Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

salsa, Ty się zastanawiasz nad paskami, a tu zobacz, na aukcji ten drugi wystawiony jako "dla dziewczynki" :D

http://allegro.pl/roz-56-lato-rampers-dla-dziewczynki-baby-nowy-i3275339243.html

myślę, że dopóki nie założysz mu sukienki tiulowej, wszystko będzie ok ;)

OlaFasola

ddu, pamiętam o czapach, ale Pani ddu miała wybrać kolor i mówiła, że pomyśli i da znać. Nie ułatwię Ci, bo mam wiecej kolorów jeszcze :D Wieczorem wrzucę na fb :)
Za kropę na pumpach stawiam wirtualnie  :beer:, a jak już dotrzesz do Wro to z przyjemnością postawię nawet 3 całkiem realne :D I masz u mnie stanowisko Naczelnego Wymyślacza :D

Tak, mam magente na koszulki. W jakim rozmiarze koszulka 92? Czy 98?
Wieczorem dorzucę też całkiem letnie kolorowe cienkie krótkie pumpy. Mój faworyt to żółte z kieszonkami :D a dla dziewczynek grochy. Super wyszły. Ja już się na ciepło nie mogę doczekac jak Mikołaja w nie wystroję :D

Dodany tekst: 27 Maj 2013, 09:10:50

Tu trochę już widać :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=605461159465893&set=pb.582032138475462.-2207520000.1369638621.&type=3&theater

didi_loczek

Cytat: salsa w 27 Maj 2013, 00:29:23dziecko moze założyć takie rampersy jak te na drugim planie - co mysliscie  ??
Mój Wojtek takie by nosił :).

abkasia

A dla mnie dziewczynskie ;) a moj H ;nosi czasem rozowe koszulki. Mial kiesys z h&m

rubin04

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

ola fasola, myślałam, że już odpowiedziałam :D
jedna z taką kropą, jak miałam, taką niby turkusową
a druga może byc z magentą np.

i koszulkę na rozmiar 98 zdecydowanie.

salsa

Cytat: golinda w 27 Maj 2013, 09:03:58
salsa, Ty się zastanawiasz nad paskami, a tu zobacz, na aukcji ten drugi wystawiony jako "dla dziewczynki" :D

http://allegro.pl/roz-56-lato-rampers-dla-dziewczynki-baby-nowy-i3275339243.html

myślę, że dopóki nie założysz mu sukienki tiulowej, wszystko będzie ok ;)
tak wiem ze ten zestaw sprzedaja jako dziewczecy ale opcja dla chłopaków była nie do przyjecia lol
a ten rampers z sowami to dla mnie taki uniseks

to mowicie, ze te paski OK dla chłopaka? bo ładny jest na zywo, a w sumie szkoda zeby lezał :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

nionczka

Cytat: marax w 26 Maj 2013, 20:42:57
moj maz mowi że to motyw przewodni przyszlego sezonu . Tak im mowili na szkoleniu a on pracuje w duzej graficznej firmie -maja caly sztab  wyszukujacy najnowsze trendy ( przynajmniej tak im sie wydaje ) . Teraz wszystko ma byc z wąsami .
motyw już ponad rok się przewija, na ubraniach mniej (albo te mnie jakoś mniej interesują), ale na przedmiotach użytkowych szaleją. http://godcreatedwomen.blogspot.com/2012/12/masz-juz-swojego-wasa.html http://problems.blog.onet.pl/2011/05/11/moda-wasy-atakuja/

justynaaaa2

salsa ja bym spokojnie założyła jeden i drugi dla chłopaka :)

salsa

no to skoro strefa tak mowi, to bedziemy stroić ;)

btw-ja w ciazy nie miałam potrzeby kupowania ciuszków dzieciowych a teraz to poprostu ciagle cos :P jakbym mogła to bym wykupiła dla niego całe sklepy :P
ostanio miałam hasło do smyka na zniżkę -25%
oczywiscie kupiłam wór ciuchów
ale juz biore rozmiar 74 bo 68 juz dobre są !!

golinda

a ja nawet nie wiem co kupić...
jak będzie pogoda taka jak dziś, jak ze szpitala będziemy wychodzić, to co mam dzieciom założyć? zimowe kombinezony?!?

salsa

Cytat: golinda w 27 Maj 2013, 21:41:29jak będzie pogoda taka jak dziś, jak ze szpitala będziemy wychodzić, to co mam dzieciom założyć? zimowe kombinezony?!?
hmmm dobre pytanie... na pewno bedzie trzeba je wyubierac, moze pro porostu przygotowac sie na milion warstw... ?

ja bym kupiła standardowy zestaw a najwyzej pozniej dokupisz to czego bedzie brakowało

golinda

Cytat: salsa w 27 Maj 2013, 21:43:17ja bym kupiła standardowy zestaw a najwyzej pozniej dokupisz to czego bedzie brakowało

standardowe już mam
myślę tylko o czymś cieplejszym... :hmm:
w ogóle jestem niegotowa do szpitala...

salsa

to moze takie kombinezony ale nie typowe zimowe tylko z grubego "miśka"? nasz wyszedł w czyms takim
pod to dałam mu body i grubego pajaca

wtedy było jakies 5moze 10 stopni na plusie (to były te kilka dni wiosny na poczatku marca zanim zima wrociła)

justynaaaa2

golinda ja bym nie kupowała nic grubego bo czerwiec ma być bardzo ciepły podobno ;) ew. wybierz coś w jakimś stacjonarnym sklepie, pokaż M. albo mamie i jak już urodzisz i będzie wiadomo jaka jest pogoda to najwyżej ci kupią na wyjście :)

salsa

Cytat: justynaaaa2 w 27 Maj 2013, 21:52:18podobno
no włąsnie , podobno ;) takich podobno, ktore się nie sprawdziło jest cała masa ;P
np tegoroczny weekend pierwszomajowy ;)

Angie

golinda ja myślę, że będzie ciepło. Ewentualnie kocykami przykryjesz.
Kombinezonów nie kupuj.

konwalia

ja bym kupiła tanie kocyki polarowe w kwadracie, wycięła w nich miejsce do przewleczenia pasów i zrobiła takie otulacze do fotelika, pod spodem normalne ubranko

są też takie gotowe otulacze do fotelików, widziałam kiedyś za 69zł

Dodany tekst: 27 Maj 2013, 21:34:16

ja z mothercare miałąm dla Dagi sweterek podszyty polarem, to też fajna opcja na taką pogodę jak dziś

Justynna

Cytat: konwalia w 27 Maj 2013, 22:31:00ja z mothercare miałąm dla Dagi sweterek podszyty polarem, to też fajna opcja na taką pogodę jak dziś
Wychodziliśmy ze szpitala w maju, zimnym i bardzo deszczowym. Miałam dla M. welurowy, ciepły dres i kocyk.

golinda

dzięki za rady :beer: zobaczymy jak będzie!
najwyżej mama na szybko coś kupi przed naszym wyjściem

rilla

golinda ja bym tez ubrała w welurowy pajac i jakiś polarek, na górę koc. Ja na  początek października szykuję tylko welurowy pajac + taki śpiworek polarowy. Z szpitala do auta to 2 minuty przeważnie

Norka

Śliczne te Ninkowe rzeczy, ja sobie teraz szyję krótkie spodenki z podobnego materiału w kwiatki :rotfl:

Upolowałam na przecenie całe 2 pajace, różowiaste że hoho :blush:
http://malaszafa.com.pl/produkt/pajac-11
http://malaszafa.com.pl/produkt/pajac-10