Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

salsa

Aleks dostał od babci taką kurtkę
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ziuta

Cytat: salsa w 16 Wrz 2015, 09:58:49zamawiam getry w krateczkę (nr 10 ??) i buciki z kokardką tylko muszę zmierzyć Lili stopę - na jaki to wiek tak mniej wiecej? jaka długość wkładki ?
to są buty do chodzenia czy nie ?
ok
tak, buty są do chodzenia, kupiłam je Alicji na roczek, zmierzę w domu wkładkę
wrzucę jeszcze za chwilę rzeczy dla chłopaka

Kasia

Znalazłam fajny sklep z ciuchami dla dzieci. Made in Poland na metce napisane, ddu ;)
Stacjonarnie sa w tej mini galerii przy Tesco Gorczewska i cenowo powalają tzn kolekcja bieżąca ma ceny normalne ale wyprzedaz (4/5 asortymentu sklepu) w bardzo korzystnych cenach.
Maja strone internetowa ale wydaje mi die se stacjonarnie lepiej te ciuchy wyglądają i na pewno sa w niższych cenach. Ja Mai kiecke na chrzes za grosze kupiłam, na stronie cena taka sobie ;)
http://www.mmdadak.com

Justynna

Kasia, ja znam tę firmę :) Bardzo porządne spodnie dresowe mają, nie do zdarcia ;)

niewiemjaka

Kasia o fajny, może kiedys tam zajrzę :)
chociaz teraz nie bywamy w Tesco

Kasia

Ja dwa tygodnie temu zajrzałam, dla dziewczynek full, dla chłopców mniej, dla Michała nic nie znalazłam ciekawego ale dla Majki to polowe kiecek mogłabym kupic gdyby rozmiary były. Kiecki po 35zl tak mniej wiecej ;) bluzeczki tez przyzwoite.
Dwa tygodnie temu mieli 4/5 sklepy -50% i jeszcze kolejne 10% przy kasie odejmowali.

niewiemjaka

Kasia, ja mam w końcu swoją własną chrześnicę :D więc mam komu kupować :D

Kasia

NIEWIEMJAKA, nie pomyślałam! Ale dla chłopaków, szczególnie Franka pewnie tez cos sie znajdzie :) chociażby spodnie dresowe nie do zdarcia :)

marcheewka

Zrobiło  sie zimno, chciałam wczoraj kupić Oli kurtke, bo zimowa jest za gruba, a ta narciarska drapie jej brodę :)
Ludzie oszaleli, takich kolejek w Magnolii dawno nie widziałam, kurtek nie było, tylko takie grube, na polarze, a ja nie lubię podszewki polarowej w kurtce, bo Oli jest za gorąco.

Ostatecznie kupiłam w Zarze taką przejsciówkę
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/dziewczynka-|-4-14-lat/p%C5%82aszcze/kurtki-puchowe/lekka-kurtka-pikowana-c675503p2813105.html

tylko teraz rozmyślam, czy jednak nie będzie za chłodna...
Dzisiaj u nas 7 stopni, ale w sumie dużo osób w takich lekkich chodzi.
Będzie dobra na takie plusowe temperatury, czy jednak brać juz bardziej ocieplaną?

martullek

ja mam tę kurtkę w wersji chłopięcej dla Wojtka i na razie wystarcza. rano wkłada cieplejszą bluzę pod spód, po szkole często idzie do domu już w rozpiętej, bo mu za gorąco

my mamy tę http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/ch%C5%82opiec-%7C-4-14-lat/p%C5%82aszcze/kurtki-puchowe/pikowana-kurtka-z-kapturem-c673514p2815483.html

rubin04

no ja też zaczełam myslec o jakiejs kurtce dla Mili.

A moze macie coś do odsprzedania, najlepiej puchowa, na jakies 110/116, zalezy od rozmiarówki bo Mila ma 98 cm.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: rubin04 w 11 Paź 2015, 21:55:12na jakies 110/116, zalezy od rozmiarówki bo Mila ma 98 cm.
ostro mierzysz lol frankowi przejscie od 98 do 110 zajelo 2 lata lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

OlaFasola

Cytat: rubin04 w 11 Paź 2015, 21:55:12

A moze macie coś do odsprzedania, najlepiej puchowa, na jakies 110/116, zalezy od rozmiarówki bo Mila ma 98 cm.
Chyba za dużą chcesz, mikołaj teraz w takiej pomyka

golinda

Cytat: rubin04 w 11 Paź 2015, 21:55:12A moze macie coś do odsprzedania, najlepiej puchowa, na jakies 110/116,

110/116 mam, ale to jest na dziecko 4-5 letnie, wzrost ok 116 :)

rubin04

Kurcze, bo z tymi rozmiarówkami to tak bez sensu jakoś..

Golinda, a zmierz mi w wolnej chwili dł rękąwa i +/- plecy.

Kasia

RUBIN a nie lepiej 98-104?
104?

Pewnie 104 to by ci i na ten rok i na następny starczyło :)

Kasia

110/116 po Michale własnie sprzedaje ;) na dwa lata mu starczyly lol
Dwa lata temu były ok a rok temu jeszcze dawały radę a se nic fajnego nie znalazłam to bez problemu przechodził. Duże to kurtki ;)

rubin04

Fskttcznie lepiej bedzie 98/104.
Ktoś  cos ma na zbyciu??

golinda

dziewczyny z warszawy

mam mnóstwo rzeczy po moich dzieciach, nie mam co z nimi zrobić, nie będę robić zdjęć, bo mi się nie chce i nie mam czasu

czy któraś jest chętna przyjechać do mnie, obejrzeć, wybrać sobie i wziąć? nie będę brała pieniędzy, co najwyżej książeczkę dla dzieci albo zabawkę

salsa

Cytat: rubin04 w 11 Paź 2015, 21:55:12

Rubin, Aleks ma 100 cm wzrostu a kurtkę na 104 , myślę, ze za dużą chcesz kupić

salsa

Cytat: golinda w 12 Paź 2015, 08:58:34
dziewczyny z warszawy

mam mnóstwo rzeczy po moich dzieciach, nie mam co z nimi zrobić, nie będę robić zdjęć, bo mi się nie chce i nie mam czasu

czy któraś jest chętna przyjechać do mnie, obejrzeć, wybrać sobie i wziąć? nie będę brała pieniędzy, co najwyżej książeczkę dla dzieci albo zabawkę

Golinda, ja koniecznie chce te śpiworki, do wózka
nawet komorką cyknij, owiedz ile chcesz  za to - potrzebuje na juz;)
i chce Ci te sukienki podać przez Twoją firmę, tylko nie wiem jak :D :D

Kasia

Golinda, ja dla Mai powyżej rozmiaru 74 chetnie moge wziąć.

Kasia

Ja dla Mai mam problem w druga strone, kurtka z HM 9-12 miesięcy jest obszerna, w szafie wisi kombinezon 86cm chyba na następny rok zostanie. Koleżanka mi drugi dała 9-12 tez z HM i kurde tez duzawy :knuje:
Zaczyna mnie to denerwowac.

didi_loczek

Cholera, przegapiłam kurtki narciarskie w Lidlu w zeszły czwartek  :sciana:. Dzisiaj nie mam już po co iść  :zly:.

zuzia