Małe auto dla początkującego kierowcy ;)

Zaczęty przez inkageo, 05 Mar 2010, 10:23:46

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

Cytat: inkageo w 07 Mar 2010, 10:13:05Autko musi być pięęęękne, żebym miała z tej katorgi prowadzenia go, jakąś minimalną przyjemność

czyli zostaje porsche ;)

Moim zdaniem musisz tez do roznych samochodow powsiadac, czy jest ci wygodnie itp. To jak z sukienka slubna - na zdjeciu wow, w rzeczywistosci fuj ;)

Dodany tekst: 07 Mar 2010, 12:31:02

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 06 Mar 2010, 19:37:05no totez wlasnie o tym pisze, nie znajdziemy auta o wartosci 49999 za 15000, tak jak 3 drzwiowego z 5 drzwiami itd itp

a jak znajdzieci to dajcie mi znac ;D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

konwalia

Cytat: mayagaramond w 07 Mar 2010, 12:30:24a jak znajdzieci to dajcie mi znac
takie cuda to chyba bez papierów do rosji idą lol

elve

justynaaaa2

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

martullek

justynaaaa2

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
no piękne auto, inka nie chcesz :D
idę zmienić :)

zwierzatko_mojej_mamy

inka - po pierwsze to podjedz do jakchs autobazarow i powsiadaj do wszystkiego - bo czesc Ci moze odpasc przez zbyt niskie siedzenia, zbyt bulowaty przod - na przyklad mi tak odpadla micra i peugeot 206 - z wsyokosci moich 162 bez podwyzszanych siedzen widzialam glownie dluga deske rozdzielcza i zero drogi, kilka aut moze Ci odpasc ze wzgledu na tylnia szybe - tez nie bedziesz nic widziec, kilka z powodu szerokich belek przy przedniej szybie - tez lipna widocznosc ;) w ogole powsiadaj do wszystkiego co zobaczysz ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mobka

Cytat: effik w 07 Mar 2010, 15:05:34
tigra ;D

I puma - dobry pomysl :D Tylko nie wiem czy roczniki 2003-2004 sa z tych zaproponowanych : D

zwierzatko_mojej_mamy

dajciez spokoj ;) tigra i puma na miasto i dziury i krawezniki ? :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

Cytat: justynaaaa2 w 07 Mar 2010, 14:08:45
inka a micra ci się nie podoba? kilka przykładowych :)
http://otomoto.pl/nissan-micra-klimatronik-model-04-C11347696.html
http://otomoto.pl/nissan-micra-C11730596.html
http://otomoto.pl/nissan-micra-C11587969.html
Rozważam Micry, fajne są :)

Dodany tekst: 07 Mar 2010, 16:45:52

:beer:

Dodany tekst: 07 Mar 2010, 16:48:00

Cytat: elvelve w 07 Mar 2010, 13:56:37
a chevrolet aveo?
Tego chyba jeszcze nie oglądałam, idę szukać :)

Dodany tekst: 07 Mar 2010, 16:52:15

Aveo mi się chyba nie podoba  :blush:  On gabarytowo jak fiesta/punto prawdopodobnie:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11701006
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 07 Mar 2010, 16:44:53Aveo mi się chyba nie podoba  blush  On gabarytowo jak fiesta/punto prawdopodobnie:

;D mnie sie aveo duzo bardziej podoba od micry i Co. Micra wyglada moim zdaniem jak zaba ;)

inkageo

Ten jest wg mnie super:
http://moto.allegro.pl/item934645231_nissan_micra_2003_r_1_2_stan_bardzo_dobry.html
Tacie pokazałam i jutro chce po niego jechać :D No zwariuję :D To już dwudzieste auto, po które chce natychmiast jechać :D

