Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

wolalabym przed oczami cztery wyschniete dupy staruszkow niz jeden plaster tago lastriko :D

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ddu

Norka

O fu! Wiecie, że pierwszy raz w życiu widzę salceson? I mam nadzieję ostatni :bad:

didi_loczek

zwierzatko  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dodany tekst: 17 Lip 2012, 14:38:06

Norka a widziałaś czarny?

ziuta

Cytat: golinda w 17 Lip 2012, 14:20:04
przez was zaczęłam zwracać uwagę na dzieciaki na plaży
i też mi nie pasuje jak latają nago

wtf? nie można założyć kostiumu, kąpielówek? takie to drogie? chyba nie
a już te małe majtające się siusiaki... no fuj! jak ja mam kanapkę z salcesonem jeść? :D
no :beer:

Norka

Cytat: didi_loczek w 17 Lip 2012, 14:37:41
Norka a widziałaś czarny?
To są różne rodzaje? :padam: Z podobnych to kojarzę kaszankę, bo mój mąż przepada, ale na szczęście robi sobie tylko, jak wyjeżdżam.

didi_loczek

Norka a owszem, u mnie w rodzinnej miejscowości wyróżniało się trzy: biały, czarny i ozorkowy :D

ziuta

a kaszanka to zupełnie inna bajka
i najlepsza jest pieczona na grillu w folii aluminiowej zapakowana razem z kiszoną kapustą :D mniaaaam!

marcheewka

Cytat: Kasia w 17 Lip 2012, 13:34:19
tym bardziej że zwykła bielizna prześwituje :D znowu moje "zboczenie" lol

Michał z reguły ma dwie pary kąpielówek, to obowiazkowa częśc garderoby, czesto z niej korzysta, w okresie letnim prawie codziennie

ee, nie zawsze prześwituje. Ola ma kolorowe majtki z myszką Minie - fioletowe, rózowe, w kropy. Nic a nic nie prześwitują, no moze białe tak

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 17 Lip 2012, 15:34:43wolalabym przed oczami cztery wyschniete dupy staruszkow niz jeden plaster tago lastriko Cheesy

no dobrze: jak mam jeść soczyste truskawki i cieszyć się ich smakiem jak mi tu te małe fuj fiutki latają? ble
jak piwo pić?!?

mary

a to już można pić piwo w miejscach publicznych?

a poza tym małe fiutki nie są fuj ;), choć mój N. nie lata goły w miejscach publ.

konwalia

ja dla Dagi mam kostium, nie uznaje gołych dzieci na plazy

martchewka co do kurtki, to ja kupiłam w hm rozowa wiatrowke z kapturem z oznaczeniem wodo i wiatrosZczelna, mam tez druga z coccodrillo i płaszczyk p/deszczowy mothercare
fajne wiatrowki ma kappahl

golinda

Cytat: mary_popins w 17 Lip 2012, 18:19:13a to już można pić piwo w miejscach publicznych?

widziałaś plażę, na których nie pije się piwa? bo ja nie

Angie

Też nie lubię gołych dzieci
i Lena miała swój pierwszy kostium dwa lata temu.

golinda

Cytat: mary_popins w 17 Lip 2012, 18:19:13a poza tym małe fiutki nie są fuj

dla mnie są
duże nie moje też :)

konwalia

dla mnie golas na plaży to strach, że kusi się los, bo przecież nie wiadomo kto patrzy btw sis mojej kolezanki mało nie zarobiła w usa mandatu za puszczenie golasa, tam to neidopuszczalne

goga

dla mnie latanie po plaży gołych dzieci tez jest nieeeeeeeee ....
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

golinda

Cytat: konwalia w 17 Lip 2012, 20:29:29
dla mnie golas na plaży to strach, że kusi się los, bo przecież nie wiadomo kto patrzy btw sis mojej kolezanki mało nie zarobiła w usa mandatu za puszczenie golasa, tam to neidopuszczalne

też tak myślę
to jest jakieś chore i bezmyślne

mary

Cytat: golinda w 17 Lip 2012, 21:11:24widziałaś plażę, na których nie pije się piwa? bo ja nie

że ludzie piją na plaży to wiadomo, ale czy już oficjalnie można? Pytałam z ciekawości, ponieważ znajomy jakiś czas temu natknął się na policjantów wieczorem, gdy szedł chodnikiem z kol. i pili piwo - mandatem ich straszyli.

Dodany tekst: 17 Lip 2012, 20:41:59

z tymi gołymi dziećmi to fakt - nigdy nie wiadomo jaki czub się czai w pobliżu. Moje dziecko goła nigdy nie lata, chyba, że się kąpie w dmuchanym basenie na własnym podwórku.

marcheewka

Cytat: konwalia w 17 Lip 2012, 20:05:01
ja dla Dagi mam kostium, nie uznaje gołych dzieci na plazy

martchewka co do kurtki, to ja kupiłam w hm rozowa wiatrowke z kapturem z oznaczeniem wodo i wiatrosZczelna, mam tez druga z coccodrillo i płaszczyk p/deszczowy mothercare
fajne wiatrowki ma kappahl

w mothercare u nas nic nie ma, moze na allegro coś znajdę.
Do HM sobie podjadę i zobaczę
kappahla jakos nie lubie, ale będąc przy okazji zobaczę.

nionczka

Cytat: golinda w 17 Lip 2012, 14:20:04
przez was zaczęłam zwracać uwagę na dzieciaki na plaży
i też mi nie pasuje jak latają nago

wtf? nie można założyć kostiumu, kąpielówek? takie to drogie? chyba nie
a już te małe majtające się siusiaki... no fuj! jak ja mam kanapkę z salcesonem jeść? :D

ja tez nie lubie ogladac golych dzieci. Co innego w domu, a co innego wsrod obcych. Poza tym to jest srednio higieniczne takie latanie  na golasa i zabawy w piachu. Moje dziecko od 1 roku zycia ma jednoczesciowe kostiumy. Inaczej schna niz normalne ubranie. No i jest to gadzey plazowy. Teraz ma tez takie majteczki z falbanka z lycry. taki kostium. Dwuczesciowego z biustonoszem nie dostanie dlugo dlugo.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

Cytat: nionczka w 17 Lip 2012, 23:20:02Poza tym to jest srednio higieniczne takie latanie  na golasa i zabawy w piachu.

Otoz to! Ciekawe czy mamusia tudziez tatus, ktory malucha z golym tylkiem po plazy latac pozwala sam probowal bez bielizny siedziec na piasku albo chociaz kapac sie w morzu/rzece?

iksa_nl

no w tym roku to Mlody szalu nie zrobi z pielucha i gatkami ;)

yoy

ja tez gołych dzieci na plazy nie lubie oglądać. Niestety nie podoba mi się też dwuczesciowy stroj dla dziewczynek, ale taki z biustonoszem. Tankini jest super rtozwiązaniem.
Tak samo nie akceptuję (i nidgy tego z dziecmi nie robię) jakichś tańców latynoamerykańskich, jakieś samby itp, które w założeniu maja seksownośc i zmysłowosć. No nie pasi mi to w ogóle...

ddu

Cytat: konwalia w 17 Lip 2012, 20:29:29

konwalia, ale nie "golas"
dla mnie to oczywiste, że dzieci chodzą w majtkach, nie wyobrażam sobie puścić heli bez nich w ludzi.
ale podobno właśnie te mikro staniczki kuszą pedofilów.
bo małe niemowlaki dziewczynki przypominają im dziewczynki, małe kobietki a nie niemowlaki.
stąd zaczęła się ta dyskusja
i dzieciom też coś tam to podobno robi w głowach, że chłopcy mają takie same "piersi", ale chodzę odkryci, a dziewczyny nie, już nie pamiętam...

Dodany tekst: 18 Lip 2012, 09:33:56

Cytat: yoy w 18 Lip 2012, 10:27:04Niestety nie podoba mi się też dwuczesciowy stroj dla dziewczynek, ale taki z biustonoszem. Tankini jest super rtozwiązaniem.

o!!!!