Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

nionczka

Cytat: mobka w 03 Cze 2014, 20:23:55
Szukam kurtek przeciwdeszczowych. Jakichś fajnych, kolorowych.
Jedna potrzebuje w rozmiarze 104/110, druga 92... Ktoś wie gdzie szukać? Rubin? Twoje dzieci mają zawsze fajne sztormiaki jak kojarzę.
A może ma ktoś do sprzedania?

Kupiłam Szymonowi kalosze, ale on chyba jeszcze za mały :(

ja też mam z decathlonu, turkus z koralowym
fajne też widziałam w c&A i Tchibo, ale w sumie jakoś specjalnie się nie rozglądałam
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rubin04

mobka

Ile Paweł ma wzrostu i jaki macie rozmiar?

nionczka

I.tę http://www.decathlon.pl/kurtka-trekkingowa-lekka-dla-dzieci-forclaz-900-id_8301386.html tylko w innych kolorach. Bardzo fajna. Nie wiem jaki ma rozmiar chyba 116 przy wzroście 112 i kurtka jeszcze jej posłuży. Na 6 lat kupiłam.

rubin04

Rozmiar mamy na 5 lat, 105-114 cm czy jakos tak
ale P. ma teraz 108 cm i ona wydaje się duża (ale nie jakoś mocno za duża).
Myślę że i jesień w niej ogarnie spokojnie.

mobka

O czyli ja bym musiała rozmiar mniejsza wziąć, bo Kuba jakieś 102cm ma.

rubin04

Mobka, to zastanów się jak szybko Ci Kuba rośnie, bo moze warto na chwile podwinac rękawy (jak P. jesienią) i miec kurtkę chwile dłużej, np. aż do nastepnej wiosny :)

Dodany tekst: 04 Cze 2014, 22:58:52

wiesz, jest lato, wiec tak czesto wniej chodzić nie będzie, do jesieni pewnie dociągnie te 3 cm.
a jak teraz chwile za tyłek dłuższa bedze to też nie szodzi przeciez.
Zawsze to ekonomiczniej ;)

mobka

Rubin rośnie jak ślimak ;)  i wiesz, ja mam później drugiego, dla którego kurtka zostanie. Bardziej się nad Szymonem zastanawiam, bo 86 będzie pewnie na styk, bo on okrągły jest ;)

konwalia

Mobka ja mam w galerii nową zielona z coccodrillo, nie pamiętam czy 86 czy 80, a na komórce nie otworze, na dziecięcej jest wątek z ciuszkami

Ja bym potrzebowała wiatrówkę 110-116 za to, może ktoś ma?

mobka

Konwalia, ja mam dla Szymona wiatrówke z re 86 i wygląda w niej śmiesznie, wiec się bardziej ku 92 skłaniam i chcę też coś typowo przeciwdeszczowego.

nionczka

Przepiękne https://plus.google.com/photos/115279740755817509395/albums/6026964194773619633/6026964264190208738?banner=pwa&pid=6026964264190208738&oid=115279740755817509395
mam dwa podobne z Zary, jak będzie chłopak, nie wykorzytam

Dodany tekst: 20 Cze 2014, 13:46:24

Ja niestety muszę kupić zimowe ubrania, a tych jeszcze na wyprzedażach nie znajdę raczej

aja

nionczka

Kupiłam starszej szorty na zakończenie roku, bawełniano-lniane i całkiem eleganckie, ale szorty. Jakaś porażka z tą ofertą. Granatowa spódniczka wydaje się być jakąś fanaberią. Jak się nie kupiło przed rozpoczęciem roku w sierpniu-wrześniu to w czerwcu trzeba nieźle kombinować. Co ciekawe dla chłopćów wszędzie widziałam stroje, które mogą uchodzić za galowe.

salsa

ło, juz robicie zakupy ? ja nawet rzeczy po Aleksie jeszcze nie wytargałam :P wydaje mi się , że temat zacznę ogarniać po lecie, moze we wrześniu przejrzę rzeczy po A. potem cos dokupię. Jeszcze tyleeee czasu, nawet płci nie znam :P

Dodany tekst: nie, 22 cze 2014, 21:53:15

Cytat: dragonfly w 20 Cze 2014, 13:03:25
Moje pierwsze zakupy, jednak fajnie znowu miec maluszka lol https://plus.google.com/photos/115279740755817509395/albums/6026964194773619633?banner=pwa
swietne zakupy, w sumie większość wykorzystasz niezależnie od płci - chętnie bym u Ciebie zamowiła taki sam zestaw szmatek - skąd to ??

