Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

golinda

Cytat: Kasia w 12 Paź 2015, 09:11:33
Golinda, ja dla Mai powyżej rozmiaru 74 chetnie moge wziąć.

no to zapraszam

didi_loczek

Cytat: zuzia w 12 Paź 2015, 10:13:56
didi_loczek,
zapolujemy ci w PL :)

Dzięki, kochana jesteś! Pójdę dziś, może jakieś resztki zostały. Zimową kurtkę w zasadzie mam, chciałam drugą awaryjną, na wycieczki w przedszkolu,
plac zabaw, itd. taką  "do brudzenia".

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 12 Paź 2015, 09:25:48
Ja dla Mai mam problem w druga strone, kurtka z HM 9-12 miesięcy jest obszerna, w szafie wisi kombinezon 86cm chyba na następny rok zostanie. Koleżanka mi drugi dała 9-12 tez z HM i kurde tez duzawy :knuje:
Zaczyna mnie to denerwowac.
Znam ten ból, męczące to jest
Chociaż akurat kurtki to chyba jedna z niewielu rzeczy które kupuję zgodnie z wiekiem ;)

salsa

Cytat: didi_loczek w 12 Paź 2015, 10:02:03
Cholera, przegapiłam kurtki narciarskie w Lidlu w zeszły czwartek  :sciana:. Dzisiaj nie mam już po co iść  :zly:.
u nas za tydzien bedą, tesciowa juz się szykuje :P
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Kasia

Cytat: didi_loczek w 12 Paź 2015, 10:02:03
Cholera, przegapiłam kurtki narciarskie w Lidlu w zeszły czwartek  :sciana:. Dzisiaj nie mam już po co iść  :zly:.
Didi, moze zwroty będą.
W Pl jeszcze nie było. Czekam, bo musze Michalowi kupic.

Kasia

Cytat: justynaaaa2 w 12 Paź 2015, 10:18:50
Znam ten ból, męczące to jest
Chociaż akurat kurtki to chyba jedna z niewielu rzeczy które kupuję zgodnie z wiekiem ;)
Ja dla Mai mam teraz kurtke, kombinezon dwuczęściowy, kombinezon jednoczesciowy.
Nie chce mi sie kupowac kolejnego ciucha tym bardziej ze przed kupowaniem rozmiaru 74 dla 15 miesięcznej panny mam wewnętrzny opór lol

Kasia

Golinda, wpadne tylko nie wiem kiedy :) bedziemy w kontakcie.

Kasia

Cytat: salsa w 12 Paź 2015, 10:19:40
u nas za tydzien bedą, tesciowa juz się szykuje :P
Jest juz oferta? Musze zobaczyć.

salsa

Kasia

Własnie widzialam, super w tym roku wzory dali.
Szczególnie dla młodszych dzieci.

Laski, przypomnijcie na plotach jak juz beda, o butach ostatnio zapomniałam lol
Kto bedzie polował z rana?

justynaaaa2

Kupiłabym coś w tym lidlu żeby miał na plac zabaw w przedszkolu ale rozmiary głupie bo w spodniach 86 z lidla to A. Się utopi
One są jakoś ściągane w środku? Chyba że obejrzę te jednoczęściowe

Kasia

JUSTA te dwuczesciowe to bardzo fajne sa.  Szelki, mozna odpiac te szelki, na dole sa ściągacze. Bardzo fajne sa spodnie z lidla, ja po Michale dla Mai trzymam, misl czarne wiec unisex ;)

W 86 sie utopi? Czy to 86/92?

Mnie oczywiście Korfu aby Majce kupic jakis 74 ale nie, cała szafa kurtek, bez przesady lol lol

A Michaloei to MUSZĘ kupic 122/128 wiec będe z rana polowala, na pewno o ile nie zapomnę lol

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 12 Paź 2015, 11:53:12
JUSTA te dwuczesciowe to bardzo fajne sa.  Szelki, mozna odpiac te szelki, na dole sa ściągacze. Bardzo fajne sa spodnie z lidla, ja po Michale dla Mai trzymam, misl czarne wiec unisex ;)

W 86 sie utopi? Czy to 86/92?

kasia ja kupowałam w to lato szorty w hm na 3-6 miesięcy i ściągałam gumki w środku więc wiesz ;)
Raz babcia M. kupiła dla adasia jeansy w lidlu rozm 86 to zupełnie nie ten kaliber, w pasie to może dorośnie za kilka lat
Narciarskie mają szelki więc mu nie spadną ale nie chciałabym żeby w pasie mu wiatr hulał

Kasia

Aaa w pasie, mniejsze moga byc w pasie dobre ale za krótkie :knuje:
Moze dziewczece beda unisex a beda węższe?

Zaskoczylas mnie tymi spodniami z HM na 3-6.
Siedzę teraz i dumam lol

OlaFasola

justynaaaa2,  te narciarskie są spoko na chudziaki tez. Mikołaj miał i bardzo sobie je chwaliłam, a każde inne z Lidla to nie jego gabaryty.

