Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Justynna

Cytat: ziuta w 09 Mar 2012, 11:33:43
dla mnie pajace o niebo wygodniejsze
dokładnie :)

Ja miałam tylko kilka par śpiochów, ale zakładałam do nich body :) Kaftaniki są średnio wygodne ;)

ziuta

Cytat: Justynna w 09 Mar 2012, 11:36:46Kaftaniki są średnio wygodne
poszłabym dalej, kaftaniki nie są wcale wygodne :D podwija się toto, nigdy nie wiesz czy się gdzieś nie zrolowało, czy nie ugniata, bez sensu :D

didi_loczek

cumberland ja miałam dla Wojtka śpiochy, ale zakładałam pod nie body. Kaftaniki się podwijają ;)

ddu

olać!
a zwłaszcza kaftany
ja kupiłam dwa i załozyłam dosłownie dwa razy, żeby się "nie zmarnowały" :D

malybob

Wylamie sie ;) Zalezy jak masz cieplo w domu i jakie body kupilas. Ja uzywam czasem spiochow plus body, bo w domu mam czasem za cieplo na zestaw body z dlugim rekawem plus pajace. I spiochy wydaja mi sie tez zgrabniejsze, ale to juz kwesta gustu.
Mam jedne spiochy Ewy K. i sa fajne, mam jeszcze bodajze Sofija i tez polecam.

Dodany tekst: 09 Mar 2012, 11:51:04

A, a kaftaniki czasem, ale rzadko sie mi przydaja jak za cieplo na sweterek, a cos dodatkowego chce zalozyc pod spiworek. Zamiast body absolutnie nie :)

aniak1211

Cytat: cumberland w 09 Mar 2012, 11:42:43śpiochy olać powiadacie...?
Olac!!!!
jak ja nie cierpie spiochow:D
Dla Dominiki miala ze 2 pary po kims z rodziny-nie zalozylam ani razu,
okropne to jest:D
Pajace sa wygodne i mozna naprawde ladne kupic:)

Jakbys chciala cos z next to daj znac,moge kupic ale dopiero w czerwcu bede w PL by wyslac;)
Wysylka z UK do PL nie oplaca sie;)

aaaa
widzialyscie ze Wojcik z kabaretu zaprojektowal ciuszki dla dzieci:)
http://www.wojcikonline.com/index.php

ddu

ale sklep Wójcik dla dzieci jest już stary...o ile pamiętam, moje rodzeństwo mialo ciuchy stamtąd

ishka82

cumberland, kaftaniki to zuoooo ;) śpiochy czasem D. zakładałam, ale pod spód body :) kaftaniki miałam tylko do szpitala, bo u nas właśnie tego wymagają ;)

mobka

Cytat: magdalinska w 08 Mar 2012, 13:52:01a on nie cierpi jak mu kawałek nogi wystaje.
O jaaaaa, moj ma tak samo :D

ziuta

ja też miałam ze 3 pary śpiochów po kimś i nie użyłam ani razu
Cytat: malybob w 09 Mar 2012, 11:49:47
Ja uzywam czasem spiochow plus body, bo w domu mam czasem za cieplo na zestaw body z dlugim rekawem plus pajace.
no czyli masz 1 długi rękaw plus "nogawki"
dla mnie to jest temperatrua odpowiednia na pajac sam w sobie, ewentualnie pajac+body krótki rękaw/bez rękawa
nie widzę tu żadnego specjalnego zastosowania dla śpiochów ;)

jusia

ja kaftaniki mialam tylko w spadku po kims ;)
u mnie zestawy: body+ spiochy, body+ półśpiochy, body na krótki rękaw+pajac
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

mobka

Ja mialam tylko body z krotkim rekawem i pajace. Spiochy to zlo, mialam 2 szt. i tylko raz przymierzylam. Polspiochow niemialam, bo one zazwyczaj gumke w pasie mialy, juz wolalam skarpetki i dresiki z h&m.

