Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

OlaFasola

Na Mikołajka też wszystko za szerokie, a spodnie to już jest komedia, bo nie raz i dwa mu po prostu spadły do kostek w biegu, jak się tasiemka rozwiązała :D

feeling.good

moim zdaniem najwęższe spodnie ma zara i dodatkowo jest jeszcze regulacja w pasie. Stach nosi jeszcze ich rozmiar 12-18 miesięcy, wczoraj kupiłam większe, ale wydają mi się niestety sporo szersze.

Mam zapas dresów z kappahla i ze smyka, ale nie mają regulacji w pasie, więc nie da się ich założyć. Przed świętami kupowałam w hm bo sznurkami da się jako tako ścisnąć, ale dupka i tak wisi :D

mobka

Cytat: feeling.good w 28 Gru 2011, 21:31:35dresów z kappahla
Kupilam ostatnio na 86 i sa na kube dobre D: Nic mu z tylka nie leci ;) Ale K. to naprawde duze dziecko. Jak w przychodniach mamy podpytuje ile ich dzieci maja, to wszystkie zazwyczaj sa drobniejsze i starsze od Kuby :D

Kasia

Ja do dresowych dodatkOwo gumke daje :)
A jeansy to tylko regulowane z gumka kupuje ;) Michał jakiś chudy nie jest, raczej normalny a wszystkie spodnieze dwa razy za duże na szerokosc ;)

Dodany tekst: 28 Gru 2011, 21:41:19

Byliśmy na tych niby wuprzedazach i guzik ;) w hm nic nie przybyło, w zarze dla chłopców w wieku MIchala nic ciekawego, w kappahlu sladowe przeceny, kilka ciuszkow, w smyku tez, w reserved trochę wiecej ale ceny jeszcze nie takie jakie bym chciała ;) w mothercare najlepsze ceny na najmłodszych dzieciach ( np. Body po 5zl)

Muszę jeszcze poczekać ;)

jusia

u nas tylko regulowany pas wchodzi w gre...no i oczywiscie waskie spodnie odpadaja :( dlatego glownie kupuje model relaxed z Kapphala z gumką przy nogawce (takie pumpy)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

feeling.good

elve

mobka

Cytat: elvelve w 28 Gru 2011, 21:43:58
fajnie mieć pulchne dziecko :D

No wies,z dziewczyny tu pisaly, ze koszulki z Endo sa szeroke - ja mam inne zdanie ;)

konwalia

Kasia

malybob

Nie pamietam ilo-paki, ale wychodzily po ok. 10 zl za sztuke.

Kasia

Niestety tylkO te malenkie były po 5zl

konwalia

:beer: bez szału w takim razie, ja teraz trzymam sie z dala od galerii, wiec nie jestem na bieżąco, straszne ;)

elve

ja poluje na najmniejsze pajace i bodziaki
pajace też sa przecenione?

malybob

Pajace z tego co kojarze wychodzily po ok. 20/szt :(

elve

aniak1211

Moja Dominika ma tak mala dupke ze wszystko na niej wisi;D
Leginsow jej kupic nie moge,spadaja,jedynie malutkie rozmiary-wtedy sa 3/4 :D
Nawet regulacja w pasie nie pomaga;)
tzn. sa wezsze wtedy,ale brzydko wygladaja takie napompowane;D

elve

aniak1211 ale np. legginsy w H&M są jak rajstopy, nie chce mi się wierzyć że też by jej odstawaly

OlaFasola

Cytat: elvelve w 28 Gru 2011, 23:41:10aniak1211 ale np. legginsy w H&M są jak rajstopy, nie chce mi się wierzyć że też by jej odstawaly
Kupiłam te leginsy dla Mikołaja pod spodnie zamiast rajtek i to jakiś mały rozmiar, chyba 9-12mcy, bo są dość krótkie, a i tak sporo za duże w tyłku.

elve

OlaFasola te z kolekcji pow 2 lat są relatywnie dłuższe

aniak1211

takie zwykle leginsy w H&M,kupilam rozmiar 2-3 lata,
one maja szeroka guke,mam wrazenie ze tej gumki jest za duzo;)
no spadaja jej z dupki:D
Kupila 3 pary na lato,takie3/4 wiec na przyszly rok moze beda dobre:D
Ostatnio tez kupilam jej czarne spodnie na gumce-inny sklep;)
tez spadaja;D a regulacji nie maja.
Z dzinsow zaczyna wyrastac,az boje sie kupowac nowe bo potrzebuje tylko dluzsze

OlaFasola

Cytat: elvelve w 28 Gru 2011, 23:46:02OlaFasola te z kolekcji pow 2 lat są relatywnie dłuższe
Ale pewnie też szersze, ja kupiłam celowo te mniejsze z nadzieją, że nie będą mu spadać z tyłka, ale niestety spadają.

elve

ja porównywałam te 12-18 mies i 2-3 lata i na szerokość specjelnie się nie różniły, ale na długość znacząco
ni i zapomniałam, że Anka nosi pieluchę, pewnie dlatego wszystko leży jak trzeba

aniak1211

Pielucha podtrzymuje spodnie:)
Spróbuj zalozyc bez :D

OlaFasola

Cytat: elvelve w 28 Gru 2011, 23:54:00ja porównywałam te 12-18 mies i 2-3 lata i na szerokość specjelnie się nie różniły, ale na długość znacząco
ni i zapomniałam, że Anka nosi pieluchę, pewnie dlatego wszystko leży jak trzeba
To muszę popatrzeć na te większe, dzięki za radę  :beer:

Mikołaj tez nosi, nawet nie chcę myśleć w co ja go ubiorę jak przestanie :D