Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

Kasia

to ja wieczorkiem popatrze i dam znać

marax

aja a mozna ? z ktorej strony mozna ewentualnie cos wybrac ?

niewiemjaka

dziewczyny czy ktorejs rzucily sie gdzies moze takie czapeczki z "okapem" przed sloncem na szyję tzn takie cos jak ponizej
no i nie allegro bo czasu brak, w tesco widzialam ale byla za gruba...
ja chce cieniutka przewiewna jasny kolor

Kasia

HM nieraz takie miewa, nie wiem czy czasem w tym roku ich nie widziałam :knuje:

i na bank gdzies widziała, tylko kurde gdzie?! :hmm:
smyk?

rilla

widziałam w h&m jakis czas temu takie niebieskie (chyba)

dziewczyy a gdzi emożna kupić niezbyt drogie kalosze dla malucha? potrzbuje na jednorazowy wypad w góry

niewiemjaka

kurde szkoda ze wgalmoku nie ma hm dziecięcego wrrr to bym skoczyla zaraz zobaczyc :/
Kasia dzięki za info jak sobie przypomnisz to napisz :D

rilla - moj mlody ma kalosze piankowe z taka skarpeta w srodku kupione na bazarku, sa super, koszt ok 50 zl
ale widzialam chyba ostatnio w Biedronce jakies kaloszki kolorowe i malych rozmiarow  :knuje:

Kasia

Cytat: rilla w 05 Maj 2011, 13:56:38ziewczyy a gdzi emożna kupić niezbyt drogie kalosze dla malucha? potrzbuje na jednorazowy wypad w góry
w biedronce były

Dodany tekst: 05 Maj 2011, 11:58:36

Cytat: niewiemjaka w 05 Maj 2011, 13:56:51Kasia dzięki za info jak sobie przypomnisz to napisz Cheesy
no w HM widziałam na bank ale nie wiem czy to zeszłoroczne nie były :knuje:
no miałam w reku ostatnio !!!

Dodany tekst: 05 Maj 2011, 12:58:44

a to dla Wiktora?

niewiemjaka

Cytat: Kasia w 05 Maj 2011, 13:58:05a to dla Wiktora?
tak dla niego, musze jeszcze zmierzyc ta zeszloroczna, ale boje sie ze bedzie za ciasna :hmm:

Kasia

ja mam taka czapkę ale ona mała
z drogie strony Wiktor chyba duzej głowy nie ma :knuje:

jakby co, na wyjazd moge pozyczyc ;)

konwalia

rilla w praktikerze widziałam od 12zł w górę zależało od rozmiaru

ziuta

Za miesiąc mamy roczek - msza w kościele, impreza itd. Mam dla małego komplet z H&M - spodnie i kamizelka z takiego "garniturowego" materiału w kolorze grafitowym w prążek, biała koszula, czarny krawat (albo bordowy, jeśli mi się uda kupić, bo komplecik jest na bordowej podszewce).
Co do tego na górę? Jeśli będzie zimno, deszczowo. U nas to nigdy nic nie wiadomo...
Marynarka? Bo sweter chyba nie bardzo? Jeśli marynarka to w jakim kolorze? Czarna? Bo takiego samego koloru nie dobiorę. Widział ktoś gdzieś jakieś marynarki rozm. 86?

rilla

ziutaziuta mój miał na roczek koszule w zieloną kratkę, granatowe sztruksy i zwykłą kurtke:) żadne z dzieci nei było jakoś specjlanie ubrane. Przynajmniej u mnei w Kato

Dodany tekst: 05 Maj 2011, 15:25:09

dzięki dziewczyny!

ziuta

rilla spoko, tylko ja się przeprowadziłam na wieś miesiąc temu :crazy:
No tu to jest istny szał ciał... Byłam na mszy za roczne dzieci tydzień temu, widziałam...
:padam:
Poza tym jak już mam ten garniturek to założę, fajny jest, podoba mi się. Spoko. Tylko kurtka do garnituru to tak jakoś nie bardzo, nie...

