Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

zosia2007

mobka

Ciesze sie, ze sie Wam podobaja :) A tu nastepnych kilka - pojechalismy na jeszcze jedne zakupy  :blush: :blush: :blush: :blush:

Ja nie wiem, gdzie wy spiochy i pajace kupujecie - nigdzie nic mnie nie urzeklo ;D

rilla

mobka sliczne ciuszki!!! ale ja dostałam szału z pajacemz rozpieciem na jedna nogawke, miałam wlasnie taki jeden ze smyka.
Zielony sweterek boskiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

mobka

Cytat: rilla w 17 Kwi 2010, 20:20:10
mobka sliczne ciuszki!!! ale ja dostałam szału z pajacemz rozpieciem na jedna nogawke, miałam wlasnie taki jeden ze smyka.
Zielony sweterek boskiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ja postanowilam sprobowac, choc dziewczyny tu pisaly, ze mothercare ma tez takie i nie jest to fajny pomysl. Ale totalnie nie ma pajacow w sklepach... ide zaraz allegro przekopac.
A zielony sweterek maz wybral, drugi z reszta tez ;)

A i widzialam swietne body w re-kids z malym diablem tasmanskim, ale 35zl kosztowalo - toz to przesada! :(

abkasia

ja pajace uzywalam tylko do spania, wiec traktowalam ja jako piżamki..( nie musialy byc mega piekne, ale wygodne i w dobrym rozmiarze) kupuje w tesco.. ;D

Angie

Cytat: abkasia w 17 Kwi 2010, 20:48:22
ja pajace uzywalam tylko do spania, wiec traktowalam ja jako piżamki..( nie musialy byc mega piekne, ale wygodne i w dobrym rozmiarze) kupuje w tesco.. ;D

U mnie tak samo i też kupuje w tesco  :highfive: Choć mam też na 12-18 miesięcy z mothercare kupione na allegro ;D

abkasia

mobka a twoje ciuszki bardzo mi sie podobaja :)

moje dla Hugusia nei byly takie ladne.. ;)
dopiero pozniej nauczylam sie kupowac ladne i pasujace o siebie.. :D

Dodany tekst: 17 Kwi 2010, 20:51:19

Cytat: Angelos w 17 Kwi 2010, 20:49:59
U mnie tak samo i też kupuje w tesco  :highfive: CqFDhoć mam też na 12-18 miesięcy z mothercare kupione na allegro ;D
:highfive: :highfive:

mobka

Cytat: abkasia w 17 Kwi 2010, 20:50:04
mobka a twoje ciuszki bardzo mi sie podobaja :)

moje dla Hugusia nei byly takie ladne.. ;)
dopiero pozniej nauczylam sie kupowac ladne i pasujace o siebie.. :D

Dodany tekst: sob 17 kwi 2010 17:51:19 GMT-1
:highfive: :highfive:

A dziekuje bardzo :) Tylko nie wiem, czy beda pasowaly do siebie, osobno sa ladne, ale nie mam pojecia jak to zesatwie ;D

Do tesco wlasnie musze zajrzec, ale nie do mojego malego, tylko do jakiegos wiekszego, bo u mnie nic ciekawego nie ma :(

Dodany tekst: sob 17 kwi 2010 19:55:37 GMT-1

Cytat: doda w 17 Kwi 2010, 21:41:47pajace mam głównie ze smyka,

No wlasnie dzisaij jakies pustki byly. Bylismy w smyku przed swietami i bylo znacznie wiecej malych ciuszkow. A dzisiaj jakies pustki takie... Sliczne ubranka sa w Swiecie Dziecka, ale ceny sa porazajace. Ten komplecik bluzeczka i krotkie spodenki stamtad mamy, a kosztowal cos ok. 50zl :(

abkasia

Cytat: mobka w 17 Kwi 2010, 20:54:02
A dziekuje bardzo :) Tylko nie wiem, czy beda pasowaly do siebie, osobno sa ladne, ale nie mam pojecia jak to zesatwie ;D

ja mialam doklednie to samo! niby pojedynczo ladne,ale nic do siebie nie pasowalo :rotfl: :rotfl: :rotfl:

teraz na szczescie juz wszystko pasuje :D

w tesco sa body te tescowe i one sa mneij ladne i tansze i takie z serii z dysney i oe sa ladniejsze :D i drozsze.. ;)

fasolka1980

wiecie co, ja ciuchy dla mlodego mialam troche od kolezanek, troche z ciuchlandu, troche maz przywiózł z zagranicy

i tak wielu nie założył

chyba nie ma co duzo wydawac na pierwsze ciuszki, bo z nich szybko dzieci wyrastają, dopiero gdzies na 68 rozmiarze zatrzymalismy się na dłuzej

choc wiem, ze ciezko się powstrzymac przed tymi slicznosciami :)

nionczka

Ja tiszerty uzywalam od zeszlej wiosny/lata na body z krotkim badz bez rekawka. Body traktuje jako bielizne i zazwyczaj  nie sa one widoczne u nas. Ewentualnie rekawek pod sukienka, etc. Tylko na naprawde gorace dni Irene nosila body bez koszulki i byly to wtedy kolorowe body.
Jesli chodzi o pajace jak mowicie (jakos nie moge sie przyzwyczaic do tej nazwy ;-) mi tez wiekszosc sie nie podobala. Ale znalazlam sklep francuski, w ktorym udawalo mi sie ragularnie kupowac pizamki w promocjach.

