Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

OlaFasola

Cytat: mignon w 06 Mar 2012, 15:10:51ja miałam kiedyś T-shirt z Lindexu, kupiony w Szwecji (jeszcze w czasach licealnych) i jakość była rewelacyjna; może faktycznie zależy jak się trafi?  hmm
Ja mam dla młodego kilka koszulek, bluz i spodni dresowych z lumpa i jakość jest rewelacyjna. Piękne, soczyste kolory, niebanalne wzrornictwo.

ddu

spodnie dresowe z lumpa...nigdy nie spotkałam

konwalia, helena się spoko mieści w 86... więc nie pomogę

OlaFasola

ddu, w tym jest pełno. Wyglądają jak nowe. Kosztują po 5zł. Nie wiem skąd oni te rzeczy biorą. Szkoda tylko, że mają głównie małe i jak Mikołaj trochę urośnie to mi się skończy źródło.

ddu

jak spotkasz jakieś dziewczyńskie (albo chłopięce, kt. nie chcesz) w rozmiarze 86, to bierz!
mogą nie być ładne.
potrzebuję do domu, a ten mój łobuz ciągle brudny, mokry, muszę przebierać...

OlaFasola

Nie ma problemu, zwrócę uwagę :)
Cytat: ddu w 07 Mar 2012, 22:07:34potrzebuję do domu, a ten mój łobuz ciągle brudny, mokry, muszę przebierać...
U nas to samo :)

ddu

dzięki! :)

Dodany tekst: 07 Mar 2012, 22:12:19

a miko jaki rozmiar teraz nosi?

OlaFasola

Cytat: ddu w 07 Mar 2012, 22:12:05a miko jaki rozmiar teraz nosi?
No w sumie to bardzo różne ma. Ale w okolicach 80-86 chyba najwięcej. Krasnal taki mały

ddu

no tak jak myślałam, konkurencja na spodnie ;)

OlaFasola

Cytat: ddu w 07 Mar 2012, 22:16:22no tak jak myślałam, konkurencja na spodnie wink
Hahah, spodnie to mu mniejsze jeszcze biorę, bo ma taką chudą pupkę, że mu wszystko spada :D

ddu

heli 86 też, ale jednak 80 ciasnawa....

OlaFasola

Cytat: ddu w 07 Mar 2012, 22:27:43heli 86 też, ale jednak 80 ciasnawa....
Na Mikołaja idealne na szerokość są 68 :D Tylko trochę przykrótkie :D A właśnie te z lindexu znalazłam wąziutkie a w miarę długie, inna sprawa, że fuksjowe i fioletowe. Ale po domu nikt nie widzi, a jemu wisi :D

Justynna

OlaFasola, Michał po domu biega w dresach po córce mojej siostry :D Niektóre są uniseksy, ale niektóre typowo dziewczęce, ale kto by się tam przejmował ;D

magdalinska

a Kuba uwielbia rajtuzy :D powaznie, jak mu załoze dresy, to mu sie podwijaja, a on nie cierpi jak mu kawałek nogi wystaje. ciagle chodzi i sciaga te spodnie na dół
ja mam jeszcze 2 pudła zapasu z ciuszków, ale nei wiem kiedy on do nich dorosnie, boje sie z lato przechodzi w tym co w tamtym roku
przewaznie koszulki 86 są za duze, tylko niektore są dobre.

ddu

ja to się trochę cieszę, że hela się zatrzymała w rośnięciu, bo jesienią dostała dwie świetne kurtki, jednej nie włożyła ani razu (miesiąc w szpitalu), więc teraz ponosi

cumberland

dziewczyny, gdzie oprócz allegro, tesco i wszystkich sieciówek można kupić fajne, dobre jakościowo i niekoniecznie mega drogie ubranka dla niemowlaka? najlepiej online
brakuje mi jeszcze kilku łaszków do wyprawki

zosia2007

Angie

ja tez :D korzystałam właśnie z sieciówek, tesco i allegro :D

ziuta

cumberland ja nie pomogę, bo jeśli online to ja praktycznie tylko przez allegro, najtaniej jest ;D

fasolka1980

cumberland a czego Ci jeszcze brakuje?

jeny, ja jeszcze nie zaczęłam się interesować wyparwką  :headbang:  mam tylko kilka bodziaków

Justynna

cumberland, a czego szukasz? Jeśli body lub pajaców, to może na Allegro takie 3-, 5- lub 7-paki z Mothercare, George, Babaluno?

cumberland

chodzi mi bardziej o śpiochy i kaftaniki niż o lans zewnętrzny ;)
w tesco np. w ogóle nie widziałam najzwyklejszych śpiochów ;D
a ostatnio dostałam parę łaszków tej firmy
pinokio.net.pl
i są naprawdę milusie
i jak nic innego nie dajecie to chyba tu dokupię resztę ;)

rubin04

Cumber, ja kupowałam przy P. na allegro zestaw uzywanych, markowych ciuszków i były bardzo ok.

A czego Ci brakuje?
W C&A kupiłam fajny zestaw bodziaków, i chyba 29 zł kosztował za 5 czy 6 szt.

ech, ja musze  wkońcu ciuszki po P. i Mili (w końcu z czegoś wyrosła!) wystawić,
bo mi się nazbierało, i nawet juz zdjecia porobiłam ale jakos się zebrać nie mogę.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Justynna

Cytat: cumberland w 09 Mar 2012, 11:16:24
chodzi mi bardziej o śpiochy i kaftaniki niż o lans zewnętrzny ;)
a może z firmy Ewa Klucze? Może nie powalają jeśli chodzi wygląd, ale są dobre jakościowo :)
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2167131561&ars_source=ars&ars_socket_id=9&ars_rule_id=49

Dodany tekst: 09 Mar 2012, 11:24:21

http://allegro.pl/spiochy-spioszki-sito-rozm-68-ewa-klucze-i2169987786.html

zuzia

Cytat: cumberland w 09 Mar 2012, 11:16:24chodzi mi bardziej o śpiochy i kaftaniki niż o lans zewnętrzny
a jesteś pewna, że chcesz sie w to bawić?
pajace są najlepsze!

ziuta

cumberland ja w ogóle nie używałam takiego zestawu jak śpiochy+kaftanik
dla mnie pajace o niebo wygodniejsze
przez pierwsze miesiące K. po domu lansował się wyłącznie w pajacach ;D