Polecane książki dla dzieci

Zaczęty przez rubin04, 08 Lut 2010, 19:49:26

elve

margareta jak z treścią? zastanawiam się czy dla rezolutnej 2.5 latki będzie już ok. Lubi dłuższe opowiadania, ale nie mogą mieć zbyt wiellu wątków
Czy dużo tekstu na stronie i jak dużo jest obrazków
No i czy ładne.

margareta

Jest to jakby jeden rozdział z Dzieci z Bullerbyn a Dzieci są lektura chyba w 2 klasie. W Dniu Dziecka w Bullerbyn rysunki takie jakie jak w linku który podałaś, częściowo czarno-białe. Boże Narodzenie - rysunki kolorowe. Mnie się podobają jedne i drugie. Z tekstem na stronie różnie, czasami 2 zdania a czasami prawie cała kartka w Dniu Dziecka, w Bożym Narodzeniu mniej więcej po połowie strony. W sumie ładnie wydane, nie wiem tylko czy język nie jest zbyt archaiczny dla 2,5 latki (nawet niektóre dzieciaki szkolne nie kumają już Dzieci z Bullerbyn).

Jeśli chcesz dłuższe opowiadanie, kolorowe i napisane prostym językiem to może Elmer? http://wydawnictwodwiesiostry.pl/tytuly/elmer/elmer.html

mobka

Binta tanczy zyskala sympatie Kuby. Zeby nie powiedziec uwielbienie. A mi juz uszami wychodzi ;) I Binta i Babo ;) Nie wiem co to dziecko widzi w tych ksiazkach ;D

elve

margareta dzięki
szukałam ebooka zeby sprawdzić treść, ale nic nie ma
A ten Elemer to nie będzie dla niej zbyt prosty :hmm:
Idealne są dla niej opowiadania "Poczytaj mi mamo", ale drań już zna większość (a przynajmniej większe fragmenty) na pamięć.

zuzia

elvelve
zamów jej te o małym misiu.
dla mnie na dzieci z bullerbyn jest za wcześnie, tak patrzę po M.

elve

zuzia dzięki! masz racje Bullerbyn chyba poczeka, ale miś jest chyba już dla niej za prosty
ale przeglądając książeczki o misiu, trafiłam na to: http://maleksiazki.pl/wiek/3-6-lat/1619-basia-i-biwak.html?pa=14

OlaFasola

mobka, my już dobre kila tygodni jak  nie miesięcy codziennie wałkujemy tą serię. Ja bym dala wiele żeby było więcej części, bo M kocha je miłością niesłabnąca, a ja już czasem nie daję rady :D

elve

Angie

Basia jest super :D ja mam właśnie kilka do odbioru w merlinie :D

elve

Cytat: Angie w 22 Mar 2012, 23:23:09
Basia jest super :D ja mam właśnie kilka do odbioru w merlinie :D

serio? to biorę!

zuzia

Cytat: elvelve w 22 Mar 2012, 22:43:10
zuzia dzięki! masz racje Bullerbyn chyba poczeka, ale miś jest chyba już dla niej za prosty
ale przeglądając książeczki o misiu, trafiłam na to: http://maleksiazki.pl/wiek/3-6-lat/1619-basia-i-biwak.html?pa=14
a czy wszystko musi być trudne?
czasem bajka ma być po prostu miła, ładna etc.

elve

zuzia to nie o to chodzi - będzie się nudzić :)

ziuta

Cytat: Justynna w 06 Kwi 2012, 15:53:59Bardzo ładnie wydana, świetne ilustracje, a tekstu w sam raz dla dwulatka
dziękuję za inspirację :) :beer:

marcheewka

Z okazji półtora roku dałam Oli 1001 drobiazgów w mieście. Zero reakcji, ale mnie sie podoba i wczoraj cały wieczór oglądałam i znajdowałam fajne rzeczy. Może Ola dorośnie...

elve

OlaFasola

U nas ostatnim hitem  jest basia i lota. Zamówiłam kolejne części.

ziuta

Justynna dlaczego Ty mi to robisz? :D :D nie, tym razem się zbuntuję, kasy nie mam :D

Justynna

Cytat: ziuta w 11 Kwi 2012, 11:59:21
Justynna dlaczego Ty mi to robisz?
przepraszam, to było niechcący ;D
A płytę wrzuć do przechowalni, niech czeka na kasę :D

Justynna

Cytat: ziuta w 11 Kwi 2012, 12:52:37
razem z kilkoma innymi ;D
tylko z kilkoma? To nie jest źle :) Ja mam w przechowalni ponad 30 pozycji lol