uciac nie dam, ale baardzo watpie, zeby cos takiego mozna bylo zalatwic.

Do tego dochodza jeszcze przepisy ustalane przez poszczegolne miasta, w zaleznosci od normy jakosci spalin dostajesz plakietke i jak masz pecha to nawet pod dom nie podjedziesz ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Lwica

Cytat: mayagaramond w 11 Maj 2010, 15:40:50reki sobie za to uciac nie dam, ale baardzo watpie, zeby cos takiego mozna bylo zalatwic.

A ja dam bo sama nie raz taki proceder widziałam i wiem co robią ludzie.. my sami wolimy mieć sprawdzone auto bo tak jak Inka pisała to dla naszego bezpieczenstwa. Ale myślisz, że te łebki co tuningują auta co mają powycinane połowe rzeczy, wstawioną mega glebe, pierdzące tłumiki, ksenony bez soczewek i homologacji szyby przyciemnione, to jak by dostali przegląd skoro połowa jest niedopuszczalna.
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

mayagaramond

Cytat: Dorotka1981 w 11 Maj 2010, 15:58:41A ja dam bo sama nie raz taki proceder widziałam i wiem co robią ludzie.

mialam na mysli w niemczech ;)

Tutaj co prawda tez tuninguja skutery i z 50 robia 80, ale przez TÜV takie cudo nie przejdzie, a jak cie policja zlapie to good night (mamy kolega w policji i oni na kilometr wyczuwaja przerabiane skutery ;) )
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Lwica

Cytat: mayagaramond w 11 Maj 2010, 16:07:04mialam na mysli w niemczech  Tutaj co prawda tez tuninguja skutery i z 50 robia 80, ale przez TÜV takie cudo nie przejdzie, a jak cie policja zlapie to good night (mamy kolega w policji i oni na kilometr wyczuwaja przerabiane skutery

Aaaaaaaaa  :blush: :beer:! No ale wiesz u nas też przegląd przeglądem ale własnie jak cie potem Policja zatrzyma i coś się im nie będzie podobać to juz po ptokach.

calla

Cytat: salsa w 11 Maj 2010, 10:55:57
generalnie nie jestem fanka niemieckich aut, ale to jzu zawsze lepiej niż francuzy, które sa dla mnie zdecydowanie za miękkie - to co mnie wnerwiało w tym focusie jak mieliśmy go w Krakowie (Madzia byla u mechanika w P.) to to ze trzeba mocno dawać gaz i na wysokie obroty zeby miała kopa - Madzia łapie duzo szybciej na niskich obrotach (zaleta sportowego auta ) :)

Kazdy lubi to czym jezdzi sam ;-)

W focusie rodzicow nie trzeba go prosic o gaz ;-)

Ja mialam juz dwa francuskie auta. Clio i Lagune. Laguna z 3l silnikiem i mega wygodnymi siedzeniami. Za to, ze byla obnizona (juz taka kupilismy) dostala po dupie strasznie przez te nasze pie....drogi w PL. Ale byla przekochanym autem. Jak ja sprzedawalismy mialam lzy w oczach. I opinii francuzow bede bronic jak niepodleglosci ;-) Zalezy jaki egzemplarz i juz moim zdaniem.

Teraz mamy niemieckie VW i tez jestesmy zadowoleni. Widac w nim ta niemiecka precyzje. Moze to auzo nie nalezy do najpiekniejszych, ale nam jest takie potrzebne na te trasy, ktore my robimy.

Ale ciagle, niezmiennie marze o Audiiiiii............

Dodany tekst: 11 Maj 2010, 15:21:28

Cytat: mayagaramond w 11 Maj 2010, 15:07:04

mialam na mysli w niemczech ;)

Tutaj co prawda tez tuninguja skutery i z 50 robia 80, ale przez TÜV takie cudo nie przejdzie, a jak cie policja zlapie to good night (mamy kolega w policji i oni na kilometr wyczuwaja przerabiane skutery ;) )

Ostatnio ogladalam program w TV jak koles chcial wmowic policji, ze jego skuter nie jest przerobiony. Nie udalo mu sie. Policja mu udowodnila w 5 sekund, a on sam mial potem problemy.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

mignon

Cytat: calla w 11 Maj 2010, 16:19:38Kazdy lubi to czym jezdzi sam ;-)

i to jest clou całej dyskusji :)

mayagaramond

Cytat: calla w 11 Maj 2010, 16:19:38Kazdy lubi to czym jezdzi sam ;-)

np. ja najbardziej lubie swoj rower ;D

Ale i tak uwazam, ze Niemcy robia najlepsze samochody i najladniejsze (Audi) ;D  :P

calla

Cytat: mayagaramond w 11 Maj 2010, 15:29:45

np. ja najbardziej lubie swoj rower ;D

Ale i tak uwazam, ze Niemcy robia najlepsze samochody i najladniejsze (Audi) ;D  :P

Maya, musisz przyjechac, zeby sie upic ze mna co do zgodnosci naszej, bo wirtualnie sie niestety nie da ;-)

mayagaramond

Cytat: calla w 11 Maj 2010, 16:39:13Maya, musisz przyjechac, zeby sie upic ze mna co do zgodnosci naszej, bo wirtualnie sie niestety nie da ;-)

a co robisz w nastepny weekend? (22-23.05?)

calla

mayagaramond

calla

Cytat: mayagaramond w 11 Maj 2010, 16:40:04
to moze bym przyjechala? ;D

dawaj :-)

dzisiaj jedziemy po lozko dla gosci, wiec nie bedziesz musiala spac na podlodze ;-)

mayagaramond

Cytat: calla w 11 Maj 2010, 16:42:15
dawaj :-)

dzisiaj jedziemy po lozko dla gosci, wiec nie bedziesz musiala spac na podlodze ;-)

OK, na 99% bede, bo 18.05 mam egzamin i jak mi zle pojdzie to bede do weekendu plakac ;)

calla

Cytat: mayagaramond w 11 Maj 2010, 16:52:15
OK, na 99% bede, bo 18.05 mam egzamin i jak mi zle pojdzie to bede do weekendu plakac ;)

napisze pozniej pw, bo troche watek zasmiecilysmy :-)

Lwica

Cytat: calla w 11 Maj 2010, 17:59:17napisze pozniej pw, bo troche watek zasmiecilysmy :-)

Spoko loko wszyscy pomagający i mający jakieś zdanie są tu mile widziani  :P

mayagaramond

Cytat: Dorotka1981 w 11 Maj 2010, 17:00:08

golfa, golfa, golfa ;D

inkageo

Imagine there is no hate

Lwica

inkageo

Imagine there is no hate

Lwica

calla

Cytat: Dorotka1981 w 11 Maj 2010, 17:00:08

dziekuje za przychylnosc :-)

mayagaramond

Cytat: Dorotka1981 w 11 Maj 2010, 17:06:02
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13031713

wypowiem sie tylko co do designu ;D - jest OK, regularne rysy, bez szeptnych krzywizn i udziwnien ;)

Kolor w sam raz na lato ;D I ma szyberdach!!!

Lwica

http://moto.allegro.pl/item1033748489_super_altko_maly_przebieg_dobra_cena.html

To nie zeby auto pokazac tylko ortografie w aukcji. W samej nazwie "ałtko"...a potem to coraz gorzej  :rotfl: :rotfl: :headbang: