Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

justynaaaa2

nionczka ma widocznie po tobie zamiłowanie do tych butów "bliźniaków" :) (nie pamiętam jak się nazywała firma :blush:)

nionczka

Cytat: justynaaaa2 w 20 Kwi 2010, 22:02:39nionczka ma widocznie po tobie zamiłowanie do tych butów "bliźniaków"  (nie pamiętam jak się nazywała firma )

Camper, ale na Campery dla dziecka mnie nie stac. Sama chce kupic 4 nowe pary, ale dziecku zaluje. Zreszta te nopwe rozowe juz pozdzierala na chodniku wiec nie ma co inwestowac.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

justynaaaa2

Cytat: nionczka w 20 Kwi 2010, 21:04:29
Camper, ale na Campery dla dziecka mnie nie stac. Sama chce kupic 4 nowe pary, ale dziecku zaluje. Zreszta te nopwe rozowe juz pozdzierala na chodniku wiec nie ma co inwestowac.

widocznie Irenka nie chce ciebie narażać na koszty więc zadowala się na razie zwykłymi butami ale w mieszanej formie :D

martullek

Cytat: nionczka w 20 Kwi 2010, 20:55:15

Mi z dostępnych w Polsce firm najbardziej podobają się ubranka z Zary.

mi też. mogłabym wszystko wykupić :) sama też uwielbiam ten sklep.

abkasia

ja z chlopiecych ciuszkow preferuje zare i H&M. :D
z tych sklepow mam 80 % ciuchow.. ;D

ddu

no zara jest świetna, bez dwóch zdań! w ogóle ubrania dziecięce są śliczne
kawałek materiału 10 na 10 cm i kasa jak za sukienkę dla mnie
to jest potworne, w dodatku dzieciaki wyrastają z nich w oka mgnieniu...

abkasia

w zarze tzreba czekac na okazje..
ja ostatnio kupilam malemu wiatrowke za 60 zl.. i jest wgmnei sliczn ai super funkcjonalna..
chodzilam po nnych sklepach , cocodrillo, wojcik(ni epodoba mi sie) i ceny byly powyzej 100 zl

ale fakt, ze sukieneczki dziewczece w zarze sa za ponad 100... okropnie drogo! ale sa takie piekne....

zuzia

Cytat: abkasia w 20 Kwi 2010, 23:41:40w zarze tzreba czekac na okazje..
zdecydowanie
jak usłyszałam, że za buty dla niechodzącego dziecka takie mięciutkie chcą ponad 80 zł to :padam:

Dodany tekst: 20 Kwi 2010, 23:20:04

a z ciuszków uwielbiam carter's. na allegro mozna bardzo fajne rzeczy upolować. i są świetne jakościowo.

Kasia

Cytat: maraxela w 20 Kwi 2010, 20:39:56
a mi sie smyk i 5-10-15 nie podoba. No sa ladne ubranka ale nic mnie jakos nei zachwycilo . Mathercare mi sie bardzo spodobalo . Widac o gustach sie nie dyskutuje

mothercare ma IMO bardziej cukierkowe rzeczy :) podobne są w BHS
a smyk i 5-10-15 takie bardziej dorosłe :)

HM i zara to maja juz takie całkiem dorosłe :)

ja najbardziej lubie smyka i HM :)

Dodany tekst: 21 Kwi 2010, 08:46:04

Cytat: zuzia w 21 Kwi 2010, 00:19:24jak usłyszałam, że za buty dla niechodzącego dziecka takie mięciutkie chcą ponad 80 zł to
no no :) piękne niechody są w zarze ale ca 75zł szkoda mi było :D
w ogóle zara jest nie na moja kieszeń ;) nawet na wyprzedarzach :D

marax

ja wlasnie lubie takie cukierkowe. Ja nie toleruje ubierania malej w rzeczy ktore sa dla niej niewygodne np dżinsowe spodniczki ,dżinsowe spodnie ,jakies bluzki wymysle ala stara maleńka. Do zlobka chodzi ubrana tak zeby jej bylo maxymalnie wygodnie najlepiej dresik bawelniana bluzka. Dzisiaj ją ubralam ala flower power slicznie wyglada . Mam bzika na jej punkcie a ona ciągle tylko chodzi i mowi tata tata za noge sie jego trzyma a mi sie nie da wziasc na rece jak on jest ............. smutne to troche ale coż .

feeling.good

ddu

marax, przejdzie jej, nic się nie martw :)
widziałam to u bratanic mojego męża.
Ala jest już mamy córa, a przedtem to poza tatą świata nie widziała
może się mamą znudziła w czasie ciąży? ;)

Kasia

jeszcze moge Cubusa dopisać :) tez mają fajne ciuszki :) i jak robią promocje wyprzedarze to ceny BARDZO przyjemne :)

Dodany tekst: 21 Kwi 2010, 09:46:15

Cytat: maraxela w 21 Kwi 2010, 09:58:59ja wlasnie lubie takie cukierkowe. Ja nie toleruje ubierania malej w rzeczy ktore sa dla niej niewygodne
eh, inna stylistyka wcale nie oznacza niewygody :) chyba zadna matka nie chce aby jej dziecku było niewygodnie :)

marax

Matki to maja rozne dziwne dla mnie pomysly . Ubieranie noworodka w dzinsy i kurtke takze dzinsowa ............ Widzialam kiedys jak noworodek nie dosc ze mial sztywne dzinsowe spodnie latem to do calosci stylizacji mial skórzany pasek.  Te dzinsowe spodniczki tez krępują mojej Laurze ruchy . Jezeli sa za kolano to utrudniają jej kucanie . Denerwują mnie tez kaptury przy ubraniach . Dziecko czesto spi w dzien a jak ubiore ja w bluze z kapturem to w żłobku on atak zostanie położona spac a to srednio wygodne . Czasem jak chce ja ubrac to sie okazuje ze tych kapturkow to ona ma 3 na sobie bo kazda rzecz ma swoj wlasny .

