Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nionczka

Ja niedlugo chyba bede dostawac ciuchy od siostry po jej dwumiesiecznej coreczce, ktora zaraz dogoni wzrostem Irene :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Angie

Cytat: nionczka w 22 Kwi 2010, 23:14:27
Ja niedlugo chyba bede dostawac ciuchy od siostry po jej dwumiesiecznej coreczce, ktora zaraz dogoni wzrostem Irene :-)

:D :D

nionczka

Cytat: Angelos w 22 Kwi 2010, 23:20:05
:D :D

Ale to na serio jest. Moja siostra mówi, ze juz jest za maly sweterkowy kombinezon, ktory jej dalam i ktory byl za duzy na Irene jak miala 4 miesiace. Przestalismy go uzywac w wieku 6 mcy, ale dlatego, ze zrobilo sie za cieplo po prostu.
Teraz nosi juz 62 a Irene jeszcze niektore rzeczy tez ma w tym rozmiarze :-)

dragonfly

nionczka moja Iska tez nie nalezy do duzych ludzikow ;D Ok, wzrostowo moze w jakas srednia sie lapie, ale wagowo - ona ma ledwo 10 kg  :padam: Strasznie jest drobna, topy na 6-9 m-cy jeszcze nosi, raczki ma smieszne, bo nie ma prawie tluszczyku i tylko zarys miesni widac  :mocking: A zebra to liczyc moge ;D Wiadac taki urok naszych dziewczyn ;D

siog

Cytat: dragonfly w 23 Kwi 2010, 17:55:27
nionczka moja Iska tez nie nalezy do duzych ludzikow ;D Ok, wzrostowo moze w jakas srednia sie lapie, ale wagowo - ona ma ledwo 10 kg  :padam: Strasznie jest drobna, topy na 6-9 m-cy jeszcze nosi, raczki ma smieszne, bo nie ma prawie tluszczyku i tylko zarys miesni widac  :mocking: A zebra to liczyc moge ;D Wiadac taki urok naszych dziewczyn ;D

az trudno uwierzyc! moja juz nosi 18-24 m-cy

dragonfly

Cytat: siog w 23 Kwi 2010, 19:26:23az trudno uwierzyc! moja juz nosi 18-24 m-cy
spodnie takie nosi ;D bo tylko takie na dlugosc sa dobre ;D ale w wiekszosci za szerokie (Benetton robi fajne, dosyc waskie)

aniak1211

Moja Dominika spodnie dresowe nosi 9-12miesiecy ;D
a dzinsy 12-18 :D

marax

Cytat: foszek w 22 Kwi 2010, 20:45:17
maraxela, gdybys ty widziala jakie sukieneczki byly na targu w namyslowie, miod cud i ceny takie przystepne
hmm jakies nowe czy uzywane ?

nionczka

Na rozmiary to ja za bardzo nie zwracam uwagi bo Irene w tym momencie nosi spodnie z H&M na 2-4 miesiace do bluzeczki z h&M na 18. Pokrecone te rozmiarysa i zalezy tez wiele od tego co to za ubranie i z czego.
Rozmawialam dzisiaj z siostra. Dalam jej kiedys wszystkie pomiary Irene, zeby sobie porównywala ze swoja. Dzis mi powiedziala, ze jej mala w wieku 2 mcy i 2 tyg jest wzrostem jak Irene kiedy miala 4 a wagowo 5 miesiecy!

brawurka

nionczka niesamowita rożnica jest też pomiędzy moimi dziewczynami

nionczka

Cytat: brawurka w 23 Kwi 2010, 23:01:06nionczka niesamowita rożnica jest też pomiędzy moimi dziewczynami

No wlasnie, wiekowo podobnie ja Irene z siostra. Irene rozwija sie podobnie do Igi. Ale Maja od poczatku byla duza o ile pamietam. A córeczka mojej siostry urodzila sie mniejsza od Irene :-)

abkasia

Hugo z H&M ma wiekszosc ciuchow na 74.. i wiele tych koszulek jest na niego jeszcze szeroka..
spodenki kupuje mu na 80, ale musze tak w pasie sciagac, ze az sie potem zle ukldaja.. ;D
a wazy 9.600 :D
myslelam, ze osiagna juz 10 g, ale nie.. ;D

aja

Cytat: magdalinska w 21 Kwi 2010, 20:33:16
ja lubie bodziaki z tesco :) pajace tescowe tez sa fajne

ja nie przepadam
matherace -   -  7pack body na krótki rekaw kosztuje 50 zł (za białe) a w tesco juz nie pamietam ile ...

Kasia

u nas bodziaki z tesco sprawdzily sie tylko w najmniejszym rozmiarze i te najzwyklejsze z małym rysunkiem
póxniej kupiłam w tesco  dosneyowe i już jakieś do bani były :(

najlepsze dla mnie sa cartersy i z HM (te z HM kupiłam na wyprzedarzy po 7zł za szt. wiec jeszcze znośnie ;) )

abkasia

a my z body nosimy tylko podkoszulek.. ;D
wiec bialy tescowy jest swietny :)

gioseppe

Cytat: nionczka w 22 Kwi 2010, 23:36:58
Teraz nosi juz 62 a Irene jeszcze niektore rzeczy tez ma w tym rozmiarze :-)
o mamo, jaka kruszynka :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

mobka

Od tego w prawo nowe zdobycze (kolory, szczegolnie zielen i turkus na pajacach sa znacznie bardziej intensywne):
http://picasaweb.google.pl/Mobka1203/Ciuszki?authkey=Gv1sRgCOXgrsayuZqW2AE#5466705795763780978

mobka

Dziekuje - wydalam juz majatek ;D Az sie sama zdziwilam jak podsumowalam :D

feeling.good

mobka ubranka super:)
Doczytałam na blogu, że poszukujesz szlafroka. Mnie udało się kupić cienki, z supergatunkowej bawełny i o ładnym kroju w carrefourze. Zapłaciłam chyba 50 zł. Były w różnych kolorach.

mobka

Cytat: feeling.good w 02 Maj 2010, 19:43:27
mobka ubranka super:)
Doczytałam na blogu, że poszukujesz szlafroka. Mnie udało się kupić cienki, z supergatunkowej bawełny i o ładnym kroju w carrefourze. Zapłaciłam chyba 50 zł. Były w różnych kolorach.

No mam zamiar wlasnie sie po marketach przejsc. Ewentualnie u tesciow na targu popatrzec ;) Jakbym rodzila w zimie, to bym zaszalala i kupila sobie frotowy jakis fajniusi. A tak to tylko bawelniany mi pozostaje ;D

siog

aniak1211