Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

feeling.good

Cytat: marcheewka w 02 Kwi 2012, 14:54:10
M mnie niedługo z domu wygoni

ja tak myślałam po moich ostatnich zakupach dla Stacha ;)

Kasia

szukam eleganckich długich spodni :)
mamy wesele w sierpniu i młody musi się jakos prezentować :D
myslałam wczoraj czy by tych chinosów z HM jakoś nie skopletowac z koszulką i aby było cusualowo z lekką nutka elegancji ;) no nie mam za bardzo koncepcji

Dodany tekst: wto, 3 kwi 2012, 08:19:46

feeling.good bardzo ładne ubranka :D

ja wczoraj byałam w HM ale jakoś nic mi w oko nie wpadło, podoba mi się to fuksjowe polo ale Michał ma podobne więc niepotrzebne
w ogóle HM ma jakąs dziwna praktyke :knuje:
to polo jest z zeszłej kolekcji chyba, sweterki zimowe dalej wiszą na wieszakach nieprzecenione :hmm:
no cos kombinują ;)

kupiłabym coś młodemu ale szafa pęka w szwach, zeszłoroczne ciuszki sa jeszcze dobre w duzej czesci, to co za małe zostało uzupełnione przez nowe kupione na zeszłorocznej wyprzedazy :D no w zasadzie niczego nie brakuje ;) czuje niedosyt ;)

feeling.good

te polówki chyba każdego lata są...

Kasia, zazdroszczę, bo mnie argument pełnej szafy niestety nie powstrzymuje przed zakupem kolejnych rzeczy. Chyba jestem uzależniona od kupowania ciuszków dziecięcych. Obiecywałam sobie, że Matyldzie będę kupowała tylko tyle, ile naprawdę potrzeba. No nie udało się ;D
A na wesele dla Michała może uda się coś na letnich wyprzedażach w Zarze kupić. Oni mają sporo eleganckich rzeczy

Kasia

Cytat: feeling.good w 03 Kwi 2012, 10:35:00Oni mają sporo eleganckich rzeczy
wczoraj widziałam jasne [paseczkowe spodnie (dwa wzory) i jakos tak szmartławo wygladały :hmm: o ile marynarki dość fajne były to spodnie takie se ;)
a marynarki w ogóle nie bierzemy pod uwagę, przynajmniej na dzień dziesiejszy :D

feeling mnie przed kolejnymi zakupami powstrzymuje fakt ze potem się wciekam że Michał miał na sobie coś raz a czegoś innego w ogóle nie załozył (chociaz takich rzeczy to mało)
a wiem że zaraz zajączek więc kolejny desant ciuchów wpadnie ;)
potem w czerwcu urodziny i znowu ;)

no i ja nie mam gdzie tego trzymać ;) jakbym miała więcej miejsca do przechowywania to moze by mi lejce puściły lol

Dodany tekst: 03 Kwi 2012, 09:42:19

no i zasatnawiam się czy ja go naprawde na to wesele musze tak elegancką Ą Ę ubierać :knuje:
bo o ile dla dziewczynki te elegantsze ciuszki prezentują się ślicznie i naturalnie
to chłopcy czesto wygladaja po prostu na przebranych

no i druga kwestia .... buty! kupowac na jeden raz?

bo druga koncepcja jest aby go w ogóle elegancko nie ubierac ;) krótkie białe spodenki ma, koszulę fajną w niebieski zbiór kratek, prążków itd ma, do tego pasowałyby adidasy :hmm:
eh!

feeling.good

ja myślałam ewentualnie o takiej sportowej elegancji. Bez sensu koszulę czy marynarkę kupować na jeden raz. Zresztą, wesele letnie, więc tym bardziej można luźno ubrać.

aja

Cytat: feeling.good w 03 Kwi 2012, 10:35:00uzależniona od kupowania ciuszków
ja chyba tez
jak podliczyłam jeden miesiąc to az się złapałam za głowe ... no i co
nie podziałało to na mnie i dalej kupuje

Kasia kup mu jakies proste spodnie , chinosy na dzieciach takich małych nie zawsze dobrze wyglądają
kup mu kamizelke w zarze :)

ziuta

feeling.good śliczne wszystko, może dlatego, że wszystko oprócz pierwszego sweterka też mamy... :D i ja też jestem uzależniona, zdecydowanie ;D

zwierzatko_mojej_mamy

co do spodni sie zgadzam - w chinosach bedzie wygladal jak emeryt na wakacjach ;) ale z kamizelka sie nie zgadzam - luzem na facetach nie trawie, na dzieciach tez nie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Kwi 2012, 10:56:20w chinosach bedzie wygladal jak emeryt na wakacjach wink
w tych z HM też?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aja