Dodany tekst: 21 Kwi 2010, 10:10:42

cubus ma tez fajne rzeczy i wyprzedaże calkiem spore. Jeszcze podoba mi sie wojcik ale ceny to oni maja chyba wyzsze niz to mathercare

Kasia

Cytat: maraxela w 21 Kwi 2010, 11:08:41Te dzinsowe spodniczki tez krępują mojej Laurze ruchy . Jezeli sa za kolano to utrudniają jej kucanie
HA! czyli Twoja Laura ma dzinsiki :D

nie no spoko :) kazdy ubiera jak lubi :) ja mothercare ubóstwiałam jak Michał był malutki, te cukierkowe niebieskosci czy biel były idealne :) teraz Michał nosi się bardziej kolorowo wiec wole inne sklepy :)
a dzinsy uwielbiam, tym bardziej że wszystkie, które posiadamy są tak samo mieciutkie jak te bawełniane rajtki :)

bluzy, sweterki z kapturem u nas się super sprawdzają, bo Michał czesto czapkę zdejmuje a z kapturem rady nie daje :)

abkasia

ja ubieram malego w jeansy :D
jak byl maly to byl na wyjscia ubierany w dresik welurowy :)

mi sie podobaja koszule dla chlopco na stojki, jeansy i takie dorosle ubranka.. :)

dla dziewczynek lubie takie szerokie sukienki, choc w tym temacie biegla nie jestem, bo mam tylko chlopaka w domu.. :D

ishka82

Ja czasem lubię Niuśkę wystroić w sukieneczkę, czy inne wyjściowe wdzianko :D Ale te ubranka są miękkie i nie widzę, żeby było jej niewygodnie ;) A w domu, to wiadomo - wygoda i funkcjonalność przede wszystkim :)

marax

MOze jestem przewrazliwiona ale moja ma bardzo wrazliwa skore . Kazde dzinsy wbijaja sie jej w skore i zostawiaja slad . Jakos psychicznie nie moge sie przemuc do innych spodni poza dresami . Mam duzo takich ze sztruksu,miekkiego dzinsu ale leza w szafie i nie zakladam  :) sukienki dzinsowej tez jeszcze na sobie nie miala bo ja mam psychoze ze bedzie jej nie wygodnie :)

abkasia

ale ja nie bardzo Cie rozumiem marax... ;)
ja mam dla malego 2 pary jeansow, sztruksy, spodenki materialowe i kilka dresow..
i one wszystkie sa tak samo wygodne.
te jeansy sa mieciutkie, cienkie i nigdzie nei cisna... przeciez to nei sa sztywne jeansy, takie jak byly kiedys...
moj nie wylada na skrepowanego jesli zakladam mu tego typu spodenki.. ;)

to sa wygodne ubrania..

aja

Cytat: abkasia w 21 Kwi 2010, 11:19:32ja ubieram malego w jeansy
ja ubiarem ale najcześciej jak wychodzimy a w domu lata (mało ładnie ubrany) w spodniach dresowych, miekkich tak aby nie krępowało to jego ruchów
w zasadzie zachdzę do każdego sklepu z ciuszkami dziecięcymi ale chyba najwięcej mamy obecnie z zary, troszkę z h&m i lubię ubranka z firmy Mayoral

marax

ten pas sam mnie denerwuje w spodniach bo on jest taki pomarszczony i moja ma zawsze odgnieceni od tych takich zmarszczen w pasie .Pewnie to zalezy od skory dziecka .

ishka82

Cytat: maraxela w 21 Kwi 2010, 10:39:08
MOze jestem przewrazliwiona ale moja ma bardzo wrazliwa skore . Kazde dzinsy wbijaja sie jej w skore i zostawiaja slad . Jakos psychicznie nie moge sie przemuc do innych spodni poza dresami . Mam duzo takich ze sztruksu,miekkiego dzinsu ale leza w szafie i nie zakladam  :) sukienki dzinsowej tez jeszcze na sobie nie miala bo ja mam psychoze ze bedzie jej nie wygodnie :)
Moja już miała na sobie i sukienkę i spodenki jeansowe :D Ale niech każdy ubiera jak uważa :)

OlaFasola

Ja ostatnio kupiłam Mikołajowi dwie pary jeansów, jedne na 62 drugie na 68.
Są mięciutkie jak dresy, w pasie mają dodatkowo bawełniany ściągacz i wydają mi się bardzo wygodne.
W sumie jak się nad tym zastanowiłam, to chyba ubieram go bardzo "dorosło", bo mam ubranka głównie z HM, a one takie bardziej "poważne" są.

abkasia

bo wygoda jest ajwazniejsza, ale nie wymusz wcale dla dziecka tylko dresow.. ;)

Angie

Ja kupuję w różnych sklepach, tam gdzie mi fajny ciuch wpadnie w ręce :D
Najczęściej h&m, cocodrillo, mothercare, kappall, 5-10-15 ;D