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

nionczka

Cytat: salsa w 22 Cze 2014, 23:50:40ło, juz robicie zakupy ?

ja kupiłam kilka sztuk body, bo się zdenerwowałam na bardzo nieudane zakupy dla starszej. No i ze względu na ceny. Wtedy kupowałam rzeczy od 16 tygodnia, chodziłam po sklepach, oglądałam. Nie robiłam hurtowych zakupów czy zamówień. Teraz jestem w 20 i w sumie nie zamierzam kupować, chyba, że wpadnę na jakąś super okazję. Teraz są wyprzedaże, więc to na pewno lepszy moment na zakupy niż wrzesień/pażdziernik, który mógłby się wydawać rozsądniejszym. Ja bym chciała temat ogarniać w sierpniu, liczę na ładną pogodę i szybkie suszenie w ogródku.

marax

Cytat: nionczka w 23 Cze 2014, 08:25:53
ja kupiłam kilka sztuk body, bo się zdenerwowałam na bardzo nieudane zakupy dla starszej. No i ze względu na ceny. Wtedy kupowałam rzeczy od 16 tygodnia, chodziłam po sklepach, oglądałam. Nie robiłam hurtowych zakupów czy zamówień. Teraz jestem w 20 i w sumie nie zamierzam kupować, chyba, że wpadnę na jakąś super okazję. Teraz są wyprzedaże, więc to na pewno lepszy moment na zakupy niż wrzesień/pażdziernik, który mógłby się wydawać rozsądniejszym. Ja bym chciała temat ogarniać w sierpniu, liczę na ładną pogodę i szybkie suszenie w ogródku.
kiedy rodzisz ? może będziesz chciała coś ode mnie odkupić. Ja mam dużo rzeczy kupionych z HM z tej bawełny  organicznej . Moja dziecko pewnie koło konca września już z tego wyrośnie a ja nie zamierzam już tego odkładać.
http://www.hm.com/pl/product/99838?article=99838- np takie i wersja jasny róż

nionczka

Marax, wróćmy do tematu we wrześniu. Ja mam termin na pocz. listopada i nie wiem co mam. Narazie nie będę kupować.  Nie znam nawet płci, więc nie wiem co wykorzystam, a czego nie. Choć dla noworodka mam raczej uniwersalne wzory.

salsa

Cytat: nionczka w 23 Cze 2014, 09:25:53Nie robiłam hurtowych zakupów czy zamówień. Teraz jestem w 20 i w sumie nie zamierzam kupować, chyba, że wpadnę na jakąś super okazję. Teraz są wyprzedaże, więc to na pewno lepszy moment na zakupy niż wrzesień/pażdziernik,
ja mam duzo rzeczy po A., do tego jak bedzie dziewczynka, to moja przyjaciółka trzyma dla mnie duzoooo rzeczy po córce - fajne markowe ciuszki, niezniszczone itp
ja nie mam ciśnienia, ze mam mieć wszystko nowe
przy Aleksie mało kupowałam - miałam sporo rzeczy po 2 innych dzieci, bardzoooo duzo dostałam nowych w prezencie, kupiłam sobie trochę takich rzeczy, ktore na prawdę chciałam miec i one raczej pod przeceny nie podchodziły ;) w sumie kupowałam na sam koniec takie rzeczy jak łózeczko, wózek itp
ogolenie to skompletowanie wyprawki zajęło mi wtedy 2 dni

teraz bede chciała kupić głownie rzeczy "wyjsciowe" bo grudzien i styczen u nas obfituje w masę wydarzeń swiąteczno-rodzinnych
no i pewnie bede musiała kupić kilka rzeczy grubszych bo mi się sezonowo dzieci jednak troszkę rozjadą (choc nie bardzo mocno, ale np dla A. nie miałam zimowego typowego kombinezonu) - no ale tego to w sklepach jeszcze nie ma

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)