Kasia eeeee no nieew
moze Bermudy i inne buty
zobacz
zara tez ma fajne bermudy
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/category/pl/pl/zara-S2012/215008/Party%2BChic

Dodany tekst: 03 Kwi 2012, 10:00:36

jeżżżu Kasia - dawno Michała nie widziałam - jaki to już chłoppppp :) śliczna ma buzie

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Kasia w 03 Kwi 2012, 10:57:02w tych z HM też?
fasonowo moze istotnie nie, ale kolorystycznie to jak love boat ;D

www.annawilk.pl

aja

Kasia ale dlaczego na jeden raz
- jak kupisz buty to przeciez bedzie w nih chodził  tym bardziej, ze idzie do przedszkola ?! wiec myślę,że się spokojnie przydadzą
bermudy mozna kupić teraz i w innnych skllepach
przykładowo podaje link do zary bo to maam pod reka

zwierzatko_mojej_mamy

ja bym ogacila tak, jak ten z lewej ino z dlugimi nogawkami i posprzatane ;)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Kwi 2012, 11:15:02ak ten z lewej ino z dlugimi nogawkami i posprzatane wink
no własnie spodni szukam :D
te chinosy z HM tez sa w takim kolorze :knuje: tylko one długość maja taka pomiedzy :knuje:
budy pasujace w zarze widziałam :knuje:

didi_loczek

feeling, fajne zakupy

Jak to dobrze, że w naszej wsi nie ma H&M :) tylko dopiero w Aachen

mobka

Wiecie co? A mi przeszlo z kupowaniem ciuszkow dzieciecych :D Wkurzalo mnie, ze z tych pierwszych ciuszkow sporo takich elegantszych bylo prawie nienoszone. Wiec teraz nosi az do zdarcia, tym bardziej, ze juz tak nie rosnie ;D

W zasadzie mlodemu kupilam od poczatku roku 1 t-shirt w h&M, ten taki brazowawy z kolorowymi robakami, te czerwone chinosy, jedne cienkie niebieskie spodnie w tesco za 15,50 i jedne granataowe cienkie z niebieskimi wykonczeniami w decathlonie. I dwie pary butow. No i kurtke przejsciowa na allegro za 36zl bodajze i bezrekawnik za 40zl (tu mnie  ujal kolor ;D ), i czapke cienka. Koniec. Zbedny byl chyba tylko t-shirt ;D Spodnei bede na pozneijsza wiosne/lato, bo wszystkie 3 pary  maja podwijane nogawki, koszulki z krotkim rekawem mam z zeszlego roku, moze beda dobre, jak nei beda, to dopiero ma wyprzedazach w czerwcu kupie.
Kupilam tez za 50zl niecale spodnie od kombinezonu w kaphalu (przecenione ze 189zl). Rozmiar 86, wiec moge je miec do sprzedania jesienia ;) I kurtke w Reservedze zimowa za 69zl (przeceniona z ponad 120), rozmiar 92, wiec tez jesienia moze byc na sprzedaz. Ale to juz w ramach inwestysji kupilam ;D

Kasia

Cytat: mobka w 03 Kwi 2012, 13:12:09Wkurzalo mnie, ze z tych pierwszych ciuszkow sporo takich elegantszych bylo prawie nienoszone. Wiec teraz nosi az do zdarcia, tym bardziej, ze juz tak nie rosnie Grin
no to ja podobnie ale chęci pozostały tylko właśnie racjonalizm mnie stopuje :D
pewnie kolejne zakupy zrobie własnie na wyprzedażach pod katem kolejnego roku (chociaz na kolejny tez juz mam bo kilka koszulek ze smyka, rozmiar 98, jest spora i dopiero za rok beda dobre :D

letnie ciuchy to jeszcze, młody codziennie na dworze wiec ciuchy musi mieć
ale zimowe, to spodnie dresowe w zasadzie i kilka koszulek z długim rękawem non stop w uzyciu ;)

mobka

Cytat: Kasia w 03 Kwi 2012, 12:16:44
letnie ciuchy to jeszcze, młody codziennie na dworze wiec ciuchy musi mieć
ale zimowe, to spodnie dresowe w zasadzie i kilka koszulek z długim rękawem non stop w uzyciu ;)

