Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwalia

Ola super dres! Ruszasz z ciuchami? Ja keidyś o literki pytałam, są?

olgaa taką kurtkę z zary z zeszłego roku ja mam, bardzo lubię, ale faktycznie jest sztuczna, taka bardziej do auta

fasolka1980

Ale swietny dres! Napisz cos wiecej o nich!

jusia

Ola dres odjazdowy :)  ja chyba tez bym zamówiła, a są jakieś kolory do wyboru , bo ja bym chciała szarą górę chyba i cena ?
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

ddu

No wlasnie, cena? Tez bym pewnie chciala... i jakas szalona wersje, typu szara bluza, spodnie Magenta albo cyjan ;)

zuzia

Norka

OlaFasola, rewelacja! W Polsce nie ma takich fajnych ciuszków ;D A robisz też pajace/rampersy w rozmiarach niemowlęcych?

aja

Norka są i coraz więcej tego typu ciuchów dla dzieci
chyba "Czesław" tak je rozreklamował

justynaaaa2

Cytat: Norka w 05 Mar 2013, 21:51:50
OlaFasola, rewelacja! W Polsce nie ma takich fajnych ciuszków ;D A robisz też pajace/rampersy w rozmiarach niemowlęcych?

Cytat: aja w 05 Mar 2013, 22:11:40
Norka są i coraz więcej tego typu ciuchów dla dzieci
chyba "Czesław" tak je rozreklamował

dobra może wykażę się ignorancją, ale jaki to jest typ ciuchów?  :blush:
dres oczywiście fajny, ale co on ma w sobie takiego "innego"  :hmm:
i co za "czesław" ?

justynaaaa2

yoy dzięki  :beer: pierwsze widzę ;)
no fajne te rzeczy, ale ja chyba jestem zbyt tradycyjna ;D
wydaje mi się, że nie umiałabym ubrać dziecka w takie ciuchy, wyglądałoby co najmniej dziwnie w moim wydaniu, ale ja nie czuję takiego klimatu, stąd i brak wyczucia ;)

OlaFasola

Dziewczyny, dzięki. Bardzo mi miło, że się podoba :)  :beer:

Konwalia, nie wiem czy ruszam, na razie szyłam tylko na własny i dzieci moich i mi bliskich użytek, ale podoba mi się to :) Coraz więcej potrafię i jak zwykle mam dużo więcej pomysłów niż czasu na ich realizowanie :) Co do literek, to chyba przeoczyłam pytanie. Są, są cały czas.

Fasolka, dres uszyłam z 2 rodzajów tkanin. Dzianiny dresowej, grafitowy melanż (to ta ciemniejsza tkanina) i dzianiny typu termo comfort jaśniejsza (Zewnętrzna warstwa ma bardzo gęsty splot jest chłodna i śliska w dotyku, wewnętrzna warstwa przypomina wykończenie podobne do tkanin typu POLAR - bardzo miłe w dotyku, ale nie grube, gramatura ok 300m2). A wykrój na podstawie ciuchów Mikołaja, tylko poprawiłam to co mnie w nich wkurzało (jak spodnie na dupkę dobre, to zazwyczaj już stanowczo za krótkie)

Jusia, teraz mam tylko te dwa kolory, które są na zdjęciu. Niestety z tego typu tkaninami jest problem. Tak jak już są fajne "dzieciowe" tkaniny ozdobne bez problemu dostępne, tak dresowe to bieda.

ddu, cena czapa 20, spodnie 30, bluza 50. A kolory, chcę kolory, ale nie ma materiału. Jak przyjdzie nowe zamówienie, to będę próbowała z kolorowymi aplikacjami, ale jeszcze nie wiem jak to wyjdzie na elastycznym materiale. No i mogę zrobić kolorowe ściągacze.

