Jak dbacie o swoją urodę - chwila prawdy;)

Zaczęty przez asko8, 06 Sty 2010, 08:38:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Angie

zawsze ale to zawsze w pełnym makijażu :D :D

zajebiste lol lol lol 

aniak1211

niewiemjaka

calla

Cytat: tiliam w 09 Gru 2013, 10:08:33
Ja zauważyłam, że im więcej smaruję usta, tym bardziej mam popękane. Wystarczy bowiem, że raz nie posmaruję i od razu mam suche jak wiór.
Bez sensu :/

dlatego, ze w skladzie kosmetykow czesto jest woda. I ona powoduje wysuszanie.

Ja moge polecic balsam z The Body Shop.
Albo po prostu wazelina.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

salsa

nie wiem gdzie to wrzucić a warto zobaczyć ;) szczególnie polecam fankom opalania ;) http://www.pudelek.tv/video/Tak-widzi-Cie-Slonce-6424/

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

noelka84

czy mozecie polecic jakis bardzo dobry peeling do cery mieszanej?
jak czesto robicie peeling? raz w tyg?

malutenka

Moje ostatnie znalezisko http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-tamanol.html
Na razie po dwóch tygodniach mogę powiedzieć, że: nie pojawiają się nowe pryszcze, szczególnie te bolesne, takie co ich nie mogłam ani wycisnąc, ani wyleczyć, musiały się wchłonąć i miesiącami po nich zostawał czerwony ślad i zgrubienie. Poznikały mi czerwone, świeże blizny po pryszczach. Cerę mam nadal nie rewelacyjną, ale widzę różnicę. Wada: cholernie śmierdzi. Zapach taki jak mocno przyprawiony rosół??? Stosuję 2x dziennie, mieszam odrobinę z kremem, ostatnio Green Pharmacy Nagietkowym (nawilżajacym).

Dodany tekst: 21 Wrz 2014, 21:38:10

Cytat: noelka84 w 23 Sie 2014, 11:00:32czy mozecie polecic jakis bardzo dobry peeling do cery mieszanej?
jak czesto robicie peeling? raz w tyg?
1-2 razy, idealnego nadal nie znalazłam... ostatnio Lirene drobnoziarnisty mam, niezły, ale nadal nie do zachwalania.

konwalia

malutenka co za puder biały polecałaś? szukam alternatywy(tańszej) dla kryolana

callja

Ja nie malutenka, ale to chyba Paese bambusowe było?? Czaję się zresztą na nie, ale jednak trochę drogie - a sama polecam niedrogą opcję, czyli biały puder z essence "All about matt". Używam go do utrwalenia makijażu, ale fajnie się sprawdza też jako baza pod kompakt.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

malutenka

Cytat: konwalia w 22 Wrz 2014, 23:50:10malutenka co za puder biały polecałaś?
Paese różowy, terez mam z biochemii urody, jeszcze tańszy i równie dobry :)

malutenka

Cytat: dragonfly w 23 Wrz 2014, 13:09:21zamowilam, moze cos pomoze mojej gebie....
u mnie na razie zaobserwowałam tak:
-dużo gładsza skóra na czole, ja mam taką "kaszkę" w kolorze skóry, nie jest to nadal super gładkie, ale progres jest
- zero nowych wyprysków, a jestem tuż przed okresem
- zaczęła znikać czerwona blizna na czole po wyjątkowo strasznym pryszczu.
Stosowanie: na noc z żelem hiarulonowym, jak mi się skończył smarowałam samym olejkiem, nie zapchał, a mam straszne skłonności do wągrów na nosie i rozszerzonych porów, rano na dłoń nakładam trochę kremu nawilżającego, 4-5 kropli olejku, mieszam i smaruję twarz. Malowac się można tak po 20-25 minutach od nałożenia.
Do zapachu nadal nie przywykłam, śmierdzi mi to rosołem.

elve

Cytat: malutenka w 23 Wrz 2014, 13:28:42dużo gładsza skóra na czole, ja mam taką "kaszkę" w kolorze skóry, nie jest to nadal super gładkie, ale progres jest
serio? musze kupić!

a do czego używa się białego pudru?

margareta

Można ten olej kupić gdzieś stacjonarnie? W aptece?

malutenka

Cytat: elve w 23 Wrz 2014, 13:34:48a do czego używa się białego pudru?
ja używam pod podkład, dłużej się trzyma, dłuzej twarz jest matowa, coś jak bazę. A silikonowych baz nie mogę stosować, bo mam momentalnie wysyp trądziku na czole (po weselu siostry leczyłam 2 tygodnie)

Dodany tekst: 23 Wrz 2014, 13:05:56

Cytat: margareta w 23 Wrz 2014, 13:55:19Można ten olej kupić gdzieś stacjonarnie?
można, z Paese też mają, jest taki sam jak z biochemii.

callja

Cytat: malutenka w 23 Wrz 2014, 13:58:26, z Paese też mają
Ja tamanu właśnie z Paese miałam i muszę do niego wrócić, bo mnie ostatnio koszmarnie wysypało... :zly:
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

malutenka

Wyczerpałam buteleczkę tamanu, oceniam na 4+ bo jednak parę parchów wylazło, na twarzy mało widocznych, za to za uchem była masakra i jesień średniowiecza, na pewno wrócę do niego. Teraz, żeby skóry nie przyzwyczajać mam dla odmiany olej z konopii, zobaczymy co pokaże :)

wrobelek0403

help!!! potrzebuje na gwałt dobrego balsamu do ust. Smaruje sie ostatnio juz co godzine i usta mi schnął mimo to :headbang:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

Ja mam z ziai pomarańczowy i jest świetny! A miałam duży problem z pękaniem, pieczeniem..
Imagine there is no hate

wrobelek0403