Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abkasia

Zuzia ja kupilam ta czerwona z autem na  86-92  :)
Wychodzi na to ze H jest chyba dosc drobny, bo te wieksze sa za szerokie, takie luzne, a ja takich nie lubie  ;)
Choc napewno ma min 95 cm

mary

Dziewczyny, czy ubrania z Kappahl mają zawyżoną rozmiarówkę, tak jak H&M?
Kupiłam w pt dziecku 2 pary spodni dresowych i body w ramach tej promocji 3za2 i w domu się okazały być większe niż rzeczy, które mieliśmy w szafie.

mobka

IMHO dresy z Kaphala te dostepne w promocji 3 za 2 sa wieksze niz dresy z h&m z tego samego rozmiaru. Inncych rzeczy z Kaphala nie mialam. ALe akurat dresy z h&m nie uwazam, zeby mialy zawyzona rozmiarowke. A i dresy z Kaphala nei sa raczej dla szczuplych dzieci, bo nei maja gumki w pasi, ani sznureczka, a sa dosc szerokie.

feeling.good

Cytat: mobka w 25 Wrz 2011, 18:00:54
IMHO dresy z Kaphala te dostepne w promocji 3 za 2 sa wieksze niz dresy z h&m z tego samego rozmiaru. Inncych rzeczy z Kaphala nie mialam. ALe akurat dresy z h&m nie uwazam, zeby mialy zawyzona rozmiarowke. A i dresy z Kaphala nei sa raczej dla szczuplych dzieci, bo nei maja gumki w pasi, ani sznureczka, a sa dosc szerokie.

no własnie ja ostatnio kupiłam 3 pary, jedne na 80, dwie na 86 i nie wiem czy Stach do tych większych w talii dorośnie, bo 80 są za szerokie, choć na długość na akurat. Kompletnie nie zwróciłam na to uwagi przy zakupie

mary

Cytat: mobka w 25 Wrz 2011, 19:00:54dresy z Kaphala nei sa raczej dla szczuplych dzieci, bo nei maja gumki w pasi, ani sznureczka, a sa dosc szerokie.

kupiłam je w rozmiarze następnym i już odcięłam metki, a spodnie czekają na jutrzejsze pranie. No cóż, może jakimś cudem mi się dziecko podtuczy do tego czasu - to by musiał być prawdziwy cud, bo on ciągle koło 20 centyla ;)

mobka

Cytat: mary_popins w 25 Wrz 2011, 19:10:1620 centyla
Moze byc ciezko, bo moj Kuba na 75 centylu z waga i wzrostem i w pasie sa mniej wiecej ok. Na dlugosc 80 ma dobre, a w pasie mogly by byc minimalnie wezsze, bo mu sie czasem z tylka zsuwaja. 74 robily mu za spodenki 3/4 jeszcze ostatnio, ale teraz juz mu w pasie za ciasno.

mary

że też nie zapytałam przed zakupem! Ale tak mi się podobały kolory, że od razu wzięłam.
No cóż, najwyżej teściowa dostanie spodnie do przerobienia jakoś w pasie ;)

aniak1211

Cytat: mary_popins w 25 Wrz 2011, 19:18:11najwyżej teściowa dostanie spodnie do przerobienia jakoś w pasie wink
Jak tesciowa przerabia to na pewno poradzi sobie z gumka w pasie:)

mary

errata

Ania dostała teraz dużo fajny ubranek po córce znajomych, a przede wszystkim śliczny płaszczyk z nexta i smyka, więc już nie musze nic kupować.

Na zimę tylko mam mało ubranek, a przede wszystkim nie mam kombinezonu, ani kurtki.

Co do ubierania to ja dopiero teraz zaczęłam Anie ubierać jakoś w miarę ładnie. Wcześniej ubierałam tak by jej i mi było wygodniej ;D 

aniak1211

Cytat: mary_popins w 25 Wrz 2011, 18:37:09
Aniak, no przerabia - jak musi ;)
:D
To teraz bedzie musiala;)
Czego sie nie robi dla wnusia:)

ziuta

Justynna ooo super, pasuje mi idealnie! Wielkie dzięki :beer: :beer: :beer:
Już kupiona :D

konwalia

ja mam znowu problem, bo mam dużo portek które są w brzuszku za ciasne, jedne nawet 6-12 jakieś chude, że nie założę, więc preferuję leginsy
ciekawe kiedy się wyciągnie?

Justynna

Cytat: ziuta w 26 Wrz 2011, 10:06:12
Justynna ooo super, pasuje mi idealnie! Wielkie dzięki :beer: :beer: :beer:
Już kupiona :D
to super! 
No i dodam jeszcze, że w przypadku tego sprzedającego, przesyłka była u mnie błyskawicznie :)

abkasia

Cytat: feeling.good w 25 Wrz 2011, 18:09:28
no własnie ja ostatnio kupiłam 3 pary, jedne na 80, dwie na 86 i nie wiem czy Stach do tych większych w talii dorośnie, bo 80 są za szerokie, choć na długość na akurat. Kompletnie nie zwróciłam na to uwagi przy zakupie
tez tak mialam rok temu jak mu kupowalam te dresy ;) teraz sa dobre w pasie, tylko za krotkie, ale po domu jeszcze chodzi  ;)
Ja jak kupuje to ciuchy to musza byc waskie, hugo jedt fosc cieki w.pasie i ma mala pupke, a teraz jak chodzi w majkach, to nie ma juz wypelnienia w spodniach  ;)

iksa_nl

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

aja

w 5-10-15 jest promocja - 3 rzecz gratis :D

iksa_nl

Wlasnie wczoraj bylismy i skorzystalismy, tzn. Mlody skorzystal a dziadek zaplacil ;)
Dostal kamizelke, bluzke i dzinsy.

A trzecia rzecz nie byla gratis a za 1 PLN, ale zauwazylam dopiero w domu na paragonie...

ziuta

Przypomniało mi się, że mam do sprzedania jesienny kombinezon firmy KappAhl, nowy z metką - Karol nie wstrzelił się rozmiarem w porę roku. Może komuś się przyda.
http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/418637/5#zdj6

iksa_nl

pewnie tak, ale niech nie reklamuja, ze gratis jak jest za 1 PLN.... wiem, czepiam sie ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: iksa_nl w 28 Wrz 2011, 16:01:49
pewnie tak, ale niech nie reklamuja, ze gratis jak jest za 1 PLN.... wiem, czepiam sie ;)
nie czepiasz - ja nienawidze takiego idiotycznego klamania - przeciez wiadomo, ze i tak kupie za ta zlotowke, a jak pisza gratis, a kaza zaplacic to sie zrazam i juz pamietam, ze "o to tutaj tak klamali" lol lol pierdola, bo pierdola, ale strata wizerunku jest jak dla mnie
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

a nie pomniejszyli wartości innej rzeczy o tą złotówkę? bo ja się z czymś takim spotkałam(ale nie kupowałam 2+1 w kappahlu)

mary

a nie jest przypadkiem tak, jak w kappahl, że drugą rzecz na paragonie nabijają -1zł, a za trzecią te 1zł. liczą? Właśnie zwróciłam na to uwagę teraz, bo robiłam dwukrotnie zakupy 3za2. Pewnie też chodzi o zwroty i jakieś reklamacje - no bo jak by ktoś chciał zwrócić towar za 0zł to jaki zwrot kasy, albo może nie chcieć oddać trzeciej rzeczy, skoro nic nie kosztowała itp?