Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Zwierzatko patrzyłam, ale ja chyba chce na razie miskowy kombinezon i na zimę chyba też taki całościowy.

Dodany tekst: 26 Wrz 2013, 19:58:15

I chyba śpiwór do wózka by mi się przydał.

justynaaaa2

o właśnie jak o kombinezonach i śpiworach mowa to mam pytanie :)
mam dla A. taki miśkowy kombinezon i drugi taki zwykły, gruby typowo zimowy (moja chrześnica w nim całą zeszłą zimę przebimbała) i mam śpiwór do spacerówki grubaśny no i zastanawiam się czy jest sens kupować jakąś kurtkę  :hmm: do śpiwora chyba potrzebna  :hmm:
no i przy jakich temp. zakładać mu ten miśkowy kombinezon? teraz to chyba jeszcze za ciepło co  :hmm:

salsa

Justa, ja kupiłam kurtkę ciepłą i spodnie takiej jak narciarskie tez ciepłe-nie chciałam kombinezonu bo zimą to ja go juz w snieg rzucę a te kombinezony takie krępujące ruchy

śpiwora do wozka nie kupuje
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mobka

O wlasnie IMO w kombinezonie jednoczesciowym jest wygodniej niz w dwu. I nie wiem, co masz Salsa na mysli mowiac, ze w snieg wrzucisz, bo obawiam sie, ze nie bradzo wrzucisz ;) On moze ledwo stac.

Ja kurtek z doswiadczenia dla maluchow niechodzacych nie lubie, bo to sie podwija, przesuwa, trzeba pamietac o poprawianiu w wozku. Ale kurtka przydaje sie do samochodu (choc tez sie trzeba napoprawiac).

Ja zakladam, ze raczej butow zimowych nie kupie, a kupie spiwor. Nawet jakbym miala na sanki posadzic, to w spiwor i kombinezon wrzuce i bedzie cieplo.

A co do obecnych temperatur, to jakbym miala miskowy kombinezon, to bym zalozyla i z kocem mialabym spokoj. A tak zakladam dresy i musze nogi kocem opatulac ;D

abkasia

Nawet moje chodzace dziecko raczej malo bedzie po sniegu chodzilo. Bo male, bo zimno, bo slabo chodzi. Dla malucha lezacego kombinezon najwygodniejszy. Ja swojej chyba ten komplet kupie

Dodany tekst: 26 Wrz 2013, 21:13:00

http://m.hm.com/pl/product/08538?article=08538-B#mediaType=STILL_LIFE_FRONT

justynaaaa2

no właśnie też nie lubię kurtek, bo się zawijają  :crazy: ale do śpiwora nie wepchnę go w kombinezonie (chyba, że w tym miśku - już mi gorąco na samą myśl :crazy:) jakaś kurtka by się jednak przydała  :hmm: nie chcę zimy  :zly:
też mi się wydaje, że jednoczęściowy jest wygodniejszy i dla dziecka (zwłaszcza takiego niechodzącego) i dla rodzica, nic się nie zawija, nie ściąga, nie podwiewa :)

to może ja już wyciągnę tego miśka, bo zaraz mi z niego wyrośnie ;D ale cały czas mam wrażenie, że on za ciepły, nie wiem, może ja go za chłodno ubieram  :crazy:

kotabma

Cytat: mobka w 26 Wrz 2013, 21:58:50kombinezonie jednoczesciowym jest wygodniej niz w dwu
zgadzam sie

Dodany tekst: 26 Wrz 2013, 21:15:34

http://www.tchibo.pl/spodnie-zimowe-p400043382.html?dim1=Sh67&vt=1cb18881760fb20ee2649ee4e8f27ad76d253527&cs=1
a czy jak kupie takie spodnie to da sie je wpiac do kurtki tchibo czy takie spodnie kupowane luzem sa niewpinalne

abkasia

Ale do kombinezonu mozesz wlozyc malego w samym pajacu jak sie martwisz ze mu za goraco bedzie .
Choc kurtka sie przydaje bo czasem nie jest zimno. 

mobka

Kotabma, nie wiem co masz na mysli mowiac wpiac. Po prostu na nie kurtke zakladasz.

Justynaaaa, no zalezy co ty Adaskowi ubierasz. Szymon kurtke mial raz, a tak to ma body krotki r., bluzeczka bawelniana dl. r., dresy, bluza, cienkie skarpetki hm (bo tylko one sie nie sciagaja ;)) i na to frotowe skarpety.A i czapa od OliFasoli. Do tego kocyk cieplejszy juz - taki jak la milou czy jak one sie tam zwa.

magdalinska

Kubus w zimie miał 9-12mcy i "przechodził" całą w jednoczesciowym kombinezonie. Miałam tez kurtke, załozyłam mu ją raz

mobka

No teraz jaknym miskowy kombinezon miala, to darowalabym sobie bluze i kocyk z ww zestawu.

