remontujemy kasiadowe mieszkanie :)

Zaczęty przez kasiad, 15 Lut 2010, 11:09:51

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kasiad

Cytat: Kasia w 18 Lut 2010, 13:38:46

poczytaj o czym piszą dziewczyny starszych dzieci

marax ma pokój dla małej a uzywa go tylko do spania

faktycznie Laura jest dużo starsza od Olka  ;)

marax ma dom i pokój małej na górze, logiczne, ze bawi się z nia na dole bo i sama tam przebywa
w dwóch pokojach nie ma takiego problemu :)

Kasia

własnie przed chwila niewiemjaka wkleiła zdjecia swojego salonu (na plotach).
I zabawki w pokoju są :D widać że siedzi z Wiktorem w salonie :)

errata

Cytat: kasiad w 18 Lut 2010, 13:29:22nie będzie  bo my będziemy się z Nim tam bawić

ja tak samo, jak Kasia jestem pewna, że rzeczy Olka będą w całym mieszkaniu ;D Inaczej sie nie da :) Wszyscy moi znjaomi posiadający dzieci, tak mają - tego nie da się uniknąć ;D

inkageo

Moje dziecko będzie miało zabawki zamknięte w skrzyniach, żeby ich nie roznosiło  :rotfl:

Dodany tekst: 18 Lut 2010, 14:40:49

Poukładane kolorami oczywiście ;D
Imagine there is no hate

mayagaramond

kasiad - zawsze mozesz przykleic zabawki taska samoprzylepna, ale przywiazac sznurkiem do kaloryfera ;)

Jak kasiad chce miec biurko w pokoju to niech ma ;D Nie uszczesliwiajmy wszystkich na sile ;)

Mojego meza usilowali kiedys wszyscy przekonac, lacznie ze mna, zeby miejsce do pracy urzadzil w oddzielnym pokoju. Ale on nie chcial, bo "tam jest brzydki widok z okna" I biurko postawil w pokoju (wielkim co prawda) i w mieszkaniu korzystal z sypialni i wypoczynkowego ;D A w "gabinecie" urzadzil ciemnie fotograficzna (zakleil cale okno ;D)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

niewiemjaka

no tych zabawek sie nie da uniknac.. oczywiscie mozna wprowadzic dyscypline zeby byly w jednym pokoju.. ale jak wiktor raczkuje i lazi wszedzie po domu a ja np siedze na kompie w jednym pokoju - to tam ma zabawki w lozeczku i sie nimi bawi, jak ide do kuchni - to dam zawsze cos mu daje - miski albo bawi sie rowerkiem (tez mozna to uznac jako zabawki - no ale tam nie siedzimy zeby nie bylo hehe)
no i glownie sie z nim bawie w salonie i tam musi miec zabawki bo niebede nosic z jednego do drugiego, a spedzam tu i tu czas z nim :D

no ale to chyba nie ma znaczenia... wrzucic te z salonu do jednego pudelka czy siaty wieczorem i sru do jego pokoju

mika

o rety dopiero tu dotałam, nie przebije się przez te wszystkie strony
co już jest zaplanowane?

Angie

Ja robie teraz Lence pokój i nawet sie nie łudzę, że ona będzie się tam bawić ;D
To raczej miejsce do spania i miejsce gdzie wieczorem złożę zabawki, a w dzien i tak będzie ze mną w salonie ;D
Z doświadczenia widzę, że dzieci w swoim pokoju bawią się jak mają tak 4-5 lat, wcześniej
wszystko ciągną do salonu ;D

justynaaaa2

Cytat: mika w 18 Lut 2010, 15:00:19
o rety dopiero tu dotałam, nie przebije się przez te wszystkie strony
co już jest zaplanowane?
generalnie to nic :D

kasiad

Cytat: justynaaaa2 w 18 Lut 2010, 15:02:46
generalnie to nic :D

ja to nic  :foch:
plany inki są kilka postów wyżej :)

elve

kasiad no to fajnie ze jest plan ktory cie satysfakcjonuje i do ktorego jestes przekonana
uwagi (jak zwykle :P )
- biurko przy stole i jak kasia pisze, ze wspolnym krzeslem
- w pokoju Olka szafe bym dosunela do sciany, a potem lozeczko (wtedy szafa moze bys dłuzsza, no chba ze okna sa nieszczelne...)

