Polecane książki dla dzieci

Zaczęty przez rubin04, 08 Lut 2010, 19:49:26

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

Cytat: marcheewka w 16 Maj 2012, 16:08:44zuzia, dziekuje bardzo!!! Kupiłam! babka miała w wystawionych, cena 20 zł

mi też podziękuj, bo ja do niej pisałam czy ma jeszcze te ksiązki, bo nie miała w wystawionych, a ty mi ją sprzątnęłaś sprzed nosa :foch:

Kasia

bożena ona pewnie ma ich z tuzin
ona po jednej tak cyka, bez sensu ;)
ja też u niej kupowałam i jak tylko kupiłam to druga wystawiła :D

bozena.dp

Kasia dlatego napisałam po raz drugi do niej ;)

Dodany tekst: 16 Maj 2012, 21:16:03

tak w ogóle to bez sensu, że nie wystawi więcej szt. tylko po 1 cyka ;/

marchewka, jaki gratis dostałaś do tych 4 książeczek?

zuzia

Cytat: bozena.dp w 16 Maj 2012, 22:14:12marchewka, jaki gratis dostałaś do tych 4 książeczek?
kolorowankę z naklejkami :)

Dodany tekst: 16 Maj 2012, 21:32:53

bozena.dp

Cytat: zuzia w 16 Maj 2012, 21:31:53
kolorowankę z naklejkami :)

Dodany tekst: 16 Maj 2012, 20:32:53

fajnie :)

zuzia

jakby ktoraś z was widziała tą ksiażeczkę albo którąś z tej serii to ja jestem chętna!
http://merlin.pl/Maly-kruk-Co-wolno-a-czego-nie-wolno_Egmont-Polska/browse/product/1,496829.html

bozena.dp

Cytat: zuzia w 16 Maj 2012, 22:06:05
jakby ktoraś z was widziała tą ksiażeczkę albo którąś z tej serii to ja jestem chętna!
http://merlin.pl/Maly-kruk-Co-wolno-a-czego-nie-wolno_Egmont-Polska/browse/product/1,496829.html

przeczytałam opis
i bardzo fajna wydaje się byc tak ksiązka, dla takich trochę starszych dzieci

marcheewka

Cytat: bozena.dp w 16 Maj 2012, 20:56:35
mi też podziękuj, bo ja do niej pisałam czy ma jeszcze te ksiązki, bo nie miała w wystawionych, a ty mi ją sprzątnęłaś sprzed nosa :foch:

Wcale nie!! napisałam do niej maila z pytaniem czy ma i odpisala, ze tak i że zaraz wystawi aukcję. No i wystawiła.
Tak wiec nie czuje sie winna.

Dodany tekst: 17 Maj 2012, 11:53:44

Cytat: bozena.dp w 16 Maj 2012, 21:14:12
Kasia dlatego napisałam po raz drugi do niej ;)

Dodany tekst: 16 Maj 2012, 20:16:03

tak w ogóle to bez sensu, że nie wystawi więcej szt. tylko po 1 cyka ;/

marchewka, jaki gratis dostałaś do tych 4 książeczek?

a ja dostalam multimedialny kurs hiszpańskiego dla początkujących :hmm:

Dodany tekst: 17 Maj 2012, 12:58:40

zastanawiam sie nad tą książką

http://maleksiazki.pl/katalog/lato-na-ulicy-czeresniowej.html?search=product&string=Lato+na+ulicy+Czere%C5%9Bniowej

po sukcesie 1001 drobiazgow, myśle, że moze sie spodobać.