zosia2007

a co wy macie za msze? pierwsze slysze o czyms takim

rubin04

NIEWIEMJAKA - w Smyku widziałam czapki z takim "ogonem"

RILLA - kalosze były w Lidlu, za ok. 30 zł,  jeszcze może gdzies niedobitki pzostawały..
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

rilla, kaloszki za ok. 20zł widziałam w Lidlu i w Biedronce :)

mobka

Hehe, to moj na chrzest byl "slabiej" ubrany, bo wkoncu mial tylko biala koszule, brazowe spodnie na szelkach z h&M i kamizelke sweterkowa brazowa :D
O mszach z okazji roku tez pierwszy raz slysze :D
Imo kurtka moze byc. Moj mial miec zolta, jakby zimno bylo, ale skonczylo sie na body i koszulce z dlugim rekawem pod koszula ;D

Kasia

ziuta, ja bym ubrała normalnie tzn. bardziej odswietnie niz do piaskownicy ;)
po prostu jak do koscioła w niedzielę ;)

a o mszach słyszałam, ale to chyba nie tylko kwestia urodzin ;)
wiem ze niektórzy praktykuja msze w rocznice waznych wydarzeń takich jak sluby, pogrzeby, urodziny itd ;)

mój Michał na roczek był tak ubrany i jakbym miała iść z nim na msze to spokojnie bym go w tych samych ubrankach wyekspediowała :D

Kasia

ja w warszawie znam wiele rodzin, ktore nie tylko z okazji pogrzebu mszę rocznicową zamawiają :D
podejrzewam że szwagier z zona pewnie tez taki roczek zrobią, bo na rocznice slubu najpierw msza była a potem impreza w domu
wiec przy roczku tez tak moze być

didi_loczek

niewiemjaka dokładnie taką czapkę, białą kupiłam Wojtsonowi tydzień temu w H&M ;D

feeling.good

niewiemjaka ostatnio kupowałam taką czapkę w h&m, biała bardzo cieniutka, 20 zł.
rilla my kupiliśmy zwykłe kaloszki w pepco, kosztowały 15 zł.

Kasia

magdalinska

Cytat: mobka w 05 Maj 2011, 18:29:44Hehe, to moj na chrzest byl "slabiej" ubrany, bo wkoncu mial tylko biala koszule, brazowe spodnie na szelkach z h&M i kamizelke sweterkowa brazowa Cheesy
:D moj miał brazowe (za duze spodnie), biały sweterek, spadajace skarpety i troche za duze buty ;) ale 5min i po krzyku, wiec go nie stroiłam jakos wyjatkowo ;)

ziuta u mnie nie bylo zadnych mszy, tylko najblizsza rodzina w domu, miał dzinsy i koszule z kołnierzykiem

rilla a jaki potrzebujesz numer? moge pozyczyc, tylko ze ja mam uzywane, po moim bratanku (mam chyba 3 pary kaloszy, 22, 23 i jakies wieksze chyba), mogłabym zabrac do katowic

ziuta

O rany, nie wiedziałam, że to jakaś nasza lokalna (śląska?) tradycja :)
To też nie do końca jest tak, że ja zamawiam mszę specjalnie za K., po prostu w kościele w każdą pierwszą niedzielę miesiąca jest msza w intencji rocznych dzieci, tzn. tych które obchodzą pierwsze urodziny w danym miesiącu. Po mszy jest specjalne błogosławieństwo dla tych dzieci. I tyle. A żem wierząca praktykująca to i idę, jak jest okazja ;D Idą też dziadkowie, pradziadkowie i chrzestni, a po mszy zapraszamy ich na imprezkę.

aniak1211

ziuta
u NAS TEZ ZAMAWIAMY MSZE NA ROZNE OKAZJE:D
ZA DOMINIKE NA ROCZEK TEZ BYLA I ZE SPECJALNYM BLOGOSLAWIENSTWEM-ZAZWYCZAJ BLOGOSLAWIENSTWA NIE ROBI,ALE NAS LUBI KSIADZ;)
A msze mielismy w sobote a pozniej imprezka:)
(sorki za caps locka;))