Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

marax, poszukaj może używanych. i weź raczej na gumce i z czegoś miękkiego
w tym niewygodnie by jej się bawiło i byłoby też ciężej w toalecie

jusia

Cytat: ddu w 13 Lis 2012, 11:23:52
helena ma taką :)
chciała ciemną, ale nie pasowałaby do płaszcza, więc poszłyśmy na komromis, biała czapka i szare rękawiczki
Lenka tez, białą :)
na fb widziałam to
www.czesiociuch.pl
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

marcheewka

Szukam piżamy dla dziewczynki, ale takiej przylegającej - długa bluzka, którą można wpuscić do spodni.
Spodnie na ściągaczu przy kostkach.
Jakie polecacie? Aby była ładna i nie rujnująca cenowo.
Gdzie kupujecie?

golinda

ja mam z Next i one spełniają wszystkie wymogi poza brakiem ruiny finansowej :/
mają ściągacze przy kostkach i dłoniach i dość wąskie bluzeczki, a szwy w kalesonkach takie, że nie wcinają się gdzie nie trzeba ;)

Justynna

Cytat: marcheewka w 15 Lis 2012, 16:45:05
Szukam piżamy dla dziewczynki, ale takiej przylegającej - długa bluzka, którą można wpuscić do spodni.
Spodnie na ściągaczu przy kostkach.
Jakie polecacie? Aby była ładna i nie rujnująca cenowo.
Gdzie kupujecie?
Kupiłam taką teraz w Lidlu. Świetna jest.
I kiedyś kupiłam tu baby GAP: http://allegro.pl/listing/user.php/run?category=89482&us_id=12788543 też bardzo fajna :) Tylko teraz ma ten sprzedający mały wybór.

Kasia

Tania to ta bielizna z lidla, nie wiem czy jeszcze coś zostało. Ostatnio w lidlu były, chyba po 20zl. Dla mnie to jak pizama ;)

marcheewka

Cytat: golinda w 15 Lis 2012, 16:51:06
ja mam z Next i one spełniają wszystkie wymogi poza brakiem ruiny finansowej :/
mają ściągacze przy kostkach i dłoniach i dość wąskie bluzeczki, a szwy w kalesonkach takie, że nie wcinają się gdzie nie trzeba ;)

no widziałam je, tylko sporo kosztuja.
Narazie ma jeszcze pajace, ale już myśle o piżamie, bo trudno troche na wc posadzić
Potrzebne mi 3 sztuki??
W sumie chyba tak...

a gdzie kupujesz, na allegro czy w nexcie?

golinda

Cytat: marcheewka w 15 Lis 2012, 16:54:37a gdzie kupujesz, na allegro czy w nexcie?

w Next
może poproś Aniak, w funtach wychodzi taniej, na PLN mają złodziejski przelicznik

abkasia

golinda

Cytat: abkasia w 15 Lis 2012, 17:04:45
Ale przesylka z Anglii droga.. ;D

bez przesady

Dodany tekst: 15 Lis 2012, 17:06:03

a w temacie wątku: moja N. dostała od drugiej babci paczkę z nowymi ciuszkami. śliczne!

ona ma niewątpliwie więcej ciuchów i butów niż ja... :crazy: w ciągu 2 tygodni nie zdarza mi się powtórzyć jej ubrania

abkasia

Wlasnie do mnie przyszla 10 funtow;)
Akurat roznica w cenie sie wyrowna.. ;)

Kasia

golinda a to Michał dużo nie ma ale na 2 nieraz trzy tygodnie starcza. Ciuch na jeden dzień, spodnie nieraz dwa nim ma na tyłku, nieraz trzeba przebrać częściej.

Prasuje co dwa trzy tygodnie, zwariowalabym jakby miał mniej ciuchów i bym musiała częściej prasowac.

Ale młody naprawdę ma mało ciuchów.

golinda

a ja nie płaciłam nic za wysyłkę
może przy jakiejś wartości nie naliczają albo jakaś promocja była :hmm:

feeling.good

abkasia, pokaż co kupiłaś :)

Wysyłka z next jest do Polski darmowa. Ale jeśli ktoś kupuje w uk i wysyła do Polski to już za przesyłkę trzeba płacić. Czasami na jedno wychodzi, mimo wyższych cen z funtach

abkasia

No tak bo jak kupujesz przez neta to za przesylke nie placisz..
Mi ciuchy kupil znajomy.. I sa dporo tansze.. Ale za przesylke musialam 50 zl zaplacic.. Wiec sie roznica w cenie wyrownala :)

golinda

Cytat: Kasia w 15 Lis 2012, 17:13:52Ale młody naprawdę ma mało ciuchów.

no to nie ma mało, jeśli starcza na 3 tygodnie, no weź!

abkasia

Zaraz powklejam :)
Ale nie wiem kiedy mala do tego dorosnie.. Takie to duze ;)

Dodany tekst: 15 Lis 2012, 17:25:08

U nas prslka chodzi codziennie, prasuje co 2 dzien

Kasia

No mało. Naprawdę mało. Te ciuchy są non stop w użyciu, co 2 trzy tygodnie od nowa. Na cały sezon ma wiec po sezonie to widać juz zużycie. MoZe ktoś kto ma mało na raz częściej wymienia cała garderobę i na jedno wyjdzie.
Dużo to dla mnie jak dziecko ma raz czy dwa razy ciucha na sobie. Michała ubrania są na maxa używane, te codzienne.
Bo te tzw wizytowe, nianadajace sie sie do tarzania w piachu to wiadomo ze rzadziej.

Dodany tekst: 15 Lis 2012, 17:35:07

Tylko Michał na codzień wymyslnych ciuchów nie nosi wiec w zasadzie 15 koszulek + 6 innych wersji wystarczy, plus ma jeszcze bluzy które moZe założyć ale po domu mu nie zakładam, bo za ciepło. Spodni ma chyba mniej.

Z tego co widzę to inne dzieci maja duuuuuuuuzo wiecej.

Dodany tekst: 15 Lis 2012, 17:36:21

No i jak na dwa tygodnie wakacji wyjechać? Pierzemy ktoś na urlopie?

abkasia

fasolka1980

Kasia, to moj ma mniej ciuchow niz Twoj.

Kasia

No tobie to akurat uwierze. Wiem ze niektóre dzieci tez maja mało lub mniej.
Jak sobie radzisz na wakacjach dwutygodniowych? Pierzesz?

Bo u nas każdy ma komplet ciuchów na każdy dzień, tzn góry, bo dołów mniej. I ja z Michałem mieszcze sie w jedna walizkę średnia.

fasolka1980

Przewaznie piore, ale ja jezdze glownie do rodziny.

W tygodniu piore prawie codziennie, najgorsze ze on by i tak chodzil w kolko w tych samych ciuchach. Z kazdym nowym ciuchem jest walka zeby zalozyl.

Kasia

U mnie z praniem nie ma problemu, pralka tez prawie codziennie pierze, ja mam problem z prasowaniem.
A Michałowi to wszystko jedno co ma założone, do ciuchów w ogóle nie przywiązuje wagi.

Nieraz przy majtkach zamarudzi ze chce z samolotem i tyle.