Norka, pajacy nie szyję... jeszcze. Na tą chwilę, testuję spodenki na Milenę typu getry i "pumpy"

fasolka1980

OlaFasola to jak bedziesz miala materialy to ja jestem zainteresowana.

justynaaaa2

OlaFasola zazdroszczę zapału, pomysłów i zdolności :) super i trzymam kciuki żebyś się dalej rozwijała  :thumbup:

Norka

Cytat: aja w 05 Mar 2013, 22:11:40Norka są i coraz więcej tego typu ciuchów dla dziecichyba "Czesław" tak je rozreklamował
Aja, ja też nie wiem, co za Czesław ;) Jeśli dysponujesz linkami to poproszę, bo Lindex się wypiął na wysyłki do Polski i skończyło się rumakowanie :(

Dodany tekst: 06 Mar 2013, 08:28:25

Cytat: OlaFasola w 05 Mar 2013, 22:59:14Norka, pajacy nie szyję... jeszcze. Na tą chwilę, testuję spodenki na Milenę typu getry i "pumpy"
Ola szkoda, ale może przy kolejnych dzieciach się załapię :) Żeby nie było, ubranka dla starszaków też przepiękne :)

zosia2007

OlaFasola ja bym tez była chętna, zwłaszcza na takie spodnie. jakbyś miała jakieś kolory to bym wzięła nawet ze trzy pary spodni. Mnie wkurza, że w sklepach wszystkie dresy są mocno szerokie w nogawkach i paweł wygląda w nich jak sindbad

Norka

Cytat: Justynna w 06 Mar 2013, 08:39:36
W Katowicach w SCC mają sklep http://www.silesiacitycenter.com.pl/lindex.html :)
Justynna, widziałam, niby blisko od nas, ale aviomarin w ciąży to zły pomysł a teraz bez niego nie dam rady przejechać autem nawet 15 minut :( Pociągiem minimum 2,5 h, buahahaha :D No wygodnie było z tą dostawą do domu :(

Norka

Cytat: Justynna w 06 Mar 2013, 08:53:35Norka, o rany, rozumiem
Justynna :beer: za empatię ;)
Ale wiesz, nie ma tego złego - zacznę wspierać drobny polski przemysł :D

Justynna

Cytat: Norka w 06 Mar 2013, 08:57:26Ale wiesz, nie ma tego złego - zacznę wspierać drobny polski przemysł Cheesy
I to jest bardzo dobry pomysł  :beer: :D

Ostatnio rozmawiałam z koleżanką i ona nie zna wcale polskich firm i nie zwraca na to uwagi przy zakupie :(  

Norka

Ja znam, ale najczęściej odstręczają mnie estetycznie (vide np. Gluck, który ma przecież b. fajne materiały) ;D Z kolei bawełna organiczna typu beloved.com.pl albo monpetitbebe.pl ma dość szokujące ceny w stosunku do tego, co można sprowadzić choćby z UK (ciągle jest jakaś wyprzedaż na stronach frugi czy picalilly). Proste rzeczy mogłabym uszyć sama, gdyby udało mi się kupić detalicznie dobrej jakości bawełnę, ale można tylko przez internet, bez macania ;D No patowa sytuacja :crazy:

Masz jeszcze jakieś namiary na polskich producentów? Bardzo możliwe, że coś przeoczyłam :knuje:

Justynna

Norka, sama nie kupuję wyłącznie polskich produktów, ale staram się wiedzieć i jeśli mam towar równie dobry, ładny i w przystępnej cenie to wybieram polski, niestety nie zawsze się tak da. I jakoś dziwnie mi, że komuś jest zupełnie obojętne co kupuje ;)

Dodany tekst: śro, 6 mar 2013, 09:24:27

Cytat: Norka w 06 Mar 2013, 09:13:01ale najczęściej odstręczają mnie estetycznie (vide np. Gluck, który ma przecież b. fajne materiały
racja :highfive:

Dodany tekst: śro, 6 mar 2013, 09:34:20

Cytat: Norka w 06 Mar 2013, 09:13:01Masz jeszcze jakieś namiary na polskich producentów?
Amy :)
Blanca http://www.blanca.com.pl/oferta/komplety

marcheewka

Cytat: zosia2007 w 05 Mar 2013, 11:30:52
a widziałaś skład:
cytuję:
"PIKOWANA KURTKA Z BAWEŁNY"
Skład i sposób konserwacji

NA ZEWNĄTRZ
GŁÓWNA TKANINA: 100% POLIESTER
DODATKOWA TKANINA: 100% BAWEŁNA

PODSZEWKA
100% POLIESTER

WYPEŁNIENIE
100% POLIESTER

zawsze mnie rozwala to w zarze - wielki napis sukienka z bawełnianej koronki - a w składzie poliester, bawełna to dodatki ;)