A, Ola zupelnie olala "Nawet nie wiesz... Lato..., absolutnie w polowie kazala zamknać książkę. ;)

vobi

Cytat: marcheewka w 17 Maj 2012, 13:50:33a ja dostalam multimedialny kurs hiszpańskiego dla początkujących

a ja gre komputerowa do nauki gramatyki dla dzieci w wieku szkolnym i gimnazjalnym - dobrze ze koleag z biurka obok ma dzieci w odpowiednim wieku, moze je zainteresuje ;D

marcheewka

ja sie nawet cieszę ;), choć liczylam na gratis typowo dziecięcy.
Gdyby to byl wloski, to zaraz bym otworzyła ;) a tak leży sobie...

bozena.dp

Cytat: marcheewka w 17 Maj 2012, 13:50:33Wcale nie!! napisałam do niej maila z pytaniem czy ma i odpisala, ze tak i że zaraz wystawi aukcję. No i wystawiła.
Tak wiec nie czuje sie winna.

mi napisała to samo, ale jak weszłam ksiązki już nie było, więc myślałam, że to ty mi ją sprzątnęłaś :P
piwo na zgode :beer:

Dodany tekst: 17 Maj 2012, 23:01:35

Cytat: marcheewka w 17 Maj 2012, 13:50:33A, Ola zupelnie olala "Nawet nie wiesz... Lato..., absolutnie w polowie kazala zamknać książkę.

A tylko część 'lato' olała czy wszystkie pory roku?

marcheewka

Cytat: bozena.dp w 17 Maj 2012, 23:00:03
mi napisała to samo, ale jak weszłam ksiązki już nie było, więc myślałam, że to ty mi ją sprzątnęłaś :P
piwo na zgode :beer:

Dodany tekst: 17 Maj 2012, 23:01:35

A tylko część 'lato' olała czy wszystkie pory roku?

:beer: ,

dałam wiosnę i jesień, olała, wiec reszty nie pokazywałam. Może  później zechce czytać...

ishka82

przyszły moje książeczki (z linku zuzi, seria z porami roku) :) wydają się być fajne, zobaczymy jakie będzie zdanie Niuśki ;) ale chyba przetrzymam je do Dnia Dziecka ;D

marcheewka

Cytat: ishka82 w 18 Maj 2012, 14:39:31
przyszły moje książeczki (z linku zuzi, seria z porami roku) :) wydają się być fajne, zobaczymy jakie będzie zdanie Niuśki ;) ale chyba przetrzymam je do Dnia Dziecka ;D

mnie sie bardzo podobają. Jak Dominika je polubi, to jest szansa, że Ola za kilka miesiecy też...

bozena.dp

ale się wkurzyłam na tą babę co to po jednej książce "nawet nie wiesz..." cyka :hatemen:
pisze do niej czy może mi sprzedać te książkę poza allegro, bo na all, zawsze mi ktoś sprzed nosa książke sprzątnie (nie mam czasu siedzieć cały dzień przed kompem), ta, że nie ma problemu, ja że ma mi napisać w jakiej cenie tej książki i wtedy dam jej znać czy chce 1 czy 2 szt. (ale 1szt. na pewno), a ta mi dziś pisze, ze nie bylo z mojej strony chceci zakupu i ona kilka szt. sprzedala, została jej jedna, którą wystawiała na aukcje i jak chce to mam licytować, a licytacja od 20zł  :zly: no jak nie było chęci zakupu? cały czas jej pisze, że chce tą ksiązkę, tylko na allegro nie umiem upolować, ze jak jest to chce ją kupić poza allegro tylko niech mi cene napiszę
ja nie wiem, czy to ja ostatnio mam problem ze zrozumieniem co ludzie do mnie mówią/piszą, albo może ja do nich po chińsku mówię, że oni mnie nie rozumieją?! :crazy:

ishka82

bozena.dp, nie denerwuj się, ta baba jakaś dziwna, bo po co po jednej sztuce wystawia ;D upolujesz w końcu i ja też, jak nie na All, to może gdzie indziej :)
a wiecie, że na tych książkach jest cena 19,90 za szt.? 4 za tyle plus jeszcze gratis, to na prawdę świetna oferta :D tylko ja mam gratis zupełnie nie potrzebny, cd niemiecki dla początkujących lol liczyłam na jakąś kolorowankę itp. ;D

bozena.dp

wkurzyłam się no!
sprawdziłam co do niej pisałam i wyraźnie, od początku zaznaczam, że chce 1 szt. na pewno

w takim razie kupię chyba te 4 książki z porami roku, skoro piszecie, że fajne, że warto

