Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

moje dziecko jest szalenie ruchliwe i on nie bedzie lezał sobie w kombinezoniku , musi miec cos bardziej niekrepujacego
na zimnie nie ale wejde z nim do domu, do kawiarni - gdziekolwiek gdzie jest łazienka i nie bede musiała rozbierac całego

ja naprawdę nie widze niczego praktycznego w takim całościowym kombinezonie

a pod ten co kupiłam tez moge cienki ciuch wsadzić-moj nie nosi na dzień pajaców wiec i pod kombinezon nie mam zamiaru zakładać :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ziuta

Cytat: justynaaaa2 w 26 Wrz 2013, 22:44:42czasem to odechciewa mi się w ogóle wychodzić, bo za bardzo się głowie co mu założyć, beznadzieja
mnie się odechciewa wychodzić, bo nie mam ciepłych ciuchów dla małej :zly:
ale jutro jadę na zakupy, nareszcie!

jo_miekka

Na spacer pod kocykiem? U nas nie przejdzie.
Na zimę mam jakiś taki mega gruby kombinezon, ale to na jakiś dziesięć stopni mrozu. Mam też futerko śliczne :)
Jak dla mnie i kombinezon ma sens i kurtka, tylko na inne okazje. Natomiast nie sądzę by to krepowalo ruchy dziecku.

salsa

ja mojego ubrałam w kombinezon - wyglądał jak Pi i Sigma :D potem w spodnie i kurtkę i juz wiedziałam co weźmiemy :) u nas tez nie wierze w spacer pod kocykiem :P generalnie A. jak juz siedzi sam to jzu teraz ciezko jest go namowic do położenia się
u nas najfajniejsza rozrywka to hopsanie

rubin04

Abkasia, jutro zrobie zdjecie i Ci wstawię.

Justyna, ja pod kombinezon ciepłego misia zima dawałam P. tylko body z dł. rękawem i rajtuzy.

mobka

Salsa, no jak uważasz. Ale widać, że mamy z dwójką dzieci preferują jednoczęściowy kombinezon ;) 

OlaFasola

Ja Salsę rozumiem, bo 3 lata temu też uparłam się na kurtkę i dopiero w połowie sezonu na szybko szukałam kombinezonu.
Teraz szukam dla Mileny, bo ten po Mikołaju będzie jednak za duży.
Dla Mikołaja na śniegowe szaleństwa też już kupiłam kombinezon.

Ogólnie Milenę ubieram inaczej niż Mikołaja, bardziej się dla mniej liczy moja i jej wygoda.

mobka

salsa

Cytat: mobka w 27 Wrz 2013, 06:52:49
Salsa, no jak uważasz. Ale widać, że mamy z dwójką dzieci preferują jednoczęściowy kombinezon ;) 

no i ? rozumiem ze to argument w stylu - nie masz dziecka, nie znasz się :P teraz juz jestesmy na poziomie :nie masz dwójki dzieci - nie znasz się lol ??

ja mierzyłam mu te jednoczesciowe i dla mnie to ubranie z dupy, dla m nie tez się liczy wygoda moja i dziecka-nie odpowiada mi w zasadzie taki jednoczesciowy strój
juz pomijam ze chciałam kupić w Wójciku (nie w zadnych H&Mach etc bo to jednak musi byc porzadne) i tam szyje się jednoczesciowe tylko dla dzieci leżących czyli do rozmiaru 74
mierzyłam ten na 74 to jest teraz na styk
natomiast od 74 szyje się juz spodnie i kurtki (spodnie ma zabudowane po same pachy a kurtkę za tyłek - i tu 74 jest jeszcze ciut za duze - na zime powinno starczyć

Kasia

Dla półrocznego Michała najwygodniejszym zestawem był jednoczęsciowy kombinezon i dodatkowo kurtka.
w kolejnym roku sprawdził się dwuczesciowy kombinezon, no ale miałam chodzace dziecko

jednoczesciowy jest mega wygodny, zakładasz jeden ciuch a nie dwa ;)

salsa

ok, ja rozumiem Was z tym zakładaniem-ale dla mnie to nie rpoblem ze zakładam dwie sztuki-ale pozniej mam łatwiej bo mam spodnie i kurtkę a nie takiego miszelinka
kazdy robi jak uwaza, my mamy kombinezon jednoczesciowy po ktorymś z dzieci-dostalismy i jest
w razie jakbym mocno potrzebowała to mam, ale ja generalnie nie lubie takich jednoczesciowek i A. od dawna nie nosi takich rzeczy
jedynie pajac na noc
mam taki jednoczesciowy kombinezon na teraz z grubej bawełny -czasem mu to wkładam do chusty ale tylko jak wiem, ze nie bede go nigdzie wyciagac , ewentualnie jak mam z nim isc do Koali i z powrotem
tak to preferuje body i oddzielne gory i doły

widocznie mam inaczej niż reszta strefy :D

jestynka

Cytat: mobka w 26 Wrz 2013, 22:59:15Sama na sobie mialam dzisiaj t-shirt, sweter z golfem i kurtke softshellowa i za cieplo mi nie bylo. Wiec body=t-shirt, bluzka=sweter, kurtka=kombinezon. A on sie nie rusza Grin

ja miałam kurtkę taką sportową i krótki rękaw pod spodem, upociłabym się w takim zestawie ;)
G. ubieram w body, bluzke i kurtkę-polar bez kocyka, spodnie i rajstopy.

