remontujemy kasiadowe mieszkanie :)

Zaczęty przez kasiad, 15 Lut 2010, 11:09:51

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kasiad

Cytat: inkageo w 22 Lut 2010, 13:01:07
Wątek zamarł :D

inka właśnie dzisiaj miałam go odświeżyć :D
musze pogonić wiedźmy do roboty :D

teraz czas na kuchnię  ;)

inkageo

Ale w kuchni meble już są i jakieś sprzęty też? Czy nową zabudowę robicie?

Dodany tekst: 22 Lut 2010, 13:34:17

Kolor mebli wybrany?
Imagine there is no hate

kasiad

Cytat: inkageo w 22 Lut 2010, 13:34:07
Ale w kuchni meble już są i jakieś sprzęty też? Czy nową zabudowę robicie?

inka chcemy nową zabudową ;)
ma się w niej zmieścić 2 m lodówka, kuchenka, zmywarka, którą zamierzamy kupić i taki blat, jak u feeling, ewentualnie mały stolik, przy którym można by było zjeść śniadanie, żeby nie nieść wszystkich garów i talerzy do pokoju  ;)

Dodany tekst: pon 22 lut 2010 14:38:14 GMT-1

Cytat: inkageo w 22 Lut 2010, 13:34:07

Kolor mebli wybrany?

jeszcze nie ;D

Dodany tekst: pon 22 lut 2010 14:38:52 GMT-1

czekam na zwierzową wizualizację pokojów, ale jeszcze się nie doczekałam ;D

zwierzatko_mojej_mamy

ale moment - co ja mialam zrobic? :> bo przez weekend mi sie troche zapomnialo :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

kasiad

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 22 Lut 2010, 14:40:19
ale moment - co ja mialam zrobic? :> bo przez weekend mi sie troche zapomnialo :D

zwierzu wizualizację pokojów wg planów inki  :blush:
tylko bez regału w naszym pokoju, za to ze stołem w jego miejscu  ;)

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

szelma

kasiad, tylu stron to nie nadrobię, ale wypatrzyłam na inkowym planie, że Beddinge ma być. Macie już czy dopiero będziecie kupować? Bo jeśli nie macie, to chciałam tylko potwierdzić, że to bardzo dobry wybór - moi rodzice śpią na Beddinge, a my mamy w salonie (spaliśmy na niej 2 miesiące) i bardzo jesteśmy zadowoleni :). I fajne jest to, że jak się kolor znudzi, to można sobie inny pokrowiec kupić :).

justynaaaa2

ja beddinge miałam w swoim pokoju jak z rodzicami mieszkałam i na 1 osobę uważam że jest super, na 2 raczej tak sobie  :hmm: mimo wszystko po rozłożeniu nie jest idealnie płaskie i spada się do środka czego nienawidzę  :crazy:

kasiad

szelma my mamy zamiar kupić narożnik  ;)
dziewczyny Beddinge wstawiły poglądowo  ;)

a fajny pokrowiec nam się przyda, żeby dostosować łóżko do wymogów pokoju Olkowego :)

szelma

Serio? U nas jest płasko :hmm:. No i Beddinge ma 160 cm, więc to nie tak mało (wczesniej D. miał łóżko 140 cm i na nim spaliśmy...).

Dodany tekst: 22 Lut 2010, 15:27:08

A, ok, to sorry :). Wszystko wina inkowego planu ;).

kasiad

Cytat: szelma w 22 Lut 2010, 15:26:43

A, ok, to sorry :). Wszystko wina inkowego planu ;).

nie ma za co sorrować :D
każda uwaga jest cenna :)

inkageo

Kasiad jak poglądowo  :hmm: Przecież pisałaś mi, że macie beddinge i ma stać w pokoju dziecięcym  :hmm:

Dodany tekst: 22 Lut 2010, 15:31:58

O, proszę bardzo:
Cytat: kasiad w 18 Lut 2010, 11:56:33
tłumaczę :)