Mobka, Ty chyba masz juz duzo ubranek. Ja bym narazie nie kupowala juz nic. Poczekaj az sie maly urodzi i zobaczycie w czym Wam najwygodniej, czego uzywacie. etc. Poza tym nie wiemy jeszcze jakie bedzie lato. Moze upalne a moze wrecz przeciwnie?

Dodany tekst: 17 Kwi 2010, 22:01:25

Cytat: fasolka1980 w 17 Kwi 2010, 22:38:14chyba nie ma co duzo wydawac na pierwsze ciuszki, bo z nich szybko dzieci wyrastają, dopiero gdzies na 68 rozmiarze zatrzymalismy się na dłuzej

Chyba, ze jest sie Irenka :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

mobka
cudne te rzeczy. skad jest ten zielony sweterek?

Kasia

mobka ciuszki wyjątkowo ladne :)
chyba twój maluch bedzie najmodniejszym strefowym kawalerem :)

najladniejsze pajace jakie widziałam byly w smyku - głownie welurowe
bawełniane fajne są w mothercare i tesco - ale poszukaj na allegro bo mozna naprawde ladne i tanie utrafić :)

Dodany tekst: 17 Kwi 2010, 21:59:15

Cytat: zuzia w 17 Kwi 2010, 22:26:12
mobka

tą żabke gdzieś ostatnio widziałam :hmm: oczywiscie znowu nie pamiętam gdzie :hmm:
w kazdym razie albo w arkadii albo w wola parku

Dodany tekst: 17 Kwi 2010, 23:52:32

żaba jest ze smyka :)

mobka

Cytat: zuzia w 17 Kwi 2010, 23:26:12mobka

Ze Smyka.

Cytat: nionczka w 17 Kwi 2010, 23:00:42Mobka, Ty chyba masz juz duzo ubranek

No wlasnie nie mam duzo, bo mam

Cytat: mobka w 17 Kwi 2010, 14:48:32
(...) W sumie mam dopiero 3x body 56 z krotkim, 2x polspiochy 56, 1xspodenki 56, 1x spiochy 56, 2xkoszulka 56 z dlugim, 1x koszulka 56 z krotkim, 2xrampersy 56, 1x pajac 56, 1xkoszulka 62 z krotkim, 1xkrotki spodenki 62, 1x body z dlugim 62. A i bluze 62-68 ciepla bardzo.

I 1xbody z krotkim 62, 1xpajac welurkowy na 62 i 2x sweterki na 62 ;D

Mam zamiar teraz kupic jakies bardziej bielizniane body z krotkim lub na ramiaczkach w obu rozmiarach, jakies pajace w obu rozmiarach i troche ladnych body z dlugim w obu rozmiarach. I spodenki i spiochy. I chyba bede miala wszystko. Ale z tym sie teraz nei spieszy, ale kupie na pewno przed porodem. W przyszlym miesiacu, albo dopiero w czerwcu. No chyba, ze cos mi w oko wpadnie.

Wczoraj na allegro spodobalo mi sie jeszcze to:
http://allegro.pl/item969973772_super_komplet_carter_s_body_i_spodnie_r_nb_56_62.html
http://allegro.pl/item989308565_super_body_bodziaki_carter_s_aniolek_r_nb_56.html
http://allegro.pl/item994718834_super_body_bodziaki_carter_s_ciuchcia_r_3m_62.html

i od innego sprzedawcy to:

http://allegro.pl/item988964482_nowe_spioszki_body_dlugi_rekaw_56_cm.html
http://allegro.pl/item993711455_nowy_komplet_nowe_spodnie_bluzka_62_cm_0_3_m.html
http://allegro.pl/item999003520_nowe_body_mothercare_7_szt_zoo_68_cm_0_3_mies.html

Teraz RACZEJ kupowac ich nie bede, ale bede sledzic pozniej czy ci sprzedawcy nadal to maja :D

ddu

mobka, kusisz :D

Dodany tekst: 18 Kwi 2010, 12:10:52

co to są rampersy?

brawurka

ishka82

mobka, śliczne ciuszki :) Ten sweterek zielony jest boski :dreaming:

ddu

brawur, dzięki!
byłam pewna, że body to body....
człowiek uczy się całe życie!
polewam!

justynaaaa2

mobka przepiękne  :dreaming: wszystko mi się strasznie podoba :) i kolory cudowne :)
no i dziecko będzie idealnie pasowało do mieszkania i wózka :D

martullek

mobka, piękne ubranka! super kolory!

rilla

hm dla mnie do odpadnięcia pępka najlepsze były cienkie koszulki wiązane na boku za 9 zł i zwykłe śpioszki. Jakoś nie lubiłam gdy po naciągnięciu body kikut pępowiny się przyciskał do brzucha - a raczej ten klips

Kasia