justynaaaa2

Cytat: kasiad w 18 Lut 2010, 15:18:35
ja to nic  :foch:
plany inki są kilka postów wyżej :)
no ale każdy ma do niego jakieś ale  :P
mi ogólnie się podoba, ale widzę tam kilka minusów, jednak jeśli wam odpowiada no to w czym problem  ;)

zwierzatko_mojej_mamy

ej - niech kasiad wklei raz jeszcze projekty ktore sie jej podobaja, albo wyliczy ktore i niech ktos to wrzuci na picase, bo ludzie dobijaja i nie wiedza jaka jest sytuacja aktualna rozpartywana :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

kasiad

Cytat: justynaaaa2 w 18 Lut 2010, 15:21:56
no ale każdy ma do niego jakieś ale  :P

ale nie każdy tam będzie mieszkał  :P

Dodany tekst: 18 Lut 2010, 15:39:19

Cytat: justynaaaa2 w 18 Lut 2010, 15:21:56

mi ogólnie się podoba, ale widzę tam kilka minusów, jednak jeśli wam odpowiada no to w czym problem  ;)

justyna
on nam odpowiada na tyle, na ile to możliwe :)
nic lepszego już chyba nie wymyślimy  ;)

Dodany tekst: 18 Lut 2010, 15:40:14

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 18 Lut 2010, 15:30:20
ej - niech kasiad wklei raz jeszcze projekty ktore sie jej podobaja, albo wyliczy ktore i niech ktos to wrzuci na picase, bo ludzie dobijaja i nie wiedza jaka jest sytuacja aktualna rozpartywana :D

zwierzu mnie najbardziej pasuje plan inki z tej strony, kilka postów wyżej :)

zwierzatko_mojej_mamy

kasiad no mi tak srednio :D dziec spanie bedzie mial za szafa w najciemniejszym miejscu pokoju :D

www.annawilk.pl

kasiad

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 18 Lut 2010, 15:47:23
kasiad no mi tak srednio :D dziec spanie bedzie mial za szafa w najciemniejszym miejscu pokoju :D

zwierzu
to nic :) teraz łóżeczko specjalnie stoi we wnęce, jak najdalej od okna  ;)
i też w najciemniejszym kącie :D

moje łóżko pół mojego życia stało w tym miejscu z planu i wg mnie jest najlepsze w pokoju  ;)

inkageo

Elve myślisz żeby spróbować łóżeczko dać pod okno? Ale tam pewnie jest kaloryfer  :hmm:
Imagine there is no hate

kasiad

Mężowi spodobało się te biurko, które inka wklejała
powiedział, że wystarczyłoby za nasz kącik komputerowy :D

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

kasiad tylko nie to :D chyba, ze chcecie caly sralon w bardzo plastikowym wystroju :D ja mam z tego materialu 2 biurka i one sie nadaja do gabinetu/pracowni, ale w sralonie jak reszta bedzie bardziej ciepla to bedzie niefajne ;) tylko uprzedzam :D

www.annawilk.pl

kasiad

uprzedzaj, uprzedzaj :D przecie ja nie znam wszystkich mebli na świecie ;D ani z czego są wykonane :D
wszystkie uwagi mile widziane :)

Dodany tekst: 18 Lut 2010, 16:11:37

dodam, ze o kształt mi chodziło  ;) że jeżeli te biurko to taki drażliwy temat  :P a raczej jego umiejscowienie  ;) niech stoi już w tym sralonie, ale takie "delikatne", mało widoczne i nie rzucające się w oczy :)

zwierzatko_mojej_mamy

nie no - ja tylko mowie w odniesieniu do cieplego/bardziej tradycyjnego sralonu - jesli chcesz miesz plastikowe czerwone lampy, stal szczotkowana i laminowana biel to jak najbardziej da rade ;) kwestia stylu ;)

www.annawilk.pl

abkasia

o kurcze, kasiadzie.. ty sie remontujesz... :D

kasiad

Cytat: abkasia w 18 Lut 2010, 16:13:21
o kurcze, kasiadzie.. ty sie remontujesz... :D

zamierzam :D

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 16:21:56 GMT-1

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 18 Lut 2010, 16:12:46
nie no - ja tylko mowie w odniesieniu do cieplego/bardziej tradycyjnego sralonu - jesli chcesz miesz plastikowe czerwone lampy, stal szczotkowana i laminowana biel to jak najbardziej da rade ;) kwestia stylu ;)

nie, nie, plastik to nie mój styl ;D zdecydowanie :D

justynaaaa2

kasiad a może zróbcie sobie na zamówienie  :hmm: wtedy i wymiary i półki, szuflady ew. jakieś dodatkowe półki nad kompem mogą być zrobione tak jak wy chcecie :)

inkageo

To biurko jest też w jasnej okleinie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50111487
Wzięłam jego wymiary bo było najmniejsze ;)
Chociaż ta czerwona szafka serio mi się podoba, widziałam ją na żywo. Tych biurek nigdy nie oglądałam :)
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10136687

Dodany tekst: 18 Lut 2010, 16:28:11

Bergsbo jest też w bieli:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90136688

Ale Kasiad musi się najpierw na kolory zdecydować ;D Mam cichą nadzieję, że to nie będzie ciemne drewno, ale to nie moja sprawa :D
Imagine there is no hate