remontujemy kasiadowe mieszkanie :)

Zaczęty przez kasiad, 15 Lut 2010, 11:09:51

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elve

kasiad a nasze propozycje rozmieszczenia sprzętów?

wenge jest zimny, wrzosowy/fuksjowy też, wyglądają dobrze razem ale na dużych przestrzeniach, dobrze oświetlonych
ja nadal ci radzę zrobić całe mieszkanie w jednym stylu (może poza pokojem Olka)

kuchnie bym wogóle zrobiła bez drewna, tylko jasny szary, biały i wrzos (ale nie wszystkie szafki) jak zestaw ostatni

drzwi albo białe, albo z jasnego drewna (takiego jak podłogi)

PS ja naprawde nie rozumiem zachwytu wenge, mamy tyle pięknego rodzimego drewna
jak chcesz ciemne drewno, to masz ciemny orzech, bejcowane jasne drewna

kasiad

elv te rozmieszczenie sprzętów o którym pisałam jest najbardziej optymalne
próbowaliśmy innego, za dużo było przerabiania

kuchnia ma być bez drewna
drzwi białych nie chcę
wenge się nie zachwycam, chodziło mi bardziej o połącznie fuksji, szarości i ciemnego akcentu ;)

Dodany tekst: 10 Maj 2010, 13:11:29

Cytat: elvelve w 10 Maj 2010, 11:49:18

kuchnie bym wogóle zrobiła jasny szary, biały i wrzos (ale nie wszystkie szafki)

o tym połączeniu właśnie myślę, ale nie wiem jak by to wyglądało
stąd wizualizacja  ;)

nionczka

Ja mysle, ze mogloby byc za ciemno przy szarych scianach, tapecie i ciemnych meblach kuchennych. A podlogi jakie?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kasiad

nionczka na podłogach w pokojach jest parkiet  ;)
w kuchni chcemy położyć panele  ;)

aja

pierwsza kuchnia mi sie podoba najbardziej ale to przez połączenie z czernia, która dodaje tej kuchni jakieś takiej elegancji
ehhhh ja tez chciałabym zmienić sobie kuchnię :(

emcia

też mi chodziły po głowie fiolety z kremem  w kuchni, ale musiałabym zmieniać wszystko
będzie grusza z modrzewiem i będzie jasno, kuchnia jest mała i ciemne szafki jeszcze by ją zmniejszyły
Twoja duża nie jest, to może nie szalej z bardzo ciemnymi
może szare szafki i jakieś akcenty fuksjowe
taki pasek

kasiad

emcia ten pasek bardzo fajnie wygląda :)

no właśnie szarosci chodzą mi po głowie, ewentualnie szary z białym i jakieś akcenty fuksjowe :)

tylko jak zwierz nie pomoże z wizualizacją to nie dowiemy się jakby to wyglądało  :blush:

Dodany tekst: 11 Maj 2010, 09:24:28

Cytat: emcia w 11 Maj 2010, 09:12:05
też mi chodziły po głowie fiolety z kremem  w kuchni, ale musiałabym zmieniać wszystko

ja zmieniać mogę, a raczej robić od nowa, bo u nas cała kuchnia powstanie od podstaw  ;)

inkageo

Kasiad nie łączyłabym parkietu z panelami, różnica będzie prawdopodobnie kolosalna. Mamy na górze w jednym pokoju panele, było to na początku pomieszczenie gospodarczo-strychowe, a teraz jest tam biuro i bardzo kiepsko to wygląda jak z drewnianego przedpokoju wchodzi się na panele, zamierzam tam położyć wykładzinę. Chyba że uda się je jakoś super dobrać.. A jak się nie uda to może lepiej płytki?
Imagine there is no hate

elve

kasiad w kuchni tylko płytki
może szare....?
"emciowa" kuchnia super... może też byś się na taką skusiła?

kasiad

inka terakoty w kuchni nie chcę ;D
teraz mam w przedpokoju i nigdy więcej
Olek rzuca zabawkami po całym mieszkaniu więc płytki się "wyłupują"
w kuchni i przedpokoju planujemy panele  ;) z naciskiem na planujemy, więc jeszcze może nam się odmienić :D

inkageo

Jak wyłupują? :hmm: Odpryski się robią? Może jakieś mocniejsze należy wybrać i będzie dobrze  :hmm:
Imagine there is no hate

kasiad

Cytat: elvelve w 11 Maj 2010, 10:23:19

"emciowa" kuchnia super... może też byś się na taką skusiła?

elv mam chcicę na inne kolory :D

Dodany tekst: 11 Maj 2010, 10:36:27

Cytat: inkageo w 11 Maj 2010, 10:34:18
Jak wyłupują? :hmm: Odpryski się robią? Może jakieś mocniejsze należy wybrać i będzie dobrze  :hmm:

tak, odpryski  ;)

inkageo

Imagine there is no hate

OlaFasola

kasiad piękne te fioletowe szafki. Podoba mi się pomysł połączenia ich z szarością, zwłaszcza że ten szary, który chcesz jest jaśniutki.
Co do paneli wkuchni to ja rónież myślę, że płytki są lepszym rozwiązaniem i że spokojnie można znaleźć takie które nie odpryskują. 