No dokladnie :D

Choc Michal i tak jakies koszule posiada. ja nie wiedze sensu dziecka meczyc D: I pewnie na Wesele wzielabym jakas polowke w stylu tej co Zwierz wklejala, tramki i nawet te chnosy bezowe lub blekitne :D

W sumie w sierpniu pewnie tez bedziemy sie wybierac, ale nie wiem czy z Mlodym ;D

sonatina

Ja też się oduzależniłam :)
Kupiłam tylko ostatnio Ignacowi cieńką kurtkę, czapkę z daszkiem i buty. Czyli to co potrzebował.
No i z 5 koszulek z krótkim rekawkiem bo wszystkie takie krótkie, do pępka się zrobiły.
I jeszcze kąpielówki, skarpetki i majty :)

Spodnie, swetry, bluzy - wszystko to mam zakupione na wyprzedażach, czekają aż Ignac dorośnie.
Igorowi nie kupuję nic.

Kasia

Cytat: mobka w 03 Kwi 2012, 13:20:29Choc Michal i tak jakies koszule posiada. ja nie wiedze sensu dziecka meczyc
no Michał koszuli to ma kilka z reguły ale ja uwielbiam :D
a młody gania w nich nieumeczony :D

Dodany tekst: 03 Kwi 2012, 12:28:31

i z tego co zauwazyłam to młodemu teraz te ciuchy starczają na dwa sezony :D kupuje ciutke wieksze i one sa długo dobre :D
teraz ma koszulki z zeszłego roku i na 86 i na 92 i dobre są, bo Michał szczupły jest
98 tez dobre, luzniejsze ale ładnie leża :D

aja

eeee tam męczyć - teraz koszule sa tak miekkie i fajnie wygladające,że chyba nie ma zbyt duzej róznicy ale czasem i to jest dla mnie duzo gorsze jak widzę, te sztywne jeansy i inne spodnie
kupiłam w nexie i oddaję bo sa obrzydliwe, nawet kolor jakiś sprany -

ziuta

Cytat: Kasia w 03 Kwi 2012, 13:26:33teraz ma koszulki z zeszłego roku i na 86 i na 92 i dobre są, bo Michał szczupły jest98 tez dobre, luzniejsze ale ładnie leża
Kasia przerażasz mnie :D mój K. dokładnie rok młodszy, a chodzi w 92 i 98, z h&m koszulki ma na 98/104, o rozmiarze 86 już dawno zapomniałam
hoduję w domu jakiegoś olbrzyma :mocking: ;D

Kasia

no Michał z HM to różowa ma własnie 86/92 ;) i jakies inne 92 :D
on wysoki jest ale szczupły

ale 98 też dobre :D (ze smyka nie bo one szerokie są)
wszystko tak naprawde zależy od szerokości, jak waskie to i 104 bedzie dobre
jak szerokie to 98 gigantyczne ;)
z letnimi nie ma problemu
gorzej z zimowymi bo 92 na szerokość jeszcze jest dobre a rekaw potrafi byc za krótki ;)
spodnie długie nosi na 3-4 lata

mobka

Cytat: aja w 03 Kwi 2012, 12:36:15
eeee tam męczyć - teraz koszule sa tak miekkie i fajnie wygladające,że chyba nie ma zbyt duzej róznicy ale czasem i to jest dla mnie duzo gorsze jak widzę, te sztywne jeansy i inne spodnie
kupiłam w nexie i oddaję bo sa obrzydliwe, nawet kolor jakiś sprany -

No tak, tak :D Tylko pod koszule i tak bym pewnie koszulke wsadzala, bo nei lubie na gole cialo. chyba, ze ekstremalnie cieplo by bylo ;)

Kasia

Cytat: mobka w 03 Kwi 2012, 13:50:36No tak, tak Cheesy Tylko pod koszule i tak bym pewnie koszulke wsadzala, bo nei lubie na gole cialo. chyba, ze ekstremalnie cieplo by bylo wink
w zimę bodziak a w lato na gołe ciało :D
zresztą w zime to i pod zwykła koszulke z długim rękawem warto coś założyć ;)