ishka82

Cytat: bozena.dp w 18 Maj 2012, 18:14:16wkurzyłam się no!
nie dziwię się, też bym się wkurzyła ;) właśnie zastanawiałam się, czy ta książeczka wystawiona na aukcję, to od tej baby...kurde, może zauważyła większe zainteresowanie, to chce zbić kasę, tym bardziej, że coraz trudniej tą książkę kupić ;D

zuzia

Cytat: ishka82 w 18 Maj 2012, 17:22:08
nie dziwię się, też bym się wkurzyła ;) właśnie zastanawiałam się, czy ta książeczka wystawiona na aukcję, to od tej baby...kurde, może zauważyła większe zainteresowanie, to chce zbić kasę, tym bardziej, że coraz trudniej tą książkę kupić ;D
nie, to raczej nie to.
ona po prostu jest dziwna.

vobi

"Nawet nie wiesz jak Cie kocham" 4 pory roku - bardzo Hani przypadly do gustu, musze jeszcze te czesc pierwsza szarpnac ;D
Rowniez polecane przez elvelve "Opowiadania z piaskownicy" (R.Piatkowska) bardzo jej sie podobaja, jak skonczymy te na pewno kupimy kilka innych ksiazeczek tej autorki.
No i "Pan Kuleczka" (W.Widlak) - tez strzal w dziesiatke, choc te opowiadania sa nieco trudniejsze (czasem zdarzaja sie wyrazy ktorych jeszcze nei rozumie - np. wysokie mniemanie ;)), ale chyba jej to nie przeszkadza.

Sama jestem fanka Pana Kuleczki  :blush: Zreszta, dla p. Piatkowskiej tez szacuneczek, niektore teksty sa naprawde swietne!

marcheewka

Cytat: vobi w 22 Maj 2012, 13:38:38
"Nawet nie wiesz jak Cie kocham" 4 pory roku - bardzo Hani przypadly do gustu, musze jeszcze te czesc pierwsza szarpnac ;D
Rowniez polecane przez elvelve "Opowiadania z piaskownicy" (R.Piatkowska) bardzo jej sie podobaja, jak skonczymy te na pewno kupimy kilka innych ksiazeczek tej autorki.
No i "Pan Kuleczka" (W.Widlak) - tez strzal w dziesiatke, choc te opowiadania sa nieco trudniejsze (czasem zdarzaja sie wyrazy ktorych jeszcze nei rozumie - np. wysokie mniemanie ;)), ale chyba jej to nie przeszkadza.

Sama jestem fanka Pana Kuleczki  :blush: Zreszta, dla p. Piatkowskiej tez szacuneczek, niektore teksty sa naprawde swietne!

a ile ona ma lat??

Mam prośbę  - jakie książki polecacie dla dzieci 1,5 rocznych???
Kupiłam ostatnio kilka książek, ale Ola na wszystkie jest za mała!!! Cieżko jest coś wybrać, bo na takie maluchowe obrazki jest za duża, jednozdaniowych, wierszowanych ksiażeczek juz nie chce, a tam, gdzie jest wiecej tekstu to sie szybko nudzi.

teraz bardzo przypadlo jej do gustu to:

http://jednosc.com.pl/product_info.php?cPath=14_51&products_id=1886&osCsid=inhlscfpv

chyba kupię jej drugą:

http://jednosc.com.pl/product_info.php?cPath=14_51&products_id=1885&osCsid=inhlscfpv

vobi

vobi

jak Hanka miala poltora roku, to w ogole nie interesowalo ja sluchanie bajek ;D Interesowalo ja tylko to, co mogla sobie sama poogladac. A nawet jesli byl tam jakis tekst, to miala to w nosie, liczyly sie tylko obrazki. Wiec i tak Twoja Ola jest bardziej zainteresowana ksiazkami :D

zuzia

Marcheewka, M na tym etapie bardzo lubil serie "maly chlopiec". Niektore znal na pamiec. Jest tez seria " mala dziewczynka", zobacz moze ci sie spodoba.
I te pojedyncze ksiazeczki z wierszami brzechwy. Ale pojedyncze bo wtedy sa fajne ilustracje, twarde kartki etc.