emcia bardzo fajna ta Twoja kuchnia. Mam pytanie co to za okap/pochłaniacz, bo ciągle szukam i Twój mi się podoba.

elve

Cytat: kasiad w 11 Maj 2010, 10:35:35
elv mam chcicę na inne kolory :D

Dodany tekst: 11 Maj 2010, 09:36:27

tak, odpryski  ;)
chodziło mi o pasek kolorowy :P
to jakiejś kiepskiej jakości płytki masz !!!
moze warto kupić droższe, to i tak niewielki metraż

panele są bardziej miękkie od płytek

nionczka

Zabawki obijaja kafle? Irene tez rzuca i wali wszsytkim, ale bardziej martwi nas debowa klepka niz terakota.

Kasiad, zastanów sie czy ten fiolet lub fuksja to jest Twoj kolor czy jakis taki przejsciowy kaprys. Bo jesli kaprys/moda/chetka to przystopuj, zrob szaro-biala kuchnie i dodaj dodatki w tym kolorze. Wtedy latwiej zmienic. Czasem tak ludzie pod wplywem impulsu robia kolorowe meble a potem sie im nudza. Ja wiem, ze mi czerwony, pistacjowy i turkus sie nie nudza, ale z pomaranczowym juz bym nie zaszalala, chociaz ochote na niego czase miewam.
Kuchnia emci bardzo fajna. chociaz ja nie lubie ciemnych mebli :-) Fajny pomysl z tym paskiem szuflad. Dobrze, ze juz nie robia tych okropnych kuchni dwukolorowych z porozrzucanymi szafkami...

kasiad

Cytat: nionczka w 11 Maj 2010, 11:16:25
Zabawki obijaja kafle? Irene tez rzuca i wali wszsytkim, ale bardziej martwi nas debowa klepka niz terakota.

tak obijają   ;)
dodatkowo wszystkie ściany sa porysowane bo jeździ po nich samochodami :D

zwierzatko_mojej_mamy

dzizas - jakie to kafle musza byc, zeby sie obily ? :> pierwsze slysze ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

nionczka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 11 Maj 2010, 11:25:42

My mamy lekko obite w Bilbao, dzien po polozeniu. Ale Javi zrzucil na nie mlotek z wysokosci powiedzmy 150 cm.  Byly tanie, 10 euro za metr.

kasiad

Cytat: nionczka w 11 Maj 2010, 11:16:25

Kasiad, zastanów sie czy ten fiolet lub fuksja to jest Twoj kolor czy jakis taki przejsciowy kaprys. Bo jesli kaprys/moda/chetka to przystopuj, zrob szaro-biala kuchnie i dodaj dodatki w tym kolorze.

nionczka obawiam się, że to nie kaprys  ;)
modzie nie ulegam, chętek nie miewam :D

ale właśnie z tego powodu, iż fiolet/fuksja to bardzo mocne i intensywne kolory myslę, aby zrobić w nich tylko jakieś akcenty, nie całe szafki

fajny jest ten emciowy pasek
można też zrobic fuksjowe blaty
można też fuksjową podłogę, jeśli znajdę gdziekolwiek takie płytki  :hmm:

właśnie myślę i myślę jakby to wszystko harmonijnie połączyć  ;)

Dodany tekst: wto 11 maj 2010 10:28:38 GMT-1

Cytat: elvelve w 11 Maj 2010, 11:08:22
chodziło mi o pasek kolorowy :P

aaaaaaaaaa :D

inkageo

Szczerze mówiąc nie wiem czy można dostać fuksjowe blaty, jak my remontowaliśmy kuchnię, to na pewno nigdzie nie widziałam mocnych kolorów.. Raczej zachowawcze..
Imagine there is no hate

kasiad

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 11 Maj 2010, 11:25:42

a jakie obite są u moich Rodziców ;D
Tacie wypadał z rąk talerzyk, który służył za popielniczkę  ;)
teraz czekoladowe płytki mają kilka dziurek :D

Dodany tekst: 11 Maj 2010, 11:34:54

Cytat: inkageo w 11 Maj 2010, 11:32:55
Szczerze mówiąc nie wiem czy można dostać fuksjowe blaty, jak my remontowaliśmy kuchnię, to na pewno nigdzie nie widziałam mocnych kolorów.. Raczej zachowawcze..

chyba można, na zamówienie  ;)
ale zapłacilibyśmy za nie podwójnie, bo cięte byłyby pod wymiar ;)

OlaFasola

Cytat: inkageo w 11 Maj 2010, 12:32:55Szczerze mówiąc nie wiem czy można dostać fuksjowe blaty, jak my remontowaliśmy kuchnię, to na pewno nigdzie nie widziałam mocnych kolorów.. Raczej zachowawcze..
Można kompozytowe, ale cena za metr taka że można zawału dostać.

zwierzatko_mojej_mamy

ja tez uwazam, ze za fuksjowe blaty to auto sobie predzej kupicie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl