Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

feeling.good

Matylda ma dziś na sobie spodenki 68 i bluzeczkę 74. Ona jest dość kompaktowa :) Stas wciąż mógłby nosić swoje spodenki na 86, w większości i tak muszę zaciągać gumki. Niestety część spodenek kupionych na zeszłorocznej wyprzedaży nie nadaje się w tym roku, właśnie ze względu na szerokość w pasie, a regulacji niestety nie mają.

foszek

Cytat: sputnik w 08 Lip 2013, 11:24:34
foszek, ile H. ma wzrostu?
86/87 cm
Cytat: feeling.good w 08 Lip 2013, 13:05:50Niestety część spodenek kupionych na zeszłorocznej wyprzedaży nie nadaje się w tym roku, właśnie ze względu na szerokość w pasi
ja tak mam z 2 parami spodni z zara

marcheewka

Ola nosi teraz bawełniane spodenki na 74, 80 i 86 ;)

koszulki z krótkim z h&m na 86

leginsy 80, 86, 92 - teraz są za kolano ;)

Z sukienek zrobiły się tuniki

tylko z bluzek z długim i ze spodni wyrasta. No i spódniczki robią się za krótkie, ale teraz ubieram pod spód leginsy za kolano i też jest ok.

ziuta

ja nie kupiłam w tym roku ani jednej sztuki odzieży letniej dla Karola, nie mam głowy (bo remont), nie mam czasu (bo remont), nie mam kasy (bo remont) i już nie kupię, długie spodnie ma z wiosny, a koszulki i spodenki wszystkie z zeszłego lata, tylko guziczki w regulacji przepinam ;D

olgaaa1

Ja już po sklepach nie chodzę, bo ona ma tyle tego, że w połowie nie chodzi, a na podwórko nie musi mieć hitów sezonu. Chciałam jej kupić coś do przedszkola na wrzesień, ale nic nie ma niestety.
Co do rozmiaru, to Gabrysiek nosi 98, czyli standardowo w tym wieku :)

marcheewka

ja też już nie kupuję, bo za dużo mam w szafie, nawet już sama nie pamiętam, co tam jest

zresztą pełno ciuchów z ubiegłego lata jest dobra

konwalia

A ja kupuje na wyprzedażach, wole rak niż grzebać w Lumpur, gdzie ciuchy dla kilkulatkow są jak szmaty
Niestety obie pary butów z zary oddałam, bo poeta uciekała i zamówiłam stupsy z Alando

natka

Cytat: konwalia w 09 Lip 2013, 11:37:18poeta uciekała
:D ech, te smartfony :D
ja tez w tym roku nuchow na lato właściwie nei kupiałam, jedyne  koszulki w lidlu.

konwalia

marcheewka

ja też kupuje na wyprzedażach albo na allegro.
Tylko wiosną kupiłam już tyle ciuchow ( koszulki z krótkim, sukienki, spodniczki), że teraz dokupiłam trochę krótkich leginsów i jest ok.
Zresztą ona już tak nie rośnie teraz, a ja kupowałam w większości na 98/104 to i nadal jest dobre.

Nawet stopa jej ostatnio nawet nie rośnie.

foszek

Dzisiaj ubralam malej top rozmiar 68  :rotfl:

kotabma

a ja juz widze ze ciuchy ktore teraz nosi Zosia beda dobre na Marte za rok. chyba ze mala troche zwolni z rosnieciem.
juz jedne krotkie spodenki po praniu zamiast Z dalam M isa ok :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Cytat: foszek w 09 Lip 2013, 20:51:45
Dzisiaj ubralam malej top rozmiar 68  :rotfl:

aa, przypomnialam sobie o spodenkach, które Ola nosi od ponad 2,5 lat ;)
Rozmiar 3-6 miesięcy 68.
najpierw były normalne, długie. Potem takie 3/4
W ubiegłe lato były lekko za kolano, musze je wyjąć, w tym roku będą jako krótkie, przed kolano ;)

A sa fajne, bawełniane, czerwone ( ulubiony kolor Oli), świetny materiał - firma  carters

foszek

Cytat: marcheewka w 10 Lip 2013, 09:45:45
aa, przypomnialam sobie o spodenkach, które Ola nosi od ponad 2,5 lat ;)
Rozmiar 3-6 miesięcy 68.
najpierw były normalne, długie. Potem takie 3/4
W ubiegłe lato były lekko za kolano, musze je wyjąć, w tym roku będą jako krótkie, przed kolano ;)

A sa fajne, bawełniane, czerwone ( ulubiony kolor Oli), świetny materiał - firma  carters
ja tez mam jedne takie, tez czerowne, tylko rozmiar 62 z aldi

feeling.good

POMOCY!!! Poszukuję kapelusza słomkowego z HM w rozmiarze 92.

Chodzi mi przede wszystkim o niebieski kapelusz poprzetykany kolorowymi "nitkami" albo taki:
, może być też w wersji dziewczęcej z koralowymi paskami

Gdyby ktoś widział, proszę ładnie  :pray: :pray: :pray:

niewiemjaka

feeling.good kurka wczoraj byłam w Wola Parku i widzialam sporo tych kapelusikow slomkowych tylko troszke inne od tego co wkleilas tez z niebieska wstazka chyba w kratke, za 10 zł, nawet sie zastanawialm czy nie kupic..
szlag, a dzisiaj wyjezdzam po pracy od razu na wieś.... może ktoś inny ?

feeling.good

nniewiemjaka, o takim myślisz?

On jest bardzo sztywny. Te, o których piszę są z działu baby i są miekkie z podszewka

niewiemjaka

mignon

ja ostatnio znowu podbiłam Lindex, ale najfajniejszego zakupu nie ma niestety na stronie. A lniane spodnie (coś a la pumpy) są po prostu boskie.

Do tego chinosy i dwie bluzki (świetna, cienka bawełna - świetna na ciepłe wieczory)

http://www.lindex.com/pl/kids/baby-0-1-year/bottoms/6907265/Chinos/?styleId=37491678
http://www.lindex.com/pl/kids/baby-0-1-year/tops/6946866/T-shirt/?styleId=44604653
http://www.lindex.com/pl/kids/baby-0-1-year/tops/7009037/T-shirt/?styleId=48655648

plus jeszcze dwie pary spodni od dresu i bodziak.

I jeszcze piracka koszulka z Reserved, co to mnie Rubin namówiła ;)

Dobrze, że byłam z mamą ;)

nionczka

Cytat: konwalia w 06 Lip 2013, 11:29:35
Gdzie kupie ładny kostium na 98-104? Mam jednoczęściowy na 2-3 kupowany na zapas i za mały
A że się odpieluchowujemy myślałam o dwuczęściowym, tylko mini bijini, które widuje jakoś mi nie leżą

w sportowych patrzyłaś? szczególnie we francuskich? Poszukaj takich fajnyh majteczek kąpielowych z falbanką. I w Zarze.

zuzia

feeling.good
nie było tych kapeluszy :(
nie masz może numeru albo coś?

feeling.good

zuzia, dziękuję. Właśnie dopiero mnie olśniło, że ani zdjęcia nie zrobiłam, ani numeru nie zapisałam :(

foszek

bylam dzisiaj na zakupach w zarze i chyba sklep sprezentowal mi krotkie dzinsowe spodenki dla malej :D
Jakos nie umiem znalesc ich na paragonie (fajna cene mialy: z 18,99 przecenili na 3,99€)

ishka82

kupiłam dziś Niusi bluzę i koszulkę zieloną z arbuzem...niestety koszulki nie umiem znaleźć ;D

Kasia