remontujemy kasiadowe mieszkanie :)

Zaczęty przez kasiad, 15 Lut 2010, 11:09:51

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

Imagine there is no hate

mayagaramond

OlaFasola czy to jest tapeta? Jesli tak, to jest to pierwsza, jaka mi sie podoba! Super!!!

http://picasaweb.google.com/aleksandra.konarzewska/Pokoj?authkey=Gv1sRgCK6y447xvb-RxgE#5438862426440892770

A ile wysokosci ma pomieszczenie? Bo wlasnie o takiej galerii myslalam u kasi.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

chocoladette

OlaFasola drabinka jest na antresole?

Co do dyskutowanego mieszkania, to mi nie przeszkadza spanie w salonie jako takie, wtedy, gdy jest to osobny pokoj. A tu jest praktycznie pokoj/kuchnia/komunikacja razem. moze daloby rade cos wydzielic, ale nie wiadomo wciaz gdzie sa okna :D

OlaFasola

mayagaramond tak to jest tapeta, występuje w kilku wariantach kolorystycznych.
Pomieszczenie ma około 2.5 do miejsca gdzie kończy się tapeta, a potem jest skos symetryczny do około 4.5 m, chyba najlepiej widać na tym zdjęciu.
A galeria od antresoli jest zaraz nad drzwiami czli na około 2.0m

mayagaramond

OlaFasola - dzieki! czyli to nie jest "normalna" wysokosc pomieszczenia. No nic, kasiad musi sie przebic do sasiadow ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

OlaFasola

Nie, myślę że w standardowym polskim mieszkaniu nie da rady zrobić antresoli, 2,4m-2,6m to jednak stanowczo za mało.

kasiad

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

na planie zaznaczone są okna i szerokość przedpokoju oraz szerokość drzwi  ;)

inkageo

OlaFasole świetne to Wasze mieszkanie! :)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Okna nie mozna w scianie wybic? ;)

Bo nie ma zabrdzo jak podzielic. A okno w pokoju Olka jest na cala sciane czy to sa np. dwa ona miedzy ktore da sie wcisnac jakas plyte?

kasiad

maya okna są w dwóch pokojach i kuchni więc w czym jeszcze wybijać?  :hmm:

okno w pokoju Olka jest na całą ścianę, 1 podwójne i drzwi balkonowe
nic między nie da się wcisnąć ani przedzielić ;D

justynaaaa2

kasiad na pewno w pokoju Olka dałabym szafę na tej ścianie co drzwi, z wymiarów wynika, że szafa długości 2 m. wejdzie więc luz :) i albo wnękową od sufitu do podłogi albo gotowca wtedy coś w stylu jak ma zwierzak, że narożna może być, no tyle tylko, że miejsce do sufitu nie będzie wykorzystane  :hmm: ale już zyskujecie taką szafą dużo miejsca na iuchy i graty :)
w salonie tak jak pisałam wcześniej, tv dałabym na tej ściance łazienkowej (nie wiem czy macie stojące czy powiesicie na ścianie), do siedzenia nie wiem czy chcecie narożnik czy sofę  :hmm: jeśli narożnik to postawiłabym na tej ścianie od Olkowego pokoju, jeśli sofa to wtedy na wprost tv :) a przy ścianie wtedy wydzielić kącik komputerowy :)

kasiad przydałoby się, żebyś napisała jakie meble muszą być koniecznie ;) bo nie wiem np. czy potrzebny wam regał na książki, czy potrzebny wam stół z krzesłami w pokoju itd. ;)

inkageo

Imagine there is no hate

kasiad

justyna nie tylko fajne, ale i mądre te Twoje rady :)

jeśli mówimy o szafie w pokoju Olka, to dałabym taką, jak ma inka :) bardzo mi się podoba :)

w naszym pokoju fajnym pomysłem wydaje mi się tv na tej ścianie oddzielającej pokój od łazienki
możemy go albo powiesić na ścianie, albo postawić na takiej szafce, jaką ma OlaFasola w swoim mieszkaniu
powstałby taki kącik multimedialny  ;)

kanapę którą mamy moglibyśmy wstawić do Olkowego pokoju, ewentualnie nakryć taką narzutą, jaką ma feeling w pokoju Stasia, żeby ukryć jej kolor  ;)

no i jakiś stół i krzesła muszą być ;D

ale żeby nie powstała z tego mini jadalnia w pokoju, w kuchni można by dać kawałek takiego blatu jak ma feeling :)