Dodany tekst: 07 Mar 2010, 17:20:26

Cytat: mayagaramond w 07 Mar 2010, 17:05:16
;D mnie sie aveo duzo bardziej podoba od micry i Co. Micra wyglada moim zdaniem jak zaba ;)
Ja lubię auta dziwne :D :D
Imagine there is no hate

szelma

Nie żebym siała niepokój, ale jak na belgijskie auto to ma trochę dziwne tablice (ale to o niczym tak do końca nie świadczy - moja teściowa malowała tablice farbą olejną własnoręcznie ;)). Dziwne tylko, że na tej obwódce dookoła tablicy jest, że z francuskiego salonu - w BE jest BARDZO mało sprowadzanych samochodów, bo to skomplikowane administracyjnie i płaci się wysoki podatek. Więc dopytałabym się o historię auta dokładnie.

inkageo

Cytat: szelma w 07 Mar 2010, 17:44:42
Nie żebym siała niepokój, ale jak na belgijskie auto to ma trochę dziwne tablice (ale to o niczym tak do końca nie świadczy - moja teściowa malowała tablice farbą olejną własnoręcznie ;)). Dziwne tylko, że na tej obwódce dookoła tablicy jest, że z francuskiego salonu - w BE jest BARDZO mało sprowadzanych samochodów, bo to skomplikowane administracyjnie i płaci się wysoki podatek. Więc dopytałabym się o historię auta dokładnie.
Dzięki :beer: :beer:
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 07 Mar 2010, 17:19:49Ja lubię auta dziwne

kiedys podobal mi sie ford ka, ale H. wybil mi ten samochod z glowy ;)

inkageo

Ja go miałam i nadal mi się podoba :D

Dodany tekst: 07 Mar 2010, 18:00:24

Dlaczego H. wybił Ci go z głowy? :D
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 07 Mar 2010, 17:59:40Dlaczego H. wybił Ci go z głowy?

powiedzial, ze jest brzydki jak noc listopadowa i plastykowy ;)

inkageo

M. na mnie nie ma aż takiego wpływu :D

Dodany tekst: 07 Mar 2010, 18:10:46

A tak serio to na szczęście mamy podobny dziwny gust :)
Imagine there is no hate

konwalia

inkageo

Swift drogi.. Nie ma ani jednego do 16 000 zł (patrzyłam na ten nowy model, czyli od 2004 r.), tylko oferty z kredytem się pojawiają :(

Dodany tekst: 08 Mar 2010, 09:21:28

:beer:
Imagine there is no hate

kate.zet1

Hej Inka, może ja się wypowiem, bo przerabiałam niedawno zakup samochodu (w lipcu). Miałam bardzo podobne preferencje - czyli fiesta lub citroen C3 lub C2. Rodzina wybijała mi z głowy francuskie auta bo każdy zawsze mówi, że francuzy to nie są auta na nasze drogi - szczególnie we Wrocławiu ( wiesz co mówię  :crying: ), nie wiem ile w tym prawdy bo nigdy nikt w mojej rodzinie francuskiego auta nie miał...tacy eksperci. Jednak jakiś niesmak pozostał mimo całego mojego zachwytu nad C2 szczególnie. Kupiłam w końcu Micrę i jestem baaaardzo zadowolona. Silnik 1.2 - słaby, ale na codzienne jazdy do pracy i ewentualnie centrów handlowych całkowicie wystarcza. Micra jak dla mnie jest śliczna i ma klimatyzację ( nie brałam pod uwagę aut bez), w środku może plastykowa...ale jak dla mnie to raczej taka... retro :)  C2 nadal bardzo mi się podoba  ;)

inkageo

Kate dzięki za opinię :D :beer:
Ja właśnie jestem na etapie rozważania c2 i micry :D Serce wybiera c2, a rozum nissana ;D
Masz tą mocniejszą, czy słabszą wersję silnika? Bo micra ma silniczki 1.2 o mocy 65 i 80 km. Ile drzwi? Jak z widocznością/parkowaniem?
Imagine there is no hate

salsa

wiecie co mnie wkurza w małych autach ? te boki przy oknach z przodu sa bardzo grube i mi zasłaniaja wszytsko
w większych autach jest normalnie
nie wiem dlaczego tak jest - chyba po to,zeby utrudnić parkowanie małym autem
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)