łóżeczko jest standardowe dla małych dzieci, mogę wziąć wymiary z pierwszego lepszego z allegro :)
komoda jest 5-szufladowa, taka jak ta, którą wstawiała zwierzak, żeby w niej schować komputer :)
same szuflady bez uchwytów :)
sofa to beddinge czyli taka jaką wklejała mobka :)
Imagine there is no hate

kasiad

Cytat: inkageo w 22 Lut 2010, 15:30:03
Kasiad jak poglądowo  :hmm: Przecież pisałaś mi, że macie beddinge i ma stać w pokoju dziecięcym  :hmm:

inka jesli dobrze pamiętam, to Ty lub elv wstawiła zdjęcie Beddinge  :hmm:
a mobka napisała, że niewygodnie jej sie na tym siedziało, bo niedotykała nogami podłogi ;D

i z opisu wynikało, że mamy to samo  :hmm:
ale wyguglałam i nasza sofa to niestety nie Beddinge ;D

inkageo

To zmierz to co macie, albo daj link bo może się okazać, że ma inne wymiary i się nie mieści ;)
Imagine there is no hate

justynaaaa2

Cytat: szelma w 22 Lut 2010, 15:26:43
Serio? U nas jest płasko :hmm:. No i Beddinge ma 160 cm, więc to nie tak mało (wczesniej D. miał łóżko 140 cm i na nim spaliśmy...).
na stronie ikei beddinge ma 140 po rozłożeniu  :hmm:
no nie wiem, może to kwestia tego, że moje to jakiś stary model bo ma już 6 lat a jak widzę na stronie nie ma już np. tego mojego pokrycia i poduszki ja mam inne bo kwadratowe i 3 a nie 2 podłużne ;)

inkageo

Ja w naszej kuchni bym została przy bieli, bo jest duża, ale do małej kuchenki w mieszkaniu wybrałabym fronty czerwone, granatowe, a może nawet czarne :)
Imagine there is no hate

szelma

justyna, aż sprawdziłam i faktycznie :padam:. A jestem święcie przekonana, że kiedyś w Ikei ją mierzyłam, bo miałam kupić prześcieradło i miała 160... Normalnie dałabym sobie rękę uciąć za to :padam:.

inkageo

Kasiad nie mam wystarczających wymiarów, żeby narysować resztę pomieszczeń. Wymiary kuchni są podane jakoś dziwnie po osi ścian chyba, a ja nie znam ich grubości. Nie ma tam wszystkich wymiarów. Zaczęłam rysować, ale ściana między kuchnią, a łazienką u mnie ma 19 cm, co nie jest standardowym wymiarem  :hmm: Jakieś bzdury wychodzą. Ściana między łazienką a pokojem na rzucie jest grubsza, może tam idą przewody kominowe, ale też nie wiem jak gruba jest..
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

inkageo

Imagine there is no hate

kasiad

Cytat: inkageo w 22 Lut 2010, 15:33:33
To zmierz to co macie, albo daj link bo może się okazać, że ma inne wymiary i się nie mieści ;)

inka jeśli dobrze pamiętam, to nasza sofa ma 140 cm na 200cm  ;)
musi się na niej zmieścić mój 190 cm Mąż :D

Dodany tekst: śro 24 lut 2010 08:04:07 GMT-1

Cytat: golinda w 22 Lut 2010, 15:36:51
gdybym teraz robiła kuchnię, to bym postawiła na kolory fuksja/fiolet, ciemnoszary, biały, agd Inox :dreaming:

ale jeśli nasz pokój zrobie szary z dodatkami fuksji to kuchni już takiej samej zrobic nie mogę ;D

Dodany tekst: śro 24 lut 2010 08:04:54 GMT-1

Cytat: inkageo w 22 Lut 2010, 15:39:19
ale do małej kuchenki w mieszkaniu wybrałabym fronty czerwone, granatowe, a może nawet czarne :)

i to jest bardzo dobry pomysł :) znaczy, bardzo mi się podoba :)

Dodany tekst: śro 24 lut 2010 08:06:20 GMT-1

Cytat: inkageo w 22 Lut 2010, 16:14:20
ale ściana między kuchnią, a łazienką u mnie ma 19 cm, co nie jest standardowym wymiarem  :hmm: Ściana między łazienką a pokojem na rzucie jest grubsza, może tam idą przewody kominowe, ale też nie wiem jak gruba jest..

inka bo tam idą przewody kominowe  ;) i dlatego jest taka gruba ;D