Jak Was poczytałam, to może za chłodno ją ubieram  :knuje:
Nie wyobrazam sobie pakowania już w kombinezon.

Dodany tekst: 27 Wrz 2013, 08:58:26

Cytat: salsa w 27 Wrz 2013, 09:31:36widocznie mam inaczej niż reszta strefy Cheesy

F. jak miał ok. roku i jeżdził w zimę tylko w wózku, to nie miał kombinezonu wcale.
Mi najłatwiej było ubrac w kurtkę i zapakowac w ciepły koc.
Jak wsiadałam do autobusu/sklepu to zdejmowałam koc i nie musiałam go tak rozbierać

magdalinska

Cytat: abkasia w 26 Wrz 2013, 22:44:10
Jak dla mnie kombinezony dla mlodszych niz rok dzieci sa wlasnie bardzo wygodne. Ale to moja opinia ;D
ja tez tak uważam :)
mobka niekoniecznie, ja mam jedno ;)

salsa

Cytat: jestynka w 27 Wrz 2013, 09:49:15Jak Was poczytałam, to może za chłodno ją ubieram  knuje
Nie wyobrazam sobie pakowania już w kombinezon.
spoko, moje dziecko na ta pogode ma body z długim (lub body z krotkim+ bluzkę z długim) i do tego grubsza bluze dresową z kapturem + spodnie np dresowe lub jeansy + skarpetki i na to frotki

ale ja go na spacery czesto nosze w chuście (ale my juz   nie chodzimy na takie typowe spacery "bez celu" )
jak go biore do wozka to przykrywam jeszcze mu nogi kocykiem cienkim
tyle
sama chodzę w cienkiej bluzce i cienkiej kurtce skórzanej

marcheewka

Cytat: kotabma w 26 Wrz 2013, 21:14:33
zgadzam sie

Dodany tekst: 26 Wrz 2013, 20:15:34

http://www.tchibo.pl/spodnie-zimowe-p400043382.html?dim1=Sh67&vt=1cb18881760fb20ee2649ee4e8f27ad76d253527&cs=1
a czy jak kupie takie spodnie to da sie je wpiac do kurtki tchibo czy takie spodnie kupowane luzem sa niewpinalne

nie wepniesz, bo nie mają zamka do zapięcia.
W kombinezonie tym do zapięcia sa zamki na spodniach i kurtce, my taki mamy.

Dodany tekst: 27 Wrz 2013, 09:17:29

Cytat: salsa w 27 Wrz 2013, 08:11:27
no i ? rozumiem ze to argument w stylu - nie masz dziecka, nie znasz się :P teraz juz jestesmy na poziomie :nie masz dwójki dzieci - nie znasz się lol ??

ja mierzyłam mu te jednoczesciowe i dla mnie to ubranie z dupy, dla m nie tez się liczy wygoda moja i dziecka-nie odpowiada mi w zasadzie taki jednoczesciowy strój
juz pomijam ze chciałam kupić w Wójciku (nie w zadnych H&Mach etc bo to jednak musi byc porzadne) i tam szyje się jednoczesciowe tylko dla dzieci leżących czyli do rozmiaru 74
mierzyłam ten na 74 to jest teraz na styk
natomiast od 74 szyje się juz spodnie i kurtki (spodnie ma zabudowane po same pachy a kurtkę za tyłek - i tu 74 jest jeszcze ciut za duze - na zime powinno starczyć

a ja się z tobą zgadzam.
tez wolałam dla Oli dwuczęściowy kombinezon, u nas sprawdził się ten z Tchibo - kurtka i spodnie, ale można było go zapiąć zamkiem w jedno ( z czego korzystaliśmy na sankach), sama kurtka była do samochodu.
Mialam traumę po jednoczęściowym kombinezonie jak niemowlaka pakowałam.
Dla mnie to fajne rozwiązanie, bo mam i kurtkę i kombinezon.

