Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

feeling.good o dzięki :D w sobote ruszam do 5-10-15 :D

olcia

Dziewczyny chciałabym trochę skorzystać z wyprzedaży i kupić małej trochę ubrań na przyszły rok tylko nie bardzo wiem jaki rozmiar brać? Mała ma teraz 9 miesięcy i nosi rozmiar 74. Interesuje mnie głównie endo, h&m, zara, next. Doradzicie? Bardzo będę wdzięczna

marcheewka

Cytat: olcia w 19 Cze 2012, 14:24:01
Dziewczyny chciałabym trochę skorzystać z wyprzedaży i kupić małej trochę ubrań na przyszły rok tylko nie bardzo wiem jaki rozmiar brać? Mała ma teraz 9 miesięcy i nosi rozmiar 74. Interesuje mnie głównie endo, h&m, zara, next. Doradzicie? Bardzo będę wdzięczna

Moja w zeszłym roku w lipcu miała 9 miesięcy, nosiła rozmiar 74-80. W tym roku dużo ubrań z zeszłego lata jest dobrych - głównie koszulki ( rozm 80), teraz nosi 86-92.
Spokojnie na przyszły rok kupuj 86-92.
Z moich obserwacji Zara jest maława, trzeba patrzyć na oznacznia, bo mam ubrania 18-24 m a tam 86 i na Ole sa na styk.
Wszystkie koszulki z H&M z zeszlego roku (80) są jeszcze dobre, teraz kupuje 86 i 92.

olcia

marcheewka

Podoba mi sie ta kurtka, czy ktoś wie, czy sa w sklepach stacjonarnych czy tylko w necie? Widzial ktoś?
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/Kurtki i płaszcze/84747/1

zuzia

niewiemjaka

olcia zobacz sobie jak idzie w siatce centylowej i wtedy mniej wiecej zobaczysz jaki bedzie miala rozmiar (wzrost waga) w przyszlosci ;)

zuzia cały link wrzuć i sie otwiera

Kasia

Cytat: marcheewka w 20 Cze 2012, 12:04:28
Podoba mi sie ta kurtka, czy ktoś wie, czy sa w sklepach stacjonarnych czy tylko w necie? Widzial ktoś?
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/Kurtki i płaszcze/84747/1

wrzuć zdjęcie bo o ile na kurtki i płaszczwe łatwo trwafic to juz kurtki po numerze nie chce mi się szukac klikając każda i sprawdzac czy to ta ma ten numer

Kasia

aaaaaaaaa, a ja głupia myslałam ze to link ogólny i dalsza instrukcja lol lol lol
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jak bede w C&A to spojrze czy ta kurtka jest :D

niewiemjaka

vobi

Cytat: niewiemjaka w 20 Cze 2012, 15:59:23
nosz przecież napisałam ...

:rotfl:
to Ci poleje :beer:

fasolka1980

czy wy tez macie wrazenie ze jakość ciuchów w endo pogorszyła się mocno? Nie wiem, jeszcze w zeszłym roku ta bawełna była gruba, mięciutka, taka rzeczywiście "brzoskwiniowa skóra".

Niedawno kupiłam kilka koszulek i są dużo cieńsze, w dodatku szybko prują się nitki  :zly:

Kasia

a mozliwe, Michał na teraz jedna koszulke z endo i jest ona jak na endo normalna, niewiele lepsza od koszulek innych marek a duzo gorsza od koszulki endo kupionej z 1,5 roku temu (tampta do tej pory jest taka jakaś inna w dotyku, taka własnie endowa)

marcheewka

Cytat: fasolka1980 w 22 Cze 2012, 13:54:04
czy wy tez macie wrazenie ze jakość ciuchów w endo pogorszyła się mocno? Nie wiem, jeszcze w zeszłym roku ta bawełna była gruba, mięciutka, taka rzeczywiście "brzoskwiniowa skóra".

Niedawno kupiłam kilka koszulek i są dużo cieńsze, w dodatku szybko prują się nitki  :zly:

hmm, nie wiem. Kupilam niedawno pierwszą koszulke w endo i uważam, że jest o wiele gorsza jakościowo od H&M.
Czuje, ze szybko sie zmechaci.

fasolka1980

no właśnie, a te sprzed 2 lat są niemal nie do zdarcia...

szkoda

marax

ja kupilam 4 koszulki w endo i jestem zawiedziona jakoscia . Bawelna cieniutka ,kolor wyblakl po 1 praniu . za cene 40 zl za szt spodziewalam sie czegos innego ...........

olcia

zuzia

uff...to dobrze, ze do nich nie dotrałam.

Kasia

A ja jestem zaskoczona rozmiarowka reserved. Rozmiar 110 jest na teraz a 116 tez daje radę. Michał ma coś ponad 101cm, 104 z reserved jest maławe.

fasolka1980

didi_loczek

Cytat: fasolka1980 w 23 Cze 2012, 16:05:52
czyli endo poszło w taniość ;D

O kurcze, u mojej mamy czeka paczka z koszulkami, kupiłam na wyprzedaży na zapas. No ciekawe jak długo wytrzymają.