Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

marax

Cytat: Justynna w 25 Maj 2011, 15:19:03
nie dołujcie mnie, bo się nie załapałam na koszulki  :crying:
jedz do innego lidla . U nas nei bylo a w innym troche dalej byly .

Justynna

Cytat: maraxela w 25 Maj 2011, 15:33:43
jedz do innego lidla . U nas nei bylo a w innym troche dalej byly .
w mojej mieścinie tylko jeden jest, kolejne daleko, a i jeszcze mi siostra sprawdzała u siebie i też nie było, znalazła tylko dziewczęce :(

magdalinska

Justynna jakie te koszulki chcesz? moge zobaczyc u mnie, my mamy dwa lidle ;D

magdalinska

olgaaa1

Poszukuje ładnych dziewczęcych rampersów, spodenki krótki z miękim paskiem na brzuszku też się przydadzą, rozmiar 68-74, widzialyscie coś w necie, na mieście? :)

olgaaa1

Cytat: golinda w 27 Maj 2011, 09:32:41
w zarze są
a ładne rampersy bywają w mothercare, czasem w HM

Polałam, dzięki

bozena.dp

Cytat: olgaaa1 w 27 Maj 2011, 09:02:39
Poszukuje ładnych dziewczęcych rampersów, spodenki krótki z miękim paskiem na brzuszku też się przydadzą, rozmiar 68-74, widzialyscie coś w necie, na mieście? :)

twoja Gabrysia już rozm. 68-74 nosi?

yoy

bozena.dp a Pawełek?
Franek ma 71 cm wzrostu (chociaz jakos tak dziwnie mierzą w tej przychodni). W kazdym razie nosi ubrania 68-74, ale wiadomo producenci mają taaaaaaką rozmiarówkę....

nionczka

Cytat: yoy w 27 Maj 2011, 21:46:20
bozena.dp a Pawełek?
Franek ma 71 cm wzrostu (chociaz jakos tak dziwnie mierzą w tej przychodni). W kazdym razie nosi ubrania 68-74, ale wiadomo producenci mają taaaaaaką rozmiarówkę....

Moja Irene tez jeszcze kilka ubran na 74 nosi :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Dziewczyny, szukam body z długim rękawem takie zapinane na ramieniu na zatrzaski, widziała któraś gdzies???
Kupiłam na allegro cartersa, ale niestety rękawy są mocno za długie, a w kroku to już jest dobre ( jakąś dziwną rozmiarówkę mają),

Tylko takie gładkie, jednokolorowe...

konwalia

ja z bodziakami czekam na wyprzedaż w mothercare i sobie zrobię zapas w różnych rozmiarach

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: konwalia w 28 Maj 2011, 14:39:43
ja z bodziakami czekam na wyprzedaż w mothercare i sobie zrobię zapas w różnych rozmiarach
i to jest bardzo slusza koncepcja ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marcheewka

ja niestety nie mogę czekać ;)
A swoją drogą ja tez zrobiłam sobie zapas w różnych rozmiarach i niestety nie wcelowałam w porę roku! Albo to moje dziecko tak rośnie - teraz nosi body w rozm 80 (12 miesiecy) i sa w sam raz, ostatnio kupiłam jej z krótkim rękawem 86 czyli 1,5 roku!!
Za tydzień skończy 8

mobka

Kuba w wieku Oli tez juz w 80 pomykal. Cartersa ma 9m, rekawy dosc dlugo byly dlugie, a na dlugosc byly ok. Teraz sa na styk. Z reszta oni maja male otwory na nogi jak dla mnie, a w zasadzie dla Kuby ;) Obecnie nosi wciaz jeszcze 80, ale to juz tylko kwetia czasu, kiedy przeskoczymy na 86 (pewnie jak sie na wyprzedazach obkupie ;)). Pajace na 80 juz male, mam problem, zeby miedzy nogami mu zapiac, choc nogawki jeszcze dobre (dlugi tulow ma).

olgaaa1

Bodziaki 74 są idealne, spodenki 74 też, dzisiaj kupiłam rampersy i też 74 :) ona jest długaśna :)
Teraz szukamy czegoś na chrzest, ale czarno to widzę nie ma nic fajnego, wszystko takie tandeciarski i z poliestru :(

Dodany tekst: 28 Maj 2011, 19:15:37

Ja bodziaków w mothercare nie lubię są strasznie "rozchłestane" pod szyją :)

bozena.dp

Cytat: yoy w 27 Maj 2011, 21:46:20
bozena.dp a Pawełek?

moje dziecko rośnie powoli ;D urodził się malutki - miał tylko 52 i 2780, na dzień dzisiejszy ma 62-63cm i 6100 (pomiary z przychodni z wtorku) ;)
tak więc ubranka nosi dalej w rozm. 62, choć niektóre te mniejsze są już małe powoli, ale 68 sa jeszcze za duże, jedynie niektóre body w tym rozmiarze mu zakładam ;D

Dodany tekst: 28 Maj 2011, 19:48:22

yoy, olgaaa  wygląda na to, że to nie wasze dzieci są duże, tylko, że mój jakiś mały ;D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 28 Maj 2011, 20:46:14tak więc ubranka nosi dalej w rozm. 62, choć niektóre te mniejsze są już małe powoli, ale 68 sa jeszcze za duże, jedynie niektóre body w tym rozmiarze mu zakładam Grin
fran ma tak samo ;)

www.annawilk.pl

mobka

Cytat: olgaaa1 w 28 Maj 2011, 20:13:35Ja bodziaków w mothercare nie lubię są strasznie "rozchłestane" pod szyją
Jakby G. miala taka wielka glowe jak moj K. to bys je uwielbiala :D Wszelkie bodziaki z kopertowym otworem na glowe wielbie :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 28 Maj 2011, 20:02:01
to jakieś wyścigi na wzrost dziecka są?
ja sie nie scigam, tylko dosc irytujace sa metki firm, ktore nie uzywaja centymetrow jako wskaznika, tylko miesiecy - fran ma pelna szuflade ubran 2-4 miesiace, w ktorych tonie jak na razie, a kupowalam na wyrost zgodnie z porami i roku i to akurat mnie wkurza ;)

www.annawilk.pl