OlaFasola

Cytat: justynaaaa2 w 12 Paź 2015, 12:08:32kasia ja kupowałam w to lato szorty w hm na 3-6 miesięcy i ściągałam gumki w środku więc wiesz 
Z krótkimi tak jest, mikołaj jeszcze tego lata nosił 12-18 miesięcy z nexta juz chyba 4 czy 5 rok, tylko były coraz krótsze. W hm mu kupiłam w tym roku na 2-3 lata i trzeba było mocno zebrać gumkami

justynaaaa2

Kasia no to teraz widzisz jak ja cię z Mają chudziną rozumiem :)
Z krótkimi był luz, z długimi mam problem, kupuję chinosy w hm odwijam po całości bo wtedy na długość są ok ;) aktualnie wyrasta z długości 9-12 a w tyłku ma balona bo w pasie ściśnięty
W kolejnym rozmiarze wygląda komicznie, dwóch by weszło takich jak on

Ola skoro tak mówisz to chyba się przejadę dzięki :)

justynaaaa2

OlaFasola, te szare od ciebie nadal są za duże ;)
Na razie katujemy te musztardowe i w gwiazdy są już całkiem ok po wielu praniach :) te letnie 2 pary były super :)

Kasia

Bo to Michał ma niestety balona, bo nogi długie a dość szczupły jest.
Na jeansy znalaxlam sposób, reserved dział dziewczęcy, z reguły jeden model slim rocznie jest całkowicie pizbawiony dziewczęcych dodatków ;) całkowicie unisex spodnie a węższe niz te z działu chłopięcego.
No i juz sie przyzwyczaiłam ze Michalowi pośladki widać bo mu portki z pupy lecą.

Z Mają jest o tyle łatwiej ze ona w legginsach głownie chodzi a one wąskie :)
Chociaż lidlowe 74/80 jednak w pupie szersze ale nogawki trzymają co trzeba.
Bez pampersa bedzie dramat lol

OlaFasola

justynaaaa2,  będę na dniach wyciągać i mierzyć zimowe ciuchy,  jeśli Milena juz wyrosła ze spodni, to mogę Ci wysłać. Mam dwie pary jedne czarne z Lidla a drugie jasnoszare z hm

justynaaaa2

Cytat: OlaFasola w 12 Paź 2015, 12:41:32
justynaaaa2,  będę na dniach wyciągać i mierzyć zimowe ciuchy,  jeśli Milena juz wyrosła ze spodni, to mogę Ci wysłać. Mam dwie pary jedne czarne z Lidla a drugie jasnoszare z hm
Byłabym wdzięczna :) czekam na info

salsa

Justyna ja Ci polecam upolowac na przecenie spodnie dresowe waskie z Endo dla dziewczyny - ja upolowałam Aleksowi jak przecenili na 19.90 i to sa najlepsze spodnie dresowe jakie miał 0 załuje, ze nie kupiłam ich wiecej, teraz znowu na nie czatuje, ale sa ciagle po 39 zł
maja w miare waskie nogawki ale nie obcisłe i sa dobre w pasie, nie trzeba ich sciagać jakos mocno, wystarczy zawiązać tym sznurkiem w pasie
ja wziełam takie ładny idcien niebieskiego a są jeszcze szare

ja mam ten problem, ze Aleks jest wysoki i nosi rozmiar 104 - na długośc nie ma innej opcji, ma długie nogi i nawet 98 jest za krotkie
ale w tyłku szczupły , ja nie wiem gdzie on ma te 16 kg bo jak się rozbierze to żebra na wierzchu
wiec spodnie z lidla , jeansy daje rade ale gumki w środku posciągane na maksa i jest tak no OK, ale z tyłka nie spada przynajmniej
dresy to z czego by nie były to są takie obszerne no ale w dresach to on tylko po żłobie lata to niech ma takie, w pasie sciągnę sznurkiem a ze nogawki szerokie to juz trudno

kurtki lepiej leżą, teraz mojaj mama mu kupiła puchówke light z Coccodrilo, taką dwustronną , jest idealna

spodnie z lidla narciarskie miał w zeszłym roku i fajne były, w tym roku też chce takie dla niego, a zeszłoroczne to zostawię na razie moze Lila pochodzi, bo też czarne są - ale ona to bedzie chudzina, wiec na nia moga byc szerokie.

ja kupiłam kiedys Aleksowi te dziewczece ocieplane golfy - nosił to w zeszłym roku pod kurtkę na dwór i te dziewczęce były lepsze zdecydowanie niż chłopięce - one były w takim ciemnym filolecie i błękicie, bez żadnych ozdób. Gdybym nie widziała na opakowaniu dzieczynki, to bym stwierdziła ze to uniseksy :)

zuzia

Cytat: salsa w 12 Paź 2015, 12:55:47Justyna ja Ci polecam upolowac na przecenie spodnie dresowe waskie z Endo dla dziewczyny - ja upolowałam Aleksowi jak przecenili na 19.90 i to sa najlepsze spodnie dresowe jakie miał 0 załuje, ze nie kupiłam ich wiecej, teraz znowu na nie czatuje, ale sa ciagle po 39 zł

ja też je kupiłam, co prawda po 39, ale były potrzebne "na gwałt". świetne są!

Cytat: salsa w 12 Paź 2015, 12:55:47ja kupiłam kiedys Aleksowi te dziewczece ocieplane golfy - nosił to w zeszłym roku pod kurtkę na dwór i te dziewczęce były lepsze zdecydowanie niż chłopięce - one były w takim ciemnym filolecie i błękicie, bez żadnych ozdób. Gdybym nie widziała na opakowaniu dzieczynki, to bym stwierdziła ze to uniseksy :)
tutaj to musisz sprawdzać bo niektóre potrafią mieć "bufki".

salsa

zeszłoroczne różniły się tylko kolorem i tęgością oczywiście :)

zuzia

Cytat: salsa w 12 Paź 2015, 13:08:37
zeszłoroczne różniły się tylko kolorem i tęgością oczywiście :)
dlatego mówię, że trzeba sprawdzać. bo niektóre mają a inne nie.
M. też czasem w dziewczęcych pomyka bo węższe są.