Teraz też mam dla Oli ten spinany kombinezon Tchibo, na początku będzie w samej kurtce chodzić.

mobka

Cytat: magdalinska w 27 Wrz 2013, 09:02:43
ja tez tak uważam :)
mobka niekoniecznie, ja mam jedno ;)
No ale chodzilo mi, ze te co juz przetestowaly, to jednak w wiekszosci preferuja ponizej roku jednoczesciowy ;) I napisalam Salsa, ze mozesz miec inne upodobania, ale jak widac WIEKSZOSCI, ktora juz testowala w praktyce sprawdzil sie lepiej jednoczesciowy.

Jestynka, no ale masz rajstopy i spodnie. Ja rajstop nie zakladam - przewiduje albo spodnie i koc, albo spodnie i kombinezon (cienki).

Dodany tekst: 27 Wrz 2013, 09:27:58

Cytat: marcheewka w 27 Wrz 2013, 10:09:36tez wolałam dla Oli dwuczęściowy kombinezon, u nas sprawdził się ten z Tchibo - kurtka i spodnie, ale można było go zapiąć zamkiem w jedno ( z czego korzystaliśmy na sankach), sama kurtka była do samochodu.
Mialam traumę po jednoczęściowym kombinezonie jak niemowlaka pakowałam.
Dla mnie to fajne rozwiązanie, bo mam i kurtkę i kombinezon.

No jak Ola miala ponad rok, to jasne, ze spodnie i kurtka, ale jako niemowlaka wkladalas ja w jednoczesciowy ;) Tyle z episzesz, ze mialas traume, ale nie wiem dlaczego ;) Kuba mial pol roku +-2 miesiace jak byla zima i jednoczesciowy byl swietny na spacery. Do auta byla kurtka.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mobka w 27 Wrz 2013, 10:25:57no ale masz rajstopy i spodnie
mozna kupic spodnie lakko ocieplane - ja tak robilam ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

moje dziecko bedzie miało zimę miedzy 9 a 12 m-c zycia i dla mnie to juz kombinezon bez sensu - ale to ja matka jednego dziecka tak uwazam :P jak A. sie urodził tez go pakowałam w jednoczesciwowy kombinezon i to była masakra wtedy

mobka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Wrz 2013, 09:29:45
mozna kupic spodnie lakko ocieplane - ja tak robilam ;)
Uwielbiam te z podszewka. Ale to tez dla wiekszych dzieci ;)

salsa

widzisz Zwierzu, Ty tez się nie znasz lol

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: salsa w 27 Wrz 2013, 09:36:18
widzisz Zwierzu, Ty tez się nie znasz lol
wiesz, nie wiem, tzn ja wole istotnie oddzielnie, nie mam traum sankowych ze sniegiem wlazacym wszedzie, moze to przypadek, moze nie - fran mial juz prawie rok, jak sie pojawil snieg, ale zimno bylo wczesniej, jak juz siedzial i stal i tez nie kojarze kombinezonow - jesli nie bylo ocieplanych spodni na mneijsze, ale chyba byly, to pakowalam pod spodnie legginsy, jako, ze rajtek nie uznaje ;) poza tym kombinezonow tez nie lubie w ogole, dla siebie, na stokach ta moda tez juz minela dosc dawno, a chyba miliony narciarzy nie narzekaja na snieg pod kurtka ;) nie wiem, mam to w nosie, mam tylko nadzieje, ze kurtka puchowka z zary bedzie dobra jeszcze w tym roku, jesli nie, to mam do sprzedania fantastyczna kurtke puchowke na 2 latka ;)

www.annawilk.pl

magdalinska

Cytat: salsa w 27 Wrz 2013, 09:34:12
moje dziecko bedzie miało zimę miedzy 9 a 12 m-c zycia i dla mnie to juz kombinezon bez sensu - ale to ja matka jednego dziecka tak uwazam :P jak A. sie urodził tez go pakowałam w jednoczesciwowy kombinezon i to była masakra wtedy
\
żeby nie było, ja nie namawiam na jednoczęściowy ;) ale moje dziecko tez miało 9-12mcy i dla mnie jednoczęściowy był super. kurtke założyłam mu tylko raz
to pisałam ja, matka jednego dziecka ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: magdalinska w 27 Wrz 2013, 11:06:42to pisałam ja, matka jednego dziecka
lol lol

ja tez pisalam to ja, matka jednego i zadnego wiecej lol

www.annawilk.pl

jestynka

Cytat: mobka w 27 Wrz 2013, 10:25:57Jestynka, no ale masz rajstopy i spodnie.

tylko dlatego te rajstopy, bo ona ściąga buty, skarpety. Ostatnio z gołmi nogami przez to jeżdziła, po tym jak po raz 15 zakładałam jej skarpety.
Miny przechodniów bezcenne :D

mobka

Skarpietki niesciagalne ma hm. Te z absami. Reszta spada sama ;)