malybob

ziuta zgadzam sie z liczeniem warstw ;) , dlatego mowie, ze zalezy jakie sie body kupilo.
Hm, same pajace? Nie testowalam, jakos body wydaja mi sie obowiazkowe do podtrzymania pieluszki  :hmm:

Angie

Body plus pajac to prawdopodobnie najwygodniejsza wersja :)

marcheewka

kupiłam Oli baleriny

http://eobuwie.com.pl/product-pol-33098-Polbuty-PRIMIGI-5138177.html

dzisiaj przyszły, bardzo fajne.

ja też nie uzywalam śpiochów, mialam tylko jedne i ubralam raz.
Zazwyczaj był pajac, potem body i półśpiochy albo dresy.
Nie lubie dzieci w śpiochach ani w samych rajtuzach . Jak Olka czasem biega w rajtuzach, to ubieram jej krótką spódniczkę, bo mi przeszkadza.

ziuta

Cytat: malybob w 09 Mar 2012, 12:26:39Hm, same pajace? Nie testowalam, jakos body wydaja mi sie obowiazkowe do podtrzymania pieluszki
stosowałam bardzo często
mój K. jest z końca maja, na dwie warstwy było zdecydowanie za ciepło, a krótki rekaw przy takim maluchu to jedynie w upały, dla mnie pajac był wyjściem idealnym

aniak1211

Cytat: ddu w 09 Mar 2012, 12:10:33
ale sklep Wójcik dla dzieci jest już stary...o ile pamiętam, moje rodzeństwo mialo ciuchy stamtąd

AAA
Michal Wojcik z kabaretu ani mru mru jest twarza:D
jakos nieuważnie ogladalam o tym program i myslalam ze to on zaprojektowal:D

marcheewka

Cytat: malybob w 09 Mar 2012, 12:26:39
ziuta zgadzam sie z liczeniem warstw ;) , dlatego mowie, ze zalezy jakie sie body kupilo.
Hm, same pajace? Nie testowalam, jakos body wydaja mi sie obowiazkowe do podtrzymania pieluszki  :hmm:

ja stosowałam i stosuję. Teraz Ola śpi w samym pajacu, pielucha jest na miejscu.

Ola często chodzi w leginsach i bluzkach, nic nie trzyma pieluchy tzn leginsy trzymają.

A czy dobrze zapietą pieluche trzeba podtrzymywać ?;)

Aaa, latem jak miala gołe nogi w sukienkch to zakladalam majtki na pieluche, ale tylko dlatego, ze nie lubię gołego pampersa pod sukienką.

rubin04

Cumber,

ja prze pierwsze miesiące używałam tylko zestawów :
body + skarpetki (jak ciepło)
body+ spodenki+ckarpetki
body+ pajac (jak zimno)

Ani razu śpiochów ani kaftanikó nie załozyłam.

Body warto mieć z długim i krótkim rękawem. To w pełni wystarczy.
A poza tym jakby co to zawsze mozesz dokupić przez net i miec za 2 dni w domu, bez łażenia po sklepach.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

cumber bez spiochów spokojnie dasz radę :D
ja akurat lubiłam spiochy ale też tylko w początkowym okresie
miałam chyba w rozmiarze 62
z tego co widze to wiekszośc osób chwali sobie pajace :D powinny ci wystarczyc :D

magdalinska

malybob

Cytat: marcheewka w 09 Mar 2012, 13:02:53

A czy dobrze zapietą pieluche trzeba podtrzymywać ?;)

Skoro mowicie,ze nie, to moze ktoregos dnia zaryzykuje :)

konwalia

czy mozecie mi cos napisac o jakosci quadri foglio?

znalazłam bezrekawnik za 65, w hm i zarze sa po 99 i sama nie wiem, bo nie miałam nic stamtad, czy ciuszki sa ok?
i mysle nad nim, bo sensowna uzywka na all wyjdzie za ok 40

Dodany tekst: 11 Mar 2012, 15:28:45

w zarze sa doły dresowe za 16,90, u mnie było sporo 12-18 i 18-24, ale jakies szczupłe mi sie wydawały i nie brałam