Dodany tekst: 26 Wrz 2013, 21:24:51

Choc dzis zimno bylo i moze jednak cienki koc bym wziela ;)

rubin04

A, ja mam do sprzedania nowy, zapakowany ładny kombinezon TTchibo dla dziewczynki, fioletowy, rozm. chyba 74/80

abkasia

kotabma

Cytat: mobka w 26 Wrz 2013, 22:22:51Kotabma, nie wiem co masz na mysli mowiac wpiac.
jak kupujesz w komplecie to mozesz zamkiem zlaczyc kurtke i spodnie i z 2-czesciowego robi sie 1-czesciowy.
nam takie rozwiazanie jest niezbedne na sanki i zalenstwa Z (ona juz sie pyta kiedy bedzie snieg bo chce na sanki ;) )

mobka

Cytat: kotabma w 26 Wrz 2013, 21:27:46
jak kupujesz w komplecie to mozesz zamkiem zlaczyc kurtke i spodnie i z 2-czesciowego robi sie 1-czesciowy.
nam takie rozwiazanie jest niezbedne na sanki i zalenstwa Z (ona juz sie pyta kiedy bedzie snieg bo chce na sanki ;) )

To ja sie nie spotkalam, ale ja kupowalam w sieciowkach a nie typowych sportowych sklepach.

kotabma

ja mam taki z tchibo kupiony rok temu, dostalam teraz tez sama kurtke po bratanicy, pytalam o spodnie ale bratowa mowi ze nie maja bo nie kupili. w kurtce zamek na dopiecie spodni jest. z checia kupilabym same spodnie i dopiela.

Dodany tekst: 26 Wrz 2013, 21:43:07

http://allegro.pl/kombinezon-tchibo-jak-nowy-98-104-i3577081281.html

justynaaaa2

Cytat: mobka w 26 Wrz 2013, 21:24:31
No teraz jaknym miskowy kombinezon miala, to darowalabym sobie bluze i kocyk z ww zestawu.

Dodany tekst: 26 Wrz 2013, 21:24:51

Choc dzis zimno bylo i moze jednak cienki koc bym wziela ;)
czyli teraz pod miśka założyłabyś jeszcze body + bluzka+ spodnie i kocyk na wierzch?  :hmm:
ja myślałam, że body+rajstopy by wystarczyły a i tak by mu było za gorąco  :hmm:
ja naprawdę mam wielki problem z ubieraniem, nie sądziłam że to będzie takie trudne  :blush: czasem to odechciewa mi się w ogóle wychodzić, bo za bardzo się głowie co mu założyć, beznadzieja  :headbang:

kotabma

justynaaaa2 tak jak dzis to ja bym dala tylko body i kombinezon+skarpetki 2 pary
wzielabym na wszelki wypadek kocyk i jakby Ma zasnela to pewnie bym przykryla

Dodany tekst: 26 Wrz 2013, 21:51:48

Cytat: justynaaaa2 w 26 Wrz 2013, 22:44:42ja naprawdę mam wielki problem z ubieraniem, nie sądziłam że to będzie takie trudne
ubieraj warstwowo - zawsze mozesz cos zdjac lub dolozyc tym bardziej ze pogoda jest teraz zmienna i zdradliwa

mobka

No to jeszcze zalezy jak cieply ten kombinezon ;)
Ja rajstop nie uzywam zbytnio ;)
Sama na sobie mialam dzisiaj t-shirt, sweter z golfem i kurtke softshellowa i za cieplo mi nie bylo. Wiec body=t-shirt, bluzka=sweter, kurtka=kombinezon. A on sie nie rusza ;D

abkasia

U nas bylo dzis 10 st
Mala byla ubrana: body z dlugim rekawem, koszulk z krotkim rekawem. Na to bluza z misia leginsy takie lekko ocieplane.
Czapka, komin kozaczki i kocyk
Bluza taka

mobka

Cytat: abkasia w 26 Wrz 2013, 22:00:29
U nas bylo dzis 10 st
Mala byla ubrana: body z dlugim rekawem, koszulk z krotkim rekawem. Na to bluza z misia leginsy takie lekko ocieplane.
Czapka, komin kozaczki i kocyk
Bluza taka
No to podobnie.

kotabma

abkasia

salsa

ja nie wiem jak sie miałby cos mu zawinąc,kurtka długa a spodnie jak narciarskie wysokie
te kombinezony nie wydaja mi sie wygodne i sa dośc krepujace

no i zeby dziecko się załatwiło to całe trzeba rozbierac
poza tym jak np gdzies bedziemy jechac(nie isc na spacer) to nie bede musiała go całego w kombinezon pakowac tylko wystarczy sama kurtka

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

abkasia

Salsa chyba nie bedziesz dziecka wysadzala w zimie na trawe..
Jak dla mnie kombinezony dla mlodszych niz rok dzieci sa wlasnie bardzo wygodne. Ale to moja opinia ;D

Dodany tekst: 26 Wrz 2013, 22:45:53

A do galerii samochodem to jasne ze kurtka jest przydatna i wygodna