Polecane książki dla dzieci

Zaczęty przez rubin04, 08 Lut 2010, 19:49:26

mika

W bonito -25proc na wszystko :)

martullek

Cytat: Justynna w 10 Mar 2013, 21:02:12
martullek, tak, pisałam o Albercie, ale Ddu chyba też :)
A my mamy już dwa Alberty i pewnie kupimy trzeciego :D

my mamy jednego, ale drugi już zamówiony :D

ddu

Justynna

Oto dwie najnowsze, nasze (moje i Michałowe) propozycje:
"Zbyt późno"
http://entliczek.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=10&category_id=1&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=9

"Król i morze. 21 krótkich opowiastek" - lekko filozoficzna, ale bardzo mądra. Raczej dla starszych dzieci i jak najbardziej dla dorosłych. Ja jestem nią zachwycona.
http://ryms.pl/ksiazka_szczegoly/218/index.html

jestynka

dla troche starszych :"Bajki dla dzieciiinnych" Andrusa i Bartłoczyka , filip zasnął a ja musialam doczytać do konca. Fajnie bawią się słowem :)

nie wpisałam całego tytułu,który brzmi "Bzdurki, czyli bajki dla dzieciiinnych"
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jusia

justynna  :thumbup: :thumbup: Ty zawsze polecasz świetne książki  :thumbup: :thumbup:
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

ddu

a ja kupiłam zakamarkową "Melę na rowerze", mi się nie podoba, natomiast Helena z uwagą przygląda się obrazkom:
tam na jednej stronie jest kilka obrazków , że Mela rusza, przewraca się, wstaje, znowu jedzie... i Hela nie rozumie, czy to jest kilka Mel itp. bardzo ją to frapuje :D

Justynna

ddu, ja z Zakamarków wzięłam M. kolejnego Alberta i dla mojej siostrzenicy "Księżniczki i smoki". O ile Alberta polecam zawsze, wszędzie i wszystkich, to o drugiej książce nic nie powiem, bo jej jeszcze nie przeczytałam, a i sama zainteresowana dostanie ją dopiero na Wielkanoc ;D

ddu

Albert będzie na wielkanoc właśnie. i wiosna w bullerbyn. taki plan

a teraz mamy powrót do Binty, Babo i spółki
Hela wszędzie widzi dziki (nawet jak jej opowiadam bajkę o królewnie Elence i królewnie Oli, kt. jadą na rowerach, Hela dramatycznym szeptem dodaje: "a tam... dziki!")
a Babo idzie a tam: mama dzik, tata dzik, raz dwa trzy cztery dziczki!

Justynna

Cytat: ddu w 20 Mar 2013, 15:13:44Albert będzie na wielkanoc właśnie
No u nas też :D I "Nasza mama czarodziejka", mam nadzieję, że Michałowi spodoba się ona równie mocno jak mi ;)

Dodany tekst: 20 Mar 2013, 15:25:09

Cytat: ddu w 20 Mar 2013, 15:13:44Hela wszędzie widzi dziki (nawet jak jej opowiadam bajkę o królewnie Elence i królewnie Oli, kt. jadą na rowerach, Hela dramatycznym szeptem dodaje: "a tam... dziki!")
a Babo idzie a tam: mama dzik, tata dzik, raz dwa trzy cztery dziczki!
:D

jestynka

Cytat: ddu w 20 Mar 2013, 15:13:44Albert będzie na wielkanoc właśnie. i wiosna w bullerbyn. taki plan

jestem pod wrażeniem,że Helenka "wchodzi" w te ksiązki. Długo może słuchać?

niewiemjaka

Empik wspiera konkurs na najlepsza dziecieca ksiazke, jury wybralo 10 tytułow, mozna głosować jezeli ktos ma ochote, trzeba sie logowac
http://przecinekikropka.pl/konkurs

golinda

zamówiłam Nince:

"O czym szumią wierzby"

niewiemjaka

Cytat: golinda w 22 Mar 2013, 12:21:50"O czym szumią wierzby"
o jaaa az sobie nostalgicznie wspomnialam bajke na necie, ale przyznaje ksiazki nigdy nie mialam w dloni, pokaz  ktora zamowilas ?

jeny jaka ta bajka jest spokojna! wlasnie ogladam, rozkreca sie przez 4 minuty, muzyka, szum, tykanie zegara, no niesamowite!
w porownaniu z tymi obecnymi gdzie jest, za przeproszeniem najebka tekstu, glosu i obrazu jak w kalejdoskopie..
to jak muzyka klasyczna i techno, różnica kolosalna

golinda

Cytat: Justynna w 22 Mar 2013, 14:00:55
Aros ma bardzo dobre ceny i szybką wysyłkę, jeśli tam zamawiałaś :)

tak, kocham ten sklep ;D

niewiemjaka

dzięki za cynk o Arosie! zakupiłam Niebieska niedźwiedzicę, Dokąd iść, Naszą mamę czarodziejkę i coś dla siebie :beer:

Justynna

Cytat: niewiemjaka w 22 Mar 2013, 15:30:12dzięki za cynk o Arosie! zakupiłam Niebieska niedźwiedzicę, Dokąd iść, Naszą mamę czarodziejkę i coś dla siebie beer
:)

jestynka

Cytat: niewiemjaka w 22 Mar 2013, 12:44:44w porownaniu z tymi obecnymi gdzie jest, za przeproszeniem najebka tekstu, glosu i obrazu jak w kalejdoskopie..

ostatnio ogladaliśmy Misia Uszatka , też jest spowolniony w porównaniu z minimini, coś na miarę teletubisiow w tempie jest ;)

golinda

Cytat: niewiemjaka w 22 Mar 2013, 15:30:12
dzięki za cynk o Arosie! zakupiłam Niebieska niedźwiedzicę, Dokąd iść, Naszą mamę czarodziejkę i coś dla siebie :beer:

:)

super jest ten sklep, bo 1. tanio 2. wysyłka mega ekspress
wybieram zawsze paczkomat i następnego dnia po zamówieniu paczka już czeka