no wszystko gdzieś podpatrzyłam ;D

mayagaramond

kasiad pytalam dlatego o okna (ale zartem, bo przeciez wiem ze sie nie da), bo gdyby bylo dodatkowe okno w pokoju Olka to moglabys wydziecli czesc sypialna. A tak to bedzie ciemno. Nie wiem czy jest sens wstawiania luksferow - swiatlo przeuszczaja, ale tez wszystko widac ;)

inkageo

A kafelki w łazience/kuchni może da się pomalować tak jak to omawiałyśmy na łazienkowym :)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: kasiad w 16 Lut 2010, 18:27:46w naszym pokoju fajnym pomysłem wydaje mi się tv na tej ścianie oddzielającej pokój od łazienki

chcialam wlasnie zaproponowac ustawinie za kanapa regalu z ksiazkami i postawienie za regalem lozka, ale nie zmiesci sie.

inkageo

I na której ścianie ma być szafa PAX? Ta nasza ma aż 3 m szerokości.
Imagine there is no hate

kasiad

Cytat: inkageo w 16 Lut 2010, 18:35:04
A kafelki w łazience/kuchni może da się pomalować tak jak to omawiałyśmy na łazienkowym :)

można :)

Dodany tekst: wto 16 lut 2010 18:45:55 GMT-1

Cytat: inkageo w 16 Lut 2010, 18:36:00
I na której ścianie ma być szafa PAX? Ta nasza ma aż 3 m szerokości.

ech jak 3 metry to na tej ścianie oddzielającej pokoje się nie da ;D

justynaaaa2

znowu poczyniłam piękne szkice  :aaaa:
a więc:
tv jeśli na ścinę to wtedy pod można postawić jakąś komodę czy coś ;) jeśli tv na szafkę to wtedy taka niska podłużna szafka :)
stół pod oknem
w kącie na ścianie Olkowego pokoju zrobić kącik komputerowy, jakiś regał na książki, może być narożny (nie musi) zależy ile wam miejsca potrzeba, dalej narożnik z wysuniętym bokiem na pokój tak, żeby oddzielał kąt biurowy :)
no i można jeszcze w ten kąt od narożnika do ściany okiennej coś tam wstawić, jeśli będziecie potrzebować jakąś szafkę czy coś ;)
generalnie nie zagracałabym salonu meblami :)

pewnie wielkości mebli są mocne zaburzone w stosunku do rzeczywistości :D więc nie wiem czy to się tak pomieści ;D ale się starałam  :blush:

kasiad

justyna bardzo mi się podobają Twoje pomysły :)

chyba czas się zabrać za painta i je przenieść na papier :)

Dodany tekst: 16 Lut 2010, 18:58:55

haha justyna już mnie wyprzedziła :D

masz morze  :beer: :) bardzo mi się podoba :)

zwierzatko_mojej_mamy

ello - ja tez mam pomysla, ale go dopiero narysuje ;)

co do tapety Oli to jest swietna, tylko bym zwariowala z takim ulozeniem, bo bym musiala glowe caly czas przekrecac - tzn sama by mi sie przekrecala do czytania ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

justynaaaa2

kasiad no to się napijmy  :beer: wiesz moje pomysły do nowoczesnych i raczej super oryginalnych nie należą ;D ale z drugiej strony co można wyczarować na 43 metrach ;) zwłaszcza, że to mieszkanie tymczasowe, więc przeróbek ścian też nie ma sensu robić ;)
co do kolorów, tapet, osłon okiennych i innych dodatków wypowiem się później, jak już będzie zarys jakiś, bo na takim etapie nie mam wyobraźni  ;)

kasiad

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 16 Lut 2010, 19:00:27
ello - ja tez mam pomysla, ale go dopiero narysuje ;)

zwierzowa
na Twoje pomysły też czekam :)

Dodany tekst: wto 16 lut 2010 19:06:19 GMT-1

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 16 Lut 2010, 19:00:27

co do tapety Oli to jest swietna, tylko bym zwariowala z takim ulozeniem, bo bym musiala glowe caly czas przekrecac - tzn sama by mi sie przekrecala do czytania ;D

no właśnie ja też ciągle głowę bym przekręcała do czytania :D

Dodany tekst: wto 16 lut 2010 19:07:32 GMT-1

Cytat: justynaaaa2 w 16 Lut 2010, 19:03:09
ale z drugiej strony co można wyczarować na 43 metrach ;)

niewiele ;D w tym celu powstał owy wątek :D

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl