Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ddu

a że tak zapytam, po co Oli stanik ? ;)

iksa_nl

w reserved bylo duzo wiatrowek po ok. 50 pln po przecenie, ale czy to przeciwdeszczowe to nie wiem, wzielam jedna na przyszla wiosne/jesien.
w smyku byly przecenione takie typu softshell, ale szare, raczej chlopiece, z ponad 120 na jakies 80 pln.
i w h&m tez byla przeciwdeszczowa za jakies 60 pln po przecenie.

marcheewka

Cytat: ddu w 17 Lip 2012, 11:28:38
a że tak zapytam, po co Oli stanik ? ;)

niepotrzebny :-), ale w komplecie tak fajnie wygląda ;)
No i mowi, że chce "kostium", no to ubieramy kostium.

Na działce w basenie śmigała w samych majtkach.

iksa_nl

widzialyscie gdzies oprocz smyka przecenione szlafroki dzieciece?

natka

A ja potrzebuje trampki, takie z H&Mu, kurcze wszedzie resztki i rozmiaru nie ma :(

ddu

Cytat: marcheewka w 17 Lip 2012, 12:38:22niepotrzebny :-), ale w komplecie tak fajnie wygląda wink
No i mowi, że chce "kostium", no to ubieramy kostium.

:)

czytałam kiedyś takie opracowanie, że te kostiumy, staniki, fikuśne majtki namieszały dzieciom w głowach.
że ta płciowość jest tak szybko podkreślana, że coś trzeba ukrywać, więc korci, bla bla bla
ale samą mnie rozczulają mikro kostiumy kąpielowe dla małych dam
helena póki co nie ma, ale gdybyśmy się wybierali nad morze, sama z przyjemnością bym pewnie kupiła

kotabma

Cytat: ddu w 17 Lip 2012, 12:51:13gdybyśmy się wybierali nad morze, sama z przyjemnością bym pewnie kupiła
my jedziemy nad morze i Zosia bedzie biegac w zwyklych majtkach + bluzeczka z krotkim (zeby jej slonce nie spieklo)
kostiumu nie kupie bo uwazam ze jeszcze nie potrzebuje

poza tym ja nie uznaje chodzenia w mokrym kostiumie a zakladam ze do wody bedzie jednak ja ciagnelo i bede ja co chwila przebiarac - wiec kostiumow musialabym miec z 5

Dodany tekst: 17 Lip 2012, 12:03:05

ale zeby nie bylo - slodkie sa te kostiumy :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ziuta

Cytat: natka w 17 Lip 2012, 11:45:05
A ja potrzebuje trampki, takie z H&Mu, kurcze wszedzie resztki i rozmiaru nie ma :(
natka, a jaki rozmiar potrzebujesz?
bo ja mam takie tylko beżowe, założone przez Karola dosłownie raz (kupiłam jakoś w lutym, zanim zrobiło się ciepło były na styk i kupiłam większe granatowe)
tylko nie pamiętam jaki to rozmiar... 24 albo 25

golinda

Cytat: kotabma w 17 Lip 2012, 13:02:17poza tym ja nie uznaje chodzenia w mokrym kostiumie

co?!? a ty jak się kąpiesz to wychodzisz z wody i przebierasz się? lol

kotabma

Cytat: golinda w 17 Lip 2012, 13:04:04co?!? a ty jak się kąpiesz to wychodzisz z wody i przebierasz się?
tak

feeling.good

ja bym kostium chciała żeby zakrywał i dól i górę, był wygodny do zmiany pieluchy, ale żeby była koszulka a nie stanik właśnie. No gdzie Matylda w staniku ??? ??? ??? W next jest coś takiego, ale kurczę tylko na angielskiej stronie. Potrzebowałabym pomocy magoo albo innej wiedźmy z wysp.

zuzia

Cytat: iksa_nl w 17 Lip 2012, 11:41:55
widzialyscie gdzies oprocz smyka przecenione szlafroki dzieciece?
a na jaki rozmiar chcesz?
ja mam lidlowy, nowy i nieużywany do sprzedania. M. dostał a miał już szlafrok.

natka

ziuta potrzebuje 23 ale sprawdz ten rozmiar i napisz mi cene :) moze zaryzykuje i wezme J na wiosne :)

golinda

Cytat: kotabma w 17 Lip 2012, 12:05:29
tak

nie opalasz się? nie czekasz aż kostium na słońcu wyschnie?
przecież wszyscy tak robią i to normalne

feeling.good

nad naszym morzem można długo czekać aż wyschnie :D Chociaż ja u nas się w ogóle nie kąpię

kotabma

Cytat: golinda w 17 Lip 2012, 14:07:51nie opalasz się?
a no nie opalam sie - nie moge.
mokry stroj idzie sie suszyc sam :D

marcheewka

A mnie się podobają dziewczynki w kostiumach! Nie mowie o niemowlakach, ale takie biegające są słodkie.
Ola na działce kąpała sie w zwyklych majtkach, ktore co jakiś czas musialam zmieniać, bo długo były mokre. Kostiumy są z szybkoschnącej tkaniny, więc szybko wysychają na ciele. My mamy dwa, wiec będa na zmianę.
Zwykle majtki też zabiore, bo pewnie bedzie moczyć sie cały dzień i nie zdążą wyschnąć.

Oczywiście zdania są różne, niektórzy wcale nie ubierają dzieciom majtek. Ja tak nie mogę, ubieram jej majtki albo kostium.

W zeszłym roku miała kostium jednocześciowy, teraz kupiłam dwucześciowy aby własnie biegała w majtkach, a góre to jej może ubiorę tak do zdjecia dla dziadków :-)

Dodany tekst: 17 Lip 2012, 13:27:03

Cytat: golinda w 17 Lip 2012, 13:07:51
nie opalasz się? nie czekasz aż kostium na słońcu wyschnie?
przecież wszyscy tak robią i to normalne

;)

a jak za długo nie wysycha, albo już wracam do domu to przebieram.
Normalnie leżę i suszę go na sobie ;)

ishka82

Cytat: kotabma w 17 Lip 2012, 12:02:17
poza tym ja nie uznaje chodzenia w mokrym kostiumie a zakladam ze do wody bedzie jednak ja ciagnelo i bede ja co chwila przebiarac - wiec kostiumow musialabym miec z 5
ale kostium w odróżnieniu od bawełnianych majtek i koszulki schnie błyskawicznie jak wyjdzie się na słońce ;)
Niuśka miała dwa kostiumy już w zeszłym roku, w tym z reszta też...ona chce kostium, a nie zwykłą bieliznę nad wodą ;D

Kasia

tym bardziej że zwykła bielizna prześwituje :D znowu moje "zboczenie" lol

Michał z reguły ma dwie pary kąpielówek, to obowiazkowa częśc garderoby, czesto z niej korzysta, w okresie letnim prawie codziennie

golinda

Cytat: ishka82 w 17 Lip 2012, 14:32:27ona chce kostium, a nie zwykłą bieliznę nad wodą

no wiadomo! ;D my też nie śmigamy w bawełnianych staniorach, nie? ;)

kotabma

mowcie co chcecie ja i tak niekupie na ten rok Z stroju. na przyszly rok ma bo dostala w prezencie ;)

zwierzatko_mojej_mamy

ja sobie nie wyobrazam opcji z przebieraniem mokrych i to majchiochow, jak tylko sie zamocza ;D w szczegolnosci nad polskim morzem, gdzie plaze zwykle nie sa suche na wior, tylko mokry piach jest i ten mokry piach sie przylepia do majtasonow, ktore robia sie wilgotne zaraz, zaczynaja odstawac od krocza, wlazi tam jeszcze wiecej piachu, wbija sie w bawelne i ble ble ble
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

przez was zaczęłam zwracać uwagę na dzieciaki na plaży
i też mi nie pasuje jak latają nago

wtf? nie można założyć kostiumu, kąpielówek? takie to drogie? chyba nie
a już te małe majtające się siusiaki... no fuj! jak ja mam kanapkę z salcesonem jeść? :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 17 Lip 2012, 15:20:04jak ja mam kanapkę z salcesonem jeść?
najlepiej nie jesc takich swinstw :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl