Małe auto dla początkującego kierowcy ;)

Zaczęty przez inkageo, 05 Mar 2010, 10:23:46

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szelma

I już widać, kto jeździ samochodem, a kto rowerem ;) (sorry, maya bighug).

inkageo

To jest właśnie świetny elektroniczny wskaźnik prędkości, nie trzeba niczego interpolować na podziałce :D I love it :D

Dodany tekst: 09 Mar 2010, 14:53:53

Tu chyba widać :)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Mar 2010, 14:34:53
mayagaramond ja stawiam, ze to wskaznik obrotow, a predkosc Ci sie wyswietla na LCDku ;) wielkimi wolami ;) a wielka obudowa, zeby slonce nie odbijalo sie od wskaznikow ;)

w wszystko jedno, jak to sie nazywa, dla mnie to jest mittelkonsole ;)

W kazdym badz razie nie podoba mi sie.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

mi by pewnie przeszkadzal ;D bo po liczbach nie widac, jak bardzo w prawo juz sie wychyla strzalka lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

Ja nie lubię zegarków ze wskazówkami, więc opcja gotowej prędkości mi się podoba :D

Dodany tekst: 09 Mar 2010, 15:02:15

A to nie jest tak, że auta z tempomatem mają zawsze wyświetlacz LCD?  :hmm:
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

szelma

Cytat: inkageo w 09 Mar 2010, 15:01:35A to nie jest tak, że auta z tempomatem mają zawsze wyświetlacz LCD?

Nie wydaje mi się - w passacie taty były normalne. Tu też są: http://pl.wikipedia.org/wiki/Tempomat

inkageo

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Mar 2010, 15:02:51
nic nie wiem o zadnych tempomatach :D
Programujesz prędkość z jaką chcesz jechać i zdejmujesz nogę z gazu :D
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Mar 2010, 14:34:53wielka obudowa, zeby slonce nie odbijalo sie od wskaznikow

i albo masz glowe na wysokosci kierownicy i widzisz albo nie, bo od gory jest obudowa.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

hmm ;) nie mam takiego problemu, nie widzialam c2 na zywo, to nie wiem czy tak jest w istocie :D

www.annawilk.pl

adrianna79

Cytat: inkageo w 09 Mar 2010, 15:03:34Programujesz prędkość z jaką chcesz jechać i zdejmujesz nogę z gazu

tylko z chwila jak zwiekszysz predkosc albo lekko przystopujesz to wszytko sie resetuje. dobre jest to na dluzsza podroz. tempomat jest typowy dla automatkow ale ja o dziwo mam to w swoim z reczna skrzynia biegow. mam juz swoj samochod od 5.5 lat i nigdy nie uzywalam tempomatu bo sie boje .... lol..

szelma

Przy LCD musi być ochrona przed słońcem, bo nic nie będzie widać.

U mnie jest jak tu:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

więc też mocno zakryte, ale wszystko widać bez problemu, a ja duża jestem :P.

inkageo

Cytat: mayagaramond w 09 Mar 2010, 15:10:55

i albo masz glowe na wysokosci kierownicy i widzisz albo nie, bo od gory jest obudowa.
Maya ja myślę, że sztab ludzi tak to projektuje, żeby każdy widział, zresztą to raczej auto dla kobiety, a ja mam średni wzrost, więc myślę, że brali pod uwagę moje gabaryty :D Dwumetrowy facet może rzeczywiście odczuwać jakiś dyskomfort ;) Ale wysokość fotela i kierownicy jest regulowana ;)
Imagine there is no hate

szelma

Tempomat to jedna z nielicznych rzeczy, których nam brakuje w naszym aucie :(. Na autostradę to akurat.

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Mar 2010, 15:12:45
hmm ;) nie mam takiego problemu, nie widzialam c2 na zywo, to nie wiem czy tak jest w istocie :D

tez nie wiem, tak sobie gdybam ;)

inkageo

Cytat: mayagaramond w 09 Mar 2010, 15:19:31
tez nie wiem, tak sobie gdybam ;)
Czepiasz się mojego chwilowo ukochanego samochodu  :ciagnie: :D
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 09 Mar 2010, 15:20:31
Czepiasz się mojego chwilowo ukochanego samochodu  :ciagnie: :D

czepiam, czepiam, dzis widzialam micre i tez bym sie jej czepnela ;)

Dodany tekst: 09 Mar 2010, 15:32:14

Cytat: szelma w 09 Mar 2010, 15:18:09U mnie jest jak tu:

u ciebie deska duzo bardziej mu sie podoba. W c2 naprawde dosc , hm, ubogo wyglada ;) (inka mnie zaraz palnie ;) )

inkageo

Imagine there is no hate

wis

Cytat: szelma w 09 Mar 2010, 15:19:11
Tempomat to jedna z nielicznych rzeczy, których nam brakuje w naszym aucie :(. Na autostradę to akurat.
Mamy tempomat, ani razu nie użyty bo autostrad u nas ni ma :D

konwalia

ja mam tempomat teoretycznie, bo poprzednio własciciel go odłączył, a szkoda i mam najzwyklejsze zegary, bo auto '98

dzisiaj z maluchów na ulicach widziałam jeszcze citroena C1 i peugota 107

inkageo

C1 niestety drogi, a peugeota nie chcę, bo te w najbliższym otoczeniu się psuły bardzo..
Imagine there is no hate

mignon

Inka, a właśnie miałam Ci pisać o peugocie :D

a poza tym powiem Ci tak... koleżanka mojego M. ma smarta. Wszyscy się z niej śmieją. Nawet jej mąż. A ona uparcie twierdzi, że uwielbia ten samochód i nie zamierza się go pozbywać. Więc jak Ci się serce wyrywa do C2 to bierz :D :D :D

Choć moja koleżanka ma micrę i tez micrą fajnie jeździ, nawet na trasie się sprawdziła :) a jechałyśmy we trzy na szkolenie, więc samochód był załadowany :)

inkageo

Udało mi się dotrwać do 10:46 bez przeglądania ogłoszeń, ale chyba dłużej nie wytrzymam :D I znowu pół dnia na to stracę ;)
Imagine there is no hate

abkasia

Inka zadroszcze Ci okrutnie.. tez bym chciala miec autko tylko dla siebie....

inkageo

Przestaniesz jak trzeciego dnia napiszę, że już je rozwaliłam ;) :D

Dodany tekst: 10 Mar 2010, 11:21:27

A zanim do Ciebie sama się wypuszczę przez Wrocław, to Huguś już pewnie do komunii będzie się szykował  :rotfl:
Imagine there is no hate